Wise_One Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Γεια χαρά σε όλους... Πάλι εδώ είμαι, ψιλοχάθηκα στο MSDN και θα ήθελα κάποιες κατευθυντήριες συμβουλές... Έχω που λέτε το project. Στην αρχική φόρμα, κάνω τί κάνω, θέλω να βάζω ένα όνομα κι έναν αριθμό σε μια βάση (mdb στο δίσκο μου). Στην αρχική φόρμα, έχω το string με το όνομα και τον αριθμό σε double. Σε μια άλλη φόρμα (ο χρήστης για να την εμφανίσει πατάει σε menu item), έχω βάλει το DataGridView για να δείχνει αμέσως τα ονόματα και το σκορ. Όλα τα components σχετικά με τη βάση έχουν εισαχθεί σ' εκείνη τη φόρμα, απ' το VStudio. Στην αρχική φόρμα, θέλω απλά μια μέθοδο που θ' αποθηκεύει το όνομα και σκορ στη βάση. Εκεί δεν εμφανίζω τίποτα. Προφανώς θ' αναφέρομαι στη βάση μέσω της δεύτερης φόρμας (πχ Form2.TableAdapterManager κλπ κλπ) Τί αντικείμενα πρέπει να δημιουργήσω για ν' αποθηκεύσω τα στοιχεία στη βάση; Έχω μπερδευτεί εντελώς με τα DataSet, TableRow, TableSet κλπ
beHappy Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Στην αρχική φόρμα, θέλω απλά μια μέθοδο που θ' αποθηκεύει το όνομα και σκορ στη βάση. Τί αντικείμενα πρέπει να δημιουργήσω για ν' αποθηκεύσω τα στοιχεία στη βάση; Από ότι καταλαμβαίνω θέλεις να κάνεις Insert στη βάση κάποια δεδομένα. Θα σου γράψω το τρόπο που χρησιμοποιώ εγώ. Δεν ξέρω αν είναι ο πίο εύκολος ή ο πίο σωστός πάντως δουλεύει. > Imports System.Data.OleDb Public Class Form1 Dim objConnection As New OleDbConnection _ ("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source= C:\database.mdb") ' Βάζεις το path στο οποίο βρίσκεται η βάση σου private sub InsertData() Dim objCmd As OleDbCommand Dim strSQL As String objConnection.Open() 'Ανοίγει η σύνδεση με τη βάση strSQL = "INSERT INTO Table (Onoma,Ότι άλλο θέλεις) VALUES('" & txtOnoma.Text & "'", τις υπόλοιπες τιμές)" objCmd = New OleDbCommand(strSQL, objConnection) objCmd.ExecuteNonQuery() objConnection.Close() End sub End Class
akil Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Αγαπητέ φίλε ,καταλαβαίνω τι έχεις πάθει γιατι και γω ερχέμενος απο άλλα τελείως προγραμματιστικά περοβάλοντα ,στην αρχη χάθηκα με το .net. Και το visual studio 2005.Θα πρέπει λοιπόν ν κατανοήσεις κάποια πράγματα στη θεωρία του. Αρχικά τι είναι το disconnected model που υπάρχει στο VS 05 και μετά να δείς ένα ένα τα εργαλέια που προσφέρει π.χ DataSet, TableRow, TableSet etc. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με κάποιο εισαγωγικό βιβλιο.
Wise_One Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Καταρχήν σας ευχαριστώ και τους δύο. beHappy, δουλέψαμε τελικά με xml αρχεία. Η βάση για να κρατάμε τα στοιχεία που θέλαμε ήταν too much. Οπότε τώρα κάνουμε την ίδια ακριβώς δουλειά χωρίς να έχουμε τα της βάσης... akil, για εργασία πρόκειται κι όταν τελειώσουμε δε σκοπεύω να ασχοληθώ άλλο με VB.NET. Αρκετά τραυματική εμπειρία είναι κι η εργασία από μόνη της...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.