Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο topic, επειδή έχω μια ερωτησούλα σχετικάμε το time capsule και θέλω να δω αν αξίζει να προβώ στην αγορά του.

1) Μπορεί να παίρνει backup από δύο mac ταυτόχρονα μέσω του time machine; Αυτό το κάνει ένας εξωτερικός σκληρός;

2)Αν εξαιρέσουμε το wifi router ποια είναι η διαφορά του από έναν εξωτερικό σκληρό;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Για να μην ανοίγω άλλο topic, επειδή έχω μια ερωτησούλα σχετικάμε το time capsule και θέλω να δω αν αξίζει να προβώ στην αγορά του.

1) Μπορεί να παίρνει backup από δύο mac ταυτόχρονα μέσω του time machine; Αυτό το κάνει ένας εξωτερικός σκληρός;

2)Αν εξαιρέσουμε το wifi router ποια είναι η διαφορά του από έναν εξωτερικό σκληρό;

Ευχαριστώ

Μπορεί να παίρνει και απο 3-4-5-6 mac backup αρκεί να έχεις χώρο στο σκληρό του. Αν εννοείς να το βάζεις τον σκληρό στο ένα mac και να κάνεις backup και μετά να το βάζεις σε άλλο mac και να ξανακάνεις backup δεν το έχω δοκιμάσει, ίσως και να γίνεται.

2) Καμία.

Δημοσ.

Το μετέφερα σε νέο Topic (γιατί να μην ανοίγεις νέο topic? Με αυτήν την λογική σε όλο το forum θα υπήρχε ένα μόνο topic) ;)

Το Time Capsule συνδέεται μέσω δικτύου. Έτσι, μπορείς να βάλεις όσα Mac θέλεις να παίρνουν backup πάνω του, φυσικά με τον περιορισμό του διαθέσιμου χώρου του: αν έχεις 3 Mac με πχ 320GB δίσκο το καθένα, δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να τα παίρνεις και τα 3 backup σε ένα Time Capsule των 500GB. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείς να συνδέσεις έναν ακόμα USB δίσκο στο Time Capsule και να ορίσεις κάποιο/α από τα Mac να παίρνουν backup σε εκείνον.

Με έναν απλό εξωτερικό δίσκο δεν μπορείς εύκολα να παίρνεις backup σε πάνω από ένα Mac. Θα πρέπει να τον αποσυνδέεις από το ένα και να τον συνδέεις στο άλλο για να μπορείς να παίρνεις backup.

Δεν είναι πως δεν γίνεται, αλλά είναι εκτός της φιλοσοφίας του TimeMachine που είναι το backup να γίνεται αυτόματα χωρίς παρέμβαση του χρήστη (γιατί αλλιώς, κάποια στιγμή θα ξεχαστείς ή θα βαρεθείς και δεν θα κάνεις backup).

Κανονικά, το Time Machine μπορεί να κάνει δικτυακό backup μόνο αν έχεις Time Capsule. Αν θυμάμαι καλά υπάρχει ένα κολπάκι για να το κάνεις να δουλέψει και με άλλους δικτυακούς δίσκους.

Εγώ προσωπικά όμως προτίμησα να μην "παίξω" με την τύχη μου και να προτιμήσω την επίσημη λύση του Time Capsule που "it just works" γιατί σκέφτηκα πως σε περίπτωση που όντως πάθει κάτι το MacBook μου και χρειαστεί να κάνω restore από το backup του Time Machine, δεν θέλω να ρυψοκινδυνεύω με hacks.

Συνολικά:

- Έχει WiFi Router, με υποστήριξη 802.11n (δεν έχει όμως πολύ μεγάλη εμβέλεια γιατί δεν έχει εξωτερικές κεραίες).

- Έχει 5port Gigabit (10/100/1000) Ethernet Switch.

- Έχει USB port για σύνδεση επιπλέον δίσκου ή εκτυπωτή.

- Έχει εσωτερικό σκληρό δίσκο για χρήση ως δικτυακό αποθηκευτικό χώρο ή/και για backups σε συνεργασία με το Time Capsule.

Δημοσ.

Όπως το σκέφτομαι τώρα θα το έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη αν ήταν και modem router.

Αλήθεια, υπάρχει τέτοια σκέψη για το μέλλον;

Αν όμως συνδεθεί ένας εξωτερικός σκληρός στο modem router μου θα μπορώ να κάνω time machine backup από δύο mac, χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδέω τον σκληρό; Δηλαδή σύνδεση του σκληρού με ethernet στο modem/router και αν χρειαστεί δύο partitions.

Δημοσ.
Όπως το σκέφτομαι τώρα θα το έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη αν ήταν και modem router.

Δεν νομίζω. Υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά πρότυπα Broadband Internet ανά τον κόσμο (πχ ADSL, ADSL2, over PSTN, over ISDN, SDSL, Cable Modem, FIOS κλπ κλπ). Θα έπρεπε να βγάλουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ διαφορετικά μοντέλα Time Capsule για να καλύψουν όλες αυτές τις περιπτώσεις και δεν μου φαίνεται πως αυτό ταιριάζει με την φιλοσοφία της Apple.

Αν όμως συνδεθεί ένας εξωτερικός σκληρός στο modem router μου θα μπορώ να κάνω time machine backup από δύο mac, χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδέω τον σκληρό; Δηλαδή σύνδεση του σκληρού με ethernet στο modem/router και αν χρειαστεί δύο partitions.

Ναι, θεωρητικά γίνεται. Με κάποιο hack μπορείς να κάνεις το Time Machine να συνεργαστεί με οποιοδήποτε δικτυακό δίσκο και όχι μόνο με το Time Capsule. Googl-άρισε το.

Επαναλαμβάνω πως εγώ προσωπικά φοβάμαι να "παίξω" με την ασφάλεια των backup μου και γι' αυτό προτίμησα την επίσημη λύση του Time Capsule.

Δημοσ.

Εχω 2ΤΒ timecapsule και την έχω και για ίντερνετ κάνοντας πρωτα bridge το modem και επιλέγοντας PPPoE απο το airport utility.Στην ούσια κανει login στη forthnet που έχω και μοιραζει το internet σα router.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα, ξέρει κανείς πως μπορώ να διαγράψω backup από το TC? Θέλω να κρατήσω το τελευταίο και όλα τα αλλα delete. Μήπως μπορώ να κάνω και γενικά format?

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλημέρα, ξέρει κανείς πως μπορώ να διαγράψω backup από το TC? Θέλω να κρατήσω το τελευταίο και όλα τα αλλα delete. Μήπως μπορώ να κάνω και γενικά format?

Γενικό format κλπ κάνεις μέσα από το airport utility. Αφού το ξεκινήσεις θα κλικάρεις στο εικονίδιο του time Capsule αριστερά και θα δεις μετά κάπου στο κάτω μέρος κουμπί για manual setup. Κάπου εκεί θα δεις tab με την ένδειξη "disks" που μεταξύ άλλων σου δίνουν επιλογή και για "erase".

Επίσης μιας και έχει περάσει καιρός από την έναρξη αυτού του θέματος, να αναφέρω πως η εμβέλεια του WiFi στα νέα TC είναι πλέον εντυπωσιακά μεγαλύτερη.

Δημοσ.

Επαναλαμβάνω πως εγώ προσωπικά φοβάμαι να "παίξω" με την ασφάλεια των backup μου και γι' αυτό προτίμησα την επίσημη λύση του Time Capsule.

Να σημειώσουμε όμως ότι το Time Capsule δεν έχει redundancy (Raid1/5) και είναι απλά ένας consumer 3.5" σκληρός δίσκος (σε αντίθεση με τις enterprise εκδόσεις που έχουμε μεγαλύτερο MTBF) που ουσιαστικά παρέχει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας με έναν οποιοδήποτε εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι ενώ η WD δίνει 3 χρόνια εγγύηση στον σκληρό δίσκο που περιέχει το Time Capsule (WD20EARS), η Apple δίνει εγγύηση 1 έτους.

Αν το router σου δέχεται USB σκληρούς είναι ακριβώς το ίδιο με το Time Capsule.

Δημοσ.

Να σημειώσουμε όμως ότι το Time Capsule δεν έχει redundancy

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν είναι το μοναδικό σύστημα backup μου. :)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παρακαλω την βοήθεια σας, γιατι δεν μπορω να καταλάβω.

Αγόρασα το time capsule, και για να έχω back up απο το imac,

αλλα και για να επεκτεινω, το ασύρματο δίκτυο στο σπίτι μου.

Δηλ. Θέλω το time capsule να υπάρχει σε κάποιο σημείο στην

Μέση του διαμερίσματος μου, και να λαμβάνει το wifi σήμα του δικτύου μου

Ασύρματα, και να το ανά μεταδίδει .

Τελικα γίνεται αυτο ή έχω καταλάβει λάθος;

Και εαν ναι, πως γίνεται, γιατι δεν μπορω να το καταφέρω.

Ευχαριστω,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...