lionheart75 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Eυχαριστώ caution αλλά έχω μια απορία. Εννοείς να τρέξω medium data set ή να ρίξω τη συχνότητα των μνημών στο bios? Διότι και να τις ρίξω π.χ στα 333, ανεβαίνει η συχνότητα λειτουργίας τους.....
caution Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Ένα ένα: -Για να ελέγχεις μέγιστες θερμοκρασίες της cpu να τρέχεις το cpu : linpack στο occt -Στο bios μπορείς να βάλεις μια τιμή στο fsb ( πχ. 450 ) και μετά να ορίσεις μια βολική τιμή για τις μνήμες με χρήση κάποιου διαιρέτη. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα αν οι μνήμες δεν μπορούν να παίξουν 1:1 δηλαδή στα 900 (450Χ2 λόγω ddr) μπορείς να βρεις έναν διαιρέτη 5:6 οπότε οι μνήμες πηγαίνουν στα 750 (375Χ2 λόγω ddr) που σίγουρα δουλεύουν μια χαρά χαλαρά - και έτσι έχεις έναν ωραίο E8400@4050
phanispal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Του δίνει τέτοια δυνατότητα η P5QD Turbo;
lionheart75 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά βοηθήστε με. Που στο καλό να βρώ να βάλω τον διαιρέτη ? όταν βάζω 333 ανεβαίνει αυτόματα η συχνότητα. Μήπως να κοιτάξω κάπου αλλού?
phanispal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Εννοώ για μεγαλύτερους του 1:1. Η δική μου δε μου δίνει τέτοια δυνατότητα, είτε ίσο με το FSB, είτε μεγαλύτερη, γι' αυτό το λέω.
lionheart75 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Και μένα έτσι. Εκτός και αν έχει τιποτα αλλού που δεν κοίταξα.....
caution Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Αν θυμάμαι καλά από Asus bios - βάλε το fsb που θέλεις και μετά διάλεξε μια dram frequency που να βολεύει ( ο διαιρέτης μπαίνει μόνος του σύμφωνα με το FSB δια την συχνότητα ram που θα διαλέξεις ) - παίζει να πρέπει να μπεις σε κάποιο "Advanced Memory Κάτι" - έχω πολύ καιρό μακριά από Asus, κανένας να τα έχει πιο φρέσκα;;;
yiannis_1 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Βασικά εκτος του ότι σε ορισμένους divider της μνήμης το σύστημα θα σου γίνεται unstable, αν θες σοβαρά να πας για τα 4000 πρέπει να βάλεις τα GTL reference voltage στο 0,61. Για να εχεις όλους τους mem divider διαθέσημους άσε το fsb strap στο auto ή αν πάλι δεν στους δίνει στο auto κατέβασε σε 266 ή και 200 και ας σου φαίνεται κουλό!!! Με τους διαιρέτες ram παίξε λίγο πάνω κάτω να δεις ποιός είναι ο ποιό σταθερός. Επίσης το nb βάλτο στο 1,4-1,55. Επίσης το ότι εχεις 4 dimmakia σίγουρα σε κόβει. Ψάξε να τις κάνεις τράμπα με 2χ2GB. Σε κάποιες asus παλιότερα είχε γραφεί ότι τα μαύρα banks παίζουν πιο σταθερά απο τα κίτρινα. Αφου εχεις asus τσέκαρέ το βγάζοντας τις 2 απο τις 4 μνήμες off για λίγο και παίζοντας τες στα μαύρα slot. Εχεις σκεφτεί ότι μπορεί να σε κόβει αυτό και απο την απόγνωση σου για το τι φταίει να δίνεις στα υπόλοιπα components πολύ παραπάνω ρεύμα απο ότι πραγματικά χρειάζονται ρισκάρωντας degrade... Προσωπικά πιστεύω πως με κάτω απο 1,45 δεν τρώνε ούτε οι 45ριδες intel degrade. Βασικά σε πιο μικρά τσιπάκια Ε5χχ - Ε6χχ δίνω πλέον 1,5 αφοβα ακόμα και για 24/7. Γενικότερα οι μικροί Celly dual- p4 dual και οι Ε7xxx κινδυνεύουν less απο degrade λόγω της περιορισμένης cache που εχουν σε σχέση με το E8xx. Τον δε Celly Ε3200 45nm τον παρουσίαζε γνωστό site στο internet στα 4100 με 1,6 volt. Και το θεωρεί και πολύ φυσιολογικό να τον δουλεύει μ αυτή την τάση. Toomuchila κατά τη γνώμη μου αλλά για να σου πω την αλήθεια degraded cpu ιντελ δεν εχω δει ακόμα και ας εχω δει πολλες αγριάδες... Ειδικά οι 65άριδες απλά δε χαλάνε.:lol: Για τις μνήμες θα ήμουν πιο επιφυλακτικός καθώς μου εχουν γίνει μάπα 2 set και τα 2 της crussial...
d3m0n Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Εννοώ για μεγαλύτερους του 1:1. Η δική μου δε μου δίνει τέτοια δυνατότητα, είτε ίσο με το FSB, είτε μεγαλύτερη, γι' αυτό το λέω. Και εμένα σε μια Asus P45 έτσι ήταν αν θυμάμαι καλά. Toomuchila κατά τη γνώμη μου αλλά για να σου πω την αλήθεια degraded cpu ιντελ δεν εχω δει ακόμα και ας εχω δει πολλες αγριάδες... Μόλις έμαθες για τον πρώτο σου επεξεργαστή που έχει φάει degrade. Q9550 here.. Είχα πρόσφατα μια ατυχία με τον υπολογιστή μου,και κατά 97% ο επεξεργαστής τα έχει φτύσει.Προσπαθώ ακόμα να βρω τα πραγματικά αίτια γιατί τα ρεύματα δεν ήταν και τόσο υψηλά,1,35vcore και 1.4 Vtt.
lionheart75 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν παιδιά επειδή κουράστηκα πραγματικά 2 μέρες τώρα, τελικά βρήκα το ιδανικό OC προκειμένου να μην παίζω ούτε με πολλά ρεύματα οπουδήποτε στη μητρική, ούτε να έχω κατανάλωση μεγάλη. Άλλωστε όποιος ψάχνει τα πολλά, χάνει και τα λίγα..... Έτρεξα λοιπόν OCCT 30 λεπτά και δεν έβγαλε errors. Είναι σταθερά τα πράγματα. Συγκεκριμένα αφού πρώτα γύρισα στο default, δοκίμασα: FSB 423x9 = 3.81ghz. DRAM freq 423x2=846 Μhz @ 1:1 Kαι αυτό με vcore 1.31875 στο bios / 1.29 στο cpu-z, To termination στο auto, Το NB voltage στο auto, Το GTL reference στο auto, To DRAM voltage στο 2,1V (μόνο αυτό ανέβασα). Πιστεύω οτι είναι καλά εδώ που είμαστε και προς το παρόν τα παρατάω. Ευχαριστώ όλους παιδιά είσαστε γ@μ@τοι όλοι σας! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:26 ---------- Έτρεξα στην ίδια συχνότητα και 30 minutes Linpack με max (90% free mem) και το έβγαλε χωρίς errors. Μαχ Temp 66 C στον έναν core και 65 C στον άλλον. Μια χαρά δλδ, άψογα.....
Solowing Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν παιδιά επειδή κουράστηκα πραγματικά 2 μέρες τώρα, τελικά βρήκα το ιδανικό OC προκειμένου να μην παίζω ούτε με πολλά ρεύματα οπουδήποτε στη μητρική, ούτε να έχω κατανάλωση μεγάλη.Άλλωστε όποιος ψάχνει τα πολλά, χάνει και τα λίγα..... Έτρεξα λοιπόν OCCT 30 λεπτά και δεν έβγαλε errors. Είναι σταθερά τα πράγματα. Συγκεκριμένα αφού πρώτα γύρισα στο default, δοκίμασα: FSB 423x9 = 3.81ghz. DRAM freq 423x2=846 Μhz @ 1:1 Kαι αυτό με vcore 1.31875 στο bios / 1.29 στο cpu-z, To termination στο auto, Το NB voltage στο auto, Το GTL reference στο auto, To DRAM voltage στο 2,1V (μόνο αυτό ανέβασα). Πιστεύω οτι είναι καλά εδώ που είμαστε και προς το παρόν τα παρατάω. Ευχαριστώ όλους παιδιά είσαστε γ@μ@τοι όλοι σας! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:26 ---------- Έτρεξα στην ίδια συχνότητα και 30 minutes Linpack με max (90% free mem) και το έβγαλε χωρίς errors. Μαχ Temp 66 C στον έναν core και 65 C στον άλλον. Μια χαρά δλδ, άψογα..... 30 λεπτά OCCT δυστυχώς δεν λένε τίποτα για τη σταθερότητα του overclock σου. Μου έχει τύχει να μου βγάλει error το Linpack και μετά από 8 ώρες. Αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (και το pc σου σταθερό) θα σου πρότινα να βρείς σε πιές ρυθμίσεις μπορείς να τρέχεις το Linpack για πάνω από 12 ώρες χωρίς λάθη και με θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 70 βαθμούς. Μπορεί να χάσεις μερικά Mhz, αλλά η σταθερότητα είναι για μένα το απόλυτο ζητούμενο, ιδίως αν δεν σου αρέσουν οι μπλε οθόνες, τα crashes, τα formats κλπ. Εξάλλου η απόδοση των επεξεργαστών δεν αυξάνεται γραμμικά. Οι Core Duo αυξάνουν πολύ την απόδοση τους απο τα 3 μέχρι τα 3.8 Ghz, πιο ψηλά απο τα 4 Ghz τα κέρδη είναι μικρά. To πιθανότερο πάντως είναι πως οι μνήμες σου είναι το πρόβλημα. Οι XMS γενικά δεν πολυγουστάρουν να τρέχουν out of spec, οπότε ή βρες ένα divider που θα τις κρατάει χαμηλότερα απο τα 800 mhz (μάλλον ο 1.8 θα σου κάνει), ή αν δε μπορείς να βρεις ή δεν υπάρχει, χαλάρωσε τα timings τους (δοκίμασε 7,7,7,25).
phanispal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Να σου πω βρε Solowing.. εσύ είδες καμια αστάθεια με τον Ε8400 στα 4.5GHz σε normal χρήση και είπες να τον κατεβάσεις επειδή πέταξε error το Linpack; Έχεις την εντύπωση πως θα καταφέρεις να τον stressάρεις πότε σε αυτό το επίπεδο;
lionheart75 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Φάνη καλά τα λές. Εγώ είμαι έκτoτε με 2 μισάωρα για την ακρίβεια (ένα normal OCCT και ένα Linpack), σταθερός 24/7 παίζοντας games all the time. Βtw. Απέκτησα used σήμερα 2χ1gb crusial balistix, 1066mhz, 5-5-5-15 με ανταλλαγή του ενός ram kit corsair που είχα. Μέχρι να βρώ άλλο ένα σετ με ίδια timings και συχνότητα σε καλή τιμή θα παίζω με τα 2gb που έχω προκειμένου να σπάσουμε το φράγμα των 4ghz. Πιστεύω πως δεν θα έχω πρόβλημα στα games με τα 2gb προς το παρόν. Τι λές Φάνη?
phanispal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Πες μου ότι είναι double sided με micron οι βαλλιστικές να με φτιάξεις άσχημα.. :Ρ Εξαρτάται απ' το παιχνίδι και από άλλους παράγοντες το αν θα έχεις πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.