Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, stsp είπε

Μετά σπο όλα αυτά τι μπαταρία να βάλω ; Έχω bmw x1 diesel και η μπαταρία είναι 80 ah 800 Α. Η εργοστασιακή κράτησε 6 χρόνια και η bosch S5 A11 μόνο 4 χρόνια κ 4 μήνες. Άρα; 

Δοκίμασε varta.

• Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 ώρες πριν, stsp είπε

Μετά σπο όλα αυτά τι μπαταρία να βάλω ; Έχω bmw x1 diesel και η μπαταρία είναι 80 ah 800 Α. Η εργοστασιακή κράτησε 6 χρόνια και η bosch S5 A11 μόνο 4 χρόνια κ 4 μήνες. Άρα; 

Μια χαρά είναι η διάρκεια που σου κράτησε. Φαντάζομαι ή το είχες να "κάθεται" πολύ καιρό ή έχεις ευαισθητο συναγερμό. Κάτι απο τα 2 παιζει σίγουρα. ή το άφηνες συνέχεια με το ράδιο. Varta νομίζω ήταν η μαμά μπαταρία.

Προτείνω την Banner για περισσότερη αντοχή.

Επίσης, δοκίμασες καθόλου να τους κάνεις μια φόρτιση με φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου; Το πιο πιθανό να ζωντανέψει και να σε βγάλει αλλα τόσα χρόνια άνετα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, stsp είπε

Άρα επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά το ότι οι μπαταρίες του εμπορίου είναι υποδεέστερες από τις εργοστασιακές των αυτοκινήτων.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν οντως ισχυει για τις εργοστασιακες μπαταριες, αλλα η δικη μου ειχε κρατησει με το ζορι 3μιση χρονια και η επομενη που ειχα βαλει (varta) 8 χρονια.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Mr_Terror είπε

Δεν ξερω αν οντως ισχυει για τις εργοστασιακες μπαταριες, αλλα η δικη μου ειχε κρατησει με το ζορι 3μιση χρονια και η επομενη που ειχα βαλει (varta) 8 χρονια.

Από BMW σειρά 1 του 2006 , η μαμά μπαταρία κράτησε 12 χρόνια.

Δημοσ.

Παίζει μεγάλο ρόλο πόσο παλιά είναι η μπαταρία (στη Varta μπορείς να το δεις από τον κωδικό). Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής η μπαταρία πρέπει να είναι σχετικά καινούργια (< 3 μήνες από την κατασκευή). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/5/2021 στις 4:02 ΜΜ, SilentVoice είπε

Μια χαρά είναι η διάρκεια που σου κράτησε. Φαντάζομαι ή το είχες να "κάθεται" πολύ καιρό ή έχεις ευαισθητο συναγερμό. Κάτι απο τα 2 παιζει σίγουρα. ή το άφηνες συνέχεια με το ράδιο. Varta νομίζω ήταν η μαμά μπαταρία.

Προτείνω την Banner για περισσότερη αντοχή.

Επίσης, δοκίμασες καθόλου να τους κάνεις μια φόρτιση με φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου; Το πιο πιθανό να ζωντανέψει και να σε βγάλει αλλα τόσα χρόνια άνετα.

Δεν το είχα να κάθεται. Μάλιστα την περίδο της καραντίνας χρησιμοποίησα κατ επανάληψη και φορτιστή στο σπίτι αλλά δυστυχώς οταν έβαζα ραδιόφωνο σε 2 λεπτά άναβε το λαμπάκι της μπαταρίας. Τις προάλες άναψε και η ένδειξη  4Χ4 και το οποίο οφειλόταν καθαρά στην μπαταρία, σύμφωνα με την ενημέρωση από το σερβις.

Ράδιο δεν χρησιμοποιούσα εν στάσει ενώ ο συναγερμός είναι ο  εργοστασιακός της BMW.

Η εργοστασιακή όντως ήταν VARTA με σήματα της BMW  φυσικά.

Η προηγούμενη ήταν η BOSCH S5 a11(80AH-800A)  και η ημερομηνία κατασκευής της ήταν 5 μήνες πριν την τοποθέτηση και κράτησε όπως ανέφερα 4 χρόνια και μερικούς μήνες.

Σκεπτόμουν και την  Exide αλλά τελικά τοποθέτησα την VARTA F21Silver Dynamic AGM για να υποστηρίξω την οικονομία των φίλων μας των γερμανών  με ημερομηνία κατασκευής Ιανουάριο 2021.

Χρησιμοποίησα (αφού το διασταύρωσα) το παρακάτω site  για να βρω την ημερομηνία κατασκευής και περιλαμβάνει όλες τις γνωστές μάρκες μπαταριών: https://battery-code.info

Τη  συγκεκριμένη (VARTA F21) που τοποθέτησα, τη βρίσκεις στη Γερμανία (Amazon) 120€, στην Αθήνα (skroutz)150€ αλλά είπα να υποστηρίξω την τοπική αγορά της Πάτρας (δεν... πιάνει skroutz στην Πάτρα)  και έδωσα 200 ωραία και λαχταριστά ευρουλάκια ! Ελπίζω να κρατήσει άλλα 4 χρόνια και αυτή!

Επεξ/σία από stsp
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, stsp είπε

Δεν το είχα να κάθεται. Μάλιστα την περίδο της καραντίνας χρησιμοποίησα κατ επανάληψη και φορτιστή στο σπίτι αλλά δυστυχώς οταν έβαζα ραδιόφωνο σε 2 λεπτά άναβε το λαμπάκι της μπαταρίας. Τις προάλες άναψε και η ένδειξη  4Χ4 και το οποίο οφειλόταν καθαρά στην μπαταρία, σύμφωνα με την ενημέρωση από το σερβις.

Ράδιο δεν χρησιμοποιούσα εν στάσει ενώ ο συναγερμός είναι ο  εργοστασιακός της BMW.

Η εργοστασιακή όντως ήταν VARTA με σήματα της BMW  φυσικά.

Η προηγούμενη ήταν η BOSCH S5 a11(80AH-800A)  και η ημερομηνία κατασκευής της ήταν 5 μήνες πριν την τοποθέτηση και κράτησε όπως ανέφερα 4 χρόνια και μερικούς μήνες.

Σκεπτόμουν και την  Exide αλλά τελικά τοποθέτησα την VARTA F21Silver Dynamic AGM για να υποστηρίξω την οικονομία των φίλων μας των γερμανών  με ημερομηνία κατασκευής Ιανουάριο 2021.

Χρησιμοποίησα (αφού το διασταύρωσα) το παρακάτω site  για να βρω την ημερομηνία κατασκευής και περιλαμβάνει όλες τις γνωστές μάρκες μπαταριών: https://battery-code.info

Τη  συγκεκριμένη (VARTA F21) που τοποθέτησα, τη βρίσκεις στη Γερμανία (Amazon) 120€, στην Αθήνα (skroutz)150€ αλλά είπα να υποστηρίξω την τοπική αγορά της Πάτρας (δεν... πιάνει skroutz στην Πάτρα)  και έδωσα 200 ωραία και λαχταριστά ευρουλάκια ! Ελπίζω να κρατήσει άλλα 4 χρόνια και αυτή!

Είπαμε να στηρίζουμε τα μαγαζιά, αλλά με 240 έπαιρνες 2 μπαταρίες από Γερμανία. Τουλάχιστον ελπίζω στην Πάτρα να πήρες από τα τελευταία μοντέλα της μπαταρίας. Κάποιοι της έχουν ήδη 2-3 χρόνια στις αποθήκες τους.

Το πιθανότερο να στην τρώει ο συναγερμός.Εκτός και αν έχεις και GPS.

Σε εταιρικό αυτοκίνητο που είχα, άλλαζα μπαταρία κάθε 2-3 χρόνια, είχε 1 GPS της εταιρείας, + 1 GPS  από την leasing + συναγερμός. Ειδικά αν έπαιρνα άδεια μια βδομάδα, έπεφτε η μπαταρία τελείως μετά τον 1ο χρόνο. Και Στον 2ο χρόνο, αν το άφηνα ΣΚ. Κουράστηκα να το βάζω στην φόρτιση συνέχεια.

Δημοσ.

Την έλεγξα με τον κωδικό της. κατασκευάστηκε τον Ιανουάριο είναι οκ. Μάλλον ο συναγερμός τρώει τη μπαταρία αλλιώς δεν εξηγείται . 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, stsp είπε

Την έλεγξα με τον κωδικό της. κατασκευάστηκε τον Ιανουάριο είναι οκ. Μάλλον ο συναγερμός τρώει τη μπαταρία αλλιώς δεν εξηγείται . 

Ναι. Αν είχες βραχυκύκλωμα θα σου βαραγαν τα λαμπάκια της bmw. Πρώτα από όλα η ασφάλεια και ας αλλάζεις μπαταρία κάθε 4 χρόνια. Είμαι φυσιολογική φθορά.

Δημοσ.

Μερικα  μοντελα  συναγερμων   εχουν  δικια  τους   μπαταρια  και  μετα  απο  καποιο   χρονικο

διαστημα  χαλανε   οποτε   τραβανε  ρευμα  απο  την  μπαταρια  του  αυτοκινητου.

Μηπως  να  ρωτησεις  καλυτερα  εναν   αντιπροσωπο  που  γνωριζει?

Στις 13/5/2021 στις 5:14 ΜΜ, Joshua21 είπε

Άρα επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά το ότι οι μπαταρίες του εμπορίου είναι υποδεέστερες από τις εργοστασιακές των αυτοκινήτων.

Ακομα   και   παλια   αυτοκινητα   με  δυναμο   οπως  ο  σκαραβαιος  του   πατερα  μου (1969)  που

ειχε  κλασικη   μπαταρια  με   πισσα,  κρατησε  εως  το  1980!!! (BOSCH  made  in  west  germany)🙂

Δημοσ.

Αν έχεις βαρβάτο συναγερμό ίσως είναι καλύτερα να έχει δικιά του μπαταρία που να τραβάει από του αυτοκινήτου μόνο αν αδειάσει.

Παράλληλα γλυτώνεις και την περίπτωση να μείνεις χωρίς συναγερμό αν αφαιρεθεί η μπαταρία του αυτοκινήτου από τους διαρρήκτες.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
23 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Γνωρίζουμε σε ποίο ποσοστό του SOH (State Of Health) χρειάζεται αντικατάσταση η μπαταρία;

Με τι όργανο κάνεις τη μέτρηση?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Με τι όργανο κάνεις τη μέτρηση?

Δεν κάνω εγώ, ο μηχανικός μου κάνει με όργανο που μετράει υγεία (SOH) και φόρτιση (SOC).

Δεν ξέρω πως λέγεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...