billys7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Ξανατσέκαρα απόψε. Κατευθείαν η γραμμή στο ρούτερ, χωρίς τίποτα πάνω (εννοώ τηλέφωνο και σπλίτερ-φίλτρο) η ταχύτητα μου είναι περίπου 7. Σύνδεσα μόνο το σπλίτερ - φίλτρο και η ταχύτητα μου έπεσε στο 5. Μόλις έβαλα και το τηλέφωνο έπεσα στο 4. Το upload σταθερό στο 0,75 με 0,76 σε όλες τις περιπτώσεις. Καλώδια συνδέσεων, και όχι εγκατάστασης δοκίμασα πολλά. Φίλτρα δοκίμασα 3, και 2 τηλεφωνικές συσκευές. Επίσης 2 ρούτερ. Δοκίμασα και σε άλλες πρίζες του σπιτιού. Πάντα τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. Όταν το έδωσα βλάβη, το ήλεγξαν και μου είπαν, αφού κατευθείαν (συνδέοντας το πριζάκι στο ρούτερ) πιάνω 7 με 8 είμαι εντάξει από αυτούς. Δεν μπορώ να βρω τι μπορεί να είναι. Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά έγιναν αν θυμάμαι καλά, όταν μου έκαναν έκπτωση και άλλαξαν το πρόγραμμα double play που είχα. Υπάρχει περίπτωση αυτά να οφείλονται στον πάροχο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Εκεί που δούλευαν όλα καλά, ξαφνικά με το που σηκώνω το ακουστικό του τηλεφώνου η γραμμή πέφτει. Η συνδεσμολογία είναι απλή: Μια πρίζα, από την οποία φεύγει ένα καλώδιο μήκους 5 μέτρων περίπου. Στην άκρη του καλωδίου έχει τοποθετηθεί φίλτρο-splitter, από το οποίο διακλαδώνεται σε router και τηλέφωνο. Από την εξυπηρέτηση πελατών μου είπαν ότι η γραμμή μου είναι καθαρή και να αντικαταστήσω το splitter γιατί μπορεί να κάηκε. Έχω δοκιμάσει τέσσερα διαφορετικά και το πρόβλημα παραμένει. Με το που σηκώνω το ακουστικό η γραμμή πέφτει και από το ακουστικό ακούγονται στο βάθος παράσιτα. Αν αποσυνδέσω το router από το φίλτρο ή το κλείσω, τα παράσιτα χάνονται. Έχει κάποιος καμιά ιδέα; διότι προφανώς δε φταίει το φίλτρο, εκτός αν έχω πέσει σε όλα τα ελαττωματικά, τι να πω. και για σενα ισχυουν τα ιδια με τον φιλο που εγραψα πιο πανω.α.δοκιμασε με μικρο τηλεφωνικο καλωδιο.β.συνηθως τετοια προβληματα ειναι στο χωρο του πελατη(συνηθως) .λεω συνηθως γιατι εσυ επαιζες μια χαρα τοσο καιρο δεν ειναι οτι το κανει απο την αρχη.μηπως βαλατε κανα συναγερμο και δεν βαλατε φιλτρο?αλλιως πρεπει να κανεις δοκιμη αυτα που γραψαμε πιο πανω αλλιως φωναζεις τον Isp να κανει ελεγχο στον χωρο σου και μετα να κανει και τους ελεγχους εξω απο το σπιτι.μπορει να ειναι και στο αστικο κεντρο οπως εγραψα.μπορει και θεμα χαλκου αν και λιγο σπανιο αλλα μπορει και κατι μεσα στο σπιτι.δυσκολο 4 ελαττωματικα φιλτρα/σπλιττερ.για να μην πω αδυνατο.εκτος αν φταιει το 5 μετρο τηλεφωνικο καλωδιο.απλα παιρνεις τον Isp λες οτι δοκιμασες με μικρο καλωδιο και αλλα splitter και οτι παλι το ιδιο.επισης αν εχεις τηλεφωνα σε αλλα πριζακια τοτε βγαλτα και τα τηλεφωνα και τα φιλτρα και δοκιμασε παλι Ξανατσέκαρα απόψε. Κατευθείαν η γραμμή στο ρούτερ, χωρίς τίποτα πάνω (εννοώ τηλέφωνο και σπλίτερ-φίλτρο) η ταχύτητα μου είναι περίπου 7. Σύνδεσα μόνο το σπλίτερ - φίλτρο και η ταχύτητα μου έπεσε στο 5. Μόλις έβαλα και το τηλέφωνο έπεσα στο 4. Το upload σταθερό στο 0,75 με 0,76 σε όλες τις περιπτώσεις. Καλώδια συνδέσεων, και όχι εγκατάστασης δοκίμασα πολλά. Φίλτρα δοκίμασα 3, και 2 τηλεφωνικές συσκευές. Επίσης 2 ρούτερ. Δοκίμασα και σε άλλες πρίζες του σπιτιού. Πάντα τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. Όταν το έδωσα βλάβη, το ήλεγξαν και μου είπαν, αφού κατευθείαν (συνδέοντας το πριζάκι στο ρούτερ) πιάνω 7 με 8 είμαι εντάξει από αυτούς. Δεν μπορώ να βρω τι μπορεί να είναι. Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά έγιναν αν θυμάμαι καλά, όταν μου έκαναν έκπτωση και άλλαξαν το πρόγραμμα double play που είχα. Υπάρχει περίπτωση αυτά να οφείλονται στον πάροχο ? να φταιει οτι αλλαξες προγραμμα δεν φταιει.να φταιει κατι στον παροχο ναι.εφοσον δεν μπορεις να κανεις καποιον αλλον ελεγχο εσυ στον κατανεμητη ή στα υπολοπα που εγραψα τοτε φωναζεις τον παροχο υποχρεωτικα.η απαντηση του παροχου παντως δεν ειναι οτι καλυτερο.απο την στιγμη που δεν μπορεις να τεσταρεις κατι παραπανω και το προβλημα που αντιμετωπιζεις ειναι εμφανες οτι γινεται οταν βαλεις πανω splitter κτλ τοτε πρεπε να ερθουν να το δουν.η απαντηση απο αυτους ειμαι ενταξει δεν ειναι οτι καλυτερο γιατι πολυ απλα δεν εχεις γνωσεις για να δοκιμασεις κατι παραπανω.δηλαδη τι αλλο να κανεις εσυ?να αλλαξεις φιλτρο/σπλιττερ/τηλεφωνο το εκανες ηδη.αλλο τοσο οτι το προβλημα εμφανιστηκε ξαφνικα οποτε μπορει να ειναι κατι απεξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MySt3R10uSs Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα,sorry για το grave digging αλλα έπεσα πανω σε αυτό το θέμα και θυμήθηκα το πρόβλημα μου... Έχω μόνο μία πρίζα του ΟΤΕ στο σπίτι από την οποία φεύγει ένα καλώδιο και καταλήγει σε εναν splitter σαν της φωτογραφίας http://i00.i.aliimg.com/img/pb/702/764/104/1104764702_624.jpg Από τον splitter φευγουνε 2 καλώδια,ενα για το ρουτερ ενα για το σταθερο τηλέφωνο...Χρειάζεται να βάλω κανα φίλτρο; Έχω συχνές διακοπές του ιντερνετ και απ'ότι έχω παρατηρήσει αυτό συμβαίνει επίσης όταν μιλάμε στο τηλέφωνο. (τα λαμπάκια του ρουτερ καμια φορά σβήνουν).Χρησιμοποιώ powerline,οπως ειχα αναφερει και σε θεμα μου πιο παλιά αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα powerlines και εξετάζω κάθε πιθανή περίπτωση επίλυσης του προβληματος πριν πάω σε client mode... Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα,sorry για το grave digging αλλα έπεσα πανω σε αυτό το θέμα και θυμήθηκα το πρόβλημα μου... Έχω μόνο μία πρίζα του ΟΤΕ στο σπίτι από την οποία φεύγει ένα καλώδιο και καταλήγει σε εναν splitter σαν της φωτογραφίας http://i00.i.aliimg.com/img/pb/702/764/104/1104764702_624.jpg Από τον splitter φευγουνε 2 καλώδια,ενα για το ρουτερ ενα για το σταθερο τηλέφωνο...Χρειάζεται να βάλω κανα φίλτρο; Έχω συχνές διακοπές του ιντερνετ και απ'ότι έχω παρατηρήσει αυτό συμβαίνει επίσης όταν μιλάμε στο τηλέφωνο. (τα λαμπάκια του ρουτερ καμια φορά σβήνουν).Χρησιμοποιώ powerline,οπως ειχα αναφερει και σε θεμα μου πιο παλιά αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα powerlines και εξετάζω κάθε πιθανή περίπτωση επίλυσης του προβληματος πριν πάω σε client mode... Ευχαριστώ οχι δεν θελει κατι αλλο εκτος αν εχει προβλημα το splitter οποτε εκει αλλαζεις splitter.θα μπορουσε να φταινε και αλλα πραγματα πχ να εχεις συναγερμο χωρις φιλτρο ή καποιος να εχει συνδεσει στην κεντρικη πριζα και το αναπληρωματικο καλωδιο.πολλες φορες αυτο μπορει να γινει και απο οξειδωση σε καλωδια πχ στο εσκαλιτ ή στην χωνευτη. μπορει βεβαια να φταιει και κατι στην γραμμη του οτε ή στο splitter του παροχου στο αστικο κεντρο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
simply88 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Το splitter κανει την δουλεια του filter; Εχω την τηλεφωνικη συσκευη πανω σε splitter και το splitter στο μπριζακι αλλα το router ειναι σε αλλο δωματιο. H υποδοχη του router στο splitter ειναι κενη. Δουλευει ετσι σαν filter; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zerg13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Εχω το pstn spliter και με καλωδιο το βαζω απευθειας σε ασυρματο τηλεφωνο. Θελω και filteraki; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Το splitter κανει την δουλεια του filter; Εχω την τηλεφωνικη συσκευη πανω σε splitter και το splitter στο μπριζακι αλλα το router ειναι σε αλλο δωματιο. H υποδοχη του router στο splitter ειναι κενη. Δουλευει ετσι σαν filter; Ναι Εχω το pstn spliter και με καλωδιο το βαζω απευθειας σε ασυρματο τηλεφωνο. Θελω και filteraki; οχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
satsok2 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Έχω νόβα και πήρα τηλ για συχνές αποσυνδέσεις. Αφού έκαναν έναν έλεγχο στη γραμμή (έκλεισα και με πήραν στο κινητό όσο τον έκαναν) μου είπαν ότι η γραμμή δεν έχει κάτι και πρότειναν να βάλω το ρούτερ σε φίλτρο. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DanielRGr Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 1 hour ago, satsok2 said: Έχω νόβα και πήρα τηλ για συχνές αποσυνδέσεις. Αφού έκαναν έναν έλεγχο στη γραμμή (έκλεισα και με πήραν στο κινητό όσο τον έκαναν) μου είπαν ότι η γραμμή δεν έχει κάτι και πρότειναν να βάλω το ρούτερ σε φίλτρο. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;;;; ADSL? VDSL? Ανεβασε και στατιστικα απο το μοντεμ. Στα τυφλα δεν δινονται καλες συμβουλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
satsok2 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Μα το ρουτερ πανω σε φιλτρο; Στατιστικά απο που; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 2 hours ago, satsok2 said: Μα το ρουτερ πανω σε φιλτρο; Στατιστικά απο που; τηλεφωνο μονο του θελει φιλτρο. ρουτερ και τηλεφωνο μαζι splitter η διακλαδωτη με φιλτρο για το τηλεφωνο. το ρουτερ μονο του τιποτα αν εχουμε vdsl ειναι Must η σωστη καλωδιωση https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
satsok2 Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 6 ώρες πριν, poulinos είπε τηλεφωνο μονο του θελει φιλτρο. ρουτερ και τηλεφωνο μαζι splitter η διακλαδωτη με φιλτρο για το τηλεφωνο. το ρουτερ μονο του τιποτα αν εχουμε vdsl ειναι Must η σωστη καλωδιωση https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Σ'ευχαριστώ. Ξαναπήρα και απ' ότι φαίνεται θα έρθει τεχνικός της nova. 20ε κόστος αν αφορά πρόβλημα μέσα στο σπίτι. Αλλιώς δωρεάν. Θα χρειαστώ πρόσβαση στο κουτί (κατανεμητή?) της πολυκατοικίας σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DanielRGr Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 5 hours ago, satsok2 said: Σ'ευχαριστώ. Ξαναπήρα και απ' ότι φαίνεται θα έρθει τεχνικός της nova. 20ε κόστος αν αφορά πρόβλημα μέσα στο σπίτι. Αλλιώς δωρεάν. Θα χρειαστώ πρόσβαση στο κουτί (κατανεμητή?) της πολυκατοικίας σωστά; Ναι, θα ελεγξει και εκει λογικα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 On 17/04/2021 at 07:01, satsok2 said: Σ'ευχαριστώ. Ξαναπήρα και απ' ότι φαίνεται θα έρθει τεχνικός της nova. 20ε κόστος αν αφορά πρόβλημα μέσα στο σπίτι. Αλλιώς δωρεάν. Θα χρειαστώ πρόσβαση στο κουτί (κατανεμητή?) της πολυκατοικίας σωστά; nai συνηθως απο εκει ξεκιναει για να δει ποσο sync εχει κατω και μετα ποσο εχει πανω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα