Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δηλαδή τα windows που αγόρασα απέκτησαν ημερομηνία λήξης. Σε λίγο θα γίνουν νεκρό software. Και το αυτοκινητο που αγορασες σε 10-15 χρονια "νεκρο" θα ειναι, το ιδιο και το σπιτι, αλλα σε πολυ περισσοτερα χρονια... Εγω ο μονος λογος που θα γκρινιαζα θα ηταν γιατι σε παλια PC στα οποια περναω ΤΩΡΑ Windows 2000 (επειδη δε σηκωνουν κατι παραπανω), δε θα μπορω να κανω update...
doutsos13 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω με τον pentium 4 ισχύει και εγώ κάπως έτσι... το βλέπω έχω pc με pentium 4 clockarismeno στα 3ghZ με XP του είχα δοκιμάσει και vista αλλα @@ δεν μου άρεσε
status Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 ..κ άργησε να την σταματήσει..όλο παρατάσεις της έδινε.. Επιτέλους θα ενημερωθεί κ το ελληνικό λογισμικό ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
katerina_a_86 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δεν παραπονιέμαι για το νέο αλλά δεν χαιρομαι κιολας.
mpentenis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) 4. Δεν είναι προσωπικές εμπειρίες και δεν μιλάω για εμένα 5. Δεν μλσα για καλώδια... ούτε εκτυπωτές .. αυτό το κάνει και η γιαγιά μου (Σοβαρά τώρα.. τις είχα ζητήσει και το είχε βάλει ) 6. Όσο και να φωνάξεις στην Ελλάδα ποτέ δεν πρόκειται να έχουμε service αξιόλογο..! Γενικα μιλάω, οχι για εσενα που δεν σε γνωρίζω άλλωστε...το ιδιο ισχυει για τα καλωδια που εσυ δεν καλεις κάποιο να στα φτιάξει, υπάρχει ομως κόσμος που ακομα και σήμερα εχει δισκέτα στο floppy, το μηχάνημα δεν ανάβει και δεν βλέπει κάν αν εχει αφήσει κάτι μέσα....ακομα και αν το εχει πάθει 2 και 3 φορές! μην πιάσουμε προγραμματισμό σε ρουτεράκια μιας και πλέον οι περισσότεροι γνωρίζουν, ας πουμε οτι καποιος εχει πρόβλημα με την σύνδεσή του, βάζεις αλλο account και παίζει και αφου επιβεβαιώσεις οτι φταίει η συνδρομή και το καταλάβει και ο ίδιος, σου ζητάει να πάρεις τηλέφωνο στον ISP η στον ΟΤΕ να δώσεις βλάβη μιας και μπορεί να του πούν κάτι που δεν 8α καταλάβει....αν δηλαδή τους πείς ηταν εδω ο τεχνικός, δοκίμασε με άλλο λογαριασμο και παιζει, θα σε βάλουν να κάνεις παπάδες....ελεος!ποσα τέτοιο βλέπω κάθε μερα.....σημερα πήγα σε φορολογικό μηχανισμό που δεν αναβε καν η οθόνη...δεν εκαναν κάν τον κοπο να δουν οτι δεν ειναι στην πριζα(ατιμη καθαρίστρια...) οσο για το αξιόλογο service, ζήτησες κάτι απο τεχνικό (οχι πιτσιρικα) και δεν στο έκανε?να βρείς άλλο τεχνικό! εγω με υπολογιστές ξεκίνησα και εφτασα σε σημείο να κάνω service σε 3μετρα plotter, χαρακτικά laser, επισκευές σε πλακέτες δίσκων-φορητών-μητρικές, πελάτης μου μέχρι τώρα δυσαρεστημένος δεν εχει φύγει Μερικοί τρέχουν ακόμα με P4 και δεν έχουν σκοπό να το αλλάξουν γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..και εδώ που τα λέμε αν δεν παίζει βαριά τελευταία παιχνίδια που βγήκαν προχθές, ένας μέσος χρήστης, δεν έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη για κάτι ισχυρότερο.Άσχετο αν οι πιο πολλοί μπαίνουν στο τριπάκι "να πάρω κι αυτό, να πάρω κι εκείνο γιατί είναι καινούριο".Άρα XP απο μένα γιατί τα χρησιμοποιώ κοντά 9 χρόνια (και θα συνεχίσω πιθανώς για άλλα τόσα) σε πολλούς υπολογιστές και δεν είχα κανένα σοβαρό πρόβλημα.. εγώ πάντως στο ενα μηχάνημα εχω XP SP3 σε 3800+Χ2 με 2GB και μια ASUS 8800GTX την οποία πήρα απο ebay 60 ευρωπούλια. Παίζω ΑΝΕΤΑ GRID με effects, ενώ συνηθως στο μηχάνημα βλέπω MKV η δορυφορική, κατεβάζω, σερφάρω με 2 firefox και 5-6 tabs το καθενα ανοικτά, γράφω dvd και στο τσακίρ κέφι μπορεί να έχω και e-radio, αν δεν βλέπω ταινια μπορει να εχω κανενα gps πάνω να προγραμματίζω η κανένα κινητό για αναβάθμιση....αυτά δεν τα κάνω σε ασχετους χρόνους αλλά ταυτόχρονα, χωρίς κανένα πρόβλημα! οπως εκανα render ενα video στο studio πριν 4 χρόνια σχεδόν που το πήρα έτσι το κάνω και τώρα, δουλεύοντας παράλληλα η βλέπωντας και κανενα ταινιάκι. αν ο απλος χρήστης χρειάζεται περισσότερη ισχύ γιατι κάνει περισσότερα, τοτε αυτό αξίζει να το δω! παντως, πληροφοριακά αναφέρω οτι αν πάρετε κανενα μεταχειρισμένο pc με win98 με κόστος 50 ευρουλάκια πάλι θα κάνετε δουλειά στο facebook....αν θέλετε περισσότερα (office και msn η μεγαλη ισχυ για να βλέπετε και divx) τότε αναγκαστικά θα πάτε σε p4@1,7 με 768ram......μια χαρά θα τα καταφέρει Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2009 από mpentenis
BadBoy Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Ότι θα γινόταν το facebook κριτήριο αγοράς υπολογιστή, πραγματικά δεν το περίμενα.
Heatspreader Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Καιρός ήταν μπας και σταματήσουν πια να μας ζαλίζουν με τα XP! (XP έχω στο Laptop λόγω Walker L2) Η αλήθεια είναι, ότι μετά τα 98, τα XP ήρθαν σαν να ήταν (και ήταν) 10 έτη φωτός μπροστά! Τα Vista, ήταν απλά η συνέχεια, τίποτα σπουδαίο... Όμως! Το νέο Hardware για να παίξει σωστά, θέλει και το αντίστοιχο νέο Software - λειτουργικό. Επίσης σε κάποιους δεν άρεσαν τα Vista επειδή έπιανα πολύ RAM, μη ξεχνάμε ότι μνήμη που δεν αξιοποιείται είναι άχρηστη μνήμη. Τώρα τα Seven, ακόμα μία συνέχεια, τίποτα το σπουδαίο...
disqualified Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 παντως, πληροφοριακά αναφέρω οτι αν πάρετε κανενα μεταχειρισμένο pc με win98 με κόστος 50 ευρουλάκια πάλι θα κάνετε δουλειά στο facebook ετσι νομιζεις. Με 128MB μνημης (Γιατι τοσα ειχαν τα PC οταν επαιζαν με 98) δεν πας πουθενα στο internet.
mpentenis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 μια χαρα πας και το βλεπω σε πελατες που εχουν κατι ξεχασμένα μηχανήματα για τιμολόγηση. αν θες να κάνεις περισσότερα στο ιντερνετ τοτε βάζεις κατι παραπάνω. πάντως ειδικά το facebook ειμαι σίγουρος οτι εχει αυξήσει τις πωλήσεις σε φορητούς και netbook.....
efo355 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 δεν καταλαβα σου βρωμισαν ξαφνικα οι έλληνες τεχνικοί? αν καποιος καταστηματαρχης πηρε ενα πιτσιρικα της γειτονιας που ξερει απο παιχνιδια η εχει βάλει ενα δισκο στο μηχανημα του και τον ονομασε τεχνικο, μην τους βάζεις ολους στον ιδιο κουβά....για την ιστορία θα σου αναφέρω το εξής.σε μεγάλο ξενοδοχείο Γερμανικών συμφερόντων, εχουν ερθει 2 μαστορια της μηχανογράφησης για να στήσουν νέα προγράμματα (ετών περίπου 40, κουστουμαρισμένοι...) Δεν ήξεραν να προγραμματισουν ενα ΟΚΙ 3320 να τυπώνει γερμανικά! αυτό αν εχεις δει μια φορά ΟΚΙ δεν το ξεχνάς πως γίνεται.....αυτό σημαίνει οτι οι Γερμανοί τεχνικοί ειναι FTP? Αν έρθω να σου φτιάξω κάτι στο σπίτι κάτω απο 30-40 δεν θα σου πάρω, μην με καλείς όμως για να σου βάλω ενα USB καλώδιο, ενα εκτυπωτή που ΕΧΕΙ οδηγίες, ενα ρουτερ που εχει ενα κ@#λοmanual μέσα, μην με παίρνεις 8 το πρωί η 11 το βράδυ τηλέφωνο. 20 χρόνια ασχολούμαι με τους υπολογιστές, εχω βγάλει τα μάτια μου στις οθόνες, δηλαδή ο γιατρός που θα σου πάρει 50 ευρώ για να σε ακροαστεί μέσα σε 1 λεπτό η θα σου βγάλει μια τσίτα απο τον κ@#ο είναι ποιο έξυπνος η μήπως αυτοί ειναι ποιο εξυπνοι που στα παίρνουν με χρέωση ανα λεπτό?Οι ηλεκτρολόγοι χρεώνουν κατσαβιδιά και χιλιάρικο, και αυτοί γιατροί είναι? Τα trussardi-guess-D&G τζινάκια κλπ που αγοράζουν ολοι με 200% κέρδος (λόγω δουλειάς βλέπω τιμολόγια αγοράς και αξία πώλησης) είναι ευκαιρίες? Εγώ πάντως το ίδιο χρεώνω είτε κάνω φορματ σε Η/Υ σπιτιού είτε με καλέσεις να σου βάλω ενα εκτυπωτή. Στο facebook ξέρεις να μπαίνεις, ενα manual δεν ξέρεις να το διαβάσεις? Χωρίς να είμαι επαγγελματίας τεχνικός (απλά έχω βοηθήσει πολύ κόσμο για προβλήματα σε hardware-software) αυτά που μόλις είπες είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!!! Είχα πέσει σε περίπτωση που δεν ήξερε το copy-paste αλλά το να μπεί στο mirc( το σκηνικό έχει κάποια χρόνια) το είχε μάθει! Υπάρχουν πολλές εξοργιστικές περιπτώσεις αδιαφορίας και γι'αυτό όπου πετυχαίνεις τέτοιους βάρα στο ψαχνό
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 IT Crowd ftw ορέ!
status Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 IT Crowd ftw ορέ! δυστυχώς δε μπορώ να βάλω 1+ :Ρ οπότε βολέψου με το ένα :Ρ
JohnnyDragon Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Μα καλά...στο μεγαλύτερο Ελληνικό τεχνολογικό forum και κάποιος κάνει ένα τόσο άκυρο, προσβλητικό, και συκοφαντικό Post για τους Έλληνες τεχνικούς, και το post αυτό υπάρχει ακόμα??? Και στο κάτω κάτω αν κάποιοι είναι καλύτεροι γιατί φωνάζουν τεχνικό? Μα είμαστε σοβαροί? Και τι ιστορίες είναι αυτες περί Linux? Σαν Hackerakia του δημοτικού που μάθαν νέα λέξη. Ναι ξέρουμε καλά τις δυνατότητες του Linux, αλλά κόντρες windows vs linux είναι κάτι παραπάνω απο ανώριμες τέλη του 2009, πόσο μάλλον σε ένα topic που γράφτηκε για κάτι εντελώς συγκεκριμένο. Και για το θέμα μας. Πιστεύω πως είναι εκβιαστική η παύση υποστίρηξης στα xp, μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών windows χρησιμοποιούν xp. Λογικό θα ήταν εαν πλέον είχαν μειωθεί σημαντικά οι χρήστες αυτοί. Είναι όμως σωστή τέτοια απόφαση? Βέβαια το οικονομικό συμφέρον απο πίσω είναι τεράστιο απο όποια μεριά και αν το δεις. Αλλά το θεωρώ προσβλητικό προς τον τελικό καταναλωτή το γύρισμα της πλάτης σε ένα τόσο μεγάλο κοινό.
mpentenis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 δεν παίζει να σταματήσει η υποστήριξη σε SP3 αφού ακόμα το πουλάνε...δεν μπορώ να καταλαβω βέβαια γιατι λενε για το SP2, αφού θεωρητικά θα βάλεις το SP3 θες δεν θες υποστήριξη. δουλειά παντως θα κάνουμε οπου χρειαστουν XP, απλα κατεβάζεις μια φορά τα updates και μετα κανεις update μονος σου ακομα και αν δεν υπάρχουν στο ιντερνετ. Προφανώς η πολιτική που ακολουθούν αποτελεί μονόδρομο μηπως σταματήσουν οι χρηστες να χρησιμοποιούν τα XP (χλωμό το κόβω), αλλιώς οπως φάνηκε με τα Vista και ειναι γνωστό στον χώρο, εαν δουλεύει δεν το πειράζουμε, γιατι να βάλω 7άρια αφού μια χαρα κάνω δουλειά με τα XP? εγώ πάντως περιμένω απο την MS τα 7αρια (λόγω συνεργασίας) αλλα σε ενα δίσκο θα αφήσω τα XP οπως ειναι, αυτο το πραμα δεν βγαίνει απο το pc σε λιγοτερο απο ενα χρόνο. βασικα δεν τους βαράω στο ψαχνο αν δώ οτι οντως δεν ξέρουν, πχ πριν λίγες μέρες πήγα σε ενα ζευγάρι ηλικιωμένους που αγορασαν ενα notebook και ήθελαν να συνδέσω το conn-x, να τους δείξω πως μπαινουν στο ιντερνετ, στο facebook (!), πως βλέπουν τον καιρό και διάφορα τέτοια.εκει πήρα πολύ λιγότερα απο οτι θα επαιρνα συνήθως για τις 3 ώρες που έκατσα, αλλά είδα οτι δεν ηξεραν. Αφού αναφέρθηκε και για τους έλληνες τεχνικούς, καθότι ορισμένους δεν τους καλύπτουν γιατί μάλλον εχουν μηχανήματα που ήρθαν απο την NASA, χθες μου έφεραν ενα φορητό HP με 17" ενός έτους που είχε πέσει πάνω ενα ποτήρι χυμός (συμπυκνωμένος, γεμάτος ζάχαρη). Το μηχάνημα μέσα είχε τόσα σιρόπια που δεν άνοιγε ουτε το DVD, ακομα και αν το τράβαγες με το χέρι. μου πήρε σχεδόν 6 ώρες αλλά τώρα το μηχάνημα με εξαιρεση το πληκτρολόγιο (γιατι ειναι fix και δεν μπορώ να το λύσω) παίζει μια χαρά(ακομα και το dvd), ακομα και για αυτο ομως υπάρχει η λύση του μικρού ασυρματου η ενσύρματου. Η Wifi είχε 6 ποδαράκια μαύρισμένα, προφανώς απο σπινθήρα, τα οποια καθάρισα. πέρασα ολο το μηχάνημα με αλκοολες, χημικά, ζεστο αερα κλπ ωστε να λειτουργησει, αλλαξα σιλικόνες καθάρισα τα hinges και ελυσα-καθάρισα την οθόνη. Στο εξωτερικό θα στο έκαναν αυτό δηλαδη η επρεπε να πω στην πελάτισσα να το πετάξει εξ αρχής? εγω θα πάρω ενα καλό ποσό (οχι 20 αλλα ουτε 150) αλλα της γλίτωσα πολύ περισσότερα. Στα υπόψιν της ανέφερα εξ αρχης οτι το όλο εγχείρημα ισως να μην πετύχει και οτι μπορούσε να κρατησει απο το μηχάνημα τον 320αρι δισκο, τον μόνο λειτουργικό κομμάτι, για τον οποιο της βρήκα με 10.90 μικρο εξωτερικό κουτι το οποιο θα τον μετέτρεπε σε εξωτερικό δίσκο (με κόστος 10.90 αντι για 79 που εκανε ο αντίστοιχος, για τον οποιο επίσης κοιταξα τιμή για να συγκρινω και να της πω τι ειδα). Τέτοιες ενέργειες προφανώς ξεχωρίζουν κάποιους τεχνικούς απο τα πιτσιρίκια που βάζουν για φτηνο μεροκάματο καποιοι να δουλεύουν καθώς και απο τα πιτσιρίκια που προγραμματισαν ενα conn-x σε ενα γραφείο και ξαφνικά εγιναν οι ΙΤ της επιχείρησης. αυτα, και οπως αναφέρω στους πελάτες μου αν σου έρθω για μισή ωρα και σου πάρω 50 ευρώ δεν σημαίνει οτι ήταν εύκολη η δουλειά, σημαίνει οτι ήξερα τι να κάνω. προφανως αν καποιος κάνει 4 ώρες και σου πάρει συνολικά 20 τοτε είναι φτηνότερος και καλύτερα να τον πάρεις, τις υπόλοιπες 3,5 ώρες όμως που δεν μπορείς να δουλέψεις μάλλον έχεις χάσει περισσότερα απο 30 ευρώ.
Moderators Praetorian Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Η αλήθεια είναι, ότι μετά τα 98, τα XP ήρθαν σαν να ήταν (και ήταν) 10 έτη φωτός μπροστά! Εχμ, μετά τα 98 ήρθαν πρώτα τα καταραμένα ME και μετά τα Windows 2000. Και μετά τα XP (που ήταν πολύ κοντά στα 2000). Imho (και χωρίς να έχω παίξει πολύ με τα 7, οπότε ενδεχομένως να είμαι way off), τα XP ήταν για τα 2000, πάνω κάτω αυτό που είναι τα 7 για τα Vista. Πάντως αναμενόμενα και λογικά τα νέα. Το έχουν κάνει και με τα Windows 98, ME και με τα XP SP1a, και (από όσο θυμάμαι) έχουν ανακοινώσει από καιρό ότι θα σταματούσαν την υποστήριξη για 2000 και XP SP2 και έχω την εντύπωση ότι είχαν δώσει και παράταση την οποία διανύουμε τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα