yiankap Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Ξαφνικά ο παραπάνω δίσκος που τον είχα εξωτερικό σε κουτί ICY BOX και συνδεδεμένο με esata καλώδιο στον υπολογιστή, άρχισε να κάνει θόρυβο του τύπου τακ τακ τακ και κολλάει το μηχάνημα, κατά την επανεκίνηση βγάζει μια μπλε οθόνη του τύπου chkdsk και μετά όταν ξεκίνησαν τα windows, βλέπει μέν τον δίσκο, αλλά λες και είναι καινούριος (χωρίς το Label που είχα πριν) και όταν κάνω κλικ πάνω του βγάζει το μύνημα "το αρχείο ή ο κατάλογος έχει καταστραφεί και δεν είναι δυνατόν να αναγνώσει". Τί έγινε? Πάπαλα όλα?Τον πάω πίσω? Σώζεται η κατάσταση η πάω για αντικατάσταση? Στην περίπτωση που επιστραφεί ο δίσκος για αντικατάσταση, θέλω να ρωτήσω τα εξής : δεν με ενδιαφέρουν ταινίες, mp3 κλπ που έχω μέσα, αλλά ιδιωτικές οικογενειακές στιγμές οι οποίες δεν θέλω να τις δουν άλλοι, υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή σε κάποιο service center να κάνουν ανάκτηση δεδομένων ή να μην ανησυχώ?
antonl Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Αν έκανε τακ-τακ, άσχημα τα νέα. Ούτε format να υποθέσω παίζει; Αν σε καίει να σώσεις τα δεδομένα μπορείς να το προσπαθήσεις λίγο ακόμα κάνοντάς τον εσωτερικό και παλεύοντας με προγράμματα ανάκτησης δεδομένων. Θα έλεγα πως σιγά μην κάτσει ο άλλος να κάνει recover για να δει τι είχες στον σκληρό αλλά επειδή ο κόσμος μας είναι περίεργος, δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.
yiankap Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Eνημέρωση : Στο extended test του WLDG έβγαλε FAIL : Too many bad sectors !!
alex89 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Μάλλον φίλε μου ο σκληρός δεν ήταν πολύ σκληρός και παρέδωσε το πνεύμα....Το τικ τακ αν είναι μεταλικός ήχος, μάλλον υπάρχει πρόβλημα στην κεφαλή. Αν έχει εγγύηση επέστρεψέ τον.
blacksuede Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 ανάκτηση δεδομένων γίνεται υπαρχουν πολλες εταιρίες... θα σου πουν βεβαια να μην τον ξαναβαλεις στο ρευμα για να μην γίνει μεγαλύτερη ζημιά, όσο για τα προσωπικά που λες, ακόμα κλαίω φωτογραφίες 4,5 ετών από στιγμές που δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ...δε σου λεω για πάσχα και χριστούγεννα αυτά πάνω κάτω είναι ιδια κάθε χρονιά εκτός αν έχεις πολυ μικρά παιδιά...
Errik Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Έσκασε έτσι στεγνά ο Black; Τι να πώ, τους θεωρούσα πάρα πολύ αξιόπιστους... Μπορείς να το παλέψεις λίγο με κανένα πρόγραμμα επαναφοράς, ένα που με έχει σώσει άπειρες φορές είναι το GetDataBack. Όσον αφορά τα δεδομένα σου μέσα και θέματα ιδιωτικότητας, δυστυχώς υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς αν κάποιος περίεργος έχει όρεξη να το ψάξει... Οι προτεινόμενες λύσεις είναι οι εξής Αν είναι δυνατόν να τρέξει κανένα disc cleaner που γράφει μηδενικά αρκετές φορές Ένας πολύ δυνατός μαγνήτης Αν πραγματικά ανησυχείς μπορεις να κάνεις βίδες τον σκληρό και να πάρεις τα platters αλλά χάνεις την εγγύηση! Ο τύπος παρακάτω το έχει σπουδάσει! http://diodelives.blogspot.com/2007/08/how-to-open-seagate-freeagent-hard.html
takis345 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μηπως τον ειχες παρει απο ε-σοπ? Γιατι ενος φιλου μου του δωσανε χτυπημενο (κυριολεκτικα) χωρις να το γνωριζει και μετα απο 10-15 μερες παρουσιασε πολλους bad sectors.
yiankap Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Όχι από Πλαίσιο τον πήρα. Λοιπόν η συνέχεια της ιστορίας. Χθές έκανα σβήσιμο με wd tools. Μετά το σβήσιμο, άφησα τον δίσκο πάνω στο μηχάνημα (πάντα μεσα στο κουτί του) και μετά το reboot όχι μόνο δεν τον διάβαζε αλλά ούτε μου επέτρεπε να κάνω δημιουργία λογικού δίσκου και format του δίσκου . Tον πάω στο πλαίσιο σήμερα, τον κοιτάζουν οι τεχνικοί και μετά από κανά 4ωρο με ειδοποιούν. Όταν πήγα μου λένε ότι τον δίσκο τον βλέπει κανονικά το μηχάνημα τους, κάνει format κανονικά, ελέγχθηκε για bad sectors και βγήκε αρνητικός. Moυ λένε : ξεχάσατε να κάνετε διαμόρφωση πριν τον χρησιμοποιησετε. Ρε παιδιά τι λέτε εγώ είχα εκεί μέσα 700 GB δεδομένων που από την μια στιγμή στην άλλη χαθηκαν πως έγινε αυτό και μου απάντησαν πάλι ότι τον δίσκο τον έβλεπε κανονικά το μηχανημά του και ότι ο δίσκος ήταν εντελώς αδιαμόρφωτος κάνατε λάθος. Τι να τους πεις τώρα? Εκεί την έκανα μούγκα και δεν είπα ότι χρησιμοποίησα wd tools πριν τους τον παραδώσω γιατί θα μου λέγαν ότι εγώ φταίω. Ελά όμως που η αρχική απώλεια δεδομένων έγινε χωρις να μεσολαβήσω εγώ. Ωστόσο τους λέω, πως και χάθηκαν τα δεδομένα από την μια στιγμή στην άλλη (μιλάω για το αρχικό data loss όχι αυτό που έσβησα εγώ τον δίσκο), δεν ξέρουμε μου λένε, μήπως κολλήσατε καναν ιό? μήπως φταίνε τα windows? (original και όχι αντίγραφα και τα δύο) Μόλις τους είπα ότι το είχα σε κουτί , είπαν ότι μπορεί να φταίει το κουτί, φέρτε το να το ελέγξουμε. Ρε παιδιά, επειδή ξέρω ότι και να πάω το κουτί, την ίδια κατάσταση θα συναντήσω θα συνδέσω τον δίσκο εσωτερικά και θα δώ. Αν τελικώς αποδειχθεί ότι ο δίσκος ήταν εντάξει τι μπορεί να φταίει για την απώλεια μου ?κουτί δίσκου ή κανας ελλατωματικός controller της mobo?
alex89 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Αν είναι ελατωματικός ο controller της μητρικής θα πρέπει να μη βλέπεις το σκληρό στο bios. Όσες φορές υπήρχε πρόβλημα με controller της μητρικής, ο σκληρός δούλευε σε άλλο pc, στο pc όμως με την προβληματική μητρική, το bios δεν έβλεπε το σκληρό. Το κουτί που αναφέρεις, είναι χώρια ή είναι π.χ. της seagate o freeagent που σου δίνει σκληρό και κουτί σε μία συσκευασία και αν ανοίξεις το κουτί, χάνεται η εγγύηση; Αν είναι χώρια το κουτί, τότε όντως μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με εκείνο, αφού τα wd tools δε βρήκαν κάποιο πρόβλημα στο σκληρό. Εκτός και αν υπάρχει πρόβλημα με τον controller του σκληρού, όμως το βλέπω κομμάτι δύσκολο γιατί και σε αυτήν την περίπτωση ο σκληρός δε θα φαινότανε στο bios και το δικό σου, αλλά και του υπολογιστή που τον τοποθέτησαν στο Πλαίσιο. Υ.Γ. Ξέχασα πως έχεις wd οπότε σχετικά με το κουτί, μήπως είναι ο passport
The_Judas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Αν είναι ελατωματικός ο controller της μητρικής θα πρέπει να μη βλέπεις το σκληρό στο bios. Οχι απαραίτητα. Μου είχε τύχει περίπτωση όπου ο ελατωματικός controller έβλεπε τον δίσκο αλλά κολούσε αφού είχε μπει στα windows ή μετά απο κάθε benchmark που του έκανα. Ας δοκιμάσει να βάλει τον δίσκο εσωτερικά στο pc για να δει αν δουλεύει σωστά. Αν δουλεύει σωστά εσωτερικά, αυτό σημαίνει οτι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το icy box.
alex89 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 The Judas αυτό που προτείνεις είναι η καλύτερη λύση, αν ο σκληρός είναι χώρια από το κουτί που μάλλον έτσι πρέπει να είναι. Μία άλλη λύση που σκέφτηκα διαβάζοντας το μήνυμά σου για win, είναι να βάλει και μία έκδοση linux ένα live cd δηλαδή και να παρατηρήσει αν φαίνεται εκεί ο σκληρός. Αυτό όμως αν ο σκληρός δεν είναι χώρια.
yiankap Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά, ο δίσκος είναι ξέχωρα αγορασμένος από το κουτί δεν ήταν ενσωματωμένος όπως οι Passport (έχω και απο αυτόν αλλά δεν έχω πρόβλημα). Το άλλο κουφό τώρα είναι ότι επειδή πούλησα τον Raptor που είχα και τον αντικατέστησα με τον συγκεκριμένο Black (καθώς έκρινα ότι η χωρητικότητα και η αθόρυβη λειτουργία είναι σημαντικότερη της ταχύτητας), έκανα format και μετά το πέρασμα των drivers στην εγκατάσταση του λειτουργικού, κολλάει συνεχώς στην εισαγωγική οθόνη των XP !! Τι στον π..... φταίει???????????? Δίσκος, motherboard (κουτί δεν γίνεται γιατί ο δίσκος είναι πλέον εσωτερικός) ??? Υ.Γ Raptor (όχι Velociraptor) vs Black, είναι σημαντική η διαφορά στην ταχύτητα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.