caution Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Μάλλον κάνει special add στο vid, αν ναι, απενεργοποίησε το
outlaw star Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 lionheart σε προκαλώ να ξεπεράσεις τον ταπεινό μου e6850 και τις 800άρες corsair..
lionheart75 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 οutlaw star άψογος βλέπω Θα κάνω οτι μπορώ φίλε...
outlaw star Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 οutlaw star άψογος βλέπω Θα κάνω οτι μπορώ φίλε... ευχαριστώ ευχαριστώ με παίδεψε πολύ για να τον πάω εκεί..με 1,432v σταθερός στα 3,7...απο εκεί για να φτάσει στα 3,9 ήθελε αρκετούτσικο ρεύμα 1,544v...έδωσα μέχρι 1.55 για τα 4ghz μπήκα windows αλλά με intel burn test δεν ήταν σταθερός..πιστεύω ότι με ρεύμα γύρω στα 1.58 τα έχει τα 4 αλλά δεν έχει τις θερμοκρασίες...89 βαθμούς στο linpack είναι αρκετά πιστεύω μάλλον προς το παρόν θα μείνω εδώ για 24/7 χρήση και θα δω μήπως οι μνήμες παίζουν στα 4-4-4-12 αντί για 5-5-5-12 λεπτομέρειες βέβαια αλλά σε δουλειά να βρισκόμαστε...τελικά αυτή η p5q καταπληκτική μητρική για τα λεφτά της(νομίζω γύρω στο 100άρικο τιμόταν)..και ειδικά στην περίπτωση μου μου τη δώσαν απο rma μιας evga 650 i ultra:lol:.. @lionheart ξεκίνα να σκαλίζεις τον 8400 τα χει τα 4 είναι ντροπή να είναι πιο πάνω o e6850:p...
lionheart75 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Το ξέρω ρε φίλε το ξέρω... ντροπή! Απλά αυτή την περίοδο ασχολούμαι με το htpcάκι που έφτιαξα με τον athlon και πραγματικά 3 μέρες τώρα δεν έχω ανοίξει το άλλο το pc... Αντιμετωπίζω και θέμα με τον ήχο με μια 8600gt που θέλω να βάλω στο πισάκι αυτό ( έχω ανοίξει και σχετικό thread στις κάρτες γραφ.) και γενικά παιδευομαι λίγο μέχρι να ξεμπερδέψω με δαυτον. Άλλωστε για ποιο λόγο νομίζεις οτι έδωσα τις corsair xms2 και πήρα crucial ballistix στα 1066mhz?..... (check my signature)
outlaw star Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 έλα έλα δικαιολογίες τελείωνε με τον athlon(ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά well done!) και πιασε τον 8400...έχω πάντως κάποιες αμφιβολίες για το αν σε κόβαν οι μνήμες..πιστεύω ότι με 2.2v δε θα χες πρόβλημα..εμένα με τόσο ρεύμα παίζουν στα 870 με 5-5-5-12...αυτό το Σ/Κ που θαμαι χαλαρός θα δοκιμάσω και με πιο σφικτά timings
lionheart75 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 έλα έλα δικαιολογίες τελείωνε με τον athlon(ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά well done!) και πιασε τον 8400...έχω πάντως κάποιες αμφιβολίες για το αν σε κόβαν οι μνήμες..πιστεύω ότι με 2.2v δε θα χες πρόβλημα..εμένα με τόσο ρεύμα παίζουν στα 870 με 5-5-5-12...αυτό το Σ/Κ που θαμαι χαλαρός θα δοκιμάσω και με πιο σφικτά timings Μπα ... το 2.2v το δοκίμασα φίλε. Πάνω απο 866 που έπιασα στα 3.9 δεν ανέβαιναν με τίποτα, όσο ρευμα και να έδινα οπουδήποτε. Θα δοκιμάσω και γώ με τις crusial και θα πω αποτελέσματα. soon...!
outlaw star Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μπα ... το 2.2v το δοκίμασα φίλε.Πάνω απο 866 που έπιασα στα 3.9 δεν ανέβαιναν με τίποτα, όσο ρευμα και να έδινα οπουδήποτε. Θα δοκιμάσω και γώ με τις crusial και θα πω αποτελέσματα. soon...! με τι timings έπαιζες?
lionheart75 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 με τι timings έπαιζες? στα 2.2 στην αρχή 5-5-5-15 μετά 5-5-5-16 και τέλος 5-5-5-18. Να φανταστείς οτι τα 3,9 με 5-5-5-15 ήταν ok. Δεν ξέρω αν έκανα καλά πάντως σπάστικα άσχημα και τις έδωσα. Το ένα σετ crusial το αντάλλαξα με το ένα σετ corsair. Ναι, μπορεί να φαίνεται οξύμωρο αλλά κάποιος σε αγγελία ήθελε 800άρες για τις 1066άρες. Το δευτερο σετ το πούλησα και τσόνταρα και μερικά ευρώ και πήρα ένα ολόιδιο σετ ballistix που για καλή μου τύχη δίνει αυτή τη στιγμή το e-shop στα 56 ευρα... Εννοείται οτι αν δεν πούλαγα τις corsair θα έμενα για κάμποσο καιρό με τα 2 gb. Είναι χαλεποί καιροί....παλιό το κρασί.... το χαβιάρι μαύρο....
outlaw star Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα έχεις τα 4ghz οπότε go go go!όσο για τα οικονομικά εντάξει γάμα το...να φανταστείς λέω να βγω με το ακορντεόν και να πάω στο αφεντικό μπας και δώσει κανά ευρώ παραπάνω...απλά ψάχνω αυτόν που θα τραγουδάει...για οντισιόν pm...
lionheart75 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα έχεις τα 4ghz οπότε go go go!όσο για τα οικονομικά εντάξει γάμα το...να φανταστείς λέω να βγω με το ακορντεόν και να πάω στο αφεντικό μπας και δώσει κανά ευρώ παραπάνω...απλά ψάχνω αυτόν που θα τραγουδάει...για οντισιόν pm... :lol: Άστα χάλια μαύρα. (απο φωνή εννoώ )
vamagas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά να ρωτήσω κι εγώ για τον E8400 γιατί έχω μπερδευτεί με το vcore; Και σε μένα είναι ο E0 με μητρική την p5q και 800άρες μνήμες. Θέλω να τον ανεβάσω λίγο (3.3-3.4) χωρίς να έχω μεγάλες θερμοκρασίες (stock ψύκτρα). Όπως είδα από το cpuz σε idle έχω vcore 1.06 ενώ σε full load με το occt ανεβαίνει στο 1.21. Ποιά πρέπει να θεωρήσω ότι είναι η stock τιμή του vcore; Δοκίμασα στο auto με fsb 366 και μου ανεβάζει 61 με 62 βαθμούς (βάζει το vcore στο 1.26-1.27). Αν βάλω το vcore στο 1.18 (στο cpuz βλέπω 1.16-1.17) πέφτω στους 54-55 βαθμούς max. Θα έχω πρόβλημα με τόσο χαμηλή τιμή; Και μια τελευταία ερώτηση. Στο DRAM frequency στο bios μου λέει ότι τιμή κάτω από 800ΜΗz μπορεί να προκαλέσει αποτυχία στο boot λόγω "spec" (υποθέτω εννοεί specifications). Τώρα το έχω στα 766 και δεν είδα κάποιο πρόβλημα. Ξέρει κανένας κάτι γιαυτό; Ευχαριστώ.
lionheart75 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Τσέκαρε με core temp και πές μας το vid του cpu. π.χ εμένα έχει vid 1.30 stock, στο cpu-z 1.272. Οι διαφορές που βλέπεις μεταξύ τιμής volts στο bios και στο cpu-z, οφείλεται στο vdroop της μητρικής η οποία όταν ζορίζεται δίνει λιγότερο ρεύμα. Και ποτέ oc στο auto διότι σε αυτή την περίπτωση η μητρική δίνει περισσότερο ρευμα για να είσαι stable ενώ μπορείς να είσαι σε αυτή τη συχνότητα με λιγότερα ρευματα στο manual με ότι αυτό συνεπάγεται....λιγότερη καταναλωση, καταπόνηση cpu κλπ. p.s. Άσχετο με τα προηγούμενα και on topic. Ρε παιδιά εγώ πάντως δεν βλέπω καμμιά διαφορά με τις ballistix. Για τα 4ghz πρέπει να πάω πάνω απο 1,4 vcore πράγμα που δεν θέλω σε τίποτα.....
vamagas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Τσέκαρε με core temp και πές μας το vid του cpu.π.χ εμένα έχει vid 1.30 stock, στο cpu-z 1.272. vid: 1.1000v (επισυνάπτω και το screenshot) Οι διαφορές που βλέπεις μεταξύ τιμής volts στο bios και στο cpu-z, οφείλεται στο vdroop της μητρικής η οποία όταν ζορίζεται δίνει λιγότερο ρεύμα...... Δεν με απασχολούν τόσο αυτές οι διαφορές όσο η τιμή απ΄την οποία πρέπει να ξεκινήσω. Διάβαζα π.χ. κάπου ότι για κάθε 100MΗz που ανεβάζεις δίνεις +0.05v στο vcore. Δεν ξέρω όμως την τιμή stock
outlaw star Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Ρε παιδιά εγώ πάντως δεν βλέπω καμμιά διαφορά με τις ballistix. Για τα 4ghz πρέπει να πάω πάνω απο 1,4 vcore πράγμα που δεν θέλω σε τίποτα..... εμ στα έλεγα έπρεπε πρώτα να δοκιμάσεις τις μνήμες πριν τις δώσεις..για μένα μην πας με τίποτα σε παραπάνω ρεύμα απο 1,4v για 24/7... είσαι άτυχος πάντως πρέπει να είσαι απο τους λίγους που έχω δει να μην ανεβαίνει ο 8400 στα 4:-(...για ρίξε μια ματιά και εδώ μήπως βοηθήσει,πρόκειται για εντελώς παρεμφερής μητρική.. http://www.computerlounge.co.nz/forum/Default.aspx?g=posts&t=50
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.