Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

τα 2003 ήταν για τα 2000 θες να πεις, τα XP και τα 2000 στόχευαν διαφορετικό "κοινό"...

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
δεν παίζει να σταματήσει η υποστήριξη σε SP3 αφού ακόμα το πουλάνε...δεν μπορώ να καταλαβω βέβαια γιατι λενε για το SP2, αφού θεωρητικά θα βάλεις το SP3 θες δεν θες υποστήριξη. δουλειά παντως θα κάνουμε οπου χρειαστουν XP, απλα κατεβάζεις μια φορά τα updates και μετα κανεις update μονος σου ακομα και αν δεν υπάρχουν στο ιντερνετ.

Προφανώς η πολιτική που ακολουθούν αποτελεί μονόδρομο μηπως σταματήσουν οι χρηστες να χρησιμοποιούν τα XP (χλωμό το κόβω), αλλιώς οπως φάνηκε με τα Vista και ειναι γνωστό στον χώρο, εαν δουλεύει δεν το πειράζουμε, γιατι να βάλω 7άρια αφού μια χαρα κάνω δουλειά με τα XP?

To extended support για τα XP θα συνεχιστει μεχρι το 2014. Δηλαδη τα critical security updates. Αλλα και κανονικο support να ειχαν μεχρι τοτε παλι καποιος θα βρισκοταν να πει οτι νωρις το κοβουν.

Νομιζω οτι λεει για το SP2 γιατι δεν εισαι υποχρεωμενος να το βαλεις ακομα. Με το SP2 μπορεις να κανεις update μεχρι ενα σημειο, οσο παει και μετα προαιρετικα κατεβαζεις και SP3. Μαλλον μετα θα γινει υποχρεωτικο. Και με το SP1/1a πριν καποια χρονια ετσι ειχε γινει.

Φυσικα δεν τιθεται θεμα αποθαρρυνσης των χρηστων απο τα XP με αυτην την κινηση. Ισα ισα, καλο κανει αμα αναγκαζει να κανουν updates.

τα 2003 ήταν για τα 2000 θες να πεις' date=' τα XP και τα 2000 στόχευαν διαφορετικό "κοινό"...

[/quote']

Τα 2003 ηταν η server εκδοση των ΧΡ. Τα 2000 ειχαν τη δικια τους server εκδοση (σε διαφορες παραλλαγες και στις 2 περιπτωσεις)

Τα XP pro στοχευαν στο ιδιο κοινο με τα 2000. Τα 2000 workstation ηταν σαν να λεμε η "pro" εκδοση και δεν υπηρχε αντιστοιχη home. Τη home αγορα σκοπευαν να καλυψουν με τα ME αν και τελικα δεν τους βγηκε.

Βεβαια τα 2000 workstation μια χαρα καναν για home χρηση, απλως θα ηταν πιο ακριβα. Σε αντιθεση με τα παλιοτερα NT workstation που πραγματικα τους λειπανε δυνατοτητες για home χρηση (νομιζω ουτε directX δεν ειχαν)

Δημοσ.

Τα XP ηταν αντικατάσταση των ΜΕ, τα 7 των Vista, τα 2000 των ΝΤ (και τα 2 υπήρχαν σε 2 εκδοσεις, ws και srv). Οτι εγινε πριν χρονια που εβγαλαν τα XP για να μπαλώσουν οσα εγιναν με τα ME, γινεται και τωρα με τα 7αρια που προσπαθουν να μπαλώσουν το κενό των Vista

Δημοσ.

Σωστα τα λέτε οι περισσότεροι , δυστυχως τους βγηκε καλο το λειτουργικό και τωρα ψαχνουν πως θα μας το ξεκολλήσουν απο το boot partition ;) . Διαχρονικά υπάρχουν 2 τρόποι να αλλάξουμε κατι που δουλεύει:

α) να καει κατι απο το υπάρχον Pc που τρεχει winxp, θα πας να το αλλαξεις και δεν θα αξίζει τον κόπο λόγω κόστους -πχ agp κάρτα- οποτε θα πας σε εντελως καινουργια συνθεση. Ε, μαλλον τοτε θα περασεις σε win7 ή win2012 :P

β) Να σταματήσουν οι εταιρίες hardware να βγάζουν drivers για τα winxp. Απλο και κατανοητό, ενα πρωι σου αχρηστεύουν το hardware. Οποτε βαζεις κέρματα στο κουτάκι για να αγοράσεις καινουργια σύνθεση και συνεχίζεις στο (α) παραπάνω. Ισχυει και για τις περιπτώσεις που χρειάζεται να αγοράσεις κάτι καινούργιο πχ. μια πρωτοποριακή webcam, ενα finger-scanner κτλ και διαπιστώνεις οτι δεν εχει drivers για winxp..

Το 2ο σενάριο ειναι και το πιθανότερο, εχει ξαναγίνει..:devil:

Δημοσ.

προσωπικα δεν με ενδιαφερει πραγματικα τι θα κανει η ms γιατι παντα οι αναβαθμισεις της μονο κακο προξενουσαν στον υπολογιστη μου γιαυτο και τις εκλεινα... οσο για το sp3 ? ακομα χειροτερα ( προσωπικη μου αποψη παντα) ....

τα χp για μενα ηταν απο τα πιο πετυχημενα λειτουργικα που εχει φτιαξει μαζι με τα 98 διότι το πιο απλο? δεν ειχαν προβληματα.

τα (s)vista τωρα. για μενα ηταν ενα λειτουργικο καθολου προσεγμενο ως προς την λειτουργια μιας και το μονο καλο που ειχαν ηταν το design και τιποτα αλλο.. οσες φορες και αν τα εχω περασει .. ( τα χρησοπληρωσα κιολας ) :rolleyes::rolleyes::rolleyes: ο υπολογιστης μου εκανε τα μισα πραγματα απο οσα εκανε με τα xp διοτι απλά η ms δεν τα προσεξε και δεν σκευτικε τους χρηστες των πιο παλιων μηχανιματων.. αν και απο οτι λενε με το sp2 εφτιαξαν τα πραγματα.. αλλα εγω δεν το εμπιστευομαι ξανα.

τωρα παμε στα 7 .. εκανα μια δοκιμι και με τα 7 *σπασμενα για τις 30 πρωτες μερες * για να δω αν επιτελους καταφερε μετα απο 8 χρονια η ms να φτιαξει ενα σωστο λογισμικο και αν με ικανοποιει να παω να το αγορασω ( γιατι τα παρανομα δεν τα θελω) αλλα οχι να την πατησω οπως με την προιγουμενη αιδια λογισμικο που χαλασα 400+ ευρω και καθονται στο ραφι.. απο εκει μπορω να πω οτι ειμουν πιο ευχαριστημενος αλλα ακομα ειναι αρχη .. οποτε μεχρι να βγει καποιο service pack θα παραμεινω με τα χp μετα βλεπουμε.. αυτα απο μενα

• Moderators
Δημοσ.
προσωπικα δεν με ενδιαφερει πραγματικα τι θα κανει η ms γιατι παντα οι αναβαθμισεις της μονο κακο προξενουσαν στον υπολογιστη μου γιαυτο και τις εκλεινα... οσο για το sp3 ? ακομα χειροτερα ( προσωπικη μου αποψη παντα) ....

τα χp για μενα ηταν απο τα πιο πετυχημενα λειτουργικα που εχει φτιαξει μαζι με τα 98 διότι το πιο απλο? δεν ειχαν προβληματα.

Εμένα τώρα με δημιουργήθηκε η εξής απορία. Το PC το κλείνεις εσύ, ή το αφήνεις στην πρωτοβουλία του MSBlaster;:devil:

Δημοσ.

Εννοεί οτι επειδή δεν έκανες τα update το σύστημά σου θα ήταν (υποτίθεται) εκτεθειμένο σε ιούς..Ο MSBlaster ήταν ένας ιός που εκμεταλλευόταν ένα buffer overflow και ένα απ' τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά του ήταν να κάνει shutdown το pc.

Πάντως κι εγώ που μόνο τα service pack περνάω και κάποια πολύ βασικά update, δεν έχω κολλήσει ποτέ κάτι...

• Super Moderators
Δημοσ.

αν είχε ανοιχτό το firewall και χωρίς το update που έκλεινε την τρύπα δεν κόλλαγε τον blaster...

Δημοσ.

Ένα καλό λειτουργικό μας αποχαιρετάει σιγά σιγά ...

ouτε εγω ειχα κολισει ποτε τπτ οσο για το pc Μου πραγματικα δεν το κλινω εγω.. μονο το ρευμα οταν πευτει :P

Και το περιβάλλον επίσης...

Δημοσ.
[..]

τα XP πχ δεν είναι από τα καλύτερα λειτουργικά της MS, από τα πιο επιτυχημένα σίγουρα αλλά όχι από τα καλύτερα...

[..]

Εννοείς δεν είναι το καλύτερο,γιατί από τα καλύτερα νομίζω ότι είναι..:-)

Δημοσ.
Εννοείς δεν είναι το καλύτερο,γιατί από τα καλύτερα νομίζω ότι είναι..:-)

Βασικά εξαρτάται πως εννοεί ο καθένας το καλύτερο. Προφανώς αν εννοούμε τεχνολογικά καλύτερο, η λίστα αρχίζει από το πιο πρόσφατο και τελειώνει στο παλιότερο (άρα τα xp τερματίζουν τρίτα).

Δημοσ.

Εγω παντος τα δοκιμασα τα 7 για λιγο και προσ εκληξη μου ετρεξαν αψογα ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ στο netbook (aspire one 150L).

Πολλά όμως πράγματα δεν δούλευαν εκεί hardware/ software.

Οπότε ξανά πισω στην ΧΡ home sweet home.

Τώρα η είδηση δεν λέει και κάτι αξιοπερίεργο. Καιρός ήταν και όταμ βγει καπιο SP για 7 κι εγώ σε 7 λew να πάω αν και αρχήσε εδω και καιρό η φαγούρα για mac

Μουσικά προγράμματα δουλεύω κυρίως εξού κΑΙ Η ΦΑΓΟΥΡΑ.

Off topic ισως αλλα δεν είμαι και ο μόνος χαρ χαρ χαρ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...