Προς το περιεχόμενο

Ποιες ATI δουλεύουν σε linux;

pmichal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Οταν απο 8500 σε gt250 εχεις μονο 8 fps διαφορα, σε οποιαδηποτε αναλυση, αρα και framerate, για μια καρτα του σημερα και που αντικαθιστα μια mid(-to-low) end καρτα τοτε ειναι μηδαμινη.

Δεν διαφωνω με οσα λες.

Και σου ξαναλέω πως δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει τέτοιο.

Η GTS250 έχει σχεδόν πενταπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με μία 8500Gt.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι η υλοποιηση που με χαλαει. Ειναι η εταιρια.

Ειναι σαν να περιμενεις ενα vw να εχει το ιδιο "περιτυλιγμα" με ενα audi, μιας και εχουν τον ιδιο κινητηρα.

Και οταν εχεις να κανεις με specifications ειναι αυτο που λεμε "numbers don't lie".

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:20 ----------

Και σου ξαναλέω πως δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει τέτοιο.

Η GTS250 έχει σχεδόν πενταπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με μία 8500Gt.

Μα δεν το λεω εγω, ο απογοητευμενος χρηστης το λεει στο newegg.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814261051&cm_re=palit-_-14-261-051-_-Product

Δεν ειναι η υλοποιηση που με χαλαει. Ειναι η εταιρια.

Ειναι σαν να περιμενεις ενα vw να εχει το ιδιο "περιτυλιγμα" με ενα audi, μιας και εχουν τον ιδιο κινητηρα.

Και οταν εχεις να κανεις με specifications ειναι αυτο που λεμε "numbers don't lie".

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:20 ----------

Μα δεν το λεω εγω, ο απογοητευμενος χρηστης το λεει στο newegg.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814261051&cm_re=palit-_-14-261-051-_-Product

Εχουν μεγαλη διαφορα. Απλό είναι. Προχθες ημουν πανω απο μία 8500 (αν και με παλιο driver) και έκανα σύγκριση COD4 με την GTS250 τη δικια μου. Τεραστια διαφορα.

Ο χρήστης στο Newegg απλά λέει ανοησίες.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:28 ----------

Εκανα ενα πινακα για να συγκεντρώσω τα specifications των καρτων.

Αφου δειτε τις ελαχιστες αλλαγες ανα εκδοση των τσιπ της nvidia, οχι ακριβως rebranding, απαντηστε μου στο παρακατω.

Αν ησασταν στη θεση μου, θα δινατε 100+Ε για μια nvidia 9600 και πανω?

Για μία GT250/260, ναι. H 9600 ειναι πολύ φθηνότερη.

Να κάτι ενδιαφέρον: Η AMD εκδίδει τεκμηρίωση για τους shaders και το σετ εντολών της οικογένειας GPU Evergreen

Με πρόσβαση σε τόσο low-level documentation, υπάρχει μεγάλο potential για radeon και radeonhd στο μέλλον. :-)

Σκληρή τσόντα απο την AMD, πλήρη documentation του Instruction Set των GPU της. Ε ρε τι έχει να γίνει στο μέλλον....

Από ότι διαβάζω comments προγραμματιστών, έχει και κάτι σκληρά μπιφτέκια Registers, 50-100χ επιτάχυνσης σε σύγκριση με Core i7 Nehalem. :lol::lol::lol:

Είναι να λυπάται κανείς τα παλικάρια στο Nouveu που ακόμη δουλεύουν με reverse engineering...:lol::lol:

Εγω πιστευω οτι η ati λυπαται τους κακομοιρους με ρεουσα διανομη και ati gpu και για να μην χασει πελατες, δινει τον κωδικα μπας και βελτιωθει ο radeon γιατι ο flgrx μονο για 3d ειναι.

Μεχρι να γινει αυτο, ψηνομαι να εχω 2 xorg.conf, ενα για fglrx και ενα για radeon.

Σκληρή τσόντα απο την AMD, πλήρη documentation του Instruction Set των GPU της. Ε ρε τι έχει να γίνει στο μέλλον....

Είναι να λυπάται κανείς τα παλικάρια στο Nouveu που ακόμη δουλεύουν με reverse engineering..

Μακάρι, αλλά κρατάω μικρό καλάθι. Ακούμε χρόνια για documentation από την AMD, αλλά ακόμα οι υλοποιήσεις των drivers πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Επίσης θα χρειαστούν μήνες αν όχι χρόνια για να αξιοποιηθεί το documentation για να βγουν σωστοί drivers για τις τρέχουσες κάρτες (κατά τη γνώμη μου - αν κάποιος ξέρει καλύτερα, ας με διορθώσει).

Επιμένω σε nvidia μέχρι defacto να δω σοβαρή υποστήριξη για τις κάρτες γραφικών από AMD

Σκληρή τσόντα απο την AMD,

Σκληρή τσόντα ή οι χρήστες linux αποκτούν πλέον κρίσιμη μάζα ώστε να υπολογίζονται σοβαρά για την απώλεια πωλήσεων που προκύπτει από αυτό το target group ?

Επίσης θα χρειαστούν μήνες αν όχι χρόνια για να αξιοποιηθεί το documentation για να βγουν σωστοί drivers για τις τρέχουσες κάρτες (κατά τη γνώμη μου - αν κάποιος ξέρει καλύτερα, ας με διορθώσει).

Δίκιο έχεις εδώ. Η παράδοση των specs δε σημαίνει ότι δίνει μαζί και ένα μαγικό ραβδάκι που παράγει κώδικα. Κάποιοι πρέπει να κάτσουν και να τον γράψουν αυτόν τον κώδικα, να τον τεστάρουν επισταμένως κλπ. Δεν είναι τετριμμένα πράγματα αυτά, ειδικά σε τέτοιας πολυπλοκότητας hardware όπως οι GPUs και για τα πράγματα που ζητάμε να κάνει, τόσο σε 2D όσο και σε 3D.

Να ρωτήσεις την Nvidia που επιμένει να δίνει ακόμη Closed Binaries και να γράφει τους kernel driver developers που εκλειπαρούν για documentation στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Έτσι απλά και καιρός είναι να το χωνέψετε, καλό θα σας κάνει.

Να χωνέψουμε τι, ρε συ grimpr ? Για κάποιον που η χρήση linux είναι προτεραιότητα, η αγορά ATI/AMD κάρτας γραφικών είναι απλά ρίσκο αυτή τη στιγμή. Χρειάζονται ΜΗΝΕΣ για να φτιαχτούν drivers για τις τρέχουσες κάρτες γραφικών και μέχρι τότε θα έχουμε πάει στην επόμενη γενιά.

Η AMD θα υπολείπεται στην αγορά του linux μέχρι να αποφασίσει να παράγει σωστούς drivers ΜΑΖΙ με το hardware και όχι μήνες μετά. Εναλλακτικά μπορεί να βοηθήσει ΕΝΕΡΓΑ με προσωπικό το community να παράγει open source drivers και όχι μόνο με documentation.

Όπως έχει η κατάσταση , εγώ προσωπικά ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν μπορώ να προτείνω σε κάποιον που θέλει να ασχολείται με linux, ΑΜD κάρτα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Nvidia είναι μονόδρομος.

Ρε παίδες, βλέπω αυτό το thread τόσο καιρό να γυρίζει γύρω γύρω από nvidia και ati. Γιατί σνομπάρετε τόσο πολύ τους κακόμοιρους on-board intel controllers ? Και φτηνό είναι μιας και είναι on-board, και πολύ καλό (τελευταία) και μάλιστα open source driver έχει (δεν μιλάω προφανώς για τον iegd). Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός για τις nvidia/ati? Τί θέλετε πια να μηδενίσετε το κοντέρ στο glxgears?

Εννοείτε ότι η καλύτερη επιλογή αυτή την στιγμή είναι Intel. Απλώς δύσκολα θα βρεις μητρική με πολλά καλούδια και on board Intel gpu. Νομίζω ότι on board gpu έχουν low end μοντέλα. Είναι τυχεροί οι άλλοι δύο που δεν βγάζει stand alone κάρτες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...