katerina_a_86 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Να σε κάνω μια ερώτηξη:Με το avira, όταν το βρήκε, επέλεξες "deny access"; Γιατί σε αντίστοιχο θέμα μου μετά από scan (βρήκε ένα trojan), πάτησα οκ στο "deny access" και εξαφανίστηκε πακέτο και το αρχείο. Ξαναέκανες scan και τίποτα; Δεν δεχόταν το deny access ούτε τίποτα άλλο. Τώρα μετά την χρηση του trojan remover δεν το βρίσκει. Το avira γιατί δεν μπορύσε να το βγάλει? Δεν είναι τελικά καλό? Να μην το ξαναβάλω? [Ποιος βγάζει αυτούς τους κωλοιούς γαμώτο? Οι εταιρείες? Αφού δεν πρόκεται να πληρώσω για antivirus.]
sugata Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Κοίτα, έκανε μια δουλειά που απ' όσο κατάλαβα, άλλα antivirus δεν μπορούσαν ούτε αυτή να κάνουν: το βρήκε. Αφ' ης στιγμής το βρήκε, το θέμα είναι πως θα το βγάλεις. Δική μου άποψη για το avira είναι πως είναι αρκετά καλό, για free, και συγκρίνεται άνετα με commercial λύσεις. Ειδικά στο να βρίσκει. Απλά έτυχες στην περίπτωση που δεν μπορούσε (ακόμη) να αντιμετωπίσει πλήρως τον ιό. Πιθανότατα, αν σου ξανατύχαινε (σκληρός φυλάξοι) μετά από 2-3 updates που θα είχε κάνει, να μην είχες κανένα πρόβλημα. Απ' ό,τι φαίνεται όμως, το συγκεκριμένο προγραμματάκι λυμαινόταν ήδη το σκληρό σου, πριν βάλεις το avira. Η δική μου περίπτωση ήταν λίγο διαφορετική: βρίσκει το trojan φυλαγμένο σε αρχείο (key generator) το οποίο όμως δεν είχα εκτελέσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Με το που ανακάλυψε το trojan, έκανε deny access και ταυτόχρονα διέγραψε και το αρχείο. Αν θες κάτι πιο ολοκληρωμένο και συνάμα να όλα free, (όχι "Free" μέσω crack, κυριολεκτικά free), δοκίμασε τον παρακάτω συνδυασμό προγραμμάτων: 1) Spybot - search and destroy 2) Avira Antivir 3) Comodo Internet Security. To (1), το εγκαθιστάς complete, του κάνεις τα updates και μετά immunize. Το (3) θα σε ταλαιπωρήσει λίγο στην αρχή, για να το "εκπαιδεύσεις", με την έννοια ότι θα σου ζητάει να επιτρέψεις κάποιες εντολές που εσύ η ίδια δίνεις. Αν για παράδειγμα το εγκαταστήσεις, και αμέσως μετά ανοίξεις ένα πρόγραμμα σαν το windows live messenger, θα σου πετάξει ένα - δυο pop-ups, λέγοντας σου ότι το τάδε πρόγραμμα ζητάει αυτό. να το επιτρέψω, ή όχι; Κάνεις tick και το κουτάκι από κάτω που λέει "remember my choice" και ξεμπερδεύεις. Πού βοηθά το πρόγραμμα αυτό: βασικά στο γεγονός πως δεν αφήνει τίποτα να δράσει πριν του δώσεις εσύ την άδεια.
swstost Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μετά από πολλά χρόνια και δοκιμές έχω καταλήξει ότι το καλύτερο antivirus είναι όπως π.χ. το καλύτερο αυτοκίνητο, θα πάρεις διαφορετική απάντηση αναλόγως ποιον θα ρωτήσεις... Δεν πιάνουν όλα τα antivirus όλους τους ιούς, και σίγουρα όχι όλα τα trojan. Ειδικά για τα trojan, πολλά antivirus συνήθως τα βρίσκουν αλλά δυσκολεύονται να τα βγάλουν. Στο pc του φίλου που ανέφερα παραπάνω, είχε avast antivirus, το οποίο βρήκε το trojan αλλά δεν μπορούσε να το βγάλει. Γενικά πάντως το avast το προτείνω. Είναι επίσης free όπως το Avira που πρότεινε ο φίλος αποπάνω.
katerina_a_86 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Αν θες κάτι πιο ολοκληρωμένο και συνάμα να όλα free, (όχι "Free" μέσω crack, κυριολεκτικά free), δοκίμασε τον παρακάτω συνδυασμό προγραμμάτων: 1) Spybot - search and destroy 2) Avira Antivir 3) Comodo Internet Security. To (1), το εγκαθιστάς complete, του κάνεις τα updates και μετά immunize. Το (3) θα σε ταλαιπωρήσει λίγο στην αρχή, για να το "εκπαιδεύσεις", με την έννοια ότι θα σου ζητάει να επιτρέψεις κάποιες εντολές που εσύ η ίδια δίνεις. Αν για παράδειγμα το εγκαταστήσεις, και αμέσως μετά ανοίξεις ένα πρόγραμμα σαν το windows live messenger, θα σου πετάξει ένα - δυο pop-ups, λέγοντας σου ότι το τάδε πρόγραμμα ζητάει αυτό. να το επιτρέψω, ή όχι; Κάνεις tick και το κουτάκι από κάτω που λέει "remember my choice" και ξεμπερδεύεις. Πού βοηθά το πρόγραμμα αυτό: βασικά στο γεγονός πως δεν αφήνει τίποτα να δράσει πριν του δώσεις εσύ την άδεια. Καλά όλα αυτά, αλλά μήπως βαρύνει εντελώς το σύστημα και σέρωεται pc? Σε netbook αναφέρονται όλα αυτά.
sugata Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Άμα έχεις 1gb ram, βάλε και τα 3. Δε νομίζω δα και στο net book να κάνεις και κάτι τόσο βαρύ, που να θέλει όλους τους πόρους του συστήματος για πάρτη του, σωστά;
Antwni Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό σου είναι υπερασκετό για antispyware έχοντας συγχρόνως όμως και antivirus έτσι,όχι μόνο το Malwarebytes:p)!! Ένα σκανάρισμα το μήνα τους ιούς του κάνει πέρα!!
Kostaskouk Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ, χρησιμοποιώ το avast το Spyware Blaster και το SuperAntispayware (όλα είναι free), και εδώ και 3 χρόνια δεν έχω κανένα πρόβλημα (βέβαια, 3-4 φορές, το avast κατά την πλοήγηση στο internet, με ειδοποίησε για ιό, κι' έτσι τον απέφυγα). Πριν από κάτι μήνες, είπα να δοκιμάσω και το antivir (επειδή είχα διαβάσει ότι είναι καλό - και αφού απενεργοποίησα το avast), αλλά όταν έκανα ένα σκανάρισμα του δίσκου μ' αυτό το πρόγραμμα, μου έβγαλε τα μισά μου εγκατεστημένα προγράμματα (υπερβάλω λίγο) σαν Trojan. Το ''σουτάρισα'' και ησύχασα.
tzotzo Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 super antispyware και mbam. ειναι τα καλυτερα
katerina_a_86 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Άμα έχεις 1gb ram, βάλε και τα 3. Δε νομίζω δα και στο net book να κάνεις και κάτι τόσο βαρύ, που να θέλει όλους τους πόρους του συστήματος για πάρτη του, σωστά; 2GB έχω αλλά δεν ξέρω από cpu αν θα έχω πρόβλημα.
tzotzo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Εχεις εντοπισει που μπορει να κολλησες το malware? Δεν πιστευω οτι υπαρχει τελικα real-time προστασια.Οποτε πρωτα ξεκιναμε με την προληψη:"σωστο" σερφαρισμα και μετα με την θεραπεια.
ixthy Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Sorry μια ερωτησούλα. Το NOD 32 θα το αγοράσεις; Για να ξέρουμε και τι λέμε δλδ.
pournaras Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Οσον αφορα τον ιο που κολλησες, ειναι ο κλασσικος που μεταφερεται (σαν τον Η1Ν1 ενα πραμα), με τα usb sticks με εξωτερικουσ σκληρους κλπ. Οποτε μην ξαφνιαστεις αν τον ξαναβρεις μπροστα σου παλι αυτες τις μερες. Πρεπει να εγκαταστησεις καποιο autorun remover, και οσο αυτο θα δουλευει, να περασεις και να σκαναρεις ολα σου τα φλασακια, δισκους κλπ που εχεις ωστε να καθαρισουν. Αλλιως, συνεχεια θα σου κολλαει.
Praetorianos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Ισχύει αυτό που λέει ο pournaras είναι από τους πιο εκνευριστικούς ιούς που μου έχουν τύχει. Την πρώτη φορά που μου έκατσε δεν το έβρισκε καν το AVG και καθόμουν κι έψαχνα στο google με ότι συνδυασμό λέξεων μπορείς να φανταστείς. Επειδή κανένα από τα προγράμματα που κατέβασα επίσης δεν μπόρεσε να το ξεφορτωθεί, το έσβησα μέσω cmd. Τώρα πια δεν ξέρω αν πιάνει αλλά η διαδικασία είναι αυτή: 1) Log in as Administrator or user with admininstrator rights. 2) Turn Off system restore. Start-->> Right Click My Computer-->> Properties-->> Systen Restore Tab-->>Turn off System Restore on all drives-->> Apply-->> Ok. 1) Launch Task Manager by pressing alt+ctrl+del 2) click on processes tab. 3) Find wscript.exe, If it is running end this process.. 4) End EXPLORER.EXE process from Task Manager 5) In task manager, click File-->> New Task (Run..)-->> type cmd --> ok 6) Command prompt will open.Type these commands one by one after Enter key: del c:\autorun.* /f /s /q /a Όπου c: το γράμμα του δίσκου που έχει το πρόβλημα. Επαναλαμβάνεις το 6 για κάθε usb/σκληρό που θέλεις. Προσοχή σβήνει οποιοδήποτε αρχείο autorun βρει στο c:. Αν ψάξεις πάντως λίγο περισσότερο στο Google θα βρεις κι άλλους step-by-step guides που σβήνουν μόνο τον συγκεκριμένο ιο.
flik Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Για να αποφεύγεται τέτοιους ιούς καλό είναι να απενεργοποιείτε και το autorun σε usb, και ακόμα και σε hard drives ή cd/dvd αν θέλετε. Σε usb πάντως εγώ ποτέ δεν είχα autorun, το θεωρώ εκνευριστικό κατα τ' άλλα.
katerina_a_86 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Εχεις εντοπισει που μπορει να κολλησες το malware? Δεν πιστευω οτι υπαρχει τελικα real-time προστασια.Οποτε πρωτα ξεκιναμε με την προληψη:"σωστο" σερφαρισμα και μετα με την θεραπεια. Μπα, δεν ξέρω. Sorry μια ερωτησούλα. Το NOD 32 θα το αγοράσεις; Για να ξέρουμε και τι λέμε δλδ. Ναι, λέω να δώσω και παραπάνω να τους κάνω δωρεά (δεν πρόκειται να αγοράσω software στην ζωή μου) Για να αποφεύγεται τέτοιους ιούς καλό είναι να απενεργοποιείτε και το autorun σε usb, και ακόμα και σε hard drives ή cd/dvd αν θέλετε. Σε usb πάντως εγώ ποτέ δεν είχα autorun, το θεωρώ εκνευριστικό κατα τ' άλλα. Πως απενεργοποιείται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.