Προς το περιεχόμενο

πρόγραμμα εύρεσης συντεταγμένων

skarmoutsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Αρχικά να πω ότι δεν εχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Αυτό που θέλω είναι να προσδιορίσω τις συντεταγμένες καποιών σημείων πηγαίνοντας στα σημεία αυτά με τον εξοπλισμό μου και για αυτό το λόγο ψάχνω κάποιο πρόγραμμα που να κάνει αυτή τη δουλειά. Έχω στη διαθεση μου ενα laptop και ενα GPS usb. Τα σημεία αυτά ειναι αρκετά, πάνω απο 1000 και θα ήθελα οσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια. Διάβασα ότι έχουν απόκλιση 5 έως 10 μέτρα λόγω δορυφόρων κ.τ.λ. Υπαρχει η δυνατότητα αγορας και καποιων άλλων συσκευών (μικρού κόστους) αν χρειάζεται, ώστε να μειωθεί οσο ειναι δυνατόν το σφάλμα.

Δημοσ.

προφανώς θέλεις να κάνεις μια τοπογραφική εργασία και ο εξοπλισμός που διαθέτεις δεν ενδύκνεται για τέτοιου είδους εργασίες. Δεν είναι μόνο θέμα προγράμματος..

Δημοσ.
προφανώς θέλεις να κάνεις μια τοπογραφική εργασία και ο εξοπλισμός που διαθέτεις δεν ενδύκνεται για τέτοιου είδους εργασίες. Δεν είναι μόνο θέμα προγράμματος..

Υπάρχουν ήδη κάποιοι χάρτες πάνω στους οποίους θέλω να προσδιορίσω κάποια σημεία που με ενδιαφέρουν.Αν έχεις να προτείνεις κατι και πέραν του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού... θα με βοηθήσει πιστεύω.

Δημοσ.

εξαρτάται πολύ απο την ακρίβεια που θέλεις να πετύχεις. Πρεπει να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος ποια είναι για σένα η αποδεκτή απόκλιση, 1 μέτρο, 1 εκ ?

π.χ είναι για περίφραξη οικόπέδου ή για να βάλεις κάποια διαδρομή πεζοπορίας?

Η απόκλιση που έχουν τα GPS είναι επίτηδες λόγο αμερικάνικου στρατού, για να πετύχεις μεγάλη ακρίβεια (χιλιοστού), οπως έχουν τα τοπογραφικά GPS, χρείαζεσαι τουλάχιστον 2 GPS (1 βάση-1 κινητό) και εξεικευμένο πρόγραμμα που διορθώνει τις αποκλίσεις. Οι τιμες τους είναι απαγορευτικές (10,000+ ευρω) για ιδιώτη και θέλει και τεχνική γνώση του θέματος.

ΜΕ gps χειρός η καλύτερη περίπτωση αν είναι διπλής συχνότητας είναι τα 2 μέτρα ακρίβεια, αλλά και πάλι δεν είναι φτηνά (δεν ξέρω τιμές αλλα υπολογίζω 700+ ευρώ)/

αν θέλείς ακρίβεια καλυτερη απο 2 μέτρα, τότε ίσως η ποιο φθηνή λυση είναι να απευθυνθείς σε τοπογράφο μηχανικό με γεωδαιτικό GPS και να σου δώσει μια προσφορά. Μπορεί να σου βγεί λίγο ακριβότερα απο το να αγοράσεις εξοπλισμό

Δημοσ.

η ακριβεια της μετρησης με ενα εμπορικο gps δρομου ειναι ενα θεμα.

αυτο που ζητας το κανεις πολυ ευκολα εχοντας μια συσκευη με το IGO8, MN 7.4 klp

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...