flik Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Πως απενεργοποιείται? 1)Νομίζω μέσα απο τον πίνακα ελέγχου->υλικό και ήχος->Αυτόματη εκτέλεση, παρόλο που αναφέρεται σε πολυμέσα, λειτουργεί και για usb. Βάλτα όλα στο "καμία ενέργεια". 2η λύση: 1. έναρξη ->εκτέλεση->γράψτε στην καρτελίτσα 'regedit' για να ανοίξει η registry 2.Πηγαίνετε στην καταχώριση "HKEY_CURRENT_USER\ Software\Microsoft\ Windows\CurrentVersion \Explorer\MountPoints2" 3. Δεξί κλικ στην καταχώριση 'mountpoints2' και διαλέξτε δικαιώματα. 4. Πατήστε κλικ στο κουμπάκι "για προχωρημένους" και στη επόμενη καρτέλα ξετσεκάρετε την επιλογή "Μεταβίβαση των καταχωρίσεων δικαιωμάτων από το από το γονικό....." και στο παραθυράκι που θα πεταχτεί πατήστε το κουμπάκι κατάργηση και μετά πατήστε ναι και οκ και οκ να σώσετε της αλλαγές και να κλείσουν τα παράθυρα Για να δεις αν λειτουργεί, βάλε ένα Usb και δες αν σου πετάει κάποιο μήνυμα. Εγώ το έχω απενεργοποιήσει με το kaspersky μέσω vulnerability scan. Αν δεν τα καταφέρεις ψάξε στο google για "disable usb autorun" και το λειτουργικό σου σύστημα, και λογικά θα σου βγάλει οδηγίες για αλλαγές στην registry ή κάποιο πρόγραμμα.
katerina_a_86 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 1)Εγώ το έχω απενεργοποιήσει με το kaspersky μέσω vulnerability scan. Τι παίζει με αυτό? Κι εγώ kaspersky έχω.
flik Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Κάνεις vulnerability scan και στα αποτελέσματα στο system vulnerabilities σου βγάζει τα autoruns. Απενεργοποιείς το usb και όποια άλλα θες (cd, hard disks κτλ).
katerina_a_86 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Κάνεις vulnerability scan και στα αποτελέσματα στο system vulnerabilities σου βγάζει τα autoruns. Απενεργοποιείς το usb και όποια άλλα θες (cd, hard disks κτλ). KIS7 έχω, δεν το βρίσκω αυτό που λες.
flik Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Ε είναι παλιό το 7. Στην έκδοση 2009 αλλά και 2010 υπάρχει. Τέλος πάντων, δοκίμασε με τους άλλους τρόπους.
parazitu360 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 παιδια δεν ξερω γιατι αλλα ξαφνικα το ιντερνετ κολλαει απιστευτα πολυ..προσφατα εβαλα το καρσπερσκυ αυ8εντικο..λετε να μου τρωει κατι αυτο η να ειναι καποιος ιος???
flik Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Settings-Network-Monitor selected ports only-select και αποεπίλεξε το 80. Άστο έτσι για λίγες ώρες και δες αν έχεις αισθητές διαφορές.
ixthy Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Κατερίνα συγγνώμη αλλά από αυτά που λες μάλλον δεν καταλαβαίνεις καν τι σε ρώτησα! Σου έκανα μια πολύ απλή ερώτηση! Η ειρωνία να περιττεύει παρακαλώ. Επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγεις ρήσεις τέτοιου τύπου σχετικά με το software. Αν έμπαινες στον κόπο να γράψεις εσύ software δε θα ήθελες να έχεις κάποια αμοιβή; Τέλος πάντων επί του θέματος. Μη βάζεις σπασμένα αντι-ιικά. Είναι σα να βάζεις το λύκο να φυλά τα πρόβατα. Τα αντι-ιικά είναι τα πιο απάτη προγράμματα και σαφώς δεν αξίζει να πας να τα πληρώσεις. Το μόνο που κάνουν είναι να βαραίνουν το σύστημα, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Σίγουρα είναι καλή η ασφάλεια, αλλά πια ασφάλεια; Και ποιος είναι αυτός που γράφει όλο αυτό το malware? Τρελοί φοιτητές, ή και στελέχη των ίδιων των εταιρειών που φτιάχνουν τα αντιβιοτικά; Επειδή πάντως δουλεύοντας windows χρειάζεται κάπως να φυλάς τα νώτα σου, προτείνω να στραφείς σε δωρεάν λύσεις. Spybot είναι πραγματικά κορυφαίο και δωρεάν! Κατ' εμέ το καλύτερο anti-spyware ακόμα και από όλες τις εμπορικές λύσεις, που συνήθως δε λένε τίποτα και τις έχεις πληρώσει κιόλας. Από antivirus επίσης έχεις avast που είναι απ' τα καλύτερα, το avg και το avira. Όμως θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις symantec corporate edition μέχρι και έκδοση 10 και κάτι (όχι το endpoint που είναι το καινούργιο γιατί παραείναι βαρύ και ασήκωτο). Αλλά προς θεού μη βάλεις σπασμένο NOD. Ξέρω πολλούς που νομίζουν ότι είναι εντάξει και είναι γεμάτοι ιούς. Τώρα αν είναι να το αγοράσεις, ίσως είναι και καλό, αλλά προσωπικά δεν αγοράζω αντι-ιικά για να ξέρω. Δε βάζω όμως και σπασμένα! Τα free είναι μια χαρά και άμα ξέρεις και λίγο να φυλαχθείς θα καταλαβεις ότι τελικά το αντι-ιικό σου τρώει τσάμπα πόρους και ρεύμα.
aris1986 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Άμα έχεις 1gb ram, βάλε και τα 3. Δε νομίζω δα και στο net book να κάνεις και κάτι τόσο βαρύ, που να θέλει όλους τους πόρους του συστήματος για πάρτη του, σωστά; Πείτε της να βαλει κανα netbook remix να μην θέλει ούτε antivirus,ουτε firewalls ουτε τπτ!Αντε να χει και κανα χp dual boot!
geovard Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά δεν διάβασα και πολλά από τα μηνύματά σας αλλά έπεσε στο μάτι μου το autorun.inf. Κατεβάστε tο αρχείο killauto που είναι ένα αρχείο bat, γράψτε το σε δισκέτα κατά προτίμηση και επίσης κατά προτίμηση μπείτε σε safe mode, βάλτε τη δισκέτα και τρέξτε το αρχείο.Σε πάνω από είκοσι υπολογιστές το έβαλα και καθάρισα αυτό το διαβολεμένο autorun.inf Κατέβασμα από εδώ: http://rapidshare.com/files/322063210/killauto.bat.html MD5: 4DFB51D0215F3DF3170F1B586DA52E66 (Σημείωση: Μόνο δέκα κατεβάσματα επιτρέπονται ως όριο.Ας το κατεβάσουν λοιπόν όσοι έχουν πραγματικό πρόβλημα.Οι άλλοι μη σπαταλάνε τις ευκαιρίες έτσι από απλή περιέργεια.) Ελέγχετε πάντα τα στικάκια σας πριν τα βάλετε στο σύστημά σας όταν αναταλλάσετε αρχεία με άλλους φίλους σας.Αυτό το διαβολάκι το autorun.inf έχει ως...ξενιστή κυρίως τα memory sticks και γενικά τις καρτούλες μνήμης πάσης φύσεως.Η περιγραφή του παθόντος(παθούσας) είναι όντως αυτή που περιγάφεται.Έχει αποδειχτεί ότι αρκετά γνωστά antivirus αν και εντοπίζουν τη μόλυνση δεν τη διορθώνου άγνωστo γιατί. Σκοτώστε το λοιπόν με το killauto.bat Good luck.
tronicat Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 1)Νομίζω μέσα απο τον πίνακα ελέγχου->υλικό και ήχος->Αυτόματη εκτέλεση, παρόλο που αναφέρεται σε πολυμέσα, λειτουργεί και για usb. Βάλτα όλα στο "καμία ενέργεια". 2η λύση: 1. έναρξη ->εκτέλεση->γράψτε στην καρτελίτσα 'regedit' για να ανοίξει η registry 2.Πηγαίνετε στην καταχώριση "HKEY_CURRENT_USER\ Software\Microsoft\ Windows\CurrentVersion \Explorer\MountPoints2" 3. Δεξί κλικ στην καταχώριση 'mountpoints2' και διαλέξτε δικαιώματα. 4. Πατήστε κλικ στο κουμπάκι "για προχωρημένους" και στη επόμενη καρτέλα ξετσεκάρετε την επιλογή "Μεταβίβαση των καταχωρίσεων δικαιωμάτων από το από το γονικό....." και στο παραθυράκι που θα πεταχτεί πατήστε το κουμπάκι κατάργηση και μετά πατήστε ναι και οκ και οκ να σώσετε της αλλαγές και να κλείσουν τα παράθυρα Για να δεις αν λειτουργεί, βάλε ένα Usb και δες αν σου πετάει κάποιο μήνυμα. Εγώ το έχω απενεργοποιήσει με το kaspersky μέσω vulnerability scan. Αν δεν τα καταφέρεις ψάξε στο google για "disable usb autorun" και το λειτουργικό σου σύστημα, και λογικά θα σου βγάλει οδηγίες για αλλαγές στην registry ή κάποιο πρόγραμμα. Γεια σε ολους το AVAST μου βρηκε ενα trojan horse is:criptSH-inf [trj] ΕΚΑΝΑ διαφορα (malwarebytes (safemode), spybot...) και δεν. Μολις δοκιμασα και το παραπανω (χωρις usb) ... δεν καταλαβα, τι εκανα κατι?... *τι αλλο να κανω!?
flik Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Για κατέβασε το kaspersky virus removal tool απο εδώ: http://support.kaspersky.com/viruses/avptool2010?level=2 Μετά αν θες να μην κρατήσεις το avast, βάλε mse απο free, ή eset, norton, kaspersky απο paid.
ss13 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 http://wlalng.wordpress.com/2008/02/20/how-to-remove-trojan-that-uses-an-autoruninf-file/ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=214514
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.