Προς το περιεχόμενο

Dual boot Windows -Linux σε ξεχωρους δισκους.

Agg3los

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πιό παράλογο είναι να έχεις διαφορετικό boot loader σε κάθε δίσκο. Αλλά τέλος πάντων περι ορέξεως...

Θα μπορούσες επίσης να έχεις μόνο τον nt loader και από αυτόν να φορτώνεις τον grub/lilo αλλά όπως βολεύεσαι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ακριβως αυτο εννοω.. και δυο ερωτηματα..

ειναι απαραιτητη η αποσυνδεση ή θα εφτανε πχ αν αλλαζα απλα τη σειρα boot στο bios στην καθε εγκατασταση?οχι πως εχω προβλημα να διαλυσω και ξναδεσω τον υπολογιστη..αλλωστε εγω τον εφτιαξα..

Θα μπορούσες επίσης να έχεις μόνο τον nt loader και από αυτόν να φορτώνεις τον grub/lilo αλλά όπως βολεύεσαι.

αυτο θελει πειραγμα του nt loader απο οτι εχω διαβασει..που νομιζω ειναι πιο "επικινδυνο"..

και το 2ο: στο f12 σου δινει επιλογη να διαλεξεις ΔΙΣΚΟ(ποιον απο τους 2 πχ) ή απλα να διαλεξεις αναμεσα σε ειδη συσκευων hhd,cd-rom,usb ..klp.. επειδη τωρα εχω ενα δισκο και δεν μπορω να το καταλαβω αυτο..

εσεις τι εχετε παρατηρησει?για οσους εχουν πανω απο εναν δισκο εννοω..

η παραπανω λυση ειναι χωρις κανενα bootloader και ασφαλεστατη...B)

καλο το linux αλλα με προφυλαξεις..:lol::lol::-D

Πιστευω οτι τα 5 δευτερα που χανεις απο την αναμονη του grub ειναι ενα τιποτα μπροστα στο "να εχω το νου μου να πατησω F12 για να μην κανει boot στο linux".

ειναι απαραιτητη η αποσυνδεση ή θα εφτανε πχ αν αλλαζα απλα τη σειρα boot στο bios στην καθε εγκατασταση?

Σε αυτή την περίπτωαη μάλλον θα έχεις πρόβλημα με τον GRUB.

Όταν κάνεις boot απο το live cd του linux θα βλέπεις δύο δίσκους. Αν βάλεις το linux στον δεύτερο θα θεωρεί ότι είναι ο δεύτερος sdb και θα κοιτάει σε αυτόν.Το menu του δηλαδή. Όταν θα αλλάξεις το boot priority απο το BIOS στοn δεύτερο για να μπεις θα γίνει αυτόματα ο δίσκος του linux sda και ο grub θα κοιτάει στον sdb(windows) και δεν θα κάνει Βοοτ. Δεν ξέρω βέβαια για τον grub2 τι συμπεριφορά έχει. Δεν είναι κάτι φοβερό απλά φτιάχνεις τον Grub να κοιτάει σωστά. Αν βάλεις το linux φυσικά στον πρώτο δίσκο δεν θα έχεις πρόβλημα

Πιστευω οτι τα 5 δευτερα που χανεις απο την αναμονη του grub ειναι ενα τιποτα μπροστα στο "να εχω το νου μου να πατησω F12 για να μην κανει boot στο linux".

δεν ειναι ο χρονος το θεμα ,αλλα οτι αν πχ στραβωσει καπως το linux και ο grub μπορει να μην μπορω να μπω στα win..εδω για να μπορω να μπαινω σαν προεπιλεγμενο στα win επρπε να κατεβασω στο linux startup manager και εκει να το ρυθμισω..δεν θελω να εξαρταται το win σε τιποτα απο το linux και τους bootloader του.. το Linux μπορει να το κανω κ@λος..να πειραματιστω,να κανω οτι μου κατεβει μεχρι να μαθω..αυτο δεν θελω να εχει καμια επιδραση στα win...

καλα ειναι τα ψαξιματα στα λειτουργικα αλλα στο pc μπαινει και η 50αρα μανα μου και ο 60αρης πατερας μου και η αδελφη , μου που ουτε ιδεα εχει τι ειναι το linux και ο bootloader...καταλαβατε τωρα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...