Titan91 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα, πρόσφατα αποφάσησα να προχωρήσω σε αγορά νέου laptop και μετά από μια μικρή έρευνα αγοράς κατέληξα σε τρεις επιλογές. 1)http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Qosmio-G50-12U.htm 2)http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-VGN-AW41MF-H-VGN-AW41MF-H.htm 3)http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-Pavilion-dv7-2230ev-Moonlight-VL035EA-B1A.htm Το budget είναι 1300E.Βασική προτεραιότητα μου είναι η οθόνη την οποία θελώ 17+ ίντσες, από την άλλη με μια ματιά το Pavillion υπερέχει σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Είμαι περισσότερο ανάμεσα στο Qosmio και στο Pavillion.Αξίζει να προτιμήσω το Pavillion; To laptop θα προορίζεται για διάφορες χρήσεις αν και δεν πρόκειται να παίζω πολλά παιχνίδια κανα manager μόνο. Ευχαριστώ!
ppavlou Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Είχα ακριβώς το ίδιο δίλημμα και τελικά προτίμησα το Qosmio λόγω της οθόνης και της ανάλυσης. Του έβαλα και WIN7 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πιστεύω οτι στην τιμή αυτή αξίζει. Στα θετικά του βάζω τον ήχο, την οθόνη και την ποιότητα κατασκευής. Στα αρνητικά, το οτι δεν δέχεται δεύτερο δίσκο και δεν έχει Blue Ray. Αν θελεις να μάθεις οτιδήποτε αφορά το Qosmio είμαι στη διάθεση σου. Π.
Titan91 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου. Και εγώ εκεί με βλέπω να καταλήγω τελικά. Από μπαταρία και θερμοκρασία πως τα πηγαίνει;
ppavlou Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Επειδή το έχω μόνο μια εβδομάδα δεν μπορώ να σου πω σίγουρα. Από όσο μπόρεσα να δω με χρηση γραφείου η μπαταρία πρέπει να ξεπερνάει τις 2,5 ωρες. Με games και αναπαραγωγή MKV 1080 και Full CPU δύσκολα θα πιάσει τις 2 ωρες. Από θερμοκρασία δεν παρατήρησα κατι ιδιαίτερο.
Titan91 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα, τελικά μετά από πολλές αναβολές αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα τον qosmio και οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες. Επειδή το laptop είχε λειτουργικό windows vista με το οποίο στο παρελθόν δεν είχα και τις καλύτερες εμπειρίες αποφάσησα να βάλω τα 7 με καθαρή εγκατάσταση. Μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού έκανα και update τους drivers από το site της toshiba, όλα καλα μέχρι εδώ, στη διαχείρηση συσκευών όμως μου βγάζει το κλασσικό κίτρινο θαυμαστικό σε δύο συσκευές τις οποίες τις ονομάζει σαν βασικές συσκευές συστήματος.Έχω βάλει όλους του drivers από το site της toshiba και έχω δοκιμάσει και προγράμματα από τρίτους όπως το driver genius, αλλά άκρη δεν βγάζω. Υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να αναγνωρίσει τις συσκευές;
ppavlou Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Οταν λες όλους τους drivers εννοείς και το chip set utility και registry patch? Σε μένα με το παραπάνω φύγανε τα θαυμαστικά σε WIN7 64bit
21century Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Με τα 7αρια οι οδηγοι κατεβαινουν αυτοματα και νομιζω οτι δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα περισσοτερο..
ppavlou Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Με τα 7αρια οι οδηγοι κατεβαινουν αυτοματα και νομιζω οτι δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα περισσοτερο.. Δεν ισχύει πάντα, τουλάχιστον οχι στα παραπάνω.
Titan91 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δεν ξέρω με το πέρασμα του χρόνου ανακαλύπτω περισσότερα προβλήματα. ppavlou τα έχω δοκιμάσει και τα registry patch και το chipset utility τίποτα. Και μια ερώτηση ακόμα ενώ στις προδιαγραφές του laptop λέει οτι έχει ενσωματωμένο tv tuner και μια θύρα εξόδου για κεραία στο δικό μου εκεί που λογικά έπρεπε να υπάρχει η θύρα δεν έχει τίποτα, είναι λογικό αυτό;
ppavlou Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δεν ξέρω με το πέρασμα του χρόνου ανακαλύπτω περισσότερα προβλήματα.ppavlou τα έχω δοκιμάσει και τα registry patch και το chipset utility τίποτα. Και μια ερώτηση ακόμα ενώ στις προδιαγραφές του laptop λέει οτι έχει ενσωματωμένο tv tuner και μια θύρα εξόδου για κεραία στο δικό μου εκεί που λογικά έπρεπε να υπάρχει η θύρα δεν έχει τίποτα, είναι λογικό αυτό; Δοκίμασε να διαγράψεις απο τον device manager τις συσκευές με ερωτηματικό και να κάνεις επανεκίνηση. Σε μένα τα πάντα δουλεύουν αψογα.Επίσης για οτι δεν μπορείς να βρείς σε WIN7 (π.χ. DVD player) χρησιμοποίησε αυτά των VISTA, δουλεύουν απροβλημάτιστα. Το TV tuner αναφέρεται στο manual και αφορά κάποια laptop που το περιλαμβάνουν.Προκειμένου να μειώσουν την τιμή κατά 500€ από την προηγούμενη(1799,00) που ίσχυε, αφαιρέσανε κάποια χαρακτηριστικά.Πάντως στην ιστοσελίδα του ΠΛΑΙΣΙΟΥ όταν το αγόρασα αυτά δεν υπήρχαν.Αν θες τηλεόραση παρε μια κάρτα με 50-90€ (USB ή EXPRESS CARD) και θα έχεις και ψηφιακή.
Titan91 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δοκίμασε να διαγράψεις απο τον device manager τις συσκευές με ερωτηματικό και να κάνεις επανεκίνηση. Σε μένα τα πάντα δουλεύουν αψογα.Επίσης για οτι δεν μπορείς να βρείς σε WIN7 (π.χ. DVD player) χρησιμοποίησε αυτά των VISTA, δουλεύουν απροβλημάτιστα.Το TV tuner αναφέρεται στο manual και αφορά κάποια laptop που το περιλαμβάνουν.Προκειμένου να μειώσουν την τιμή κατά 500€ από την προηγούμενη(1799,00) που ίσχυε, αφαιρέσανε κάποια χαρακτηριστικά.Πάντως στην ιστοσελίδα του ΠΛΑΙΣΙΟΥ όταν το αγόρασα αυτά δεν υπήρχαν.Αν θες τηλεόραση παρε μια κάρτα με 50-90€ (USB ή EXPRESS CARD) και θα έχεις και ψηφιακή. Αυτά που προτείνεις τα έχω δοκιμάσει ήδη αλλά τίποτα. Μπορείς να μου πεις ποια άλλα χαρακτηριστικά αφαιρέσανε;
ppavlou Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Αυτά που προτείνεις τα έχω δοκιμάσει ήδη αλλά τίποτα. Μπορείς να μου πεις ποια άλλα χαρακτηριστικά αφαιρέσανε; Fingerprint Reader
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.