gpapava Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα, έχω το παρακάτω συστημα και θελω να αγορασω μια καινουρια καρτα γραφικων γιατι με την καινουρια 24αρα οθονη δεν μπορω να παίξω σχεδον τπτ σε native αναλυση... amd3800+ 2.0gb ram ati radeon x1600/1650 series psu chieftec 450w (νομίζω) Δίνω το πολύ μέχρι 70 ευρώ και θέλω να μου πείτε αν θα μπορώ να παίξω κανα σύγχρονο παιχνιδάκι.
antonl Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Για μέχρι 70€ θα λεγα καμιά 4670 (δεν είμαι βέβαιος αν έχεις pci-e ή AGP). Αλλά πριν απ αυτό θα λεγα ότι ίσως να μην αξίζει τον κόπο αν στοχεύεις σε σύγχρονα παιχνίδια στην native ανάλυση της 24άρας. Ο επεξεργαστής σου είναι πλέον (κάπως) αδύναμος (ειδικά αν μιλάμε για μονοπύρηνο) και από μνήμη είσαι σχετικά όριο.
South_Park Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι και γω για αγορά κάρτας μέχρι 100 ευρώ όχι για παιχνίδια αλλά μέχρι για μετατροπή βίντεο και έχω προτίμηση σε αυτές με παθητική ψύξη, αλλά ένας υπάλληλος του Πλαισίου μου είπε ότι δεν τις προτείνει γιατί καίγονται γρήγορα. Είναι δυνατόν; τότε γιατί να τις πουλάνε; Ποιές θεωρούνται καλές; Αλήθεια παίζει ρόλο η κάρτα γραφικών στην μετατροπή βίντεο ή είναι θέμα επεξεργαστή; Και τέλος υπάρχει τρόπος να συνδέσεις τις σημερινές κάρτες με απλή τηλεόραση με scart ή rca; Ευχαριστώ!
antonl Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι και γω για αγορά κάρτας μέχρι 100 ευρώ όχι για παιχνίδια αλλά μέχρι για μετατροπή βίντεο και έχω προτίμηση σε αυτές με παθητική ψύξη, αλλά ένας υπάλληλος του Πλαισίου μου είπε ότι δεν τις προτείνει γιατί καίγονται γρήγορα. Είναι δυνατόν; τότε γιατί να τις πουλάνε; Ποιές θεωρούνται καλές; Αλήθεια παίζει ρόλο η κάρτα γραφικών στην μετατροπή βίντεο ή είναι θέμα επεξεργαστή; Και τέλος υπάρχει τρόπος να συνδέσεις τις σημερινές κάρτες με απλή τηλεόραση με scart ή rca; Ευχαριστώ! Αν δεν τη θες για παιχνίδια και μια με τα μισά λεφτά θα κάνει τη δουλειά της. Όχι δεν υπάρχει θέμα με τις κάρτες που χουν παθητική ψύξη, ειδικά εφόσον υπάρχει ικανοποιητικό airflow στο κουτί. Για τη μετατροπή video (απ όσο ξέρω) ρόλο παίζει μόνο ο επεξεργαστής. Έχει πάρει το μάτι μου κάτι αντάπτορες για pc->tv μέσω scart αλλά δε γνωρίζω κάτι παραπάνω.
pcos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 για μετατροπή video το cuda, opencl και τα συναφή είναι ακόμα στα σπάργανα. εκεί θες "τετραπιρινο", άρα και με μια απλή 3d κάρτα των 30-50e κανεις τη δουλειά σου. η παθητική ψύξη έχει τα μειονεκτήματα της, ειδικά το καλοκαίρι και χωρίς airflow, ναι θα καεί!
liopyr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάει μία κάρτα γραφικών, ακόμα και αν την έχεις στην ταράτσα με καύσωνα και ανύπαρκτο air flow.
d3m0n Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Αφού όταν φτάσει η κάρτα γραφικών μια θερμοκρασία κοντά στους ~100C σβήνει ο υπολογιστής για να μην καεί.
pisokinitos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 καλωσήρθα κι εγώ στην παρέα σας... ψήνομαι κι εγώ για νέα καρτούλα έχω μια 8600GT 512 (όχι τελειως χάλια δηλαδη), αλλά πήρα προσφατα μια οθονιτσα F2380 και θελω να παιζω τα παιχνιδακια σε φουλ (ή εστω ψηλες) αναλυσεις. Τι να πάρω? μέχρι ποσα αξιζει (ειναι value) μια αγορα τωρα? μεχρι 200 ευρώ είμαι καλά? και τι παίρνω με αυτά? ATI η NVIDIA ? CPU E6550 core2duo 2,33 4GB RAM τρεχω ΧΡ
liopyr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Χμ, μία 4770 θα έλεγα είναι ισορροπημένη επιλογή για το σύστημά σου. Αν δεν σε ενδιαφέρει και πολύ να ξοδέψεις κάτι παραπάνω για κάτι καλύτερο πας σε 5770.
yiannis_1 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάει μία κάρτα γραφικών, ακόμα και αν την έχεις στην ταράτσα με καύσωνα και ανύπαρκτο air flow. Ισα ίσα νομίζω πως είναι απο τα εξαρτήματα που καίγονται σχετικά εύκολα. Ασε που και να μην σου καεί αμα φάει degrade σαν καμένη θα την νιώθεις. Εμένα μου εχουν καεί 2-3 nvidia μέχρι τώρα η πρώτη δεν έδειχνε καν σήμα στο τέλος η δεύτερη έβγαζε γραμμές ακόμα και σε dos και η 3η έφαγε γερό degrade και ευτυχώς μου την αλλάξανε μετά κόπων και βασάνων στο eshop. Αφού στα default δεν κόλαγε στο 3dmark 06 που τέσταραν οι γιοτάδες του eshop αλλά κόλαγε σε 3 loop στο 3dmark2001... Χρειάστηκε να τους πάω ολόκληρο το pc για να αποδείξω το δίκιο μου... Τέσπα δε με χάλσασε αφού μια 7900gs μου την άλλαξαν με μια gainward 8800 gt 512.:lol: Οι 2 πρώτες πόνεσαν (Geforce 4200 128 triplex silver των 300+ ευρό και μια Nv 6600 μετάχειρη η οποία ήταν αστέρι στο oc) αφoύ τα κακάροσαν εκτός εγγύησης... RIP Γενικά εσυ απο που το κρίνεις το ότι δε καίγονται γιατί συνέχεια εδω μέσα βλέπω post του στυλ κάθετες γραμμές απο την κάρτα γραφικών, η κάρτα γραφικών δεν δίνει σήμα, η κάρτα γραφικών δείχνει αλιωμένα γραφικά και άλλα τέτοια συναφή. Βασικά θα έλεγα πως είναι το no3 στα charts απο τα components που καίγονται τουλάχιστον απο αυτά που βλέπω σε αυτό το forum. no1 τα psu no2 τα HDD .... Ασε που συνήθως ζημιά μπορεί να γίνει και απο απλό κατέβασμα των ανεμιστήρων ή και απο milde oc του στυλ του 5-10% Γενικά μου αρέσει να κλοκάρω και να πειράζω τα πάντα αλλά μετά απο αυτά την vga και λόγο του κόστους της την αφήνω πάντα default ή πολύ χαλαρώ oc.
antonl Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Φαντάζομαι πως ο liopyr εννοούσε πως είναι δύσκολο να καεί λόγω θερμοκρασίας. Να καταστραφεί μια κάρτα γραφικών δεν είναι τόσο δύσκολο. Λάθος φλασάρισμα, overclocking περισσότερο απ όσο σηκώνει, αστοχία υλικού είναι άλλο καπέλο.
liopyr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Γενικά εσυ απο που το κρίνεις το ότι δε καίγονται γιατί συνέχεια εδω μέσα βλέπω post του στυλ κάθετες γραμμές απο την κάρτα γραφικών, η κάρτα γραφικών δεν δίνει σήμα, η κάρτα γραφικών δείχνει αλιωμένα γραφικά και άλλα τέτοια συναφή. Βασικά θα έλεγα πως είναι το no3 στα charts απο τα components που καίγονται τουλάχιστον απο αυτά που βλέπω σε αυτό το forum. no1 τα psu no2 τα HDD .... Ασε που συνήθως ζημιά μπορεί να γίνει και απο απλό κατέβασμα των ανεμιστήρων ή και απο milde oc του στυλ του 5-10% Γενικά μου αρέσει να κλοκάρω και να πειράζω τα πάντα αλλά μετά απο αυτά την vga και λόγο του κόστους της την αφήνω πάντα default ή πολύ χαλαρώ oc. Νταξ, σίγουρα όλα καίγονται, κάπως-κάπου-κάποτε. Δεν υποστηρίζω πως δεν υπάρχει πιθανότητα να καεί μία σύγχρονη κάρτα, αλλά πως είναι πλέον ελάχιστες οι πιθανότητες να συμβεί αυτό. (εννοείται πως δεν εξετάζουμε περιπτώσεις DOA ή εργοστασιακής αστοχίας που θα σου βγάλει την κάρτα off σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο). Φυσικά δε μπορώ να γνωρίζω τα ποσοστά καμμένων καρτών σε σύγκριση με τα λοιπά hardware, πόσο μάλλον τα ποσοστά καμμένων καρτών βάση της μεθόδου ψύξης τoυς. Ένα passive σύστημα ψύξης μιας κάρτας, είναι φτιαγμένο και μελετημένο να δουλεύει έτσι, όχι να σου κάψει την κάρτα κάποια στιγμή, ανεξαρτήτως συνθηκών λειτουργείας. Εκ των πραγμάτων εμπειρικά, έχω μπόλικα παραδείγματα από fanless κάρτες που δουλέψαν έτσι μία 3ετία 24/7, με ανύπαρκτο air flow και σε χαρακτηριστικά άσχημες συνθήκες. Π.χ, το μαγαζί που δούλευα με 60 pc τα οποία ταλαιπωρούσαν 60 6600Gt passive, ε βάθος 3ετίας χάλασε μόλις ΜΙΑ. Και αυτή πιθανότατα όχι λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Οι πιο σύγχρονες κάρτες έχουν ΠΟΛΥ μεγαλύτερη αντοχή και όρια φυσιολογικής λειτουργείας. Μία 8800GTX μπορούσε να παίξει σε 120C (!) πριν ξεκινήσει throttle-άρει. Μη ξεχνάμε και το γεγονός, πως σε όσο μικρότερη κατηγορία επιδόσεων ανήκει μία κάρτα, τόσο μικρότερη ανάγκη για ψύξη έχει. Ε, και η 4670, όπως και να το κάνουμε, δεν είναι top of the cats. Degrade σε κάρτα γραφικών, σε σημείο που να μην μπορεί να είναι stable ούτε καν σε stock clocks δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ. Άλλωστε, θες δε θες, το overclock-ability που μπορούν να υποσχεθούν οι κάρτες γραφικών είναι εξαιρετικά περιορισμένο.
South_Park Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά η 4770 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/XFX-4770-SVGA-PCI-Express-512-MB-HD-477A-YDFC.htm δεν είναι κατώτερη της Sapphire 4670 http://www.plaisio.gr/ProductPreview.aspx?ref=b2o&Product=1312812. Τελικά υπάρχει τρόπος να συνδέσεις τις σημερινές κάρτες με μία απλή τηλεόραση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.