DimAslan Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά δεν ξέρω αν πρέπει να ποστάρω εδώ για το συγκεκριμένο θέμα... Ψάχνω να αγοράσω ένα μετασχηματιστή στα 9volt... Έχετε υπόψη σας σε τί είδους κατάστημα να κοιτάξω; Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Σωστά το είπες στον τίτλο, τροφοδοτικό θέλεις όχι μετασχηματιστή. Θα βρεις σε μαγαζιά με ηλεκτρονικά υλικά.
De@th L0rd Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Κοίτα αυτό που θα πάρεις να είναι στις προδιαγραφές που δίνει η συσκευή σου.Μη πάρεις κανένα που είναι 9 V εναλλασόμενο πχ ενώ η συσκευή ζητάει σταθεροποιημένο 9 V.
gtsamour Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Σωστά, σε μαγαζί με ηλεκτρονικά, τύπου Κατουμάς (κέντρο), Beskas κλπ. Να προσέξεις : 1. Tι πολικότητα θέλεις για το μηχάνημα που θα το χρησιμοποιήσεις. Τα τροφοδοτικά αυτά αλλάζουν πολικότητα με απλή αντιστροφή του βίσματος. 2. Πόσα mA θα τραβάει η συσκευή που θα το χρησιμοποιήσεις. Το τροφοδοτικό που θα πάρεις πρέπει να μπορεί να δώσει τα ίδια ή περισσότερα mA... Δεν πειράζει να βγάζει περισσότερα το τροφοδοτικό, αυτό που αναγράφει είναι το maximum που μπορεί να δίνει. 3. Καλό είναι να είναι σταθεροποιημένο (stabilized) αν και δεν ξέρω αν κυκλοφορούν και μη σταθεροποιημένα πια. 4. Απέφυγε τα κινέζικα αν είναι δυνατόν, εγώ έχω πάρει μερικά Ελληνικής κατασκευής που λέγονται Amistad και ένα που άνοιξα ήταν πολύ καλής ποιότητας κατασκευής. Τέλος κοστίζει γύρω στα 8-9 ευρώ.
earthworm Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Σε κατάστηματα με ηλεκτρονικά ανταλλακτικά.. σκέψου.. αυτά που πουλάνε κεραίες, τηλεκοντρόλ, ηχεία, καλώδια ήχου-εικόνας, αντάπτορες κτλ κτλ. Αν πάρεις φθηνό τροφοδοτικό (αυτά τα κλασικά μηχανάκια με την κλιμακούμενη τάση από 1,5v ως 12v με βήμα 1,5v) καλού κακού να το μετρήσεις πριν την χρήση. Θυμάμαι μου είχε τύχει ένα που στην ένδειξη 9 έδινε 14v ! Αντί για τις καπνισμένες κάννες είδα το κάπνισμένο κύκλωμα ..!
gtsamour Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Καλό είναι να αποφύγεις αυτά με μεταβλητό voltage, είναι λίγο.... πως να το πω κομψά.... του κώλου. ps Αν ένα τροφοδοτικό δεν είναι stabilized, μπορεί να γράφει 9V και όταν το μετράς να δίχνει 14V. Όταν όμως μια συσκευή τραβήξει ρεύμα απο αυτό η τάση του θα πέσει κάπου γύρω στα 9V.
earthworm Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Αν ένα τροφοδοτικό δεν είναι stabilized, μπορεί να γράφει 9V και όταν το μετράς να δίχνει 14V. Όταν όμως μια συσκευή τραβήξει ρεύμα απο αυτό η τάση του θα πέσει κάπου γύρω στα 9V. Αν είχα φανταστεί ότι παρεκκλίνει τόσο από την τάση του .. θα το μετρούσα με φορτίο.. απλά μετά από λίγο δεν υπήρχε πια φορτίο .. μόνο καπνός Μετά που το έμαθα το χρησιμοποιούσα αλλά φρόντιζα η ένδειξη να είναι ένα κλικ κάτω από την τάση που ήθελα... π.χ. σε TTL.. στα 5 τα έκαιγε... το έβαζα στα 1,5 (που έδινε 4,5) και μια χαρά..
gtsamour Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Γι'αυτό καλύτερα stabilized τροφοδοτικά που είναι και καλύτερα για την υγεία της συσκευής μας.
gtsamour Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Ναι καλά τα switch (παλμικά) τροφοδοτικά, αλλά νομίζω πως υπάρχουν για 2Α και πάνω. Είναι μικρότερα, ελαφρύτερα και έχουν καλύτερη απόδοση (σχεδόν διπλάσια). Απλά σε βάθος χρόνου λόγω φθοράς των ηλεκτρολυτικών πυκνωτών τους είναι λιγότερο αξιόπιστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.