Προς το περιεχόμενο

Overclocing E8400 & P5QD TURBO = 4GHZ

lionheart75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΝΙC θα δοκιμάσω πάλι κάποια στιγμή σήμερα (δεν θα ησυχάσω...:-D)

Kοίτα να δείς Άγιες μέρες τι καθόμαστε και κάνουμε. :P

btw Χρόνια πολλά & Καλά Χριστούγεννα σε όλους. :-)

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επιτέλους!!! :lol:

Το 445X9 , 4Ghz ήρθε με τις εξής ρυθμίσεις σε τάσεις:

vcore 1.368v στο cpu-z (1.38750 στο bios)

cpu PLL 1.56v

ΝΒ voltage 1,3v

dram voltage 2.1v timings 5-5-5-18, 890mhz, 1:1

Term. voltage 1.36v

Έτρεξα OCCT small data set για μισή ώρα.

Η αλήθεια είναι οτι ψιλοφοβάμαι να τεστάρω με linpack ή με large data set μη τυχόν και φάω κατα bsod.

Υπάρχει πρόβλημα με τα ρεύματα που έχω για 24/7?

Aν τρέξω μια ώρα OCCT small data και το βγάλει επιτυχώς είμαι ok?

τhanks in advance. :-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:42 ----------

θα τρέξω μία ώρα small data set ξανά και βλέπω.

Θα ποστάρω και φωτό να μου πείτε... :-)

Δημοσ.

Μια απορία ρε παιδιά γιατί θα τρελαθώ..Σε μητρική p5w dh deluxe οταν επιλέγω modify ratio support enabled και επιλέγω χ9 με ίδιες ρυθμίσεις με το auto(που είναι επίσης χ9) πάντα στο restart δεν postαρει.Θέλω οποσδήποτε το multiplier σταθερό γιατι μετά τα 3.6ghz 9 χ 410 η συχνότητα του cpu πέφτει στα 506mhz και σέρνεται μέχρι και το bios.

p.s πρεπει να ειναι πρόβλημα μητρικής γιατι μου κάνει διαφορα ανεξήγητα και crashαρει στο bios.

Α ρε stockhouse....

lionheart το cpu PLL τι εστί ?

Δημοσ.

Φίλε δεν ξέρω τι παίζει με το mobo σου ειλικρινά.

Όσον αφορά το cpu pll είναι μια ρύθμιση στο bios που μου πρότειναν τα παιδιά παραπάνω.

Απο λίγο που διάβασα καλό είναι στους c2d να είναι κάτω απο τα 1,6v ενώ στους c2q στα 1,6v. Σχετικά είναι βέβαια όλα αυτά.

Πάντως το myltiplier εγω το έχω βάλει στο 9 και όχι στο auto.

Δημοσ.

Χεχε i told ya, μαγικο PLL. Μια χαρά είναι τα ρέυματα, αλλά άσε το OCCT Small Data Set (το large είναι για τις μνήμες, άστο προς το παρόν) για 1 ώρα να 'μαστε σίγουροι.

Δημοσ.
Χεχε i told ya, μαγικο PLL. Μια χαρά είναι τα ρέυματα, αλλά άσε το OCCT Small Data Set (το large είναι για τις μνήμες, άστο προς το παρόν) για 1 ώρα να 'μαστε σίγουροι.

Thanks NIC for your assistance...! :P

Λοιπόν έτρεξα 1 ώρα ΟCCT small data set, τελικά με τις εξής ρυθμίσεις και το έβγαλε επιτυχώς!!! Μια χαρά φτάσαμε τα 4ghz επιτέλους!

443X9 (στα 445χ9 μετά το μισάωρο έφαγα restart)

vcore σταθερά στα 1,36v (ένα κλίκ κάτω απο πρίν), στο bios 1,38125v.

dram voltage 2.1v, 5-5-5-18

NB 1.3v

cpu PLL 1.56v

Τerm. voltage 1.36v

Max temps μετά απο 1 ώρα 63 στον έναν core και 57 στον άλλο.

Σχετικές φωτό:

2je8u3o.jpg

2rr4dc8.jpg

Αυτά λοιπόν.

phanispal, outlaw star που είστε βρέ? :P

Δημοσ.

Από 1.38 πάει 1.36 ε; Χμμ.. το LLC το χεις enable; Και κάτι ακόμα, ελπίζω να΄χεις το τελευταίο bios..

Δημοσ.
Από 1.38 πάει 1.36 ε; Χμμ.. το LLC το χεις enable; Και κάτι ακόμα, ελπίζω να΄χεις το τελευταίο bios..

NIC η mobo έχει το τελευταίο bios.

Και πράγματι τώρα είναι σταθερός στα 443χ9 με 1,36v.

Για 2 μονάδες (445χ9) παραπάνω δεν βγάζει 1 ώρα ούτε με 1,37v.

Το LLC τί είναι ρε φίλε?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:37 ----------

Αν εννοείς τη ρύθμιση που έχει να κάνει με το vdroop τότε ναι είναι enabled.

Βtw τώρα απο αυτές τις ρυθμίσεις σε τάσεις είμαι ok για 24/7?

Δημοσ.

Ναι το Load Line Calibration είναι για την ελλάτωση του Vdroop. Αφού το χεις enable οκ τότε. Οι τάσεις σου είναι οκ όπως είπε και η Πάμελα πάνω :lol:.

2 τινά παίζουν ή ο 8400 να΄ναι μπανανέ όπως έλεγε και ο Φάνης παραπάνω, ή να βρίσκει τοίχο το m/b σου. Το πρώτο είναι το πιο λογικό.

Δημοσ.

οk ΝΙC. :-)

Πάντως μπανανέ ξε-μπανανέ τα 4ghz τα έπιασε.

άλλωστε αυτό είχα βάλει και γω σαν ταβάνι.

Tώρα είμαι ok ή χρειάζεται να τρέξω και κανένα άλλο stressing απο OCCT για να χω το κεφάλι μου ήσυχο. Αυτό με ενδιαφέρει βασικά.

Δημοσ.

Μπα αφού πέρασε την 1 ώρα είσαι οκ. Τώρα κάτι άλλα like linx, linpack κλπ θα το τσακίσουν στο load (που δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις τέτοιες συνθήκες load με games κλπ). It's your call. Αν θες για να΄σαι σίγουρος ότι και οι μνήμες παίζουν οκ, άλλη μια ωρίτσα σε Large Data Set.

Δημοσ.
Μπα αφού πέρασε την 1 ώρα είσαι οκ. Τώρα κάτι άλλα like linx, linpack κλπ θα το τσακίσουν στο load (που δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις τέτοιες συνθήκες load με games κλπ). It's your call. Αν θες για να΄σαι σίγουρος ότι και οι μνήμες παίζουν οκ, άλλη μια ωρίτσα σε Large Data Set.

οk θα το δώ και αυτό.

Eυχαριστώ για όλα. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...