Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μια κασέτα ραδιοφώνου!!

Antwni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια κασέτα εδώ και 10 χρόνια ηχογραφημένη (από τα παιδικά μου χρόνια) και την βάζω στο κασετόφωνο σήμερα και παίζει μια χαρά!!Μετά όμως που την βάζει η αδελφή μου για να την ακούσει αρχίζει και μπερδεύεται η ταινία που έχει μέσα της (ενώ έπαιζε η κασέτα λέει ξαφνικά σταμάτησε και πατούσε το play αλλά ''έβγαινε'' συνέχεια και ανοίγει το καπάκι και βλέπει ότι είχε μπλεχτεί η ταινία της κασέτας)!!Όταν μπερδεύτηκε για πρώτη φορά με φώναξε η αδελφή μου και προσπάθησα να βγάλω την κασέτα αλλά είχε μπλεχτεί η ταινία και την χάλασα λίγο (δεν την έκοψα όμως:P) Λέω να αλλάξω κασετόφωνο μπας τα έπαιξε αυτό και παίρνω ένα της θείας μου και παίζει η κασέτα για 2-3 δευτερόλεπτα αλλά να τη πάλι και κολλάει!!:shock: Φοβάμαι μήπως σε μερικά σημεία δεν παίζει ο ήχος!!:shock::shock: Παιδιά plz πείτε μου τι να κάνω!!Να την περάσω με κάποιο τρόπο στον υπολογιστή, να την μετατρέψω σε mp3??Πείτε μου τι να κάνω για να σώσω την κασετούλα μου!!!!!!!!!!!:cry::cry:

Υ.Γ. Βασικά δεν ήξερα που ταιριάζει, ήμουν ανάμεσα στο video και audio και εδώ και το έβαλα εδώ:P!!Αν είναι ας το μετακινήσει κανένας moderator στο σωστό section!!

Δημοσ.

Θέλει ξετύλιγμα μέχρι να βρεις που έχει τσακίσει ή στριφώσει

για να την ξετσακίσεις , ξεστριφώσεις με απαλές κινήσεις και χωρίς να κάνεις δαχτυλιές (ίσως με κάποιο σουέντ γάντι).

Και μετά με ένα στυλό bic να την ξαναμαζέψεις σφιχτά αλλά προσεκτικά για να μην την κόψεις.

Δεν έχει πολλά ψωμιά πάντως και σίγουρα πρέπει να την μεταφέρεις σε ηλεκτρονική μορφή.

Αν έχει line out το κασετόφωνο το συνδέεις με το line in της κάρτας ήχου και γράφεις από εκεί με κάποιο πρόγραμμα.

Δημοσ.

Καταρχήν σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου (γιατί δεν περίμενα να μου απαντήσει και κάποιος :-D :o)!!!!

Την έχω τυλίξει την κασέτα αλλά σε κάποια σημεία έχει τσαλακωθεί, έχει στραβώσει λίγο αλλά μπήκε (όχι με πολύ δύναμη) απλώς τύλιγα την ταινία και χωνόταν κανονικά στην κασέτα!!

Πώς μπορώ να την μετατρέψω σε ηλεκτρονική μορφή??Γίνεται με το ραδιοκασετόφωνο??

Πχ. Με αυτό εδώ πώς την μετατρέπουμε??

Δημοσ.

Στα τσαλακωμένα σημεία μην περιμένεις να παίζει όπως πριν ( θα ακούγονται θόρυβοι και διακοπές όταν περνάει η κεφαλή από εκεί).

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό.

Το συγκεκριμένο boombox που λες , απ' ότι λέει γράφει σε mp3 με το πάτημα ενός κουμπιού.

Αλλά 129 ευρώ!!! Εκτός αν έχεις πολλές κασέτες οπότε ίσως να βολεύει.

Αν έχεις υπολογιστή με κάρτα ήχου,

και κασετόφωνο που βγάζει Line Out μπορείς να το κάνεις χωρίς να χαλάσεις euro.

Συνδέεις το Line Out του κασετοφώνου με το Line In της κάρτας ήχου (με απλό στερεοφωνικό καλώδιο καρφί ),

βάζεις να παίζει το κασετόφωνο , και ταυτόχρονα γράφεις στον υπολογιστή.

Προγράμματα εγγραφής υπάρχουν διάφορα, και freeware,

και συνήθως οι κατασκευαστές των καρτών ήχου διαθέτουν τέτοιο λογισμικό εγγραφής μαζί με την κάρτα τους (CD).

Θα διαλέγεις την πηγή ήχου στο λογισμικό (source) η οποία θα είναι το Line-In της κάρτας ήχου, και θα επιλέξεις σε τι μορφή θέλεις να αποθηκευτεί ο ήχος, και που,

και θα κάνεις την εγγραφή σου.

Προτείνω στην αρχή να αποθηκεύσεις σε wav το οποίο παράγει τεράστιο αρχείο μεν, αλλά χωρίς καμιά απώλεια δε.

Μετά μπορείς να επεξεργαστείς το αρχείο αυτό, είτε βάζοντας κάποια φίλτρα για να βελτιώσεις την ποιότητα ήχου, είτε και να το σώσεις σε άλλη μορφή (πχ wma, mp3) για το φορητό σου Player ή για οικονομία χώρου στο δίσκο.

Όταν το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί , τότε και μόνο τότε σβήνεις το original αρχείο.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Line out εννοείς πχ έξοδο για ακουστικά??

Θα το ψάξω και θα σας πω νεότερα!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...