Προς το περιεχόμενο

Ποιες ATI δουλεύουν σε linux;

pmichal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

@parsifal

Ισως να μην ισχυει αυτο που λεω για την "ακολουθια" 8600->9600->GT250 ακριβως, ισχυει ομως 100% για την "ακολουθια" 8400->9500->GT210->GT310.

Ειδικα οι 2 τελευταιες ειναι πανομοιοτυπες, ουτε η σελιδα της nvidia δεν τις δειχνει διαφορετικες

http://www.nvidia.com/object/product_geforce_310_us.html

http://www.nvidia.com/object/product_geforce_210_us.html

Και φυσικα :D

http://voz.vn/wp-content/uploads/2009/07/nvidia_rename-400x400-custom.jpg

Αυτο που εχω καταλαβει τοσο καιρο με nvidia και ati ειναι οτι οι μεν ειναι μεγαλοι μαστορες στο software και στοκοι στο hardware και οι δε το αναποδο.

Επισης, δεν νομιζω να υπαρχει driver που να περναει τον fglrx σε θεματα 3d. Ακομα και οι nvidia fans παραδεχονται οτι ο nvidia του λινουν ειναι υποδεεστερος απο αυτον των windows, σε 3δ παντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@parsifal

Ισως να μην ισχυει αυτο που λεω για την "ακολουθια" 8600->9600->GT250 ακριβως, ισχυει ομως 100% για την "ακολουθια" 8400->9500->GT210->GT310.

Μα, από που παίρνεις αυτές τις πληροφορίες; Είναι εντελώς λανθασμένες! Οι 8400GS έχουν πυρήνα G84, ενώ οι 9500GT τον G96. Και ο πυρήνας των GT210 δε μπορεί να είναι ίδιος με αυτόν των 9500GT, έχει εντελώς διαφορετική δομή:

post-4351-129063042843_thumb.png

Πηγή: http://www.techpowerup.com/reviews/Inno3D/GeForce_210

How well does it work?

As of October 2009, all Radeon cards are well supported in 2D using the Radeon DDX 6.12.4. Using Mesa 7.6, the 3D support is as follows:

• Radeon 7000 - X1950: Well supported by the free drivers radeon, r200 and r300. Experimental work on a Gallium3D driver for Radeon 9500 - X1950 is in progress under the codename r300g.
  • Radeon X2000 - X4870: Initial experimental 3D support is available by the free driver r600, and is rapidly improving in the Mesa master branch.

For more detail, see a list of supported features and the program and games test matrix.

http://dri.freedesktop.org/wiki/Radeon

@parsifal

Αν δεις καλα τα specifications των 8400, 9500, gt210 και gt310 θα δεις οτι εχουν μια ελαχιστη διαφορα. Οι δυο τελευταιες δε, ειναι πανομοιοτυπες.

Το πως ονομαζει η nvidia το καθε τσιπακι στο οποιο βασιζεται δεν νομιζω να αλλαζει κατι, το ιδιο φαινεται με το παλιοτερο αλλα με καλυτερους χρονισμους.

(και στην εικονα σου ειναι η 2η και η 3η στηλη στις οποιες αναφερονται τα οσα λεω)

Εγώ πάντως με μια ΑΤΙ 4850 δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον fglrx από την έκδοση 9.4 και εντεύθεν.

Όλα παίζουν άψογα....Από vιdeo μέχρι παιχνίδια.

Για το compiz δεν θυμάμαι ποτέ (με αυτή την κάρτα...) να είχα το παραμικρό πρόβλημα....

Και πράγματι δεν καταλαβαίνω για ποιά προβλήματα του fglrx μιλάτε...

Οι νεώτερες κάρτες υποστηρίζονται άψογα όλες....

Οι διανομές μου είναι Ubuntu , Mint(KDE) (δηλαδή Ubuntu + Ubuntu)...

Εγώ πάντως με μια ΑΤΙ 4850 δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον fglrx από την έκδοση 9.4 και εντεύθεν.

Όλα παίζουν άψογα....Από vιdeo μέχρι παιχνίδια.

Για το compiz δεν θυμάμαι ποτέ (με αυτή την κάρτα...) να είχα το παραμικρό πρόβλημα....

Και πράγματι δεν καταλαβαίνω για ποιά προβλήματα του fglrx μιλάτε...

Οι νεώτερες κάρτες υποστηρίζονται άψογα όλες....

Οι διανομές μου είναι Ubuntu , Mint(KDE) (δηλαδή Ubuntu + Ubuntu)...

Προσπάθησε να βάλεις xorg>1.6. Ή δοκίμασε με μία radeon mobility.

Σκέφτομαι να βάλω ATI κάρτα στο pc..

Την τελευταία φορά που είχα, δεν δούλευε όμως σωστά με linux.

Αυτή η τελευταία φορά όμως ήταν πριν κάτι χρόνια, και μετά γύρισα σε nvidia.

Έχει αλλάξει κάτι; Δουλεύουν πλέον οι drivers με linux;

Σε μία γρήγορη αναζήτηση βρήκα μόνο posts με τα προβλήματα.

Αν ξέρει κάποιος ποιες σειρές δουλεύουν χωρίς πρόβλημα θα με εξυπηρετούσε πολύ!!

Να μη βάλεις ATI και να ξαναγοράσεις nvidia μέχρι να αλλάξουν μυαλά εκεί στην AMD. Αγοράζοντας Nvidia, να στείλεις και email στην ATI ενημερώνοντάς τους για το λόγο που δεν τους προτίμησες. Θα συμβάλεις όαο δε φαντάζεσαι στο ανοικτό λογισμικό.

• Moderators
@parsifal

Αν δεις καλα τα specifications των 8400, 9500, gt210 και gt310 θα δεις οτι εχουν μια ελαχιστη διαφορα. Οι δυο τελευταιες δε, ειναι πανομοιοτυπες.

Το πως ονομαζει η nvidia το καθε τσιπακι στο οποιο βασιζεται δεν νομιζω να αλλαζει κατι, το ιδιο φαινεται με το παλιοτερο αλλα με καλυτερους χρονισμους.

(και στην εικονα σου ειναι η 2η και η 3η στηλη στις οποιες αναφερονται τα οσα λεω)

Εισαι τελειως λαθος φιλε μου. Μη κοιτας μονο το ονομα του πυρηνα, δες ολα τα χαρακτηριστικα... καμια σχεση δεν εχουν.

Η Nvidia εχει κανει μερικα rebrands, αλλα οχι αυτα που αναφερεις εσυ.

Rebrand ηταν η 8800GT -> 9800GT και 8800GS -> 9600GSO και νομιζω και η 9800GTX+ -> GTS250.

Η 9500 ειναι ουσιαστικα 8600GT rebranded με καποιες μικροβελτιωσεις ομως, σε ΟΥΔΕΜΙΑ περιπτωση 8400...

Η GT210 ειναι χειροτερη απο την 9500...

παιδιά αν και κάτοχος ΑΤΙ (στο Desktop) με ubuntu 8.04 δεν έχω πρόβλημα. βέβαια είναι παλιά η κάρτα, σίγουρα αλλά με ποιο καινούρια έκδοση ubuntu έχω πρόβλημα... δεν ξέρω τι ακριβός παίζει με αυτό...

έχω τους fglrx εγκατεστημένους και παίζω ακόμα και το HoN αλλά για να το κάνω πρέπει να κλείσω το Compiz αλλιώς "τρεμοπαίζει" η οθόνη...

το κουφό εδώ (πραγματικά κουφό) είδα τον αδερφό μου να κάθετε στο ubuntu και να τρέχει το HoN με compiz ανοιχτό... δεν είχε κανένα πρόβλημα...

αυτό που κατάλαβα είναι οτι οι "σχετικά" παλιές κάρτες. πχ 1-2 χρόνον παίζουν άψογα και σε παλαιότερη έκδοση ubuntu (για άλλες διανομές δεν μπορώ να πω κάτι...) εξάλλου ποιος ο λόγος να πάρεις μία κάρτα γραφικών τελευταίας γενιάς για linux? αφού δεν είναι το Βαρύ λειτουργικό που θα γονατίσει μια τέτοια κάρτα για τη πλάκα... ακόμα και σε games... (στο HoN έχω καλύτερες επιδόσεις στο Ubuntu παρά σε windows)

Προσπάθησε να βάλεις xorg>1.6. Ή δοκίμασε με μία radeon mobility.

Ο fglrx δουλεύει μέχρι xorg 7.4...

Η 4650Μ στο Laptop μου παίζει μια χαρά σε Mint 8 τα πάντα ....όλα..:-)

Μήπως υπάρχει μια από κεκτημένη ταχύτητα προκατάληψη για τις ΑΤΙ λόγω των προβλημάτων που παρουσίαζαν στο παρελθόν;;)

Γι αυτό νομίζω ότι θα πρέπει να αναφέρετε σε ποιά διανομή έχει πρόβλημα ο fglrx.

Εγώ σας διαβεβαιώνω ότι σε Ubuntu , Mint , Sabayon όλα παίζουν άψογα.

Για άλλες διανομές δεν γνωρίζω.

Για να βοηθηθούν λοιπόν όσοι έχουν ή σκοπεύουν να αγοράσουν ΑΤΙ , να αναφέρει ο καθένας που ακριβώς και σε ποιά διανομή αντιμετώπισε προβλήματα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...