phanispal Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 lionheart75, δοκίμασε με τα 2 memory dimms γιατί με τα 4 ζορίζεις τον ελεγκτή και μειώνεις το overclocking potential. vamagas, δεν ισχύουν αυτά που έχεις διαβάσει, δεν υπάρχει αναλογία μεταξύ συχνότητας και τάσης. Ίσα-ίσα που από ένα σημείο και μετά θα χρειάζεται αρκετά μεγαλύτερη αύξηση τάσης για μικρότερη αναλογικά αύξηση συχνότητας. Το VID του Ε8400 σου είναι αρκετά χαμηλό, ίσως να 'χει μπόλικο potential.
vamagas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 lionheart75, δοκίμασε με τα 2 memory dimms γιατί με τα 4 ζορίζεις τον ελεγκτή και μειώνεις το overclocking potential. vamagas, δεν ισχύουν αυτά που έχεις διαβάσει, δεν υπάρχει αναλογία μεταξύ συχνότητας και τάσης. Ίσα-ίσα που από ένα σημείο και μετά θα χρειάζεται αρκετά μεγαλύτερη αύξηση τάσης για μικρότερη αναλογικά αύξηση συχνότητας. Το VID του Ε8400 σου είναι αρκετά χαμηλό, ίσως να 'χει μπόλικο potential. Ok, αρα ξεκινάω στο 1.18-1.2 και δοκιμάζω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Α ρε μπαρμπα μάρκο, overclocking τώρα στα γεράματα.
lionheart75 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 lionheart75, δοκίμασε με τα 2 memory dimms γιατί με τα 4 ζορίζεις τον ελεγκτή και μειώνεις το overclocking potential. vamagas, δεν ισχύουν αυτά που έχεις διαβάσει, δεν υπάρχει αναλογία μεταξύ συχνότητας και τάσης. Ίσα-ίσα που από ένα σημείο και μετά θα χρειάζεται αρκετά μεγαλύτερη αύξηση τάσης για μικρότερη αναλογικά αύξηση συχνότητας. Το VID του Ε8400 σου είναι αρκετά χαμηλό, ίσως να 'χει μπόλικο potential. Οκ Φάνη. θα δοκιμάσω με τα 2 dimms. Το σκέφτηκα να σου πώ, αλλά ρε φίλε τι gaming rig θα έχω μόνο με 2 gb ram? Τελικά τσάμπα τα 56 ευρά μου φαίνεται, μιά χαρά ήταν οι corsair, στα 3,8 ήμουν στα 3,8 είμαι. Ξεφτίλα έχω γίνει, μου έριξε και ο E6850 του outlaw star. Ποιός τον ακούει..... Ε ρε γλέντια......! :lol:
phanispal Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δεν είπα να μείνεις με τα 2GB, απλά να δούμε τι παίζει και για ποιο λόγο δεν ανεβαίνει η μπανάνα σου.
N.I.C Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Αν θέλεις να ξεζουμίσεις τον 8400 και γενικά το rig σου στα benches κλπ, για να δεις ταβάνια, τότε ναι 2gb μην σου πω να αφήσεις και το 1 dimm πάνω. Αν θες gaming rig, τότε μένεις εκεί που είσαι . Και απότι βλέπω το κόμματι δεν λέει και πολλά ([email protected]:cry: ). Δοκίμασε με 2 stick μηπως και μπουκώνει το bus και βλέπουμε .
outlaw star Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Οκ Φάνη.θα δοκιμάσω με τα 2 dimms. Το σκέφτηκα να σου πώ, αλλά ρε φίλε τι gaming rig θα έχω μόνο με 2 gb ram? Τελικά τσάμπα τα 56 ευρά μου φαίνεται, μιά χαρά ήταν οι corsair, στα 3,8 ήμουν στα 3,8 είμαι. Ξεφτίλα έχω γίνει, μου έριξε και ο E6850 του outlaw star. Ποιός τον ακούει..... Ε ρε γλέντια......! :lol: δε ξαναλέω τίποτα είμαι καλό παιδί και δε παίζω με τον πόνο των άλλων...εξάλλου δε φταις εσύ που έπεσες σε μπανανόφλουδα..πάντως για 100 mghz μη νομίζεις ότι θα δεις καμιά διαφορά στις καθημερινές εφαρμογές και τα παιχνίδια
lionheart75 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 outlaw star να σαι καλά φίλε. έτσι μη με στεναχωρείς... To λοιπόν, για να τελειώνει το θέμα κάπου εδώ αφού σας κούρασα με τα attempts και κουραστηκα και γώ να πώ την αλήθεια..... του έκανα μια τελευταία χάρη να ασχοληθώ μαζί του και να ξαναανοίξω το κουτί βγάζοντας τα 2 dimms για να δοκιμάσω με τα άλλα δύο. ΤΖΙΦΟΣ. Τα ίδια και με μόνο τα 2 dimms. Για σταθερότητα στα 4GHZ θέλει οπωσδήποτε vcore >= 1.4v και αυτό διότι έβαλα απλά για να δώ 1,4v στο bios (1.38 cpu-z) αλλά μετά το λεπτό idle έφαγα BSOD. Οπότε πάπαλα. Στα 3,9 είναι σταθερός με 1,34-1,35 vcore όπως φαίνεται και στο 1ο ποστ όταν άνοιξα το τόπικ, αλλά δεν αξίζει τόσο ρεύμα ούτε θέλω για τα 3,9Ghz. Επιστρέφω λοιπόν στα 3,8 με 1,30 vcore (όσο είναι και το vid του άλλωστε) και έχω και τα 4gb εκμεταλλεύσιμα. Εύχομαι μόνο ένα πράγμα μιάς και μπήκα στο τρυπάκι με το OC, Να μην μου τύχει ξανά μπανάνα cpu. Κατά τα άλλα μια χαρα. @ outlaw star σε ευχαριστώ για το link που πόσταρες. Πολύ χρήσιμο φίλε αλλά δυστυχώς ούτε αυτό βοήθησε. Να σαι καλά.
phanispal Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Καιρό είχα ν'ακούσω για τέτοια μπανάνα πάντως.. ( γαμώτο, να φταίει όντως αυτό; )
lionheart75 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 FSBv πόσο δίνεις; PLL; Banana. PLL 1.5, NB 1.3, TERM 1.3
N.I.C Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Για δοκίμασε pll 1.56-1.57 kai termination 1.34-1.36. Επίσης κράτα τις μήμες σε εναν devider/timings-speeds που ξέρεις ότι παίζουν οκ, μήπως και την κάνουν την δουλειά αυτές.
lionheart75 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Και φυσικά δοκίμασα με όλα τα σενάρια. 890mhz 5-5-5-15, 5-5-5-18, auto 1069mhz στα ίδια timings και auto Επίσης dram v 2.1 και 2.2 Και τι άλλο που ξεχνάω τώρα..... Έφαγα τη μέρα μου πάλι σήμερα. Τον γύρισα λοιπόν στα stock και ησύχασα. Έχω σπαστεί τόσο πολύ που αυτή τη στιγμή σας γράφω απο το athloni (τα χω και τα δύο δίπλα), τουλάχιστον αυτό ούτε με παίδεψε αλλά με αντάμοιψε με το παραπάνω... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:54 ---------- @ ΝΙC αυριο γιατι είμαι κομμάτια και δεν θέλω ούτε να τον βλέπω.... thanks
N.I.C Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Χεχ έτσι είναι αυτά, άπαξ και μπεις στο τρυπάκι, μετά.. βδομάδες όχι μέρες θα φας . Κράτα τις μνήμες σε ένα συγκεκριμένο σημείο που παίζουν οκ με τα deviders, και ανέβαζε τον cpu. αν προσπαθείς να ανεβάσεις cpu και ram ταυτόχρονα, φυσικό είναι να γίνει χαμός σε πιο υψηλά speeds. Καλή ξεκούραση!
outlaw star Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 @lionheart δε μας κούρασες ρε χαρά μας είναι...άσε όταν μπεις σε αυτή τη διαδικασία με το o/c τρως χοντρό σκάλωμα...α! τον έφτασα μέχρι εδώ που είχα στόχο...να δω μπας και πάει λίγο παραπάνω..και λίγο ακόμη..λίγο ακόμη...το 1.35v ρε παιδιά για τα 3,9 νορμάλ ρεύμα δεν είναι για 24/7?
N.I.C Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Αρκετοί 8400 είχαν τα 4+ με 1.36.. Βέβαια αν το δεις απο αυτή την άποψη, βέβαια είναι normal για 24/7 χρήση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.