aios Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 καλησπέρα! Για να μην ανοίγω νέο θέμα, ποστάρω εδώ το πρόβλημα που έχω με τη συνδεσμολογία της γραμμής στο σπίτι μου (ADSL over PSTN). Έχουμε και λέμε. Στο σαλόνι, έχω 2 τηλεφωνικές πρίζες: i) κεντρική τηλεφωνική πρίζα 1, τίποτα κουμπωμένο πάνω , ii) τηλεφωνική πρίζα 2, με το τηλέφωνο πάνω (με ένα splitter και ένα φίλτρο συνδεδεμένο πριν τη συσκευή). Στο δωματιό μου έχω το ρουτερ (USRobotics 9107) κουμπωμένο στην τηλεφωνική πρίζα 3 (απευθείας, χωρίς κανένα φίλτρο, splitter). Ενώ ο συνδυασμός αυτός δούλευε για κάποιους μήνες, το τελευταίο διάστημα, όταν παίρνει καποιος τηλ, χάνεται με τη μια η σύνδεση. Να πάρω καινούριο φίλτρο, splitter? Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία? Υπόψην, μία μόνο τηλεφωνική συσκευή υπάρχει σε όλο το σπίτι και αυτή είναι συνδεδεμένη στην πρίζα νο2. Πρίζα 1: Τίποτα συνδεδεμένο Πρίζα 2: Splitter -> έξοδος ΤEL -> φίλτρο και σύνδεση με τη συσκευή -> έξοδος MODEM κενή Πρίζα 3: απευθείας σύνδεση στο ρούτερ Κάθε βοήθεια δεκτή Ευχαριστώ!
SPANK Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Η " κλασσική " συνδεσμολογία ειναι splitter στην μπρίζα που θα βάλεις το router και αν θες βάζεις και τηλέφωνο και φιλτράκια σε ολες τις αλλες μπρίζες του σπιτιού που χρησιμοποιείς τηλέφωνα. Το splitter πρέπει να παει εκει που ειναι το router (αν θες το βάζεις και απευθείας βέβαια οπως και το εχεις) και στις αλλες μπρίζες με τα τηλέφωνα απλα φιλτράκια Edit : Πρίζα 1: Τίποτα συνδεδεμένο Πρίζα 2: φίλτρο -> τηλέφωνο Πρίζα 3: Απευθείας σύνδεση στο ρούτερ (η βάζεις splitter αν θέλεις να εχεις και τηλέφωνο ταυτόχρονα) Αν το πρόβλημα υπάρχει ακόμα δοκίμασε να βάλεις το router και με splitter Τέτοια θέλεις σε ολες τις μπρίζες που χρησιμοποιείς τηλέφωνα Splitter για το router Καμια φορά βέβαια το splitter τα παίζει οποτε δοκίμασε αν εχεις κανενα αλλο (εχει τύχει και σε εμενα) 2
aios Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Ευχαριστώ SPANK , οπότε η συνδεσμολογία γίνεται ως εξής: Πρίζα 1: Τίποτα συνδεδεμένο Πρίζα 2: Φίλτρο -> τηλεφωνική συσκευή Πρίζα 3: ρούτερ απευθείας συνδεδεμένο Το δοκιμάζω όταν γυρίσω σπίτι και ποστάρω πάλι. 1
aios Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δοκίμασα την παραπάνω συνδεσμολογία αλλά με το που παίρνει κάποιος τηλ. πέφτει η σύνδεση. Θα δοκιμάσω με splitter στην πρίζα 3 και ξαναποστάρω.
SPANK Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δοκίμασε μετα το ιδιο με το router στην κεντρική μπρίζα (Πρίζα 1) χωρις και με splitter
aios Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Μέχρις στιγμής καλά πάει. Απέχει πολύ η κεντρική πρίζα από το δωμάτιο, οπότε δεν μπορώ να βάλω το ρουτερ (ενσύρματο) στο σαλόνι. Βλέπω πως πάει η κατάσταση σήμερα και ξαναποστάρω αύριο απόγευμα πάλι. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη βοήθειά σου.
SPANK Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Οκ πες οταν εχεις νεα αλλα πιστεύω θα εισαι κομπλέ με το splitter στο router
poulinos Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 επισης μηπως εχεις συναγερμο και δεν εχεις φιλτρο εκει?
aios Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Αν και αρχικά η κατάσταση κάπως είχε φτιάξει, με το που καλώ κάποιον από το σταθερό, πέφτει το ιντερνετ. Παρατηρώ και το άλλο παράδοξο, όταν δέχομαι κλήση, άλλες φορές πέφτει, τις περισσότερες όμως όχι. Έβαλα καινούριο splitter, πάλι όμως τα ίδια. Σκέφτομαι να πάρω αύριο και καινούριο φίλτρο, μήπως οφείλεται σε αυτό. Έχουμε συναγερμό αλλά πως θα μπει φίλτρο εκεί? Μήπως δεν καταλαβαίνω καλά την ερώτησή σου φίλε poulinos.
poulinos Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 αν δεν εχεις βαλει φιλτρο στο συναγερμο λογικο να εχεις θεματα.λογικα στον συναγερμο υπαρχει τηλεφωνικο καλωδιο που μπαινει πανω σε αυτον για να καλεσει την εταιρεια η εσενα αμα γινει κατι.πρεπει να μπει φιλτρο ακριβως πριν.το πως θα το βαλεις ειναι λιγο σχετικο με την εννοια οτι θες καποια εργαλεια εκτος αν κανεις ματισεις με μονωτικη ταινια.χωρις φιλτρο στο συναγερμο ειναι λογικο να υπαρχουνδιαφορα προβληματα. οπως αποσυγχρονισμοι οταν παει να καλεσει ο συναγερμος και διαφορα τετοια.ακομα και χαμηλη ταχυτητα. 1
aios Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το συναγερμό τον έχουμε χρόνια όμως και δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα με το ίντερνετ, μήπως δεν οφείλεται σε αυτό? Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω αυτό που μου λες γιατί δεν έχω τη γνώση, εμπειρία να βρω το καλώδιο αυτό. Εκτός από το να πάρω νέο φίλτρο, έχεις κάτι άλλο να μου προτείνεις?
poulinos Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το συναγερμό τον έχουμε χρόνια όμως και δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα με το ίντερνετ, μήπως δεν οφείλεται σε αυτό? Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω αυτό που μου λες γιατί δεν έχω τη γνώση, εμπειρία να βρω το καλώδιο αυτό. Εκτός από το να πάρω νέο φίλτρο, έχεις κάτι άλλο να μου προτείνεις? γενικως περα απο φιλτρα δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο αμα δεν πιανουν τα χερια σου.ολα τα αλλα προυποθετουν να λυσεις τα πριζακια κτλ και παει λεγοντας.μια λυση θα ηταν να αφηνες ενεργο μονο το κεντρικο πριζακι και εκει να βαζεις με splitter Τηλεφωνο και ρουτερ αλλα θα πρεπε να αποσυνδεσεις απο πισω απο το πριζακι τα υπολοιπα δωματια.μπορει να υπαρχει και καποιο αναπληρωματικο.πολλαμπορει να ειναι αλλα συνηθως οταν βλεπω τετοιο προβλημα κατι φταιει στο σπιτι αντε και στον κατανεμητη κανα οξειδωμενο καλωδιο
billys7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα σας. Συνεχίζω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα. Η συνδεσμολογία που έχω είναι τυπική με σπλίτερ-φίλτρο στην πρίζα που έρχεται η γραμμή και από εκεί διαχωρίζω στο μόντεμ και στο τηλέφωνο. Ενώ 5 χρόνια όλα οκ, η ταχύτητα που έπιανα ήταν περίπου 8,5Mb, ξαφνικά και χωρίς καμμία αλλαγή εξοπλισμού, από πέρυσι η ταχύτητα μου έχει πέσει στο μισό. Όταν βγάζω το σπλίτερ και το τηλέφωνο η ταχύτητα μου επανέρχεται. Δοκίμασα άλλα σπλίτερ, διαφορετικά τηλέφωνα αλλά και με σκέτο φίλτρο στο τηλέφωνο και απευθείας το καλώδιο στο ρούτερ. Αποτέλεσμα, όταν στη γραμμή συνδέω απευθείας και μόνο το ρούτερ, η ταχύτητα μου είναι 8,5. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις πέφτει στο μισό. Σκέφτομαι να δοκιμάσω άλλη εταιρεία παροχής ίντερνετ, αλλά προτού φτάσω εκεί, έχετε υπόψη σας τι μπορεί να φταίει ?
Physics_Rulez Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Εκεί που δούλευαν όλα καλά, ξαφνικά με το που σηκώνω το ακουστικό του τηλεφώνου η γραμμή πέφτει. Η συνδεσμολογία είναι απλή: Μια πρίζα, από την οποία φεύγει ένα καλώδιο μήκους 5 μέτρων περίπου. Στην άκρη του καλωδίου έχει τοποθετηθεί φίλτρο-splitter, από το οποίο διακλαδώνεται σε router και τηλέφωνο. Από την εξυπηρέτηση πελατών μου είπαν ότι η γραμμή μου είναι καθαρή και να αντικαταστήσω το splitter γιατί μπορεί να κάηκε. Έχω δοκιμάσει τέσσερα διαφορετικά και το πρόβλημα παραμένει. Με το που σηκώνω το ακουστικό η γραμμή πέφτει και από το ακουστικό ακούγονται στο βάθος παράσιτα. Αν αποσυνδέσω το router από το φίλτρο ή το κλείσω, τα παράσιτα χάνονται. Έχει κάποιος καμιά ιδέα; διότι προφανώς δε φταίει το φίλτρο, εκτός αν έχω πέσει σε όλα τα ελαττωματικά, τι να πω.
poulinos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα σας. Συνεχίζω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα. Η συνδεσμολογία που έχω είναι τυπική με σπλίτερ-φίλτρο στην πρίζα που έρχεται η γραμμή και από εκεί διαχωρίζω στο μόντεμ και στο τηλέφωνο. Ενώ 5 χρόνια όλα οκ, η ταχύτητα που έπιανα ήταν περίπου 8,5Mb, ξαφνικά και χωρίς καμμία αλλαγή εξοπλισμού, από πέρυσι η ταχύτητα μου έχει πέσει στο μισό. Όταν βγάζω το σπλίτερ και το τηλέφωνο η ταχύτητα μου επανέρχεται. Δοκίμασα άλλα σπλίτερ, διαφορετικά τηλέφωνα αλλά και με σκέτο φίλτρο στο τηλέφωνο και απευθείας το καλώδιο στο ρούτερ. Αποτέλεσμα, όταν στη γραμμή συνδέω απευθείας και μόνο το ρούτερ, η ταχύτητα μου είναι 8,5. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις πέφτει στο μισό. Σκέφτομαι να δοκιμάσω άλλη εταιρεία παροχής ίντερνετ, αλλά προτού φτάσω εκεί, έχετε υπόψη σας τι μπορεί να φταίει ? αν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε το ιδιο πραγμα στον κατανεμητη ή στην χωνευτη.αν δεν πιανουν τοσο πολυ τα χερια σου θα ανοιγα το κεντρικο πριζακι θα βγαζα τα καλωδια που πανε στα αλλα πριζακια και θα αφηνα μονο τα 2 καλωδια(ενα ζευγαρι) που ερχεται απο τον κατανεμητη/χωνευτη.θα ειναι το ζευγος που θα συγχρονισει το ρουτερ στα 8,5Mbit και θα ειναι το ζευγος που θα εχει πανω και ταση εφοσον εχεις Tdm Τηλεφωνια.και θα εκανα δοκιμη εκει.απλα προσεξε διοτι αμα βαλεις ενα σωστο καλωδιο και ενα λαθος τοτε το adsl μπορει να συγχρονισει αλλα θα ειναι με χαλια ταχυτητα ενω δεν θα εχεις τηλεφωνο/ταση.αν ειχα παλι προβλημα τοτε θα κοιταγα και στον κατανεμητη/χωνευτη μηπως υπαρχει καμια οξειδωση κτλ.αν δεν μπορεις να κανεις το τελευταιο τοτε θα το εδινα πρωτα απο ολα βλαβη στον παροχο να κανει ελεγχο σε κατανεμητη/χωνευτη και μετα στο αστικο κεντρο για να δουν αν ειναι καπου εκει το προβλημα.αν ειναι καπου εκει θα το φτιαξουν.αν δεν ειναι εκει σημαινει οτι ειναι στον χαλκο του οτε οποτε εκει και να αλλαζες παροχο θα μετεφερες και το προβλημα στον επομενο παροχο.επισης αν ειναι στην καλωδιωση σου και παροχο να αλλαξεις παλι το ιδιο θα γινοταν.οποτε πρεπει να βρεθει που ειναι το θεμα.παντως πολυ παραξενο αυτο που μου λες.σπανιο case.θελει δοκιμες για να δεις τι γινεται ειτε απο σενα ειτε απο τον παροχο αμα δεν το κατεχεις εσυ.να τρωει καποιο κολλημα το ρουτερ οταν μπαινει φιλτρο δυσκολο.να φταιει η γραμμη σαν χαλκος παλι λιγο δυσκολο αφου χωρις splitter παιζει κανονικα.αν εφταιγε το φιλτρο τοτε με το splitter θα πρεπε να παιζεις μια χαρα οπως και το αναποδο.εκτος αν το πειραζει κατι στην καλωδιωση ή αν υπαρχε καποιο θεμα απο την πλευρα του παροχου σε καμια splitter card.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα