Προς το περιεχόμενο

αγορα τηλεορασης fullhd

k@menos95

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

(συγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα δεν ειχα internet λογο αναβαθμισης δυκτιου σε οπτικες ινες:-D)

Επίσης μία άλλη σημαντική παράμετρος που πρέπει να προσέξεις είναι, ότι όλες οι τηλεοράσεις που κυκλοφορούν σήμερα, έχουν θύρες HDMI 1.3, η οποία θα αλλάξει το 2010 από το πρότυπο 1.4, το οποίο δεν θα είναι συμβατό με τα προηγούμενα πρότυπα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά θα είναι μιά ριζικά διαφορετική θύρα και θα ενσωματωθεί σε όλες τις μελλοντικές συσκευές (BD Players, TV, A/V Receivers κλπ.)

1) αξιζει να περιμενω για hdmi v 1.4 2) ποσο θα κοστιζει

Συγνώμη αν σας αποπροσανατολιζω από τη συζήτηση σας αλλά τι θα έλεγες να κινηθεις προς την τεχνολογίας plasma;γωνια θέασης,χρόνος αποκρισης μερικά από τα πλεονεκτήματα της.εγώ από πλαίσιο πήρα πρόσφατα μια panasonic tx-p42u10 42 ιντσών 599 € και το wd tv live 116€ και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος...

το θεμα ειναι οτι οι plasma δεν εχουν μεγαλη διαρκια ζωης και η τηλεοραση θα μινει για αρκετα χρονια

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
1) αξιζει να περιμενω για hdmi v 1.4

2) ποσο θα κοστιζει

το θεμα ειναι οτι οι plasma δεν εχουν μεγαλη διαρκια ζωης και η τηλεοραση θα μινει για αρκετα χρονια

1) Φίλε μου, δύσκολη η ερώτηση σου για το πρώτο...

αλλά πιστεύω ότι εάν έχεις μια τηλεόραση έστω και παλιά, είτε CRT, είτε LCD, που να καλύπτει έστω και λίγο τις βασικές σου ανάγκες, εγώ θα σε συμβούλευα να περιμένεις!!

Γιατί η θύρα HDMI 1.4 θα είναι μιά επανάσταση στην ψηφιακή σύνδεση, με την έννοια ότι δεν θα είναι συμβατή προς τα πίσω, αλλά θα είναι συμβατή μόνο προς τα μπρός.

Αυτό σημαίνει, ότι στο μέλλον θα βγει και 1.5 και 1.6 κλπ. αλλά θα είναι συμβατές ως θύρες με την 1.4. Ενώ με την 1.3 και τις παλαιότερες δυστυχώς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!

Βέβαια θα βγούν και αντάπτορες για όσους έχουν παλιότερες HDMI, αλλά δεν θα ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των μελλοντικών συσκευών!!

Για παράδειγμα εγώ έχω μια Samsung 32 HD Ready 60Hz πενταετίας, που έχει HDMI 1.1 (η οποία είναι συμβατή με την 1.3) και σκέπτομαι σοβαρά να περιμένω την άφιξη του HDMI 1.4 πριν αγοράσω καινούρια τηλεόρση!!

Διότι δεν θα αλλάξουν οι θύρες μόνο των τηλεοράσεων αλλά ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!

Καλώδια, Blu Ray Players, DVD Players, Ραδιοενισχυτές A/V, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, θύρες των υπολογιστών κλπ.κυριολεκτικώς τα πάντα!!

Εάν αγοράσεις σήμερα, είναι σαν να ξέρεις ότι παίρνεις κάτι αναλώσιμο, το οποίο ΔΕΝ θα μπορείς να το συνδέεις σε 2-3 χρόνια με καμια ποιοτική συσκευή εικόνας-ήχου, παρά μόνο με "απολιθώματα"!

Τώρα εάν σου έχει καεί η οθόνη και δεν έχεις τίποτα άλλο, δηλαδή επίγεσαι, τότε είναι άλλο θέμα! Αναγκαστικά θα αγοράσεις- δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς!

2) Δεν θα κοστίζουν περισσότερο οι συσκευές με θύρα HDMI 1.4, αλλά θα κοστίζουν τα αναλώσιμα που τις συνοδεύουν- δηλαδή θα πρέπει να αγοράσουμε καινούρια καλώδια, αντάπτορες κλπ.

3) Αφού θέλεις τηλεόραση για αρκετά χρόνια και το σημαντικότερο εάν την κρατάς όλη την ώρα ανοιχτή- έτσι για να ακούς τις ειδήσεις από το άλλο δωμάτιο- τότε μακριά από Plasma!

Η μόνη σου επιλογή είναι LCD.

Εάν όμως είσαι μετρημένος τύπος, ο οποίος δεν πολυβλέπει τα χαζοπρογράμματα της ελληνικής Τι-Βι, αλλά τη θέλεις μόνο για να δεις μιά ποιοτική ταινία το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο, τότε η τεχνολογία Plasma σου δίνει πιό ζεστά χρώματα και μια πιό απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία!

ΥΓ. Επίσης μιά τελευταία συμβουλή:

Mην αγοράζετε ποτέ για το καθιστικό σας οθόνες κάτω των 40-42 ιντσών,

ανεξαρτήτως απόστασης θέασης, γιατί έτσι η υψηλή ευκρίνεια (FULL HIGH DEFINITION)

χάνει το νόημά της!!

Μιά ιδανική οθόνη για 2,5-4 μέτρα είναι οι 46άρες ή 47άρες!

Οι 32άρες είναι μόνο για το υπνοδωμάτιο και λίγες είναι...

Αυτά...;);)

• Super Moderators
Δημοσ.

υπερβάλεις με την λέξη επανάσταση, για την πλειοψηφία των καταναλωτών δεν πρόκειται να προσφέρει τπτ καινούριο μέσα στα επόμενα 2 χρόνια...

Δημοσ.
υπερβάλεις με την λέξη επανάσταση, για την πλειοψηφία των καταναλωτών δεν πρόκειται να προσφέρει τπτ καινούριο μέσα στα επόμενα 2 χρόνια...

"...η θύρα HDMI 1.4 θα είναι μιά επανάσταση στην ψηφιακή σύνδεση, με την έννοια ότι δεν θα είναι συμβατή προς τα πίσω, αλλά θα είναι συμβατή μόνο προς τα μπρός.

• Super Moderators
Δημοσ.

και αυτό την κάνει επαναστατική? μας δουλεύεις? :P

άσε που είναι τελείως RETARTED να μην έχει backwards compatibility...

θέλουν να πουλήσουν καινούρια προϊόντα και μας το περνάνε για γαμάουα και έτσι...

Δημοσ.

πιστεβω οτι δεν αξιζει να περιμενω για 1.4 hdmi γιατι πρωτον νεο βισμα = νεα μοντελα=νεα χαρακτιριστικα = νεα τιμη δευτερον γιατι απο οτι βρεπω θα αργισει να βγει στην αγορα το 1.4 και θα αργυσουν ακομι περισσοτερο να βγουνε συσκευες που να αξιοπιουν το 1.4http://www.athinorama.gr/homeentertainment/topics/default.aspx?i=1702&c=themaτριτον οι γονεις μου δεν εχουν και πολες απετισεις

απο την lcd (τηλεοραση αντε και καμια ταινια ) τεταρτον σε λιγο καιρο που θα αγορασω

δικια μου lcd :-Dθα φροντισω να εχει και 1.4

επισεις

1)

ΥΓ. Επίσης μιά τελευταία συμβουλή:

Mην αγοράζετε ποτέ για το καθιστικό σας οθόνες κάτω των 40-42 ιντσών,

ανεξαρτήτως απόστασης θέασης, γιατί έτσι η υψηλή ευκρίνεια (FULL HIGH DEFINITION)

χάνει το νόημά της!!

Μιά ιδανική οθόνη για 2,5-4 μέτρα είναι οι 46άρες ή 47άρες!

Οι 32άρες είναι μόνο για το υπνοδωμάτιο και λίγες είναι...

βασικα η τηλεοραση θα ειναι σε 3+ μετρα απο τον καναπε αλλα δεν παιζει να παρουμε μεγαλυτερη γιατι η μανα μου ηθελε 32αρα και με δυσκολια την επισα για 37αρα-42αρα:whistle:

ε και? μπορεί κάλιστα να πάρει ένα WD TV Live με τα 100 euro που γλυτώνει από τα 900 max που έχει ορίσει, το οποίο παίζει .mkv με DTS ήχο που δεν παίζουν οι άλλες TV από την usb port τους!

η ποιότητα εικόνας/χρωμάτων και τα 100hz της Sony/Samsung πατάνε χάμο τα αντίστοιχα μοντέλα LG και φτύνουν στο κουφάρι τους... (BRUTAL YEAH!)

δεν μας πειράζουν τα χρώματα και η εικόνα καθώς και η απόλυτα σωστή λειτουργία των 100hz αλλά μας πειράζει το ότι δεν παίζει από την usb port .mkv που λύνεται με την παραπάνω πρόταση...nice :o

το σκεφτομε για το WD TV Live αλλα το καλητερο θα ηταν να το συνδεσω στο pc μου με hdmi . το προβλημα ειναι οτι το computer ειναι σε 10+ μετρα απο την τηλεοραση και δεν ξερω αν θα υπαρχουν αλιοσεις στην εικονα

Δημοσ.

Είναι το παλιό WD Media Player και όχι το WD TV Live!

Προσπαθούν να ξεφορτωθούν το στοκ τους. Πάντως απ'το τίποτα καλή και η...Παναγιώταινα!!:-D:-D

Δημοσ.
Είναι το παλιό WD Media Player και όχι το WD TV Live!

Προσπαθούν να ξεφορτωθούν το στοκ τους. Πάντως απ'το τίποτα καλή και η...Παναγιώταινα!!:-D:-D

τι διαφορες εχει αυτο http://www.plaisio.gr/Peripherals/Data-Storage/Media-Players/Western-Digital-Media-Player-Wd-Tvtm-Hd-WDAVP00BE.htm

απο αυτο http://www.plaisio.gr/Peripherals/Data-Storage/Media-Players/Western-Digital-Media-Player-WD-TV-Live-WDBAAP0000NBK.htm

αν συνδεσω την lcd με ενα 10+μετρο HDMI καλοδιο http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Home-Cinema-Systems/Home-Cinema-Cables/Clicktronic-Hdmi-To-Hdmi-M-M-10M-52325.htm

θα εχω απολιες σε ποιοτητα εικονας και αποκριση;

Δημοσ.

καλησπερα,τελικα θα παω για samsung η sony και wd Media Player live:-)

την κυριακη θα περασω απο τον κοτσοβολο στο αεροδρομιο και ειναι ευκερια να δω τοις τηλεορασεις.προτινετε μου μερικες 40αρες 750 με 850 € (λογο αγορας wd Media Player live) με τα παραπανω χαρακτηρηστικα για να τοις δω και απο κοντα

ευχαριστω

Δημοσ.

μια ερωτηση...η crt 32τηλ που ειχα εκανε ενα βουητο και τρεμουλο συγχρονισμο τα ηχεια σε χαμηλες συχνοτητες μπασα κλπ...τωρα πηρα την lg32 lh3000 και εχω την εντυπωση οτι καποιες φορες το εκανς και αυτη..τι κανεις σε αυτην τη περιπτωση?

σας εχει τυχει εσας κατι τετοιο ποτέ?

ελπιζω να ειναι ιδεα μου..μολις πηρα την τηλεοραση..

και κατι αλλο..ζει πρακτικα λιγοτερο η οθονη αν βαζω την αντιθεση στο 90 αντι στο 70?γιατι κατι τετοιο διαβασα στο νετ..ή ισχυει κατι τετοιο για τη φωτεινοτητα(ή φωτισμο,,ποια ειναι η διαφορα?)...?

γιατι σε υψηλη αντιθεση εχει πολυ καλυτερη εικονα...

Δημοσ.

ειδα σημερα στον κοτσοβολο αυτηhttp://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=94651την lcd (επεζε μια HD ταινια) και ηταν τελια.

1) στον κοτσοωολο την εχει 859 ενω στο pixmania 610:X λετε να ισχιει η προσφορα και ποσο θα ερθει με μεταφορικα

2) αυτη εδω http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/Samsung-LE40B553-LCD-TV-40-WD-Media-Player.htm που δινει δωρο και τον mp live τι λεει;

3)εχετε να προτινετε καμια αλη σε αυτη την τιμη;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...