Προς το περιεχόμενο

win7 & winXP σε διαφορετικό σκληρό. wtf?

eliascm21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...

Έχω τα win7 pro 64bit , και επειδή έχω κάποια προβλήματα με την κάρτα τηλεόρασης (δεν δουλεύει το τηλεκοντρόλ) είπα να βάλω και τα παλιά winXP pro 32bit που είχα στον προηγούμενο υπολογιστή και δεν είχα πρόβλημα με το τηλεκοντρόλ (να δω αν φταίει το λειτουργικό ή το καινούργιος hardware-intel i5 based).

Τα win7 τα είχα σε SATA δίσκο, ενώ τα XP τα εγκατέστησα στον παλιό IDE.

Μετά την εγκατάσταση των XP, στην εκκίνηση δεν μου δινόταν η επιλογή να διαλέξω λειτουργικό. Έμπαινε αμέσως στα XP! Μπαίνω BIOS και απενεργοποιώ τον IDE. Και προς μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι τώρα δεν έμπαινε πουθενά!!! Μου έβγαζε error ότι δεν βρίσκει το hal.dll ...

Έκανα repair των win7 από το CD και ευτυχώς πήγαν όλα καλά και βρήκαν αμέσως το πρόβλημα. Τώρα όταν ανοίγει ο υπολογιστής μπαίνει κατευθείαν στα win7. Πως μπορώ να έχω και XP και win7, και όταν ανοίγει ο υπολογιστής να μου βγάζει το γνωστό menu και να διαλέγω λειτουργικό;

Ευχαριστώ :o

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι οτι εγκατεστησες τα ΧΠ μετα τα 7 και ετσι δεν μπηκε ο boot manager των 7 που σου δινει επιλογη ποιο λειτουργικο θα ξεκινησεις. (νομιζω)

Μπες στα 7 και κατεβασε το προγραμμα EasyBCD

Απο εκει ενδεχομενος θα μπορεσεις να προσθεσεις τον manager και την επιλογη για XP

Δημοσ.

Καλημέρα

έχω win 7 home premium 64-bit και θέλω να βάλω τον παλιο σκληρο μου που έχει ήδη win xp sp3. Για να μην γράφω νέο post, πρέπει να κάνω κάτι απο bios πρίν φορτώσουν τα win ? Οι δίσκοι είναι SATA ίδια μάρκα αλλαδιαφορετικής χωριτικότητας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...