Προς το περιεχόμενο

Overclocing E8400 & P5QD TURBO = 4GHZ

lionheart75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Αποφάσισα να ανεβάσω και άλλο τον E8400 τον οποίο είχα 24/7 στα 3,6 με vcore 1.28 στο cpu-z / 1.30 στο bios.

Διάβασα σχετικά threads σε διάφορους ιστότοπους και είδα videos στο youtube όπου ο συγκεκριμένος cpu ανεβαίνει και είναι σταθερός σχετικά άνετα στα 4ghz.

Το θέμα είναι οτι όσο και αν προσπάθησα σήμερα δεν μπορεσα να μείνω σταθερός στα 4ghz τρέχοντας το OCCT, όσο ρευμα και αν δώσω στο vcore. Συγκεκριμένα έδωσα μέχρι και 1,4 στο bios όπου δεν πόσταρε καθόλου στα windows και έβγαζε error.

Με λιγότερο ρεύμα <1,4 ποστάρει αλλά δεν βγάζει το OCCT.

Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις τις έχω βάλει κατά τα γνωστά περί OC των C2D.

Το μόνο που έχω καταφέρει ώς τώρα είναι να τον βάλω σταθερά, προς το παρόν, στα 3,9ghz ( έβγαλε επιτυχώς OCCT large data, 20 λεπτά με max temp 60 C)

Έχουμε λοιπόν μέχρι στιγμής:

FSB 433 x 9

PCI Freq 101

DRAM Freq 433 x2 = 866mhz (1:1)

To vcore στο bios 1.36250 ενώ στο cpu-z 1,34V

Με ρεύματα εκτός του vcore έχω βάλει

το dram voltage στα 1,9V

Tο NB voltage δεν το έχω πειράξει είναι στο auto

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω,

1. είναι ασφαλές να δουλεύει 24/7 με vcore 1.34 διότι απο temps είμαι μια χαρά πιστεύω.

2. απο κατανάλωση τι παίζει? μεγάλες οι διαφορές?

3. πως θα μπορούσα να τον βάλω σταθερά στα 4ghz, δλδ πόσο ρεύμα θα πρέπει να δώσω? Πάνω απο 1,4 που προσπάθησα πάντως δεν ποστάρει στα windows

4. μήπως πρέπει να παίξω και με τα υπόλοιπα ρεύματα στο NB για παράδειγμα ή στο voltage των μνημών? Αν ναι, πόσο είναι ασφαλές να δώσω εκεί?

5. Κάτι άλλο πέρα απο αυτά που αναφέρω που ίσως φταίει?

Σας παραθέτω και φωτό απο cpu-z στα 3,9ghz όπου φαίνεται σταθερός.

a0fpzk.jpg

2nu3wwg.jpg

thanks in advance guys και αναμένω! :-)

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για 3.9 το ρεύμα είναι πολύ πάντως.Κατά 90% μπορείς να παίξεις χαμηλότερα.Παίξε με nb voltage όπως είπες,επίσης για τις μνήμες κοίτα το spd στο cpu-z να δεις τι περίπου ρεύμα χρειάζονται για την συχνότητα που είσαι.

Επίσης στρέσαρε ένα μισάωρο occt.

Edit:Τώρα το είδα είσαι με 4 dimms δώσε nb οπωσδήποτε αν θες να ανέβεις.

Ξεκίνα 1.3v.

Δημοσ.
Για 3.9 το ρεύμα είναι πολύ πάντως.Κατά 90% μπορείς να παίξεις χαμηλότερα.Παίξε με nb voltage όπως είπες,επίσης για τις μνήμες κοίτα το spd στο cpu-z να δεις τι περίπου ρεύμα χρειάζονται για την συχνότητα που είσαι.

Επίσης στρέσαρε ένα μισάωρο occt.

Edit:Τώρα το είδα είσαι με 4 dimms δώσε nb οπωσδήποτε αν θες να ανέβεις.

Ξεκίνα 1.3v.

Δυστυχώς προσπάθησα αλλά τπτ.

Ακόμα και με NB voltage στο 1,3 δεν βγάζει το OCCT αν δεν έχω vcore στο bios 1.36250 / στο cpu-z 1.34. Στα ίδια λοιπόν.

Το memory voltage που να το βάλω (το έχω στα 1,9) γιατί στο spd του cpu-z αναφέρει 1,8V.

Τελικά είμαι τόσο ψηλά στα ρεύματα?.... :confused:

btw έχω 4 dimms του 1gb Corsair XMS2 DHX 800Mhz.

Δημοσ.
To termination που παίζει; Και για 890 δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά για τις XMS2... διαιρέτης call :lol:

Tι εννοείς οτι δεν αντέχουν οι μνήμες?

Το termination δεν το κατάλαβα με συγχωρείς.

Mε το vid τι παίζει? :rolleyes:

Δημοσ.
Tι εννοείς οτι δεν αντέχουν οι μνήμες?

Το termination δεν το κατάλαβα με συγχωρείς.

Mε το vid τι παίζει? :rolleyes:

το vid είναι το ρεύμα που χρειάζεται για να παίζει στα στοκ ρολόγια η cpu..έχω την εντύπωση ότι είναι αρκετά μεγάλο για 45nm cpu,αλλά ας μας πει και τη γνώμη του ο caution...το termination voltage είναι μια απο τις επιλογές στο bios,αλλά νομίζω ότι θέλει προσοχή να μη ξεπεράσει κάποια τιμή(νομίζω τα 1,3v ,αλλά προσοχή δε θυμάμαι 100%) διότι με μεγαλύτερη τάση μπορείς να πάθεις instant degrade ειδικά σε 45nm cpu...τώρα για τις μνήμες δε ξέρω..και εγώ αυτές έχω..ρε caution λες να με κόβουν και εμένα και να μην ανεβαίνει με τίποτα πάνω απο τα 3,7 ο e6850?:P

Δημοσ.

-Το VID σου είναι αρκετά υψηλό πράγματι - αλλά δεν λέει (κατ ανάγκη) κάτι αυτό.

-Αμφιβάλλω αν οι μνήμες σου μπορούν να κάνουν 890 ( 445x2 ), πόσο μάλλον με το ρεύμα που τους δίνεις.

-Το VVT (termination) βάλτο στο ~1,32V και μετά βλέπεις.

edit:

( έχω κακή εντύπωση για τις XMS2 - αλλά εσύ outlaw star, όντας κάτοχος, φτουράει περισσότερο ο λόγο σου! )

Δημοσ.

Ρε παιδιά αυτό σχετικά με το vid δεν είναι σίγουρο.

Άλλοι Ε8400 έχουν χαμηλό vid, άλλοι ψηλότερο vid.

Eμένα σε default και disabled το C1E έχει vcore 1.272.

Άλλοι έχουν χαμηλότερο κάτω απο 1,2 σε default άλλοι αντίστροφα.

Η intel το δίνει αν δεν κάνω λάθος στο 1,225.

Πάντως πιστεύω δεν έχει σχέση οτι ο ένας ή ο άλλος είναι καλύτερος στο OC διότι

τα chip με χαμηλότερο vid συνήθως είναι πιο ζεστα σε αύξηση του vcore απο αυτά με υψηλότερο vid.

Εμένα με 1,3vid (1.272) είναι idle στους 36 βαθμούς.

Οπότε με βάση το vid τα 1,34 στα 3,9 δεν φαντάζουν και τόσα πολλά τελικά.

Κάτι επιπλέον.

Όπου έχω δεί τον Ε8400 στα 4+ είναι με vcore πάνω απο 1,4v

Btw με την κατανάλωση τι παίζει σε αυτά τα ρεύματα δεν μου είπατε και για 24/7?

Δημοσ.

( έχω κακή εντύπωση για τις XMS2 - αλλά εσύ outlaw star, όντας κάτοχος, φτουράει περισσότερο ο λόγο σου! )

δεν έχεις άδικο εγώ τις έχω στα 825 και δουλεύουν με 4-4-4-12 αλλά με 2,2v...με 2.1v έτρωγα bsod....αν έχει ο φίλος αυτές με τα 4άρια timings ας δοκιμάσει αρχικά με 2,1 ρεύμα και 5-5-5-15 για τα 890...σε αυτή τη συχνότητα με 4άρια το θεωρώ απίθανο να παίξουν...έχω δει κατά καιρούς να παίζουν με 5-5-5-12 σε τέτοιες συχνότητες αλλά με 2,3v ρεύμα,το οποίο εμένα μου φαίνεται κάπως υπερβολικό και για τις μνήμες και για τα ram slots της μητρικής..

edit:εμένα μου φαίνεται υπερβολή τόσο ρεύμα για τον 8400...τα 1.4 θα τα έθετα ως το πολύ υψηλό όριο και θα ήθελα η cpu να παίζει για 24/7 με λιγότερο ρεύμα...δοκίμασε με τις ρυθμίσεις που σου είπε ο caution και για τις μνήμες αυτές που σου είπα..αν δεις ότι πάλι κάτι κολλάει,αν θες δώσε και 2,2 ρεύμα στις μνήμες...εγώ τις έχω εκεί 24/7 και θεωρώ ότι είναι οκ..mobo έχω την p5q...τα ξαναλέμε αύριο καλό βράδυ

Δημοσ.

Έχω τις xms2 τις 5άρες εγώ.

Λοιπόν σε default με C1E disabled παίζει με vcore 1.272v.

Φανταστείτε οτι με σχεδόν το ίδιο ρευμα 1,28 έπαιζα 24/7 σταθερός στα 3,6 (400χ9) με τις μνήμες επίσης dafault στα 1,8V 400χ2 800mhz 1:1.

Σας παραθέτω και φωτό σε default.

θα δοκιμάσω τις μνήμες στα 2,1V το NB στα 1,3V και το termination στα 1,3 επίσης.

mh7taa.jpg

Δημοσ.

Φάνη σε default δεν ξεπερνάει τους 54 σε full load αν θυμάμαι καλά.

Λοιπόν τέρμα το αποφάσισα...

Με κόβουν οι μνήμες δεν εξηγήται αλλιώς.

Με dram voltage 2.2, cpu voltage 1.3750, nb voltage 1.3, termination voltage 1.3 και δεν βγάζει το OCCT. θα παραμείνω στα 3,6 με 1,28 ή στα 3,9 με 1,34....:mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...