Προς το περιεχόμενο

Χοντρο προβλημα μα σκληρο και dvd!

Dropsreef

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ηθελα τις συμβουλες σας για το ποροβλημα που αντιμετωπιζω!

εχω ειναν καινουριο υπολογιστη εδω και περιπου 15ημερες!Τις πρωτες δυο με τρεις μερες ολα μα ολα λειτουργουσαν αψογα!ειχα κανει την εγκατασταση των windows 7 τα προγραμματα που με ενδιαφεραν!μεχρι εδω ολα μα ολα καλα!καποια στιγμη και ενω προσπαθουσα να καψω ενα dvd με το nero η συσκευη dvd κολλησε!απο εκεινη τη στιγμη και μετα οτι δισκο και να εκανα εισαγωγη δεν τον διαβαζε με το κλασικο μηνυμα τοποθετηστε μια δισκετα στην μοναδα D!να επισημανω οτι τοσο στη διαχειριση συσκευων οσο και μεσα στο bios την μοναδα dvd σαν συσκευη εννοω την αναγνωριζε!ακολουθησε διαφορα βηματα να λυσω το προβλημα μου αλλα δεν εγινε τιποτα

Χρησιμοποιησα το fix της windows για επιλυση παρομοιων προβληματων,μπηκα στη διαχειριση συσκευων εκανα τις ενημερωσεις,εκανα εσκεμμενη καταργηση της συσκευης και με το που ανοιξα τα windows το αναγνωρισαν και το εγκατεστησαν,βαζω το cd των windows πηγαινω στο bios επιλεγω boot device το dvd μου και παρο ολα αυτα δεν αναγνωριζει ποτε και τιποτα κανεναν δισκο,χρησιμοποιησα απο την εκτελεση την εντολη regedit(παρουσιαζεται ως πιθανη λυση σε αρκετα forum για αυτο την παραθετω και εδω) ομως το προβλημα εξακολουθουσε να υπαρχει)!ανοιγω το κουτακι μου κοιταω μηπως στην συνδεσμολογια κατι δεν παει καλα αλλα ολα ηταν Ok

πλεον πιστευα οτι ημουν ο ατυχος της υποθεσης και επεσα σε προβληματικο προιον!πηγαινω λοιπον ολοκληρο τον υπολογιστη στο σημειο αγορας e-shop!παερναει μια εβδομαδα κανουν αλλαγη του dvd γιατι διαπιστωσαν πως οντως ηταν ελλαττωματικο!

Αφου λοιπον τον παραλαμβανω το πρωτο πραγμα που δοκιμασα ηταν να τοποθετησω εν dvd στην συσκευη και οντως το αναγνωριζε και λειτουργουσε κανονικα!Δυο με τρεις ωρες ομως μετα αρχισε να κανει τα ιδια κολπα οπως παραπανω και ξαναδοκιμασα ολες τις πιθανες λυσεις αλλα παλι δεν λειτουργουσε!

Αρχισα λοιπον να σκεφτομαι την περιπτωση ιου ή κατι αντιστοιχο το οποιο δημιουργει προβλημα στην συσκευη!Να σας αναφερω οτι format απο τον υπολογιστη μου δεν μπορω να κανω καθως ουτε usb 4+gb εχω αλλα ουτε η συσκευη μου δουλευει ωστε να εισαγω το dvd των windows παρολο που μεσα στο bios αναγνωριζει κανονικα την συσκευη!

Σκεφτηκα λοιπον αφου ουτε usb εχω ουτε μπορω να κανω εγκατασταση των windows μεσα απο το cd να βγαλω τον σκληρο μου δισκο απο τον καινουριο υπολογιστη να τον τοποθετησω στον παλιο και εκει που ολα λειτουργουν αψογα να κανω format τον σκληρο μου δισκο και επεισης να κανω καθαρη εγκατασταση των windows!και ολα εγιναν οπως πρεπει!

Αφου λοιπον μετεφερα τον καινουριο σκληρο μου(μετα απο το format και την καθαρη εγκατασταση) στον καινουριο μου υπολογιστη στην προσπαθεια τον να φορτωσει τα windows αποτυγχανε και μου εβγαζε τις επιλογες safe mode,start windows,safe mode using network!οτι και αν πατησα οτι και αν εκανα δεν λειτουργουσε τιποτα

Αρα λοιπον εχω εναν σκληρο δισκο ο οποιος δουλευει κανονικα ομως στην προσπαθεια να φορτωσει τα windows αποτυγχανει και η συσκευη dvd συνεχιζει να μην διαβαζει τα τα δισκακια που εισαιγω(οποτε προβλημα με ιο δεν νομιζω να υπαρχει)

Θελω να μου πειτε την γνωμη σας τι να δοκιμασω ωστε να λυθει το προβλημα

αν λειτουργουσε η συσκευη dvd ολα θα λυνονταν με ενα repair των windows

μηπως παιζει τιποτα με τασεις και μητρικη και μου καταστρεφρει το dvd?

αληθεια εσεις που ενδεχομενως γνωριζετε εγκαθιστοντας ενα λειτουργικο συστημα σε εναν σκληρο δισκο ο οποιος μεταφερεται απο εναν υπολογιστη στον αλλον ειναι λογικο να μην φορτωνει κανονικα τα windows?γιατι ξαναμετεφερα τον καινουριο μου εσωτερικο στον παλιο μου υπολογιστη και φορτωνει κανονικα ενω στον καινουριο οχι!Υπενθυμιζω οτι η εγκατασταση των windows εγινε στον παλιο υπολογιστη

Τι προτεινεται να κανω για να λυσω το προβλημα γιατι ειμαι κυριολεκτικα με δεμενεα χερια ουτε το λειτουργικο φοτωνει ουτε το dvd δουλευει

Δημοσ.

Σχετικά με το DVD θα έλεγα πως είτε κάτι δεν πάει καλά με το τροφοδοτικό και τα καίει (ειδικά αν είναι του κιλού) είτε έπεσες σε ελαττωματική παρτίδα DVD drives (πιο απίθανο).

Το λειτουργικό είναι λογικό/πιθανό να μη λειτουργεί σε υπολογιστή με διαφορετικό hardware (μητρική κυρίως) απ αυτό που υπήρχε όταν εγκαταστάθηκε.

Δημοσ.
Σχετικά με το DVD θα έλεγα πως είτε κάτι δεν πάει καλά με το τροφοδοτικό και τα καίει (ειδικά αν είναι του κιλού) είτε έπεσες σε ελαττωματική παρτίδα DVD drives (πιο απίθανο).

Το λειτουργικό είναι λογικό/πιθανό να μη λειτουργεί σε υπολογιστή με διαφορετικό hardware (μητρική κυρίως) απ αυτό που υπήρχε όταν εγκαταστάθηκε.

και πως μπορω να κανω ελεγχο αν το dvd καιγεται λογω του τροφοδοτικου?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:53 ----------

και το κυριοτερο πως μπορω να λυσω το συγκεκριμενο προβλημα?η αγορα ενος εξωτερικου dvd θα ελυνε το προβλημα?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:27 ----------

και το θεμα ειναι οτι το τροφοδοτικο μου ενια το corsair 550watt αν ευθυνεται οντως αυτο για την μη σωστη λειτουργια του dvd πως μπορω να το επιδιορθωσω?(το παραξενο της υποθεσης ειναι οτι αν οντως το εκαιγε δεν θα επρεπε να μην το αναγνωριζει κανα στη διαχειριση συσκευων κα στο bios,?λεω εγω τωρα)!

και πως μπορω να λυσω ολη αυτη τη κατασταση με τον σκληρο και το dvd?

Δημοσ.

προβλημα με τον σκληρο δεν υφισταται.Λογικο ειναι να μην φορτωνουν τα win οταν εχουν εγκατασταθει σε αλλο πισι

Μια λυση που βλεπω ειναι να το ξαναπας στο σερβις ή να αλλαξεις θεση στα καλωδια μηπως εχεις καμμια προβληματικη σατα

Δημοσ.

αλλαξα και την συνδεσμολογια μεσα απο το κουτι μηπως ειχε καποιο προβλημα αλλο οχι το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει

Δημοσ.

τελικα παιδια μου ειπε ενας φιλος μου τεχνικος οτι το dvd ειχε ασυμβατοτητα σαν σατα και εβαλα ενα με συνδεσμολογια ΑΤΑ και σωθηκα

Δημοσ.

ειλικρινα δεν ξερω!γενικοτερα απο θεμα συνδεσμολογιας δεν τα παω και πολυ καλα!ομως με το ata dvd που μου εβαλε ολα λειτουργουν αψογα

Δημοσ.

τι εννοεις?απο οτι ειδα εχει 6serial Αta!το δοκιμασα παντου αλλα πουθενα δεν δουλευε!το dvd μυ ηταν αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330659

LG GH22LS50 SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK

Το θεμα ειναι οτι το dvd οπως το παρηγγειλα με τον υπολογιστη δουλεψε δυο μερες το εστειλα για service μου το αντικατεστησαν και δυο ωρες αφοτου πηρα τον υπολογιστη πισω ξανασταματησε να δουλευει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...