Προς το περιεχόμενο

Στιγμιαία κολλήματα. Τι μπορεί να φταίει;

Skakinen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακαλώ τα φώτα σας.

Εδώ και λίγο καιρό το pc μου συμπεριφέρεται κάπως περίεργα.

Σπάνια μπορεί να κάνει επανεκκίνηση από μόνο του ενώ κλικάρω για να ανοίξω μια σελίδα.

Πιο συχνά είναι τα εκνευριστικά κολλήματα που διαρκούν 2-3 δευτερόλεπτα με την οθόνη κοκκαλωμένη και το ποντίκι να μην υπακούει. Το κοκκάλωμα τελειώνει αφού η εικόνα στην οθόνη εξαφανιστεί και εμφανιστεί ξανά μετά από 1-2 δευτερόλεπτα. Αν

παίζει κάποιο mp3 στο Winamp κολλάει κι αυτό μέχρι να τελειώσει η όλη φάση.

Χθες που έγινε πάλι ξαφνική επαννεκίνηση το σφάλμα ήταν το παρακάτω:

C:\DOCUME~1\68A4~1\LOCALS~1\Temp\WER30ca.dir00\Mini120909-01.dmp

C:\DOCUME~1\68A4~1\LOCALS~1\Temp\WER30ca.dir00\sysdata.xml

Με όλα αυτά δεν ξέρω αν σας διαφωτίζω και αν πηγαίνει κάπου το μυαλό σας.

Με τις λίγες γνώσεις μου καταλαβαίνω ότι είναι θέμα των Windows. Να σας πω ότι κάθε λίγο καιρό χρησιμοποιώ τα CCleaner, EasyCleaner και Advanced SystemCare για να ''καθαρίζω'' ενώ δεν ξεχνάω και την Ανασυγκρότηση δίσκου.

Το pc έχει: Pentium 4, CPU 3.00Ghz, RAM 1GB, Windows XP Pro Ελληνικά SP2.

Υπάρχει κάποιο διαγνωστικό εργαλείο (εφαρμογή) που θα μπορούσε να δείξει που υπάρχει το πρόβλημα;

Κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω για να αποφύγω το format;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Για αρχή κατέβασε το hd tune. Όταν το κανεις εγκατάσταση εχει μια επιλογη για error scan. Σκαναρε όλους τους δίσκους μήπως έχουν bad sectors.

Δημοσ.

Και γιατί να αποφύγεις το format; Ίσα-ίσα, που θα ανανεώσει τον υπολογιστή σου και θα κάνεις τη δουλειά σου χωρίς προβλήματα, μέχρι να εμφανιστούν ξανά...τα κολλήματα που περιγράφεις.

Οι προτάσεις παραπάνω είναι εξαιρετικές. Ακολούθησέ τις και ίσως βελτιώσεις την κατάσταση.

Μετά, αν δεν δεις αποτέλεσμα, πάρε ένα back up και προχώρα σε format. Θα έχεις καινούριο και λειτουργικό υπολογιστή, να μη βασανίζεσαι.

Δημοσ.
Για αρχή κατέβασε το hd tune. Όταν το κανεις εγκατάσταση εχει μια επιλογη για error scan. Σκαναρε όλους τους δίσκους μήπως έχουν bad sectors.

Έχω το hd tune και μου δείχνει ότι οι δίσκοι είναι οκ.

Κατι σαν malware μυριζει, κανε κανα scan με το malwarebytes πρωτα

Το έκανα και επίσης όλα οκ.

• Moderators
Δημοσ.

Χθες που έγινε πάλι ξαφνική επαννεκίνηση το σφάλμα ήταν το παρακάτω:

C:\DOCUME~1\68A4~1\LOCALS~1\Temp\WER30ca.dir00\Mini120909-01.dmp

C:\DOCUME~1\68A4~1\LOCALS~1\Temp\WER30ca.dir00\sysdata.xml

Τα συγκεκριμενα δεν ειναι σφαλματα,αλλα minidumps τα οποια ισως να βοηθανε στην ευρεση του σφαλματος.

Υπάρχει κάποιο διαγνωστικό εργαλείο (εφαρμογή) που θα μπορούσε να δείξει που υπάρχει το πρόβλημα;

Κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω για να αποφύγω το format;

Για αρχη θα πρεπει να ελεξεις το hardware σου(σκληροι που αναφερθηκαν πιο πανω,ram,τασεις,τυχον overclocking θα πρεπει να επανελθει στα default κλπ).

Στην συνεχεια και αφου βεβαιωθεις πως δεν φταιει κατι απο τα παραπανω/καποια hardware γενικα,αν συνεχιστει το προβλημα θα πρεπει να απενεργοποιησεις το αυτοματο restart σε περιπτωση bsod προκειμενου να δεις καποιο μηνυμα που ισως εμφανιζεται και να σε βοηθησει στο προβλημα.Επισης καλο ειναι να ενεργοποιησεις τα kernel dumps σε περιπτωση bsod,μπορουν παντα να αποδειχθουν χρησιμα με μονο κοστος καποια εξτρα megabytes στο σκληρο σου.Μπορω να σε βοηθησω με την αναλυση των memory dumps(αρκει να το επιτρεψει η συνδεση μου αυτες τις μερες)και να εχεις βεβαιωθει πως το hardware σου δουλευει απροβληματιστα.

Και γιατί να αποφύγεις το format; Ίσα-ίσα, που θα ανανεώσει τον υπολογιστή σου και θα κάνεις τη δουλειά σου χωρίς προβλήματα, μέχρι να εμφανιστούν ξανά...τα κολλήματα που περιγράφεις.

Αν μιλαμε για παραγωγικο συστημα ή περιορισμενο χρονο του ιδιοκτητη,μαλλον δεν θα θελει να κανει φορματ.Αν επισης το προβλημα οφειλεται σε καποιο unsigned driver,ο οποιος θα επανεγκατασταθει μετα το φορματ προκειμενου να δουλεψει το εκαστοτε hardware,παμε σε εναν ατελειωτο κυκλο χωρις φως στο τουνελ.

Το φορματ συνηθως ειναι η υστατη και οχι η ιδανικη λυση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...