poscaman Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρες σε όλους. Προσπαθώ να αποφασίσω ποιά απ τις 2 να αγοράσω. Η αγορά κατά 99% θα γίνει απο ebay. Βλέπω σημαντικές διαφορές στην τιμή τους, ενώ δεν είμαι σίγουρος ότι τα χαρακτηριστικά της d90 αξίζουν την διαφορά. Εσείς τι προτείνετε; Ευχαριστώ υγ. Μην μπει κάποιος στον κόπο να προτείνει άλλη μάρκα/μοντέλο. Είμαι #$%@^%$^% με αυτά τα 2 "τρελά μωρά"
Kryptonite Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δεν μπορώ να σου πω αν αξίζουν τα λεφτά τα επιπλέον χαρακτηριστικά που προσφέρει η D90 (αυτό θα το κρίνεις εσύ), πάντως έχει ορισμένες βασικές διαφορές απο την D80.. καταρχήν έχει 12.3MP CMOS sensor που απ' οτι λένε προσφέρει πάρα πολύ καλή ποιότητα (εφάμιλλη της D300), ενώ η D80 έχει 10.2MP CCD.Επίσης ένα πολύ βασικό είναι η ύπαρξη movie mode με δυνατότητα 720p HDTV (1280 x 720 24 fps) αλλά με μονοφωνικό ήχο.Ακόμα έχει έξοδο HDMI, είναι και πιο γρήγορη απο την D80, με μεγαλύτερο buffer και έχει αναβαθμισμένα AF settings και μερικές ακόμα αναβαθμίσεις σε presets και effects.Αυτάαααα.Η αλήθεια είναι οτι δεν την έχω δοκιμάσει..Έχω όμως δοκιμάσει την D80 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Ελπίζω να βοήθησα έστω λίγο.
TH_boy_20 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 η αγορα θα γινει απο ebay.com h ebay.co.uk?
grimpr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Κανε ότι κάνουν οι επαγγελματίες, άσε τα σώματα και επικεντρώσου σε φακούς. Χτύπα την ποιο συμφέρουσα αγορά σε σώμα και ας είναι παλιοτερο μοντέλο και κυνήγα τις ευκαιρίες σε καλούς φακούς. Μακροπρόθεσμα ΔΕΝ θα το μετανιώσεις και θα βγεις και κερδισμένος δεδομένου ότι τα σώματα ξεφτιλίζονται σε τιμές λόγω του ρυθμού ανανέωσης των μοντέλων, οι φακοί παραμένουν αθάνατοι και σε μεγάλη ζήτηση... Όταν πας σε DSLR, επενδύεις σε "σύστημα φακών", τα σώματα είναι αδιάφορα. Από μένα, ασχολήσου μόνο με Nikon και Olympus σε DSLR. Είναι οι καλύτερες εταιρείες με τα καλύτερα προιοντα και το ένα σύστημα συμπληρώνει το άλλο τέλεια με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. Αν και Ολύμπιος, οπαδός της Olympus και του Four Thirds, η Nikon είναι η δεύτερη επιλογή μου. Για αρκετούς Nikonians είναι η Oly. Υπάρχει μια αρμονική σχέση ανάμεσα στα συστήματα και προιοντα των 2 εταιρειών που δεν είναι τυχαία...
poscaman Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 η αγορα θα γινει απο ebay.com h ebay.co.uk? δεν έχει σημασία, μιας και τα 2 θα έχουν προϊόντα απ'ολο τον κόσμο. Θα κοιτάξω μήπως βρω πωλητή από Ευρώπη όμως... Τα φοβάμαι λίγο τα τελωνεία ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:54 ---------- Κανε ότι κάνουν οι επαγγελματίες, άσε τα σώματα και επικεντρώσου σε φακούς. Χτύπα την ποιο συμφέρουσα αγορά σε σώμα και ας είναι παλιοτερο μοντέλο και κυνήγα τις ευκαιρίες σε καλούς φακούς. Μακροπρόθεσμα ΔΕΝ θα το μετανιώσεις και θα βγεις και κερδισμένος δεδομένου ότι τα σώματα ξεφτιλίζονται σε τιμές λόγω του ρυθμού ανανέωσης των μοντέλων, οι φακοί παραμένουν αθάνατοι και σε μεγάλη ζήτηση... Όταν πας σε DSLR, επενδύεις σε "σύστημα φακών", τα σώματα είναι αδιάφορα. Από μένα, ασχολήσου μόνο με Nikon και Olympus σε DSLR. Είναι οι καλύτερες εταιρείες με τα καλύτερα προιοντα και το ένα σύστημα συμπληρώνει το άλλο τέλεια με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. Αν και Ολύμπιος, οπαδός της Olympus και του Four Thirds, η Nikon είναι η δεύτερη επιλογή μου. Για αρκετούς Nikonians είναι η Oly. Υπάρχει μια αρμονική σχέση ανάμεσα στα συστήματα και προιοντα των 2 εταιρειών που δεν είναι τυχαία... Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Με φακό δεν θα ασχοληθώ ακόμα, μιας και έχω το kit 18-70 της d70s που είχα παλαιότερα, καθώς και 1 φίλο που του περισσεύουν κανά 2 για να μου δανείσει. Προσωρινά έχω επικεντρωθεί στο σώμα... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:08 ---------- Δεν μπορώ να σου πω αν αξίζουν τα λεφτά τα επιπλέον χαρακτηριστικά που προσφέρει η D90 (αυτό θα το κρίνεις εσύ), πάντως έχει ορισμένες βασικές διαφορές απο την D80..καταρχήν έχει 12.3MP CMOS sensor που απ' οτι λένε προσφέρει πάρα πολύ καλή ποιότητα (εφάμιλλη της D300), ενώ η D80 έχει 10.2MP CCD.Επίσης ένα πολύ βασικό είναι η ύπαρξη movie mode με δυνατότητα 720p HDTV (1280 x 720 24 fps) αλλά με μονοφωνικό ήχο.Ακόμα έχει έξοδο HDMI, είναι και πιο γρήγορη απο την D80, με μεγαλύτερο buffer και έχει αναβαθμισμένα AF settings και μερικές ακόμα αναβαθμίσεις σε presets και effects.Αυτάαααα.Η αλήθεια είναι οτι δεν την έχω δοκιμάσει..Έχω όμως δοκιμάσει την D80 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Ελπίζω να βοήθησα έστω λίγο. Ευχαριστώ πολύ! Κατά την γνώμη μου, αυτά με bold είναι και τα σημαντικότερα. Από την άλλη, δεν είμαι και επαγγελματίας...
skrats Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Το βίντεο στις DSLR είναι άκρως απογοητευτικό... Όταν παίρνεις μια τέτοια μηχανή το τελευταίο που θα κάνεις είναι να ...τραβάς βίντεο!! Οπότε αν το οικονομικό σε ενδιαφέρει για το σώμα... go for D80!
poscaman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 τελικά πήγα στην D90. περιμένω το πακέτο. ευχαριστώ για τις πληροφορίες..
Kryptonite Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Μεγειά και καλές φωτογραφίες..Ρίξε και εντυπώσεις αμα την πάρεις στα χέρια σου!
tsaros13 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα Σου ήρθε η D90?? Τελωνείο πόσο πλήρωσες?? Σκέφτμαι να την πάρω και εγώ απο ebay.com αλλά είμαι λίγο επιφυλακτικός ακόμα.
poscaman Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 δεν μου ήρθε. αν δεις εδω (http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3135519#post3135519) γκρινιάζω... ο πωλητής έχει ξεκινήσει διαδικασίες αποζημίωσης. απο την άλλη έχω ήδη παραγγείλει δεύτερη από αμερική αυτή τη φορά, την οποία και περιμένω σε περίπου 20 μέρες. μπορει και παραπάνω γιατί ήταν preorder. όταν έχω νεώτερα θα ποστάρω
arxaggelos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 δεν μου ήρθε. αν δεις εδω (http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3135519#post3135519) γκρινιάζω... ο πωλητής έχει ξεκινήσει διαδικασίες αποζημίωσης. απο την άλλη έχω ήδη παραγγείλει δεύτερη από αμερική αυτή τη φορά, την οποία και περιμένω σε περίπου 20 μέρες. μπορει και παραπάνω γιατί ήταν preorder. όταν έχω νεώτερα θα ποστάρω πώς ακοπέυεις να αποφύγεις το τελωνείο?
poscaman Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 με προσευχη! πραγματικα τα ελληνικα τελωνεια οτι θελουν κανουν. κι αν πληρωσω, πληρωσα, δε βαριεσαι...
arxaggelos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 με την ευχή μου...... όταν με το καλό ξεμπερδέψεις, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, κάνε μια ενημέρωση pls
poscaman Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 μετά από πολύ μπλέξιμο με τα %@#^!#%$ Ελληνικά Ταχυδρομεία (ιδιωτικοποίηση τώρα!) έφτασε η πρώτη μηχανή που είχα παραγγείλει, και με 1,5 μηνα ακριβώς να την περιμένω. Τελωνεία δεν πλήρωσα γιατί ήρθε από Γερμανία. Όσον αφορά την ίδια την μηχανή είναι απίστευτη. Κάποια πράγματα που με εντυπωσίασαν, είναι το ότι παίρνει SD κάρτα και όχι Compact Flash όπως περίμενα, άκρως ευχάριστη έκπληξη μιας και πλέον όλα τα φορητά έχουν υποδοχή για κάρτα SD, ενώ για compact flash έπρεπε να κουβαλάς και card-reader. Άλλα highlights που με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα, είναι η δυνατότητα να τραβήξεις φωτογραφία ενώ βλέπεις στην οθόνη τι βγάζεις, (όπως γίνεται στις απλές compact μηχανές), δυνατότητα που σου λύνει τα χέρια όταν πρόκειται να τραβήξεις υπο γωνία. Επίσης η δυνατότητα να προβάλεις στην μεγάλη έγχρωμη οθόνη, ότι εμφανίζεται στην οθόνη των ρυθμίσεων. Από ταχύτητα εκεί στην nikon έχουν ξεφύγει. Με μια γρήγορη SDHC (sandisk extreme III) είναι ικανή να τραβήξει περί τις 100 (!!) συνεχόμενες φωτογραφίες,στην υψηλότερη ανάλυση, χωρίς να σταματήσει (φυσικά αναφέρομαι σε jpeg φωτογραφία, όχι nef) Ευχάριστη έκπληξη είναι και η δύνατότητα βίντεο, χωρίς να με έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, μιας και ο όγκος της μηχανής και το όνομα σε προκαταλαμβάνει για φωτογράφιση και όχι για βιντεοσκόπηση. 1-2 βιντεάκια που έχω τραβήξει, είναι μια χαρά πάντως. Αυτά σε γενικές γραμμές. Δεν αναφέρομαι σε τεχνικά χαρακτηριστικά μιας και είναι πολύ εύκολο να βρεθούν στο ίντερνετ. Για οτιδήποτε απορίες, ποστάρετε ελεύθερα edit. Να σημειώσω ότι η μηχανή ήρθε με τον kit 18-105VR της Nikorr. Συνολικά μαζί με μεταφορικά και ασφάλεια ήρθε στην Ελλαδα μεταχειρισμένη(πραγματικά σε ΠΟΛΥ καλή κατάσταση) απο Γερμανία στα 750 ευρώ, από ebay.de
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.