Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για mobo Asrock AM3

ikaruga24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορασα την συγκεκριμενη μητρικη

http://www.asrock.com/MB/overview.asp?Model=A780GMH/128M

και αντιμετωπιζω τα εξης προβληματα. Οταν συνδεω πολαπλες συσκευες USB δεν αναγνωριζονται και μαλιστα σβηνουν και αυτες οι λιγες που ηδη αναγνωριστηκαν. Αν μαλιστα συνδεσω και περισσοτερες μου σβηνει ΚΑΙ τα 2 DVD-RW που εχω πανω στο μηχανημα.

Το πηγα πισω στο e-shop γιατι σιγουρα καποιο προβλημα παιζει ή με το mobo ή με το τροφοδοτικο και με πηραν πριν λιγο τηλεφωνο και μου λενε οτι δεν εχει καποιο προβλημα το μηχανημα και οτι η λειτουργια τροφοδοσιας της motherboard ειναι απλα αυτη και ως τοσο σηκωνει. Φυσικα διαολιστικα και επειδη δεν μπορουσα να μιλησω σωστα απο το τηλεφωνο ειπα να παω μια βολτα απο το καταστημα που το πηγα για service.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Εχει κανεις τη συγκεκριμενη motherboard? Εχει βαλει πολλες συσκευες μαζι πανω στις USB kαι να παρατηρει να μην του βλεπει τις συσκευες ή να του σβηνει ακομα και αυτες που εχει ηδη επανω?

PS. Το τροφοδοτικο ειναι αυτο.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700637

Το υπολοιπο συστημα ειναι

GPU: HD 4850

Phenom 2 X2 550

2x Sony Optiarc RW

Western Digital 500GB

4GB DDR2 (2+2) 800mhz

Δημοσ.

Το τελευταιο bios εχω ετσι και αλλιως. Ρωταω εδω αν καποιος εχει βρει καποιο παρομοιο προβλημα πριν παω εκει αφου σχολασω γιατι δεν γουσταρω να με κοροιδευουν και να με νομιζουν για ασχετο προβατο επειδη αυτοι δεν θελουν να αλλαξουν ενα ελατωματικο προιον και μου το παρουσιαζουν "ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΦΙΛΟΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ 55 ευρω ΕΔΩΣΕΣ" γιατι στην ουσια αυτο μου ειπε και εκλεισα το τηλεφωνο στο "ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΜΠΑ ΜΙΑ ΜΗΤΡΙΚΗ ΜΕ 250 ΕΥΡΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΥΡΕΣ ΑΥΤΟΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο usb controller ΑΥΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΣΟ ΠΑΕΙ".....

Δημοσ.

Σιγα μην βρεις ακρη με το Μαγαζακι που λεγεται Eshop.

Καλα τι καθονται και λενε οι n00bades του ελεους.

Αφου εχουμε πει ρε παιδια απο εκει ουτε βιδες.

Ακουγεται σαν προβλημα τροφοδοσιας..σαν να μην μπορει να δωσει η μητρικη σωστα ρευμα.

Το PSU ειναι αρκετο νομιζω.

Μηπως καποια συγκεκριμενη συσκευη κανει την μαμουνια??

Δημοσ.

Ολες οι συσκευες που εχω πανω στο PC δουλευαν στο προηγουμενο μια χαρα οπως και στα υπολοιπα 3 που εχω στο συλογο, δουλευουν αψεγαδιαστα. ΜΟΝΟ σε αυτο το μηχανημα ΔΕΝ δουλευουν σωστα. Το ιδιο παντως πιστεψα και εγω φιλε GeorgeVasil. Το προβλημα μου ειναι οτι πανε να μου πασαρουν οτι ενα εμφανως προβληματικο προιον ΔΕΝ ειναι προβληματικο αλλα αυτες ειναι οι προδιαγραφες του (δηλαδη να μην μπορω να εχω εναν 2.5" δισκο + 1 στικακι ταυτοχρονα στο PC μου) και οτι θα πρεπει να προβω σε αγορα ΝΕΑΣ motherboard για να εχω ολες τις θυρες USB ετσι οπως πρεπει.....

Πως μπορω εγω να τους ξεσκεπασω?

Δημοσ.

Μολις παω να το παρω το μηχανημα και το παω πισω θα κανω την αλλαγη για να δοκιμασω. Μολις εστειλα mail και στην Asrcock βεβαια να δω τι θα μου απαντησουν.

Η αλλαγη αυτη μηπως ομως δεν ειναι καταλληλη? Μηπως ειναι μορφη overdrive και κανουμε μεγαλυτερη ζημεια? Δοκιμασμενα πραγματα αυτα?

Δημοσ.

Να μην παραλαβεις απολύτως τίποτα από το e-shop μέχρι να λάβεις απάντηση από την Asrock και να μην δεχτείς κανένα συμβιβασμό πέραν της αλλαγής του board. Ψηστους το ψάρι στα χείλη γιατί νομίζουν ότι είσαι κανένα κορόιδο.

Δημοσ.

Εγω φιλε μου ολοκληρωμενο το πηρα το μηχανημα. Απλα ανοιξα απο το πλαι να δω αν ολες οι συσκευες ειναι οι σωστες (μη φαω και ητα) και ολα εδειχναn οκ μεσα. Το μηχανημα οπως ειπα λειτουργει κανονικοτατα και μονο οταν αρχιζω na συνδεω τις "βαριες" συσκευες usb αρχιζουν ολα να καταρεουν.

Coppydisk το jumper που λες ειναι ηδη στη θεση 2-3. Το ξαναπηρα πισω γιατι μεσολαβει ΣΚ και το χρειαζομαι. Μου εστειλε και μυνημα σημερα το πρωι η Asrock και το πρωτο πραγμα που μου ειπε ειναι να παω πρωτα στον πωλητη και να δω το FAQ τους για τετοια προβληματα.

Τωρα που -πηγα- στον πωλητη και μου το παιζει κινεζος εγω τι πρεπει να κανω?

Δημοσ.

Εαν πήρες έτοιμο στημένο το μηχάνημα από αυτούς, κατηγόρησε τους για πλάνη και κάκιστη υποστήριξη, είναι δικό τους το πρόβλημα και όχι δικό σου. Εφόσον το στήσανε ήτανε και υποχρεωμένοι να το δοκιμάσουν ότι δουλεύει απροβλημάτιστα στα πάντα και όχι εάν ανάβει/σβήνει και μπαίνει στα Windows. Τσάκισε τους, μην μασάς, στειλτο πίσω να το ξαναδούνε και μην δεχτείς τίποτα πέραν από αλλαγή της μητρικής. Εξυπακούεται ότι ΔΕΝ παραλαμβανεις πίσω τίποτα.

Αν είσαι αθηνα, πήγαινε κατευθείαν στα κεντρικά τους στο Μενιδι. p.m me για λεπτομέρειες...

Δημοσ.

Μολις ελαβα και δευτερο μυνημα απο την υποστηριξη της Asrock και μου εχουν γραψει καποια βηματα. Πριν κανω οποιαδηποτε κινηση εναντιον των λαμογιων που λεγονται e-shop θα κανω πρωτα ενα ενα τα βηματα που μου ακουγονται λογικα απο αυτα που γραφει το suport της. Παντως μου λενε στο τελος της λιστας οτι αν δεν φτιαξει η κατασταση με καποιο απο αυτα τα βηματα τοτε να παω για αντικατασταση με την αποδειξη αγορας στον πωλητη.

Ξεκιναω απο τωρα εργασιες αν ειναι και ελπιζω να δω ασπρη μερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...