Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 5 μήνες μετά...
  • Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παίδες έμεινα από μπαταρία. Πήγα αγόρασα μια και έλεγε ημερομηνία 11/2020 δηλ ενός χρόνου και 2 μηνών περίπου. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο? Αρνητικά εννοώ ότι κατασκευαστήκε τόσο πριν

Δημοσ.

Αν ήταν στο ράφι όλο αυτόν τον καιρό και στην έβαλε απευθείας χωρίς φόρτιση ίσως να είναι και μισοφορτισμενη. Αν κάνεις και μικρές διαδρομές δε θα σου βγάλει αρκετά χρόνια. Το σωστό θα ήταν να έβλεπε αν ήθελε φόρτιση και μετά να σου την έβαζε. Λογικά θα έχεις και κάποιο διάστημα εγγύηση.

Δημοσ.

Πήρα το καλοκαίρι ένα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο 20ετίας για εβδομαδιαίες μετακινήσεις κ έκτακτα, με αποτελέσμα να "κάθεται" 1-2 βδομάδες.

Η μπαταρία είναι μια Inacta 56077 (60Ah) του 2019.

Τη προτελευταία φορά που το κίνησα, πριν 2 βδομάδες, άργησε λίγο να ξεκινήσει, οπότε τη Πέμπτη οπλίστηκα με πολύμετρο κ μέτρησα τη μπαταρία, πριν βάλω εμπρός το αμάξι...

...έδειξε 11.8ν...

Κατα την εκκίνηση πρώτη φορά άργησε τόσο να πάρει μπρος 2-3"...το έκανα μια βόλτα ~20χλμ (αεροδρόμιο κ πίσω) κ το ξαναπάρκαρα.

Θέλει οπωσδήποτε αλλαγή η μπαταρία ή είναι κάτι που μπορεί να επανέλθει με αρκετή φόρτιση/επαρκή κίνηση (πχ 40-50χλμ ή παραπάνω) ;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, definitio είπε

Πήρα το καλοκαίρι ένα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο 20ετίας για εβδομαδιαίες μετακινήσεις κ έκτακτα, με αποτελέσμα να "κάθεται" 1-2 βδομάδες.

Τη προτελευταία φορά που το κίνησα, πριν 2 βδομάδες, άργησε λίγο να ξεκινήσει, οπότε τη Πέμπτη οπλίστηκα με πολύμετρο κ μέτρησα τη μπαταρία, πριν βάλω εμπρός το αμάξι...

...έδειξε 11.8ν...

Κατα την εκκίνηση πρώτη φορά άργησε τόσο να πάρει μπρος 2-3"...το έκανα μια βόλτα ~20χλμ (αεροδρόμιο κ πίσω) κ το ξαναπάρκαρα.

Θέλει οπωσδήποτε αλλαγή η μπαταρία ή είναι κάτι που μπορεί να επανέλθει με αρκετή φόρτιση/επαρκή κίνηση (πχ 40-50χλμ ή παραπάνω) ;

Πώς τη μετρήσες ; Με το μοτέρ να δουλεύει πρέπει να δεις : 13.7 έως  14.7 volt και μια φορτισμένη μπαταρία θεωρείται στα 12,6 v .

Το δυναμό του δουλεύει σωστά ; Μήπως έχει κάπου διαρροή το έχεις ελενξει με πολύμετρο ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολο αυτο με τις μπαταριες με ειχε κουρασει, μεχρι που αγορασα το 116D και εχω την ιδια μπαταρια 8 χρονια (03/2014 εως σημερα)... 😊

Η συγκεκριμενη βγαζει 9-10 χρονια. 

Επεξ/σία από SeriesX
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SeriesX είπε

Ολο αυτο με τις μπαταριες με ειχε κουρασει, μεχρι που αγορασα το 116D και εχω την ιδια μπαταρια 8 χρονια (03/2014 εως σημερα)... 😊

Η συγκεκριμενη βγαζει 9-10 χρονια. 

Τι μπαταρία έχει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην   χαιρεσαι  τζαμπα....Ειναι   μπαταριες   πρωτης   τοποθετησης  πολυ  καλης

ποιοτητας   που  δεν   πωλουνται  στο  εμποριο.

Στον   σκαραβαιο   του  πατερα  μου   (1969)   που  ειχε   δυναμο  και   οχι   εναλλακτη

κρατησε   11   χρονια.  Ηταν   μπος. Η  επομενη   μπος   κρατησε   2 1/2  χρονια....🙂.

Το  ιδιο   συμβαινει  και  με  τα  ρολογια  κουαρτζ.

Επεξ/σία από tigergreg
Δημοσ.

το ιδιο εχω να πω και εγω για τις μπαταριες πρωτης τοποθετησης. σε ενα fiat που ειχε παρει ο πατερας μου το 68 του ειχε κρατησει 8 χρονια. και το αυτοκινητο το παρκαρε σε υπαιθρο. γκαραζ δεν ηξερε τι παει να πει. που σημαινει οτι ετρωγε θερμικες καταπονησεις. ζεστη το καλοκαιρι, κρυο τον χειμωνα.

παντως μια καλη λυση ειναι οι επωνυμες. εγω εδω και χρονια βαζω μονο bosch. εχω ξενοιασει.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, definitio είπε

...έδειξε 11.8ν...

Θα μετρησεις ποσο πεφτει η ταση οταν μιζαρεις.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, meletis_m είπε

Πώς τη μετρήσες ; Με το μοτέρ να δουλεύει πρέπει να δεις : 13.7 έως  14.7 volt και μια φορτισμένη μπαταρία θεωρείται στα 12,6 v .

Το δυναμό του δουλεύει σωστά ; Μήπως έχει κάπου διαρροή το έχεις ελενξει με πολύμετρο ; 

Μέτρησα τη μπαταρία πριν βάλω μπρος το αυτοκίνητο, οπότε δεν έχω ενδείξεις για τη λειτουργία του δυναμό.

Το αυτοκίνητο συστηματικά μένει ακίνητο 1-2 βδομάδες αυτούς τους μήνες...δε ξέρω αν η δυσκολία τώρα οφείλεται στις θερμοκρασίες ή έχει επηρεάσει η ακινησία τη μπαταρία

Δε ξέρω πώς να ελέγξω γενικά για διαρροή.

Το αυτοκίνητο πάντως είναι παλιό (alfa romeo 156 mk1, 1999) δεν έχει πολλά ηλεκτρονικά ή συναγερμό κτλ)

5 ώρες πριν, vasilllis είπε

Θα μετρησεις ποσο πεφτει η ταση οταν μιζαρεις.

Ήθελα να το κάνω, αλλά δε κατάφερνα να σταθεροποιήσω τις άκρες του πολύμετρου ώστε να ελέγξω τη στιγμιαία πτώση κατά το γύρισμα της μίζας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα πάλι, η μπαταρία είχε πέσει στα 11.66ν προτού βάλω το αμάξι μπρος, μετά από μια βδομάδα ακινησίας.

Με τη μηχανή αναμμένη έδειχνε 14.11ν, οπότε το δυναμό φαίνεται πως δουλεύει καλά.

Μετά τη βόλτα με κλειστή τη μηχανή η μπαταρία έδειχνε 12.51ν...(έλεγα να τη βολτάρω άλλο ένα 20λεπτο, αλλά όταν βρίσκεις χώρο στάθμευσης εκεί που μένω, δεν προσπερνάς εύκολα.)

...οπότε είναι υγιής κι απλώς θέλει περισσότερες βόλτες το χειμώνα για να διατηρείται ή βλέπετε κάποιο πρόβλημα;

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
4 ώρες πριν, definitio είπε

Σήμερα πάλι, η μπαταρία είχε πέσει στα 11.66ν προτού βάλω το αμάξι μπρος, μετά από μια βδομάδα ακινησίας.

Με τη μηχανή αναμμένη έδειχνε 14.11ν, οπότε το δυναμό φαίνεται πως δουλεύει καλά.

Μετά τη βόλτα με κλειστή τη μηχανή η μπαταρία έδειχνε 12.51ν...(έλεγα να τη βολτάρω άλλο ένα 20λεπτο, αλλά όταν βρίσκεις χώρο στάθμευσης εκεί που μένω, δεν προσπερνάς εύκολα.)

...οπότε είναι υγιής κι απλώς θέλει περισσότερες βόλτες το χειμώνα για να διατηρείται ή βλέπετε κάποιο πρόβλημα;

Πρέπει να μετρήσεις αν υπάρχει διαρροή , 11.66 σημαίνει 20% ποσοστό φόρτισης... Σχεδόν πεθαμένη!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...