Προς το περιεχόμενο

sony satio vs. iphone 3GS

predator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτη την περιοδο χρησιμοποιω ενα iphone 3g κ ενα satio ως δευτερο.Συμπερασμα,το iphone δεν θα το αλλαζα με τιποτα.Ειναι απιστευτο κινητο και οτι κανει το κανει απιστευτα καλα με μοναδικο τροπο.Θα το ανταλλαζα μονο για το 3gs!!!!Και το Satio ομως ειναι αρκετα καλο κινητο.Με σουπερ καμερα κ με γρηγορο επεξεργαστη.Κ μου εκανε κ εντυπωση ποσο γρηγορα σερφαρει....

• Moderators
Δημοσ.
iPhone iPhone iPhone

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Sorry που πεταγομαι, καλο το iphone δεν λεω, αλλα δεδομενου του topic το οποιο αναφερει συγκριση, μηπως (λεω εγω τωρα) να παραθεταμε και κανενα επιχειρημα για αυτα που λεμε? Διοτι αν αρχισω και εγω και ολοι οι φιλοι που παρακολουθουμε το thread να πεταμε ξεκαρφωτα το ονομα της συσκευης που θα προτειναμε τοτε θα γινει μπαχαλο η κατασταση.

Κατα πως το βλεπω εγω (για να ειμαι κ ontopic), αν σε ενδιαφερει η καμερα (οπως αρκετους), τοτε μακρυα απο το iphone.

Αν οχι, τοτε οντως το iphone ειναι ανωτερο απο το satio στο ολο feeling που θα εχεις απο την συσκευη σου (ανταποκρισης οθονης - ποιοτητας κατασκευης συμπεριλαμβανομενων)...

Δημοσ.
13032_213038598054_543303054_4169340_6361397_n.jpg

πραγματικα εγραψες!!!! παντως αναμεσα σε αυτα τα 2 κινητα θα διαλεγα iphone επειδη θεωρω οτι το satio εχει δυνατοτητες που μου ειναι παντελως αχρηστες (12MP CAM) κ για αυτα που προσφερει ειναι ακριβο. θα μου πεις κ το iphone ειναι πανακριβο για αυτα που προσφερει (σαν μετρο συγκρισης θα αναφερω την 3.2MP CAM) αλλα εχει touchscreen.

συνοψιζοντας αν επελγα να μου κανουν δωρο ενα απο τα 2 θα επερνα το iphone. τωρα με δικα μου λεφτα κανενα απο τα 2 γιατι τα θεωρω πανακριβα για αυτο που προσφερουν

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ρε παιδια διαβαζω τις απαντησεις σας αλλα δεν ειναι και τοσο σαφης με αποτελεσμα να μπερδευομαι. Λετε οτι αν θελεις να επιλεξεις κινητο με βαση την καμερα να παρεις satio "για ολα τα αλλα iphone 3gs", δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι "τα ολα τα αλλα " που λετε πολλοι, δεν μπορει να τα παρει το satio(ελπιζω να μην εννοειτε την πυξιδα που εχει το iphone -lol-) ? επισης γιατι το λογισμικο του Iphone ειναι ανωτερο απο το λογισμικο του satio?, και γενικα δεν μιλατε με ξεκαθαρα επιχειρηματα οπως ειπε και ενα παλικαρι πιο πανω... :-)

Δημοσ.
Sorry που πεταγομαι, καλο το iphone δεν λεω, αλλα δεδομενου του topic το οποιο αναφερει συγκριση, μηπως (λεω εγω τωρα) να παραθεταμε και κανενα επιχειρημα για αυτα που λεμε? Διοτι αν αρχισω και εγω και ολοι οι φιλοι που παρακολουθουμε το thread να πεταμε ξεκαρφωτα το ονομα της συσκευης που θα προτειναμε τοτε θα γινει μπαχαλο η κατασταση.

Κατα πως το βλεπω εγω (για να ειμαι κ ontopic), αν σε ενδιαφερει η καμερα (οπως αρκετους), τοτε μακρυα απο το iphone.

Αν οχι, τοτε οντως το iphone ειναι ανωτερο απο το satio στο ολο feeling που θα εχεις απο την συσκευη σου (ανταποκρισης οθονης - ποιοτητας κατασκευης συμπεριλαμβανομενων)...

Χαχαχα!! Επιχειρημα το λες αυτο? Επισης, τα MP δεν λενε και παρα πολλα..

Δημοσ.

Ως κατοχος iphone μπορω να σου πω οτι η αισθηση της αφης,η ταχυτητα του λογισμικου,καθως και η πληθωρα εφαρμογων που εχει δεν νομιζω οτι ολα αυτα μπορεις να τα βρεις στο satio.Το συγκεκριμενο κινητο το ειχα δοκιμασει και δεν μου εκανε καλη εντυπωση ειδικα το λειτουργικο του δεν μου φανηκε τοσο γρηγορο σε αποκριση.

• Moderators
Δημοσ.
Χαχαχα!! Επιχειρημα το λες αυτο? Επισης, τα MP δεν λενε και παρα πολλα..

100% επιχειρημα δεδομενου του οτι το Satio στα specs της καμερας δινει αυτα: 12 MP, 4000 x 3000 pixels, autofocus, xenon flash, video LED flash και το iphone αυτα: 3 megapixels, Autofocus

Σαφως τα ΜΡ δεν λενε και παρα πολλα οταν συγκρινουμε κοντινες τιμες, οχι 4πλασιες. Οσο να ναι κατι παραπανω θα δινουν δεν νομιζεις?

Που διαφωνεις ακριβως?

Δημοσ.
ρε παιδια διαβαζω τις απαντησεις σας αλλα δεν ειναι και τοσο σαφης με αποτελεσμα να μπερδευομαι. Λετε οτι αν θελεις να επιλεξεις κινητο με βαση την καμερα να παρεις satio "για ολα τα αλλα iphone 3gs", δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι "τα ολα τα αλλα " που λετε πολλοι, δεν μπορει να τα παρει το satio(ελπιζω να μην εννοειτε την πυξιδα που εχει το iphone -lol-) ? επισης γιατι το λογισμικο του Iphone ειναι ανωτερο απο το λογισμικο του satio?, και γενικα δεν μιλατε με ξεκαθαρα επιχειρηματα οπως ειπε και ενα παλικαρι πιο πανω... :-)

Κοίτα, βασικά παίζει ρόλο απο τι συσκευή έρχεσαι (σε τι είσαι μαθημένος δηλαδή) και κατά πόσο είσαι πρόθυμος να μάθεις απο την αρχή κάποια πράγματα (κοινώς να εγκλιματιστείς στις ιδιαιτερότητες του iPhone).

Αν έρχεσαι απο απλά κινητά και τυπικά smartphone (το πιο πιθανό), τότε το Satio δεν θα σε προβληματίσει στο ελάχιστο. Θα σε βολέψει μια χαρά, θα βγάζεις αρκετά καλές φωτογραφίες, θα έχεις ένα αξιόπιστο media player, και γενικά θα κάνεις όλα όσα περιμένεις να κάνεις απο ένα ακριβό smartphone. Το Symbian δεν είναι άσχημο λειτουργικό (κάθε άλλο μάλιστα), θα σε καλύψει απο κάθε άποψη αν θεωρείς τον εαυτό σου μέσο χρήστη που θέλει απλά ένα all around smartphone με πολύ καλή κάμερα.

Απο την άλλη, αν πάς για iPhone, θα έχεις πρόσβαση στο καλύτερο multitouch screen της αγοράς και στο μεγαλύτερο online κατάστημα εφαρμογών που παίζει αυτή τη στιγμή σε κινητή πλατφόρμα. Το λειτουργικό είναι απίστευτα user friendly, λειτουργεί εντελώς απροβλημάτιστα (ειδικά η διαδικασία εγκατάστασης - απεγκατάστασης εφαρμογών είναι φοβερή πατέντα), και είναι ταχύτατο. Αλλά, υπάρχει ένα αλλά. Όλη η επικοινωνία με τον υπολογιστή γίνεται μέσω iTunes. Δεν θα έχεις πρόσβαση στο file system (παρά μόνο αν κάνεις Jailbreak). Δεν θα έχεις FM Radio (μόνο Web Radio). Αρχεία wma δεν αναπαράγωνται, μόνο mp3. H κάμερα δεν είναι και ότι καλύτερο. Δεν θα μπορείς να μεταφέρεις αρχεία μέσω Bluetooth σε άλλες συσκευές (ακόμα περιμένουμε την εφαρμογή για τις Jailbreaked συσκευές). Και σαν τηλέφωνο σκέτο, δεν είναι και ότι καλύτερο. Όλοι αυτοί είναι περιορισμοί της Apple που έχει μια αρκετά ιδιαίτερη νοοτροπία όσον αφορά τα κλειδώματα των συσκευών της. Οπότε θα μου πείς, τι να το κάνεις το iPhone αμα σε περιορίζει τόσο πολύ; Σωστή ερώτηση. Η απάντηση είναι αρκετά απλή: το iPhone δεν είναι για όλους, και ας το παίρνουν οι περισσότεροι εξαιτίας του hype. To iPhone είναι πρώτα και κύρια μια συσκευή για πρόσβαση στο Internet, μια πλατφόρμα όπου μπορείς να βρείς σχεδόν ότι εφαρμογή μπορεί να βάλει ο νούς σου, και επιπλέον λειτουργεί και σαν mobile phone. Αυτό είναι όλο.

Οπότε, αμα θες απλά ένα κινητό τα τραβάς καλές φωτό, να το γεμίσεις μουσική, να μπορείς να του αλλάξεις μπαταρία και memory card, να μεταφέρεις αρχεία απο και προς το PC σου απλά συνδέοντας το με το USB καλώδιο, με ένα καλό και αξιόπιστο λειτουργικό, τότε πάρε το Satio.

Αμα θες το καλύτερο/ σταθερότερο/ φιλικότερο λειτουργικό με τις άπειρες εφαρμογές, την multitouch οθόνη και την απόλυτη internet συμπεριφορά, και είσαι πρόθυμος να παραβλέψεις/ ανεχτείς τις ιδιοτροπίες της Apple και να διαβάσεις και λίγο παραπάνω για το πως να εκμεταλευτείς όλες τις δυνατότητες του, τότε πάρε το iPhone.

Δημοσ.
100% επιχειρημα δεδομενου του οτι το Satio στα specs της καμερας δινει αυτα: 12 MP, 4000 x 3000 pixels, autofocus, xenon flash, video LED flash και το iphone αυτα: 3 megapixels, Autofocus

Σαφως τα ΜΡ δεν λενε και παρα πολλα οταν συγκρινουμε κοντινες τιμες, οχι 4πλασιες. Οσο να ναι κατι παραπανω θα δινουν δεν νομιζεις?

Που διαφωνεις ακριβως?

Οκ αστο. Ισως η διαφορα στα specs να ειναι μεγαλη. Παρ'ολα αυτα, αν θελει θα παρει ενα κινητο 500+ για την καμερα, καλυτερα να παρει μια κανονικη φωτογραφικη. Θα μου πεις, οκ δεν το παιρνει μονο για αυτο το λογο. Και απανταω μονος μου. Τοτε ας τα συγκρινει σε καθημερινη χρηση. Αν η φωτογραφικη ειναι καθημερινη χρηση(και δεν εννοω να βγαζει μια φωτο την ημερα), επαναλαμβανω να παρει καμερα. :-D

Απο αυτα που ειπε ο χρηστης Till απο πανω, θα συμφωνησω στο User Friendly, αυτο ειναι που κανει τους περισσοτερους να το αγορασουν, οπως και οι εραρμογες του App Store.

Δημοσ.
Κοίτα, βασικά παίζει ρόλο απο τι συσκευή έρχεσαι (σε τι είσαι μαθημένος δηλαδή) και κατά πόσο είσαι πρόθυμος να μάθεις απο την αρχή κάποια πράγματα (κοινώς να εγκλιματιστείς στις ιδιαιτερότητες του iPhone).

Αν έρχεσαι απο απλά κινητά και τυπικά smartphone (το πιο πιθανό), τότε το Satio δεν θα σε προβληματίσει στο ελάχιστο. Θα σε βολέψει μια χαρά, θα βγάζεις αρκετά καλές φωτογραφίες, θα έχεις ένα αξιόπιστο media player, και γενικά θα κάνεις όλα όσα περιμένεις να κάνεις απο ένα ακριβό smartphone. Το Symbian δεν είναι άσχημο λειτουργικό (κάθε άλλο μάλιστα), θα σε καλύψει απο κάθε άποψη αν θεωρείς τον εαυτό σου μέσο χρήστη που θέλει απλά ένα all around smartphone με πολύ καλή κάμερα.

Απο την άλλη, αν πάς για iPhone, θα έχεις πρόσβαση στο καλύτερο multitouch screen της αγοράς και στο μεγαλύτερο online κατάστημα εφαρμογών που παίζει αυτή τη στιγμή σε κινητή πλατφόρμα. Το λειτουργικό είναι απίστευτα user friendly, λειτουργεί εντελώς απροβλημάτιστα (ειδικά η διαδικασία εγκατάστασης - απεγκατάστασης εφαρμογών είναι φοβερή πατέντα), και είναι ταχύτατο. Αλλά, υπάρχει ένα αλλά. Όλη η επικοινωνία με τον υπολογιστή γίνεται μέσω iTunes. Δεν θα έχεις πρόσβαση στο file system (παρά μόνο αν κάνεις Jailbreak). Δεν θα έχεις FM Radio (μόνο Web Radio). Αρχεία wma δεν αναπαράγωνται, μόνο mp3. H κάμερα δεν είναι και ότι καλύτερο. Δεν θα μπορείς να μεταφέρεις αρχεία μέσω Bluetooth σε άλλες συσκευές (ακόμα περιμένουμε την εφαρμογή για τις Jailbreaked συσκευές). Και σαν τηλέφωνο σκέτο, δεν είναι και ότι καλύτερο. Όλοι αυτοί είναι περιορισμοί της Apple που έχει μια αρκετά ιδιαίτερη νοοτροπία όσον αφορά τα κλειδώματα των συσκευών της. Οπότε θα μου πείς, τι να το κάνεις το iPhone αμα σε περιορίζει τόσο πολύ; Σωστή ερώτηση. Η απάντηση είναι αρκετά απλή: το iPhone δεν είναι για όλους, και ας το παίρνουν οι περισσότεροι εξαιτίας του hype. To iPhone είναι πρώτα και κύρια μια συσκευή για πρόσβαση στο Internet, μια πλατφόρμα όπου μπορείς να βρείς σχεδόν ότι εφαρμογή μπορεί να βάλει ο νούς σου, και επιπλέον λειτουργεί και σαν mobile phone. Αυτό είναι όλο.

Οπότε, αμα θες απλά ένα κινητό τα τραβάς καλές φωτό, να το γεμίσεις μουσική, να μπορείς να του αλλάξεις μπαταρία και memory card, να μεταφέρεις αρχεία απο και προς το PC σου απλά συνδέοντας το με το USB καλώδιο, με ένα καλό και αξιόπιστο λειτουργικό, τότε πάρε το Satio.

Αμα θες το καλύτερο/ σταθερότερο/ φιλικότερο λειτουργικό με τις άπειρες εφαρμογές, την multitouch οθόνη και την απόλυτη internet συμπεριφορά, και είσαι πρόθυμος να παραβλέψεις/ ανεχτείς τις ιδιοτροπίες της Apple και να διαβάσεις και λίγο παραπάνω για το πως να εκμεταλευτείς όλες τις δυνατότητες του, τότε πάρε το iPhone.

ευχαριστω φιλε !

Δημοσ.

Ναι, μεγαλύτερο μέγεθος. :-)

Μία κόλλα Α4 σε ανάλυση 300 DPI (για εκτύπωση) είναι 2480χ3508 pixels. Και το συνηθισμένο τυπικό χαρτί 10x15 cm, δηλαδή πολύ μικρότερο. Τι ακριβώς τα θες τα 12MP του κινητού;

Δεν έχει καλό φακό, ούτε αυτόνομο επεξεργαστή εικόνας, ούτε, ούτε, ούτε. Αν τα megapixels δήλωναν την ποιότητα της φωτογραφίας όλοι οι φωτογράφοι θα έπαιρναν κινητά αντί για DSLRs και φακούς.

Από τα 3-5 MP και πάνω, δεν υπάρχει κάποιο νόημα. Πέρα ίσως απ' το να παίρνουν λεφτά οι εταιρείες, λανσάροντας στην αγορά κάτι εντυπωσιακό μεν, ανούσιο (και άχρηστο) δε.

Δημοσ.

Εγώ θα στο φέρω από άλλη σκοπιά το θέμα: Θα σου δώσω απαντήσεις για κάποια πράματα που θα σε βάλουν σε σκέψεις...

Το iphone δεν στέλνει αρχεία με bluetooth---> Το πρόγραμμα που θα το κάνει αυτό το πολύ μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα βγει :)

Στα πολύ καινούρια 3gs δεν γίνεται jailbreak---> Γίνεται, απλά δεν μπορείς να κλείσεις το κινητό... Αν το κλείσεις χάνεται και πρέπει να το ξανακάνεις σε pc και δεν χάνεις τίποτα από αρχεία κτλ :) επίσης παίρνεις μια εξωτερική μπαταρία από ebay με 10ευρώ και αν δεν έχεις pc μπροστά σου το φορτίζεις και δεν μπαίνεις στον κόπο να το συνδέσεις σε pc... Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα 27 ιανουαρίου αν ανακοινωθεί νέο firmware να γίνει κανονικό jailbreak... Αλλιώς μάρτιο, που θα έχουν βγει τα πρώτα beta...

Δεν κάνει βιντεοκλήσεις---> Πόσες φορές έχεις χρησιμοποιήσει βιντεοκλήση? Πριν πάρω iphone συνολικά είχα κάνει καμιά 10αριά από τότε που βγήκαν κινητά με αυτή την λειτουργία...

Για κάρτες μνήμης και τέτοια δεν τίθεται θέμα όταν έχεις 16 ή 32 γίγα...

Τα προγράμματα του υπάρχουν κατά 99% από τον θείο στην Αμερική...

Να σου πω επιγραμματικά και μερικά θετικά: Απίστευτο gps που κλειδώνει σε 3-5 δευτερόλεπτα, ΚΑΜΙΑ εφαρμογή δεν κολλάει όπως στα wm, από προγράμματα ότι κι αν χρειάζεσαι θα το έχει ή έστω κάτι παραπλήσιο...

Αυτά, αν θέλεις κάτι άλλο ρώτα :)

Δημοσ.
Να σου πω επιγραμματικά και μερικά θετικά: Απίστευτο gps που κλειδώνει σε 3-5 δευτερόλεπτα

Από το GPS του iPhone είμαι απογοητευεμένος. Βέβαια, και το τονίζω αυτό, δεν είχα ποτέ μου άλλη συσκευή GPS (σε κινητό ή αυτόνομη) για να συγκρίνω, οπότε ίσως και να κάνω λάθος.

Χρησιμοποιώ το NAVIGON στο iPhone.

Σε πεζοδρόμια δε βρίσκει με τίποτα σήμα. Κρίμα όταν είσαι πεζός και ψάχνεις κάποιο δρόμο, πράγμα το οποίο κάνω συχνά. Στο αμάξι, αν το κρατάει ο συνοδηγός, ανά διαστήματα χάνει το σήμα του. Και οδηγείς στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, μέχρι να ξαναπιάσει το δορυφόρο (για περίπου μισό λεπτό κόβεται).

Σε άλλες συσκευές GPS (π.χ. σε παρμπρίζ από taxi που έχουν) δεν έχω δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πάντα διατηρούν σήμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...