Προς το περιεχόμενο

Παίρνει η μητρική μου τους σημερινούς σκληρούς;

DownUNDERground

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν.Θέλω να πάρω έναν σκληρό δίσκο.Μάλλον IBM 60GB λέω, χωρίς να είναι το μοντέλο το θέμα.Το pc στο οποίο θέλω να τον βάλω είναι 3 χρόνων περίπου.Pentium 2 στα 300MHz (αστέρι ε; :D).Η μητρική είναι (αν δεν κάνω λάθος) της EliteGroup, μοντέλο i440BX-W977TF.Μπορεί να αναγνωρίσει έναν σημερινό σκληρό ή θα έχω πρόβλημα;Θα λειτουργεί ο σκληρός με τις πλήρης δυνατότητές του ή θα υπολειτουργεί;

Δημοσ.

Η μητρική σου πρέπει να υποστηρίζει ΑΤΑ66. Αν ο σκληρός που θα πάρεις ειναι ATA100 ή ATA133 φυσικά και δεν θα μπορείς να τον τρέχεις στις δυνατότητες του.

Κατα τ'αλλα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Εγώ σε μία QDI Advance (δε θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο) με AMD K6-450MHz είχα βάλει έναν 40αρι WD και τον έβλεπε σαν 10GB.

Δημοσ.

Σε Chaintech 6btm για pentiumII/III, ρώτησα την τεχνική υποστήριξη τους με e-mail και μου είπαν ότι δεν υποστήριζε πάνω από 30gb (άρα και τον 80gb σκληρό που ήθελα να αγοράσω).

Τελικά τον αγόρασα και δουλεύει κανονικά. Δυστυχώς έχει μόνο udma33.

Δημοσ.

Κάνε μια βόλτα από το site της εταιρίας της μητρικής σου, καταβάσε κανά upbios, ρίξε και καμιά ματιάσε κανά ανανεωμένο manual και κάτι μπορείς να βρεις

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote dgeor:</font><hr> Σε Chaintech 6btm για pentiumII/III, ρώτησα την τεχνική υποστήριξη τους με e-mail και μου είπαν ότι δεν υποστήριζε πάνω από 30gb (άρα και τον 80gb σκληρό που ήθελα να αγοράσω).

Τελικά τον αγόρασα και δουλεύει κανονικά. Δυστυχώς έχει μόνο udma33. <hr /></blockquote>

Μήπως να μην εμπιστευόσουν ξανά την τεχνική υποστήριξη?

Όλα τα mb που έχουν DMA33 και πάνω υποστηρίζουν σίγουρα μέχρι 120 gb που ειναι το όριο για το LBA των 28 bits. Απο εκεί και πέρα, πρέπει να υποστηρίζεται και το extended 48 bit LBA Addressing για να δείς μεγαλυτερες χωρητικότητες.

Δημοσ.

Pezei rolo kai ti marka skliro tha pareis, p.x. oi Western Digital ama toys braxyklwseis to jumper se diafores theseis pezoyn se ola ta palia motherboard, yparxei sxetiko tutorial sto episimo site tis etairias psakse kai sta alla site mipws exei tpt sxetiko! Egw exw kataferei se 486Dx100 na balw 40gb W.D.

Check it :D

Δημοσ.

Θα δουλεύει σε ΑΤΑ33,αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα.

Η μητρική σου είναι η Ρ6ΒΧ-Α+ από ότι κατάλαβα.

Ακόμα και άν σου βλέπει τα 38 από τα 60gb,μέσα από τα win τον βλέπει όλο.

Δημοσ.

An symbainei to antitheto yparxei problhma? Dhladh an o sklhros einai palios kai h mhtrikh kainourgia. Enas ksaderfos moy eixe enan palio HDD (nomizw WD 4GB) kai ton ebaze sthn mhtrikh (Gigabyte 7va h kapws etsi) kai den mporoyse na toy perasei ta XP.

Δημοσ.

Oχι,δεν υπάρχει πρόβλημα άν είναι παλιός ο δίσκος,τουλάχιστον εγώ δεν έχω συναντήσει πρόβλημα.

Για παράδειγμα έχω βάλει 170άρη (ΜΒ)σε celeron 800 για να αντιγράψω αρχεία.

Δημοσ.

Pantos gia thn plhroforhsh sas egv xrhsimopoiv diskous ton 80GB se 486/66 mhxanhma....[den kanv plaka...tora skopeuw na balw kai allo disko ton 80 GB, se 486/33]

To BIOS asfalws oute pou katalabainei ton disko sto autodetect [kollaei sto searching].

Me ena floppy bootdisk katafernv kai paizv mia xara omos :) To idio eixa kataferei kai se linux otan eixa pou eixa petaxei to bzImage sto floppy me 'dd' kai fortone ligo apo thn disketa ton kernoula kai meta molis anagnorize ton disko to leitoyrgiko synexize apo ton disko.

To mono 8ema einai baleis sosta ta master/slave...

BigB3

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...