Προς το περιεχόμενο

Overclocing E8400 & P5QD TURBO = 4GHZ

lionheart75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτές είναι Φάνη και είναι supported απο το mobo μου.

Καλές είναι....? :P

(σκέτη ανταλλαγή τις έκανα με το ένα σετ corsair. Μου έχει μείνει το άλλο....)

http://crucial.cn/eu/store/partspecs.aspx?imodule=BL2KIT12864AA106A

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:35 ----------

Kυρίως fps και rally (cod6, dirt2, nfsshift) και κάτι adventure...

Που θα πάει θα βρώ άλλο ένα set. Αν είναι άλλη μάρκα με ίδια Timings λογικά δεν θα έχω πρόβλημα έτσι?

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χμμ σύμφωνα με την DDR2 List μόνο αυτές με την κατάληξη 16FDx στο Ρ/Ν είναι με micron.

Δε θυμάμαι και κανα άλλο χαρακτηριστικό γαμώτο ώστε να σιγουρευτούμε.. πάντως αν είναι με micron ενδέχεται να παίζουν κοντά στα 1200MHz.

Kυρίως fps και rally (cod6, dirt2, nfsshift) και κάτι adventure...

Με 2GB παίζει να τα βρεις σκούρα..

Που θα πάει θα βρώ άλλο ένα set. Αν είναι άλλη μάρκα με ίδια Timings λογικά δεν θα έχω πρόβλημα έτσι?

Και ίδιο να βρεις, με 4 dimms ζορίζεται ο ελεγκτής και μειώνεται το overclocking potential (συνήθως).

Δημοσ.

:lol:

πάντως για σκέτη ανταλλαγή καλά είναι όπως και να χει....:P\

θα δοκιμάσω αυριο με αυτές καθώς σήμερα ασχολούμαι με το καινούργιο ΗΤPC μου.

:devil::devil::devil::devil:

Tελικά μετά απο σκέψη πήρα:

Athlon II X2 245

aSrock 785GMH/128

2Χ1 GB DDR2 team xtreem dark 1066mhz 5-5-5-15 (μπορώ να τις χρησιμοποιήσω και στο main tower αν δεν βρώ άλλο set μνημών.)

ο amd με έχει εκπλήξει.

Τον έχω ήδη στα 3.697Mhz OC (14.5 x 255 ) με vcore 1.375 (το οποίο είναι stock) και φαίνεται σταθερός. Θα δούμε για σίγουρα βέβαια και θα ανοίξω και thread κάποια στιγμή.

Πάντως για ένα σύνολο των 150 ευρώ έχω εκπλαγεί..... :P

Δημοσ.
Να σου πω βρε Solowing.. εσύ είδες καμια αστάθεια με τον Ε8400 στα 4.5GHz σε normal χρήση και είπες να τον κατεβάσεις επειδή πέταξε error το Linpack;

Έχεις την εντύπωση πως θα καταφέρεις να τον stressάρεις πότε σε αυτό το επίπεδο;

Το κατέβασα όχι γιατί δεν μπορούσα να περάσω το Linpack, με 1,36 volt το έτρεχε όλη μέρα, απλά δεν ήθελα να τρέχω το pc μου σε τόσο ψηλές θερμοκρασίες. Όσο για αστάθειες, μου έχoυν τύχει crashes στο παρελθόν σε μηχανήματα που βγάζανε 12ωρα στο prime. Όλα εξαρτόνται απο τη χρήση που κάνεις και πόσο στρεσάρεις τη cpu σου. Άμα για παράδειγμα κάνεις χ264 encoding, δεν θες μετά απο μια μέρα που δε θα κάνει τίποτα άλλο ο υπολογιστής σου να σου πετάξει λάθος και να πρέπει να ξαναρχίσεις απο την αρχή. Δε λέω πως αν η cpu δεν βγάζει μια μέρα linpack θα σου πετάει συνέχεια σφάλματα, αλλά αραιά και που μπορεί να το κάνει. Το πόσο σταθερό θέλει κανείς να είναι το pc του εξαρτάται απο το τι κάνει σε αυτό και φυσικά απο τις προσωπικές του προτιμήσεις.

Δημοσ.

συγνώμη lionheart έτρεξες 2-3 λούπες το memtest για να τσεκάρεις ότι σίγουρα σε έκοβαν οι μνήμες ή τις έδωσες έτσι?τώρα τι έκανες τον ανέβασες?είσαι σταθερός?

Δημοσ.

Τις Team Xtreem πόσο τις πήρες και για ποια μητρική;

Το κατέβασα όχι γιατί δεν μπορούσα να περάσω το Linpack, με 1,36 volt το έτρεχε όλη μέρα, απλά δεν ήθελα να τρέχω το pc μου σε τόσο ψηλές θερμοκρασίες.

Θες να μου εξηγήσεις τα εντός του Bold;

Είδες σε καθημερινή χρήση, ακόμα και σε encoding τις θερμοκρασίες που είδες με το Linpack;

Όσο για αστάθειες, μου έχoυν τύχει crashes στο παρελθόν σε μηχανήματα που βγάζανε 12ωρα στο prime.

Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι το prime δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο.

Δημοσ.

Outlaw star με έκοβαν οι μνήμες, ότι και αν δοκίμασα μόλις ανέβαινα πάνω απο τα 850 περίπου έτρωγα πόρτα. Στα 846mhz πάντως έβγαλα memtest κανονικά. btw γιατί έκανα βλακεία που τις έδωσα για τις ballistix? :shock:

Φάνη τις xtreem τις πήρα 44 ευρά....:P plaisio

Αρχικά για την asRock που σου παραθέτω παραπάνω. Αλλά θα κάνουν και στη δικιά (την asus εννοώ) μου πιστευω...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:03 ----------

outlaw star επειδή σήμερα ασχολούμαι με τον athlon θα ασχοληθώ με τον ε8400 aυριο-μεθαυριο και θα επιχειρήσω να τον πάω στα 4ghz. Θα ενημερώσω παιδιά. :-)

Δημοσ.

Φάνη ναι. Υπάρχουν 2 πανομοιότυπα μοντέλα asrock στο πλάισιο και στα ίδια λεφτά. Το ένα με ddr2 και το άλλο με ddr3. Το ddr3 δεν υπήρχε διαθέσιμο και πήρα το ddr2. Κατα τα άλλα ολόδια vga onboard 4200, hdmi output, amd785......

aυτή:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asrock-A785GMH-128M-AM2-785G-DDR2-VGA-A785GMH-128M.htm :P

Δημοσ.

:lol: ναι έπρεπε να σου πω asrock A785GMH/128.... :lol::lol:

Tις xtreem δεν τις πολυξέρω...

καλές είναι? δουλεύουν στα 2,1v-2,2v ενώ οι balistix στα 2,0v...

Δημοσ.

fo3ew.jpg

Φάνη επειδή πρώτη φορά με amd πές μου γιατί ενώ vcore bios 1.3750 μου βγάζει στο cpu-z 1.39?

Eπίσης το real temp δεν τους υποστηρίζει ενώ το core temp μου βγάζει core#0 και min max αντί core#0 και core#1.

Έχει και κάποιες διαφορές temp με το OCCT τι παίζει?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:57 ----------

Για να δείς τι εννοώ...

2cnxxty.jpg

Δημοσ.

Δοκίμασε με το HWMonitor.

Για την τάση λογικά οφείλεται η ASRock.

Εν τω μεταξύ δε φαίνεται στο SPD με ποια τάση μπορούν να παίξουν στα 1066 οι TeamGroup..

Δημοσ.

Ναι ρε γαμωτο.....

Δεν ξέρω τι παίζει...

Δηλαδή η asrock δίνει παραπάνω ρευμα? Πάντως το vid του είναι υψηλό. 1,3750 σε stock κλόκια. Πολύ...

Απο temp πάντως πολύ χαμηλά. 28-30 idle σε φόρτο θα δώ αλλά δεν θα είναι πολύ είναι κρύοι επεξεργαστές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...