timekeeper Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Είπα να το γράψω εδώ μιας και κουράστηκα να το βρω και ίσως γλιτώσω κάποιον από τον κόπο. Είχα λοιπόν στα χέρια μου ένα Huawei E220 από την Wind και είπα να δοκιμάσω το (δωρεάν για 10 μέρες) πρόγραμμα της Vodafone. Όπως ίσως ξέρετε, το Ubuntu 9.10 έχει ένα ψιλοθεματάκι με κάποια HSDPA modems. Το Ε220 που έχω εγώ, πότε το έβλεπε σαν USB stick και πότε ως τίποτα... Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα ότι για να δουλέψει, πρέπει να δώσω στην κονσόλα >watch -n1 sudo rmmod usb-storage ΠΡΙΝ να συνδέσω το Ε220. Στην συνέχεια το συνδέω και το βλέπει κανονικότατα. Το ΑΡΝ για όσους θελήσουν να βάλουν το δωρεάν πακετάκι της Vodafone, είναι: >web.session Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε και θα ανοίξετε τον firefox, θα σας πάει στην σελίδα της Vodafone, όπου θα πρέπει να δώσετε τον κωδικό της scratch card. Υπ' όψιν ότι η πρώτη εντολή απενεργοποιεί την αυτόματη ανίχνευση των usb συσκευών οπότε κλείστε την διεργασία αν θέλετε κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Ειμαι της γνωμης οτι στο αμεσο μελλον πρεπει να σταματησει αυτη η ανοησια με το συγκεκριμενο τυπο hardware. Δεν ειναι δυνατον να βγαινει απο τη μεση ενα module που διαχειριζεται αφαιρουμενα μεσα σε usb προκειμενου να παιξει το καθε στικακι ετσι οπως υποτιθεται οτι επρεπε να παιζει απο την αρχη. Στο κατω κατω, το αναλογο module για το 3g μοντεμ υπαρχει στον πυρηνα εδω και καιρο, οποτε δεν χρειαζεται κατι σαν εγκατασταση. Ποιος ο σκοπος βασικα ενα 3g μοντεμ να ειναι ταυτοχρονα και usb memory stick? Μα φυσικα για να αναγνωριζεται αυτοματα απο τα windows σαν αφαιρουμενο μεσο, ωστε μετα να γινει αναζητηση μεσα σε αυτο για τον αναλογο driver του 3g μοντεμ! Λες και δεν υπαρχουν δισκακια των 8cm για να γραψουν τους drivers και ταυτοχρονα να μην θελουν μεγαλη συσκευσια... http://www.steves-digicams.com/cd1000/cd1000_cdr.jpg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
timekeeper Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Στο Ubuntu 9.04 το συγκεκριμένο modem δούλευε απροβλημάτιστα out of the box. Οπότε δεν μπορώ να ρίξω το φταίξιμο στις εταιρίες που, καλώς κατά την γνώμη, ενσωματώνουν τα απαραίτητα για τους Windows users. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.