pmichal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Σκέφτομαι να βάλω ATI κάρτα στο pc.. Την τελευταία φορά που είχα, δεν δούλευε όμως σωστά με linux. Αυτή η τελευταία φορά όμως ήταν πριν κάτι χρόνια, και μετά γύρισα σε nvidia. Έχει αλλάξει κάτι; Δουλεύουν πλέον οι drivers με linux; Σε μία γρήγορη αναζήτηση βρήκα μόνο posts με τα προβλήματα. Αν ξέρει κάποιος ποιες σειρές δουλεύουν χωρίς πρόβλημα θα με εξυπηρετούσε πολύ!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Θεωρητικα, ολες οι ati δουλευουν σε linux. Ειτε με τον fglrx, ειτε με τον radeon, ειτε με τον radeonhd, ειτε ακομα και με τον vesa, δουλευουν. Το προβλημα ειναι τι θες να κανεις εσυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmichal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Βασικά δεν θέλω να κάνω κάτι περίεργο. Απλά πριν 2-3 χρόνια οι drivers ήταν προβληματικοί. Πχ compiz/fusion δεν έπαιζε. Θέλω βασική 3d υποστήριξη, πιο πολύ για τα εφέ... Όχι κάτι περισσότερο. Ποιόν θα πρότεινες από αυτούς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Για ποια καρτα σκεφτεσαι? Αυτο που θες (το compiz) ειναι κατι "ιδιαιτερο". Απαιτει πχ 3d, αρα δεν σου κανει ο vesa. Απαιτει και compositing, οπου ο fglrx δεν ειναι και οτι καλυτερο. Επισης, οταν λεμε linux δεν εννοουμε κατ'αναγκη ubuntu... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmichal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Σκέφτομαι την Asus 5750 (1gb) (αν και δεν είμαι σίγουρος, nvidia έπαιρνα και δεν ξέρω ακριβώς τις αντιστοιχίσεις, με βάση την τιμή το πάω). Ναι, θέλω 3d υποστήριξη... Σίγουρα το linux δεν είναι μόνο ubuntu. Με suse είχα ξεκινήσει, αλλά τώρα με ubuntu είμαι. Λόγο συνήθειας, όχι για άλλο λόγο. Είδα στο site της amd ότι έχει drivers για linux.. δουλεύουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Αν έχεις xorg-server >= 1.7 ξεχνάς τον fglrx (catalyst) που είναι ο οδηγός που βγάζει η ATI. Προς το παρόν δεν είναι συμβατός με τον νέο xorg. Οι σχετικά καινούριες κάρτες ακούγετε ότι παίζουν καλά με τους ανοικτούς οδηγούς του kernel και του xorg. Άσχετο: Η Intel βγάζει stand alone κάρτες γραφικών; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 κι εγω προτιμω τις Ati αλλα αν θες σιγουρια καλυτερα να πας σε nvidia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkangel000039 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 ρε παιδια εχω μια 4870Χ2 k μου εχει σπασει τα νευρα οταν ενεργοποιω τα εφφε του desktop κολαει το συμπαν... ποιον απο τους παραπανω προτεινεται να βαλω...το μονο που θελω ειναι να μη σερνεται με τα εφφε παιχνιδια δε παιζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 @pmichal & dkangel000039 Καντε οτι μπορειτε να κανετε με τον radeon. Η επιδοσεις του σε 3d πιστευω οτι αρκουν για ενα compiz. Και μακρια απο τον fglrx μεχρι να βελτιωθει η κατασταση. Αυτα. Τα αλλα τα εχουμε πει ουκ ολιγες φορες. @firewalker Η intel δεν βγαζει standalone καρτες δυστυχως. Δυστυχως γιατι υπαρχουν οι γνωστες 2 επιλογες για καρτες γραφικων - ειτε ati που βγαζει πραγματικα νεες καρτες γραφικων καθε τοσο, αλλα απο drivers, και ειδικα για linux, ειναι η χειροτερη εταιρια - ειτε nvidia, που βγαζει καλυτερους drivers, αλλα οι "νεες" καρτες τις ειναι παλιες αλλα rebranded. Εχω σκεφτει πολλες φορες να παω να δωσω 100+Ε να παρω μια GTS 250, αλλα μετα σκεφτομαι οτι ειναι μια rebranded 9600, η οποια ειναι μια επισης rebranded 8600, η οποια ειναι χειροτερη απο την 3850 που εχω. Αλλα τα 100Ε δεν ειναι rebranded... Γιαυτο και θεωρω οποιαδηποτε καρτα εκτος της 8800 πεταμενα λεφτα και υποβαθμιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Θέλουμε Intel standalone κάρτες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Εχω σκεφτει πολλες φορες να παω να δωσω 100+Ε να παρω μια GTS 250, αλλα μετα σκεφτομαι οτι ειναι μια rebranded 9600, η οποια ειναι μια επισης rebranded 8600, η οποια ειναι χειροτερη απο την 3850 που εχω. Αλλα τα 100Ε δεν ειναι rebranded... Γιαυτο και θεωρω οποιαδηποτε καρτα εκτος της 8800 πεταμενα λεφτα και υποβαθμιση. Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις, ψάξε το λίγο. Πολύ συνοπτικά θα πω πως μία 9600GT σε καμμία περίπτωση δεν είναι rebranded 8600GT (ούτε με τη σειρά της έχει γίνει rebrand σε GTS 250) και έχει καλύτερες επιδόσεις από την κάρτα που έχεις ήδη (λιγότερα GFLOPS ωμή ισχύ, αλλά στα game benchmarks βγαίνει ξεκάθαρα καλύτερη). Με τον nVIDIA driver σε Linux φυσικά θα έχεις απείρως καλύτερες επιδόσεις σε 3D έναντι της κατάστασης που τώρα αντιμετωπίζεις με τον fglrx ή τον radeon. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Το κακό με την Nvidia είναι ότι δεν "ανοίγει" τίποτε. Αν αποφασίσει να μην υποστηρίξει κάτι... Πάει τέλος. Και ο open source driver είναι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmichal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Έλεγα να κάνω την υπέρβαση και να πάρω ATI, αλλά τελικά δεν ξέρω.. Προβληματίστηκα... Με βλέπω να καταλήγω στην GTS 250... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Ρώτα στο μαγαζί που θα τη πάρεις αν δέχονται αλλαγή επειδή δεν ξέρεις τι παίζει καλύτερα. Εγώ αυτό έκανα. Πήρα ΑΤΙ και μετά την άλλαξα σε Nvidia. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmichal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Ναι.. δεν έχεις άδικο. Σκέφτομαι για πλαίσιο. Θα ρωτήσω αν το δέχονται στο κατάστημα. Εσύ που το είχες κάνει αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.