Zigardeli Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Γεια σας!!! Ασχολούμαι με το overclocking τελευταία και θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πώς να χρησιμοποιήσει το AMIBCP, το πρόγραμμα δηλαδή με το οποίο μπορείς να τροποποιήσεις τα AMI BIOS. Πιο συγκεκριμένα, έχω την ASUS A8N32-SLI DELUXE και σκεφτόμουν να τροποποιήσω το τελευταίο BIOS (1409 Beta) και αλλάξω την τιμή CAS Latency της μνήμης που έχει για 1.5 σε 4.0 . Αν το κάνω θα ξανανάψει το PC μου; (η MOBO αυτή δεν έχει DUAL BIOS ώστε σε περίπτωση λάθους στο flashing να επαναφέρω το BIOS αλλιώς θα το είχα ήδη δοκιμάσει ) Και έστω ότι ανάψει, θα ρυθμίσει το CAS Latency στα 4.0 ώστε να προχωρήσει το OC παραπέρα; (Αυτό και να μην μου το απαντήσετε δεν με πολυαπασχολεί. Ας ανάψει η MOBO και όλα τα άλλα είναι δευτερεύον) Γνωρίζω βέβαια ότι δεν υπάρχουν μνήμες DDR1 που λειτουργούν με CL4 παρά μόνο οι DDR2 αλλά πιστεύω ότι το ερώτημα μου έχει κάποια λογική). Ευχαριστώ εκ των προτέρων…
GeorgeVasil Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δεν χρειαζεται να τροποποιησεις το BIOS. Σου δινει ηδη επιλογη να το κανεις. τωρα για το αν θα ανεβουν εξαρταται απο πολλα..(τι chipakia φωρανε,ποσο ζοριζεις το mobo κτλ)
Zigardeli Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Σου δινει ηδη επιλογη να το κανεις. Φίλε GeorgeVasil δεν σε κατάλαβα, που μου την δίνει την επιλογή; Μιλάμε πάντα για DDR1 και όχι για DDR2 μνήμες...
N.I.C Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό εδω εννοεί ο George. Φυσικά για το αν όντως πάει τόσο, εξαρτάται από τις ίδιες τις μνήμες αρχικά αλλά και από την m/b.
Zigardeli Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Guys το BIOS σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις το CL αλλά σου δίνει τιμές μόνο 1.5 - 2.0 - 2.5 - 3.0 όπως φαίνεται και εδώ. Οι μνήμες μου είναι KINGSTON 2Χ1GB DDR400 CL3 (τσιπάκια δεν θυμάμαι). Mε το CL ρυθμισμένο στο BIOS στα 2.5 κατάφερα να τις φτάσω περίπου στα 245 MHz. Mόλις το άλλαξα στα 3.0 κατάφερα να φτάσω περίπου στα 270MHz. Γνωρίζω από το AMIBCP ότι το BIOS δεν έχει καμία άλλη επιλογή που να είναι κρυφή στο πεδίο αυτό (όπως π.χ. 4.0 που θέλω εγώ) όπως θα δείτε και εδώ. Αν είχε ίσως να μπορούσα να φτάσω τις μνήμες στα 300+. Γι' αυτό σκέφτηκα να αντικαταστήσω την υπάρχουσα τιμή 1.5 με 4.0 (κάπως έτσι). Αυτό εννοώ....
GeorgeVasil Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δοκιμασε αν με το Memset μπορεις να τις χαλαρωσεις σε CL4. Πιστευω ειναι καλυτερα σφιχτα Timing και οχι Mhz για καθε μερα.(εκτος αν το κανεισ για την κ.. σου και μονο.) Νομιζω ομως.. αν ειναι να πειραξεις κατι.. δεν θα πρεπει να πειραξεις το BIOS τις μητρικης γιατι δεν προκυτε να βγει το CL4..πρεπει να πειραξεις το SPD των μνημων ωστε να σου βγαλει CL4 sto BIOS. Ψαχτο λιγο αν και δεν νομιζω να εχεις τρομερο gain.
Zigardeli Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Το SPDTool μου λέει "CAS Latencies Supported" 3,4 (δές εδώ).
GeorgeVasil Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 A Οκ..δοκιμασε το αλλο τοτε..και ο θεος βοηθος..
Zigardeli Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 http://www.rebelshavenforum.com/sis-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=34&t=000254 Δεν το ρισκάρω........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.