Προς το περιεχόμενο

Έτσι είναι τα Windows 7?

NemeSis1990

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα νέο σταθερό υπολογιστή με τα νέα windows, καινούργια και αυθεντικά. Από την αρχή λοιπόν με το που μπαίνω μου πετάει fatal error! Επίσης το βράδυ τον άφησα ανοιχτό και το πρωί όταν είδα την οθόνη ήταν γκρίζα και δεν ένιωθε όταν κουνούσα το ποντίκι... Επίσης όταν πάω να δω ένα HD video στο youtube γίνονται όλα μαύρα και ούτε το ctrl+alt+del πιάνει! Είναι η τρίτη μέρα που τα έχω και μου έρχεται να τα πετάξω και να πάω στα XP μου! Τι μπορεί να φταίει? Μήπως θέλει φορματ? Το σύστημά μου είναι αυτό: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=345385&page=3

Δημοσ.

Το PC το πήρε με εγκατεστημένα τα Windows?

Αν ναι, τότε χρειάζονται Format, γιατί δεν ξέρουν τα ρυθμίζουν σωστά και να τα εγκαθιστούν.

Μια χαρά είναι τα Windows. Δεν υπάρχει καμία έκδοση που να κάνει τόσο τραγικά πράματα.

• Moderators
Δημοσ.

Αν ναι, τότε χρειάζονται Format, γιατί δεν ξέρουν τα ρυθμίζουν σωστά και να τα εγκαθιστούν.

Ας μην βαζουμε τους παντες στο ιδιο σακι και ας μην δινουμε τοσο δραστικες συμβουλες πριν μαθουμε οσο το δυνατον περισσοτερα γινεται για το προβλημα.

Οπως λεει και ο liopyr λοιπον,fatal error?Δηλαδη?Καποιο μηνυμα?

Δημοσ.

Μια χαρά είναι τα Windows. Δεν υπάρχει καμία έκδοση που να κάνει τόσο τραγικά πράματα.

:lol::lol::lol:

Fatal error = Ούτε τα windows δεν ξέρουν τι έχει γίνει

Δημοσ.

Αν έχεις πρόβλημα σε κάποιον Driver ή σε κάποιο Hardware δεν σου φταίνε τα Windows.

Οπότε κάνεις ένα Format. Κατεβάζεις τους τελευταίους σωστούς Drivers (όχι beta). Τρέχεις τα απαραίτητα προγράμματα για να στρασάρεις το PC, όπως 3dmark, Prime, κλπ, και βλέπεις τι συμβαίνει.

Αν πετάει μπλε οθόνη, τότε ας ποστάρει μία φωτογραφία, αν και συνήθως σε Driver σε παραπέμπουν, άσχετα αν είναι κάτι άλλο.

Ας μην βαζουμε τους παντες στο ιδιο σακι και ας μην δινουμε τοσο δραστικες συμβουλες πριν μαθουμε οσο το δυνατον περισσοτερα γινεται για το προβλημα.

Οπως λεει και ο liopyr λοιπον,fatal error?Δηλαδη?Καποιο μηνυμα?

Συνήθως όταν αγοράζει κάποιος PC από τις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων με εγκατεστημένα Windows έχουν πολλές φορές εγκατεστημένα διάφορα Antivirus, ένα σωρό προγράμματα Trial και άλλες αηδίες που βαραίνουν - προκαλούν πρόβλημα στο σύστημα.

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες μπορεί να μην πολυ-πάω τα win, διότι προτιμώ το unix ως πλατφόρμα για το developing και το networking, αλλά, νομίζω ότι αυτό που φταίει τελικά στα νέα windows μάλλον τείνει να είναι το hardware και όχι τα bugs! Πώς είναι δυνατόν στο mac μου τα vista που με έκπληξη διαβάζω ότι είναι το πιο buggy από τα ms λειτουργικά να μου έχει κολλήσει μόνο 1 φορά μετά από 1,5 χρόνο χρήσης; Και σε αυτό έφταιγε μια κωλο-εγκατάσταση ενός κωλο-προγράμματος που δε θυμάμαι πoιο ήταν! Δυστυχώς τελικά το σημαντικότερο πρόβλημα με τα pc που δε φτιάχνει η Apple είναι το hardware.

Μπορεί να έχεις βάλει παπάδες στο μηχάνημά σου, αλλά κάποια βλακεία να μην κολλήσει καλά με τη διπλανή της, τότε αρχίζουν τα hardware failures και τέλος! Πάντα παίδες όταν βλέπετε ότι κάτι δεν πάει καλά, μην ξεχνάτε το hardware.

Τέλος πάντων επειδή το software όμως φτιάχνεται τσάμπα, θα πρότεινα στο φίλο αν μετά από format και σωστούς drivers κάνει τα ίδια, τότε να το ψάξει με:

1. Μνήμες! Δοκίμασε να βγάλεις το ένα dimmaki και δες αν και τα 2 πάνε καλά. Δούλεψε και τα δυο μόνα τους και εναλλάξ δηλαδή! Επίσης προσπάθησε να τα βάλεις σε άλλα slots αν γίνεται.

2. Καλώδια! Ωωωω ναι! Είναι τα καλώδια σωστά στη θέση τους; Είναι προβληματικά; Δοκίμασε να αλλάξεις καλώδια στο σκληρό πρώτα!

3. Δοκίμασε να αποσυνδέσεις τα πάντα εκτός από τα απαραίτητα! Δουλεύει ok; Μετά άρχισε να συνδέεις ένα ένα τα υπόλοιπα περιφερειακά!

4. Τροφοδοσία και καλώδια τροφοδοσίας!!! Εδώ φίλε μου ελπίζω μα μην υπάρχει πρόβλημα! Αν έχεις ελαττωματικό τροφοδοτικό, πρέπει να το αλλάξεις!

Επίσης τα καλώδια είναι ok? Ίσως το παραπάνω βήμα σε βοηθήσει να βρεις πιο εύκολα τι φταίει! Αλλά μπορεί να μη φταίει η συσκευή, αλλά τα καλώδια τροφοδοσίας!!!

• Moderators
Δημοσ.
Αν έχεις πρόβλημα σε κάποιον Driver ή σε κάποιο Hardware δεν σου φταίνε τα Windows.

Αρα γιατι να κανει format?Γιατι να μην ψαξει το πιθανο προβλημα που δημιουργειται απο third party πηγη και να το λυσει?Αφου φυσικα βεβαιωθει πως το hardware του λειτουργει απροβληματιστα.

Κατεβάζεις τους τελευταίους σωστούς Drivers (όχι beta).

Μια χαρα προκαλουν προβληματα και οι official drivers(ακομα και οι whql),δεν χρειαζεται να ειναι beta.

Τρέχεις τα απαραίτητα προγράμματα για να στρασάρεις το PC, όπως 3dmark, Prime, κλπ, και βλέπεις τι συμβαίνει.

Αυτο το κανεις πριν προχωρησεις σε οποιαδηποτε λυση,καθως αν οντως υπαρχει προβλημα hardware,οτιδηποτε αλλο δοκιμασεις θα ειναι αδικος κοπος.

Συνήθως όταν αγοράζει κάποιος PC από τις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων με εγκατεστημένα Windows έχουν πολλές φορές εγκατεστημένα διάφορα Antivirus, ένα σωρό προγράμματα Trial και άλλες αηδίες που βαραίνουν - προκαλούν πρόβλημα στο σύστημα.

Βαραινουν το pc,δεν δημιουργουν fatal errors.Eχει διαφορα.

Δημοσ.
μου έχει κολλήσει μόνο 1 φορά μετά από 1,5 χρόνο χρήσης;

Ε καλά και εγώ Reset έχω να κάνω... Δεν θυμάμαι πότε...

Η ουσία και το κακό τους είναι όμως ότι σέρνονται!!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:45 ----------

Αρα γιατι να κανει format?

Γιατί αν σιγουρευτεί ότι η εγκατάσταση είναι σωστή και δεν υπάρχει θέμα από Driver ή κάποιο άλλο πρόγραμμα εύκολα μπορεί να δει ότι φταίει κάποιο Hardware.

Αν παλεύει να βρει το πρόβλημα μέσα σε έναν αχταρμά για λειτουργικό με εγκατεστημένα διάφορα άχρηστα και προβληματικά προγράμματα ίσως και Drivers δεν θα μάθει ποτέ...

Μη ξεχνάς ότι το Hardware "τσουλάει" από το Software...

Δημιουργούν. Εμένα μου δημιουργούσε μπλε οθόνη το CoreTemp κάποτε και κατέβασα νέα έκδοση και όλα έστρωσαν...

Όταν πάταγα το exe έτρωγα το Fatal και ησύχαζα...

• Moderators
Δημοσ.
Γιατί αν σιγουρευτεί ότι η εγκατάσταση είναι σωστή και δεν υπάρχει θέμα από Driver ή κάποιο άλλο πρόγραμμα εύκολα μπορεί να δει ότι φταίει κάποιο Hardware.

Αν παλεύει να βρει το πρόβλημα μέσα σε έναν αχταρμά για λειτουργικό με εγκατεστημένα διάφορα άχρηστα και προβληματικά προγράμματα ίσως και Drivers δεν θα μάθει ποτέ...

Μια χαρα βρισκεται η λυση αν ξερεις να ψαξεις.Memory dumps και αναλυση τους λεγεται.Αφαιρεση προγραμματων και παει λεγοντας λεγεται η συνεχεια.Αν μιλαμε ξαναλεω για παραγωγικο συστημα/περιερισμενο χρονο του ιδιοκτητη,δεν παει σε format.

Μη ξεχνάς ότι το Hardware "τσουλάει" από το Software...

Μα αυτο λεω.Πρωτα ελεγχεις τα βασικα και οσο παει"ανεβαινεις"πιο ψηλα.

Δημιουργούν. Εμένα μου δημιουργούσε μπλε οθόνη το CoreTemp κάποτε και κατέβασα νέα έκδοση και όλα έστρωσαν...

Όταν πάταγα το exe έτρωγα το Fatal και ησύχαζα...

Kαι τι σχεση εχει το core temp με τα προγραμματα που βαζουν τα καταστηματα/εταιριες?

Δημοσ.

ανοιξε το device manager κ κοιταξε εκει περα αν υπαρχει πουθενα κανενα ερωτηματικο κ πραξε αναλογως αν χρειαζονται τιποτα drivers εξτρα,κ τσεκαρε τους drivers της καρτας γιατι απο κει τη μυριζομαι τη δουλεια.

Δημοσ.
Μια χαρα βρισκεται η λυση αν ξερεις να ψαξεις.Memory dumps και αναλυση τους λεγεται.

Ωραία, αν ξέρεις, πες του.

Μα αυτο λεω.Πρωτα ελεγχεις τα βασικα και οσο παει"ανεβαινεις"πιο ψηλα.
Kαι τι σχεση εχει το core temp με τα προγραμματα που βαζουν τα καταστηματα/εταιριες?

Δεν νιώθεις έτσι?

Τι να ελέγξεις? Να κάνεις Uninstall στα Windows? Χειρότερα θα τα κάνεις!

Κοιτάς τα βασικά να είναι ok (κάνοντας Format και εκ νέου εγκατάσταση).

Και όσο για το CoreTemp στο είπα σαν παράδειγμα επειδή είπες ότι απλά τα προγράμματα βαραίνουν, δεν πετάνε Fatal Errors...

• Moderators
Δημοσ.

Δεν νιώθεις έτσι?

ΜΙα χαρα νιωθω,ευχαριστω για το ενδιαφερον:-)

Τι να ελέγξεις? Να κάνεις Uninstall στα Windows? Χειρότερα θα τα κάνεις!

Να κανει uninstall προγραμματα που εχεις κανει προσφατα,drivers που εχει εγκαταστησει,συσκευες που εχεις προσθεσει.Αν εσυ εχεις χρονο να κανεις φορματ καθε λιγο και λιγακι,δεν σημαινει πως ειναι και η καλυτερη λυση.Αυτο σου λεω τοση ωρα,αλλα μαλλον εσυ δεν νιωθεις για να χρησιμοποιησω την ορολογια σου.

Κοιτάς τα βασικά να είναι ok (κάνοντας Format και εκ νέου εγκατάσταση).

Τα βασικα λοιπον ειναι το hardware για αρχη,third party προγραμματα/drivers και μετα δινεις το οκ για format.

Και όσο για το CoreTemp στο είπα σαν παράδειγμα επειδή είπες ότι απλά τα προγράμματα βαραίνουν, δεν πετάνε Fatal Errors...

Eιπα οτι τα προγραμματα που βαζουν οι εταιριες /καταστηματα δεν προκαλουν fatal errors οταν δεν εχεις πειραξει το pc.Εσυ προτεινες πως ισως φταινε αυτα για το fatal error και σου ειπα τι ισχυει.

Το core temp δεν εχει καμια σχεση μ αυτα.Για μια ακομα φορα λοιπον,δεν δημιουργουν fatal errors,αλλα ξεσκιζουν την ram/cpu του υπολογιστη.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...