Προς το περιεχόμενο

Τι είναι πτώχευση;

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Βέβαια ποιος είναι ο αναμάρτητος που θα ρίξει την πρώτη πέτρα?

Εγώ να ρίξω την πέτρα. Μου δίνεις τους ενόχους?

Αφού θες να το πας τόσο μακρυά, θέμα παιδείας είναι.

Χαχαχα. Περίμενα να το ακούσω τουλάχιστον μία φορά!

Φυσικά και είναι θέμα παιδείας.

Πρόσφατα ήμουν [..]

Η άποψη μου είναι ότι είναι θέμα νοοτροπίας και υπερβολικής ελευθερίας. Όταν ως πολιτεία αφήνεις παράθυρα στο νόμο, δεν ασκείς σωστό έλεγχο αλλά και όταν ακόμα εντοπίσεις μια παρεκτροπή κανένας δεν τιμωρείται φυσικό είναι ότι ο άλλος θα το εκμεταλλευτεί για δικό του όφελος.

Για να μην μακρυγορώ, θα αναφέρω ένα παράδειγμα.

Οπαδοί ελληνικών ομάδων όταν βρίσκονται στο εξωτερικό για να παρακολουθήσουν ένα μάτς κάθονται σαν παναγίτσες και δεν κουνιέται φύλλο. Όταν οι ίδιοι οπαδοί βρίσκονται σε ελληνικό γήπεδο αναστενάζουν τα κάγκελα και τα καρεκλάκια. Καίγεται το σύμπαν.

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά εδώ.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγώ να ρίξω την πέτρα. Μου δίνεις τους ενόχους?

Χαχαχα. Περίμενα να το ακούσω τουλάχιστον μία φορά!

Η άποψη μου είναι ότι είναι θέμα νοοτροπίας και υπερβολικής ελευθερίας. Όταν ως πολιτεία αφήνεις παράθυρα στο νόμο, δεν ασκείς σωστό έλεγχο αλλά και όταν ακόμα εντοπίσεις μια παρεκτροπή κανένας δεν τιμωρείται φυσικό είναι ότι ο άλλος θα το εκμεταλλευτεί για δικό του όφελος.

Για να μην μακρυγορώ, θα αναφέρω ένα παράδειγμα.

Οπαδοί ελληνικών ομάδων όταν βρίσκονται στο εξωτερικό για να παρακολουθήσουν ένα μάτς κάθονται σαν παναγίτσες και δεν κουνιέται φύλλο. Όταν οι ίδιοι οπαδοί βρίσκονται σε ελληνικό γήπεδο αναστενάζουν τα κάγκελα και τα καρεκλάκια. Καίγεται το σύμπαν.

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά εδώ.

Τότε είναι θέμα παιδείας εντός συνόρων! Βρίσκουμε και τα κάνουμε!

Δημοσ.
Βρίσκουμε και τα κάνουμε!

Για να το μεταφράσουμε σε επίπεδο νοοτροπίας:

"Θέλουμε να τα βρίσκουμε να τα κάνουμε."

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πειθαρχία. Από το παιδάκι που τα σπάει για να κάνει το χαβαλέ του, μέχρι δικαστές και υπουργούς.

Το εδώ και χρόνια ελληνικό μοντέλο υπανάπτυξης "χαλλλαρά, ήλιος, δε βαριέσαι μωρέ, κορόιδο είμαι;, δημόσιο, τεμπελιά+υψηλός μισθός=όνειρο ζωής", σε εποχή όπου η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα μετρούν, έχει αποτύχει.

Ήρθε η ώρα να βρούμε κάτι άλλο, ή να υιοθετήσουμε κάποιο έτοιμο. Δόξα τω θεώ υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στην ΕΕ.

Δημοσ.

πειθαρχεια?γιατι?αυτο ειναι το ονειρο σου εσενα να εισαι προβατο και οι τωρινοι καραγκιοζαιοι να ειναι τσομπαναραιοι σου?Χμ οχι δεν θα παρω προτιμω ολοι στους δρομους με πετρες και λιγοτερα λεφτα μεχρι να γινει κατι αν γινει ποτε παρα να εχουμε αποδεχτει την ηττα μας και να εχουμε συμβιβαστει στην ζωη που θελουν να ζουμε για να γινονται πλουσιοτεροι..Τι θα πει οτι χρωσταει ο πολιτης?Κανε διανομη του πλουτου απο το μηδεν να δεις που θα περισσευει κιολας αλλα κανεις?Δεν κανεις..Λογικο και επομενο ειναι λοιπον να χρωσταμε ολοι τα σπασμενα αλλων..Και οταν δουμε ενα με fullface να τον λεμε τρομοκρατη και αλητη..Αυτα θελουμε αυτα παθαινουμε οποιος διαλεγει αφεντικο το λουζεται μετα..

Δημοσ.

Είχα δει κάπου σ ένα τοίχο γραμμένη την φράση " Μπάτσοι χωρίς τα γκλοπ είστε όλοι φλώροι".

Θα το παραφράσω λέγοντας "Αναρχικοί χωρίς τις κουκούλες είστε όλοι φλώροι"

Blashyrkh+ πες το στις Βρυξέλλες αυτό,ότι θα μας σώσουν δηλαδή απ την πτώχευση οι πετροπόλεμοι.

Δημοσ.
πειθαρχεια?γιατι?αυτο ειναι το ονειρο σου εσενα να εισαι προβατο και οι τωρινοι καραγκιοζαιοι να ειναι τσομπαναραιοι σου?Χμ οχι δεν θα παρω προτιμω ολοι στους δρομους με πετρες και λιγοτερα λεφτα μεχρι να γινει κατι αν γινει ποτε παρα να εχουμε αποδεχτει την ηττα μας και να εχουμε συμβιβαστει στην ζωη που θελουν να ζουμε για να γινονται πλουσιοτεροι..Τι θα πει οτι χρωσταει ο πολιτης?Κανε διανομη του πλουτου απο το μηδεν να δεις που θα περισσευει κιολας αλλα κανεις?Δεν κανεις..Λογικο και επομενο ειναι λοιπον να χρωσταμε ολοι τα σπασμενα αλλων..Και οταν δουμε ενα με fullface να τον λεμε τρομοκρατη και αλητη..Αυτα θελουμε αυτα παθαινουμε οποιος διαλεγει αφεντικο το λουζεται μετα..

Είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ με την αρνητική σημασία που προσπαθούμε να δείξουμε σε αυτό το θρέντ ότι έχει η λέξη.

ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ και άφησε τα ψευτοεπαναστατηλίκια, τα πρόβατα και τα άλογα, γιατί κάτι τυπάκια σαν του λόγου σου έχουν φτάσει την Ελλάδα εκεί που είναι. Μπορεί να αδυνατείς να προσαρμοστείς στον τόπο και στον χρόνο, είναι δικό σου το πρόβλημα όμως.

Και να σου πω κάτι; Η λογική που παραθέτεις είναι ισοπεδωτική, χαρακτηριστικό του αμόρφωτου

τσομπαναραίου

Έχεις ένα ελαφρυντικό οστόσω. Κίτρινη κάρτα.

(το ξεκίνησες, το συνέχισα)

Είχα δει κάπου σ ένα τοίχο γραμμένη την φράση " Μπάτσοι χωρίς τα γκλοπ είστε όλοι φλώροι".

Θα το παραφράσω λέγοντας "Αναρχικοί χωρίς τις κουκούλες είστε όλοι φλώροι"

Blashyrkh+ πες το στις Βρυξέλλες αυτό,ότι θα μας σώσουν δηλαδή απ την πτώχευση οι πετροπόλεμοι.

Και χωρίς το πανεπιστημιακό άσυλο το οποίο παρέχεται από το κράτος/εξουσία και σπεύδουν να το εκμεταλλευθούν οι αντιεξουσιαστές. Δείχνουν την αδυναμία τους, χρησιμοποιούν όπλα που τους παραχωρεί ο εχθρός τους.

Οξύμορο έως γελοίο.

ΧΑΒΑΛΕΣ ΜΩΡΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Ποια ιδεολογία τώρα...με τις πέτρες.

Δημοσ.
Το ελεγκτικό συνέδριο δεν είναι της πλάκας. Απλά ο ρόλος του είναι να κάνει προληπτικό έλεγχο. Μάλιστα Δήμοι κάτω από κάποιες χιλιάδες κατοίκων δεν ελέγχονται.... εκεί γίνεται ο μεγάλος χαμός.

Επειδή λοιπόν δεν έχεις άγνοια, μην το κάνεις να φαίνεται έτσι. Ο μηδενισμός είναι εχθρός.

Και όμως είναι...

Όποιος πιστεύει πως ελέγχονται τα φάρμακα που γράφονται, ακόμα και αυτά που γράφουν τα νοσοκομεία και οι κλινικές, να σηκώσει το χέρι του για να ξέρω προς τα που να μουντζώσω...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:29 ----------

Ό,τι να 'ναι...

Κάτσε να σε ζουν οι γονείς σου Τσε...

Δημοσ.
in before the lock (second time)

Με λίγα λόγια, η πτώχευση τυπικά δεν υφίσταται, αλλά ουσιαστικά όμως;

Ούτε ουσιαστικά ούτε τυπικά έχουμε πτωχεύσει.

Και δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε σύντομα. Όλη η τρομοκρατία για πτώχευση προέρχεται από τους κερδοσκόπους. Σήμερα λένε πτώχευση, σε λίγο καιρό θα λένε "η ελληνική οικονομία αντέχει".

Θα το δεις.

Δημοσ.
Και όμως είναι...

Όποιος πιστεύει πως ελέγχονται τα φάρμακα που γράφονται, ακόμα και αυτά που γράφουν τα νοσοκομεία και οι κλινικές, να σηκώσει το χέρι του για να ξέρω προς τα που να μουντζώσω...

Και πάλι λάθος. Δεν ξέρω τι έχετε πάθει...

Τα φάρμακα που γράφονται στα βιβλιάρια ελέγχονται από τον ΟΠΑΔ (στην περίπτωση του δημοσίου)

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ελέγχει τις δαπάνες (των νοσοκομείων στη συγκεκριμένη περίπτωση) προληπτικά. Τη νομιμότητά τους δηλαδή.

Παίρνει εντάλματα και τα ελέγχει.

Το έχουμε γράψει 4 φορές σε αυτό το thread. Αυτός είναι ο ρόλος του.

Δημοσ.

Έχω ακούσει για άτομο του δημοσίου που πηγαίνει στη δουλειά του μόνο όταν ΔΕΝ έχει λιακάδα. Σωστά διαβάσατε. Όταν έχει λιακάδα δεν πάει, βρίσκει κάποια δικαιολογία και δεν πατάει ούτε λεπτό.

Έχω ακούσει για άτομο/μα που εργάζονται ως μόνιμοι του δημοσίου και παράλληλα του ιδιωτικού τομέα. Συγκεκριμένα φανταστείτε κάποιον ο οποίος δουλεύει Ηλεκτρολόγος στη ΔΕΗ για παράδειγμα. Το πρωΐ που θα ξυπνήσει, θα πάει στη ΔΕΗ θα ''χτυπήσει'' κάρτα ότι ήρθε, μετά θα φύγει θα πάει να κάνει τη δουλειά του την εξωτερική και το μεσημέρι θα επιστρέψει να ξανά ''χτυπήσει'' κάρτα ότι και καλά σχόλασε και θα φύγει. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος πληρώνεται από εμάς χωρίς να προσφέρει ουσιαστικά τίποτα.

Κατηγορίες και κατηγορίες έτσι...απλώς σας λέω και 'γω τι ακούω καμία μέρα στο άσχετο.

Αρχικά λοιπόν κάτι πρέπει να γίνει με το δημόσιο και παράλληλα με όλους αυτούς τους κωλό επιχειρηματίες που φοροδιαφεύγουν. Η κυβέρνηση όμως δεν νομίζω ότι είναι διατεθιμένη (οποιαδήποτε βασικά, μη το πάρετε ως πολιτικό μήνυμα για το καλό μου =) να μαζέψει φράγκα μόνο από τους κακούς επιχειρηματίες. Από τη στιγμή που οι περισσότεροι στη χώρα είναι μισθωτοί, τι στο καλό να τσιμπήσει από αυτούς. Επομένως θα χτυπήσει και εχμ, ας πούμε τους ''καλούς''. Ανθρώπους που είναι π.χ. με παροχής υπηρεσίων, ελεύθεροι επαγγελματίες δηλαδή που στην ουσία δεν συγκρίνεται η τσέπη τους με τους ''κακούς'' κολοσσούς. Σκούρα τα πράγματα homies.

Δημοσ.

Εχω τετοιο γνωστο. Υπαλληλος του ΟΤΕ με δικο του μαγαζι και που απογευματινες ωρες κανει και μερικα μαθηματα σε μεγαλο ΙΕΚ. Προσφερει το παλικαρι μιλαμε...

Δημοσ.
Εχω τετοιο γνωστο. Υπαλληλος του ΟΤΕ με δικο του μαγαζι και που απογευματινες ωρες κανει και μερικα μαθηματα σε μεγαλο ΙΕΚ. Προσφερει το παλικαρι μιλαμε...

Εργατικός λαός είμαστε χαχαχα

Δημοσ.
Εργατικός λαός είμαστε χαχαχα

Μονο που το μαγαζι το κραταει ανοιχτο απο τις 10 ως τις 5. Ο τυπος πρεπει να εχει βρει το τροπο τοθ bin bang να γινεται 2 και να ειναι σε 2 μερη ταυτοχρονα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...