Προς το περιεχόμενο

MacOS X: Closing applications.

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κι όμως.... διπύρηνος Τ6400@2 GHz και 4 GB Ram με Vista Ultimate.... Μετά από 5-6 ώρες χρήσης με IE, Firefox, Photoshop, Premiere, Word, Powerpoint, Winamp και Azureus δεν μπορείς να συνεχίσεις.... Σέρνεται όλο και χρειάζεται επανεκκίνηση... Μόνο όταν κλείνεις την κάθε εφαρμογή αφού την χρησιμοποιήσεις και δεν την χρειάζεσαι πια, μπορείς να συνεχίσεις χωρίς επανεκκίνηση.... Αυτό από προσωπική εμπειρία :-)

Κι ομως απο προσωπικη εμπειρια :-):

διπυρηνο macbook να τρεξει τα ιδια πραγματα που ετρεξες εσυ ειναι πιο αργα απο οτι να τα τρεξει σε windows!

(για τσεκαρε μπας και ο firefox εχει memory leaks, το παρουσιαζει σε ολα τα λειιτουργικα καμμια φορα)

Γενικοτερα, το θεμα επιδοσεων κλπ εχει συζητηθει πολλες φορες και τα λειτουργικα ειναι σε παρομοιο επιπεδο.

Αυτο που μπορει να κανει την διαφορα ειναι οι drivers/api για εκμεταλλευση του hardware(πχ gpu acceleration με σαφες πλεονεκτημα των windows), οι ιδιες οι εφαρμογες αν ειναι κακογραμμενες για ενα λειτουργικο(πχ το itunes σε windows ειναι πιο αργο απο οτι σε mac os x, το αντιθετο ισχυει για το ms office ή τον firefox ή το flash) και φυσικα το ιδιο το hardware.

Και επειδη ξεφυγαμε απο το θεμα μας, εγω πραγματικα δεν βρισκω το λογο να πρεπει να κανω 2 κλικ για να κλεισω μια εφαρμογη ενω ταυτοχρονα να υπαρχουν 2 επιλογες (το κιτρινο μειον και το κοκκινο χ) που κανουν σχεδον την ιδια δουλεια και ειναι προσβασιμες με 1 κλικ.

Δηλαδη καμμια επιλογη για οριστικο κλεισιμο με 1 μονο κλικ, αλλα 2 επιλογες(παρομοιες) για "minimize" με 1 μονο κλικ..

Εκει ειναι το περιεργο-δυσχηστο.

Τι να γινει σε μερικα πραγματα ειναι δυσχρηστο το mac os x.. Πρεπει να το συνηθισεις , οπως και να συνηθισεις τις χαμηλοτερες επιδοσεις απο windows, γιατι εχει αλλα πλεονεκτηματα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας μην το κάνουμε και αυτό thread Mac OS vs Windows, pls.

Και να σου πώ και εγώ φίλε Kostas75 έτσι ήμουν όταν έφυγα από τα Windows και πήγα σε Mac, το πρώτο πράγμα που έψαχνα είναι γιατί δεν κλείνουν οι εφαρμογές από το X. μετά από 2 μέρες βέβαια το ξέχασα. Είχαν μείνει κάτι υπόλοιπα από windows βλέπεις. Όλα είναι θέμα συνήθειας μη σου φαίνεται περίεργο.

Δεν έχω πρόβλημα να συνηθίσω κάτι διαφορετικό. Απλά προτιμώ να συνηθίζω κάτι καλύτερο-διαφορετικό, που με βολεύει περισσότερο να κάνω τη δουλειά μου. Γιατί διαφορετικό μπορεί να σημαίνει και χειρότερο.

Το συγκεκριμένο θέμα που ασχολούμαστε μπορεί να μην είναι τίποτα τραγικά χειρότερο στο Mac OS X, καμία σχέση, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα όπως λειτουργούν τα Windows εδώ. Γιατί το (X) έπρεπε να κλείνει το παράθυρο, όχι να το κάνει απλά minimize.

Σχετικά με το θέμα του ποιο λετουργικό είναι καλύτερο, είναι ανάλογα γιατί θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή σου. Άλλα πράγματα είναι καλύτερα στο ένα και άλλα στο άλλο λειτουργικό. Σε κανένα δεν είναι όλα καλύτερα από το άλλο.

Θέλω να κάνω μία ακόμη ερώτηση εδώ, άσχετη με το subject τώρα, αλλά για να μην δημιουργώ άλλο thread:

Μπορώ να δημιουργήσω εικονίδια-συντομεύσεις των applications στο desktop (επιφάνεια εργασίας), χωρίς όμως να μετακινήσω όλο το application στο desktop;; Καλό το dock, δεν λέω, αλλά γιατί να μην έχουμε και τίποτα παραπάνω στην επιφάνεια εργασίας; Διευκολύνει, πως να το κάνουμε! :-)

Θέλω να κάνω μία ακόμη ερώτηση εδώ, άσχετη με το subject τώρα, αλλά για να μην δημιουργώ άλλο thread:

Μπορώ να δημιουργήσω εικονίδια-συντομεύσεις των applications στο desktop (επιφάνεια εργασίας), χωρίς όμως να μετακινήσω όλο το application στο desktop;; Καλό το dock, δεν λέω, αλλά γιατί να μην έχουμε και τίποτα παραπάνω στην επιφάνεια εργασίας; Διευκολύνει, πως να το κάνουμε! :-)

make+alias.jpg

Το συγκεκριμένο θέμα που ασχολούμαστε μπορεί να μην είναι τίποτα τραγικά χειρότερο στο Mac OS X, καμία σχέση, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα όπως λειτουργούν τα Windows εδώ. Γιατί το (X) έπρεπε να κλείνει το παράθυρο, όχι να το κάνει απλά minimize.

Καλυτερα δεν ξερω αν ειναι. Ειναι σιγουρα πιο λογικο οταν βλεπεις ενα Χ που σε προδιαθετει οτι απο εκει κλεινει η εφαρμογη, ο κατασκευαστης να εχει προβλεψει αυτην την προδιαθεση και να εχει ενεργοποιησει την καταλληλη επιλογη. Νομιζω οτι οι χρηστες Mac (κατα πλειοψηφια) εχουν ηδη ακυρωσει αυτο το κοκκινο Χ, μη χρησιμοποιωντας το. Οι πιο πολοι δουλευουν με το πολυ ευχρηστο Cmd-X που σε συνδυασμο με τα Cmd-Tab (εναλλαγη μεταξυ εφαρμογων) και Cmd-~ (εναλλαγη μεταξυ παραθυρων της ιδιας εφαρμογης) δινουν ταχυτητα και ευχρησια στο OS X. H Apple εχει ριξει το βαρος της στις συντομευσεις πληκτρολογιου που εαν τις μαθει καπιος ειναι εξαιρετικα λειτουργικες (πχ απλως με ενα Cmd-P εχεις ανοιγμα διαλογου εκτυπωσης που στα win αποσο θυμαμαι ηθελες 2 κλικ). Θεμα συνηθειας ειναι.

Σχετικά με το θέμα του ποιο λετουργικό είναι καλύτερο, είναι ανάλογα γιατί θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή σου. Άλλα πράγματα είναι καλύτερα στο ένα και άλλα στο άλλο λειτουργικό. Σε κανένα δεν είναι όλα καλύτερα από το άλλο.

Ισως εαν το OS X δεν εκρυβε τοσο πολυ την κονσολα του (terminal) και εδινε δυνατο documentation για την χρηση της, να μπορουσε να συγκριθει στην λειτουργικοτητα και την παραμετροποιηση με το Linux. Αλλα σαν να ντρεπεται ενα πραγμα που ειναι Unixοειδες. Οσο για τα win δεν εχω προσφατη αποψη καθως τα εγκατελειψα απο τα XP και μετα και δεν προτιθεμαι να ξανασχοληθω.

Εκτος απο το alias που σου εδειξε ο φιλος mercyful_fate , δοκιμασε και το HimmelBar που προσθετει ενα menu στην πανω μπαρα για γρηγορη εκκινηση των εφαρμογων με το ποντικι.

screenshot.jpg

Εμένα πάντως με βολεύει να έχω το φάκελο των εφαρμογών στο dock δεξιά (με ένα όμορφο εικονίδιο συρταριού ως και καλά πρώτης εφαρμογής για να είναι μπροστά μπροστά). Έτσι με 2 κλικ ανοίγω ότι θέλω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...