Προς το περιεχόμενο

MacOS X: Closing applications.

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι καινούριος στο Mac OS X και έχω μία απλή απορία σήμερα:

Όταν θέλω να κλείσω ένα application και πατάω το (Χ) πάνω αριστερά, τις περισσότερες φορές το application δεν γίνεται Quit, δεν κλείνει δηλαδή κανονικά. Φαίνεται απλά ότι εξαφανίζεται από την οθόνη, αλλά πρέπει να συνεχίζει να τρέχει στο background. To λέω αυτό γιατί μετά όταν πάω να το ανοίξω, ανοίγει αστραπιαία, όπως όταν έχουμε ένα window απλά minimized στα MS-Windows και το κάνουμε restore. Το κατάλαβα καλύτερα όταν χρησιμοποίησα π.χ. το Mail application και διαπίστωσα ότι ενώ το είχα "κλείσει" με το (Χ), αυτό συνέχιζε να λειτουργεί στο Background, να λαμβάνει e-mails και να με ειδοποιεί (ηχητικά και με badge πάνω στο application icon)!

H ερώτηση μου είναι: Γίνεται να ορίσουμε κάπως στο Mac OS X, σε κάποια preferences, ότι θέλω τα applications να κλείνουν κανονικά με το (Χ) και να μην γίνονται απλά suspend/minimize;;

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι δεν γίνεται να το ορίσεις αυτό, μπορείς όμως να κλείνεις τα προγράμματα με CMD + Q.

πολυ γρηγορο και αποτελεσματικο.

γενικα μια και εισαι καινουριος να σου πω οτι αν μαθεις 10-15 συντομευσεις πληκτρολογιου για το μακ θα κανεις τη δουλεια σου πολυ πιο γρηγορα, γιατι θα χρησιμοποιεις και τα 2 χερια, και οχι μονο το ενα (τι να πρωτοκανει και ενα ποντικι)

ειδικα αν χρησιμοποιεις λαπτοπ οπου τατσπαντ και πληκτρολογιο ειναι διπλα θα γινεις πολυ πιο παραγωγικος

Το ξέρω βέβαια για το CMD+Q. Απλά, όπως και να το κάνουμε και καθ'ότι δεν έχω μετοχές ουτε στην Apple ούτε στην MS για να στηρίζω όποια χαζομάρα κάνουν, προσωπικά μου φαίνεται μαλ..ία καταρχήν να χρειάζεται οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς τα κουμπιά για ένα απλό πράγμα σε ένα pointing interface OS όπως το Mac OS X και κατά 2ο λόγο το concept να έχεις στην ουσία για την ίδια λειτουργία δύο κουμπιά σε ένα window, το (-) και το (Χ), για να κάνεις minimize δηλαδή, με τη μόνη διαφορά ότι με το (-) το παράθυρο φαίνεται δεξιά minimized, ενώ με το (Χ) εξαφανίζεται και φαίνεται μόνο στο dock, όπως το περιγράφει ο φίλος μας ο equalizer43 παραπάνω.

Με λίγα λόγια, πιστεύω θα έπρεπε να κλείνουν κανονικά οι εφαρμογές με το (Χ), σαν να πατάς CMD+Q..

Το ξέρω βέβαια για το CMD+Q. Απλά, όπως και να το κάνουμε και καθ'ότι δεν έχω μετοχές ουτε στην Apple ούτε στην MS για να στηρίζω όποια χαζομάρα κάνουν, προσωπικά μου φαίνεται μαλ..ία καταρχήν να χρειάζεται οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς τα κουμπιά για ένα απλό πράγμα σε ένα pointing interface OS όπως το Mac OS X και κατά 2ο λόγο το concept να έχεις στην ουσία για την ίδια λειτουργία δύο κουμπιά σε ένα window, το (-) και το (Χ), για να κάνεις minimize δηλαδή, με τη μόνη διαφορά ότι με το (-) το παράθυρο φαίνεται δεξιά minimized, ενώ με το (Χ) εξαφανίζεται και φαίνεται μόνο στο dock, όπως το περιγράφει ο φίλος μας ο equalizer43 παραπάνω.

Με λίγα λόγια, πιστεύω θα έπρεπε να κλείνουν κανονικά οι εφαρμογές με το (Χ), σαν να πατάς CMD+Q..

μα ποιος σου είπε πως δεν έχει χαζομάρες το λογισμικό της apple και χαζές εμμονές έχει μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν είχε δεξί κλικ στο ποντίκι... τι να πεις.....

Άμα θες να κλείνεις μια εφαρμογή με το ποντίκι, δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στο dock -> quit.

Σου έχουν μείνει υπόλοιπα Παραθύρων, γι'αυτό σου φαίνεται περίεργο. Στην φιλοσοφία mac δεν υπάρχει λόγος να κλείνεις μια εφαρμογή :-)

Προσωπικά βρίσκω πολύ χρήσιμο το γεγονός ότι η κόκκινη τελεία κάνει hide το application και η κίτρινη minimize. Με έχει βολέψει τόσο που όταν βρίσκομαι στο γραφείο ψάχνω ένα hide για τα άπειρα application που πρέπει να έχω ανοιχτά.

Think different!

Δεν ξέρω αν είναι fanboismos, αρρώστια η κάτι ακόμα χειρότερο, αλλά αλλάζοντας κάποιες windows συνήθειες μου νιώθω ότι δουλεύω πιο σωστά και πιο γρήγορα.

Άμα θες να κλείνεις μια εφαρμογή με το ποντίκι, δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στο dock -> quit.

Σου έχουν μείνει υπόλοιπα Παραθύρων, γι'αυτό σου φαίνεται περίεργο. Στην φιλοσοφία mac δεν υπάρχει λόγος να κλείνεις μια εφαρμογή :-)

Ναι, αλλα αυτο θελει 2 κλικ! Οπως και να το κανουμε ειναι πιο δυχρηστο και οπως λεει ο φιλος υπαρχει το minimize που κανει σχεδον ιδια δουλεια.

Και οχι δεν εχει καμμια σχεση με υπολοιπα Παραθυρων..

Αν σε mac , δεν εχει νοημα να κλεινεις μια εφαρμογη , γιατι να εχει νοημα να την κλεινεις σε windows ή linux?

Γενικοτερα το windows management του mac os x ειναι πισω σε σχεση με τα windows:

με το ζορι μπορεις να δεις ποιες εφαρμογες ειναι ανοιχτες(απο αυτο το μικρο βελακι), για να την μεγιστοποιησεις πρεπει να κανεις 2 κλικ και δεν μπορεις να δεις αμεσα χωρις κλικ ενα preview , η μπαρα πιανει πολυ χωρο κλπ κλπ.

Οπως ειπε και ο φιλος παραπανω, το ιδιο ακουγαμε παλιοτερα για το right κλικ..

Ναι, αλλα αυτο θελει 2 κλικ! Οπως και να το κανουμε ειναι πιο δυχρηστο και οπως λεει ο φιλος υπαρχει το minimize που κανει σχεδον ιδια δουλεια.

Και οχι δεν εχει καμμια σχεση με υπολοιπα Παραθυρων..

Αν σε mac , δεν εχει νοημα να κλεινεις μια εφαρμογη , γιατι να εχει νοημα να την κλεινεις σε windows ή linux?emen

Γενικοτερα το windows management του mac os x ειναι πισω σε σχεση με τα windows:

με το ζορι μπορεις να δεις ποιες εφαρμογες ειναι ανοιχτες(απο αυτο το μικρο βελακι), για να την μεγιστοποιησεις πρεπει να κανεις 2 κλικ και δεν μπορεις να δεις αμεσα χωρις κλικ ενα preview , η μπαρα πιανει πολυ χωρο κλπ κλπ.

Οπως ειπε και ο φιλος παραπανω, το ιδιο ακουγαμε παλιοτερα για το right κλικ..

Πράγματι θέλει δύο κλικ για το κλείσιμο της εφαρμογής, αλλά το έδωσα σαν εναλλακτική του πολύ βολικού Cmd+Q σε περίπτωση που θέλει να το κάνει με ποντίκι.

Το ''δεν έχει νόημα σε Mac να κλείνεις μία εφαρμογή'' εννοούσα την πολύ χαμηλή κατανάλωση πόρων που υπάρχει από τις ανοιχτές εφαρμογές. Δεν υπάρχει πρόβλημα να τις αφήσεις ανοιχτές, δεν σου επιβραδύνει το σύστημα. Αντίθετα σε Windows πολλές φορές είσαι αναγκασμένος να κλείσεις εφαρμογές γιατί το σύστημα γίνεται πολύ αργό και σέρνονται τα υπόλοιπα.... Σε Linux δεν ξέρω, έχω πολύ μικρή εμπερία :-)

Όλα αυτά βέβαια σχετικά με την δύναμη του υπολογιστή σου... Αν τρέχεις τα Windows σε i7 και 8 GB Ram, και εκεί μπορείς να αφήνεις τις εφαρμογές σου ανοιχτές :-)

Πράγματι θέλει δύο κλικ για το κλείσιμο της εφαρμογής, αλλά το έδωσα σαν εναλλακτική του πολύ βολικού Cmd+Q σε περίπτωση που θέλει να το κάνει με ποντίκι.

Για αυτο λεμε οτι ειναι πιο δυσχρηστο..

Το ''δεν έχει νόημα σε Mac να κλείνεις μία εφαρμογή'' εννοούσα την πολύ χαμηλή κατανάλωση πόρων που υπάρχει από τις ανοιχτές εφαρμογές. Δεν υπάρχει πρόβλημα να τις αφήσεις ανοιχτές, δεν σου επιβραδύνει το σύστημα. Αντίθετα σε Windows πολλές φορές είσαι αναγκασμένος να κλείσεις εφαρμογές γιατί το σύστημα γίνεται πολύ αργό και σέρνονται τα υπόλοιπα.... Σε Linux δεν ξέρω, έχω πολύ μικρή εμπερία :-)

Ρε παιδια μην λεμε οτι θελουμε!

Πραγματι καποτε με αργο υπολογιστη και αρχαιο λειτουργικο μπορει να χρειαζοταν να κλεινεις τις εφαρμογες για να ελευθερωσεις πορους, αλλα αν ειναι δυνατον να χρειαζεται κατι τετοιο με καποιο συγχρονο λειτουργικο (windows ή linux) σε εναν απλο μετριο υπολογιστη 3 ετων, πχ εναν διπυρηνο με 2gb ram.

Δεν εχει κανενα προτερημα σε αυτο το mac os x. Μαλιστα σε αρκετες απαιτητικες εφαρμογες το mac os x ειναι πιο απαιτητικο σε πορους! Σε αυτο δεν φταιει μονο το ιδιο το mac os x(με τα ελλειπη api/drivers για υποστηριξη hardware) , αλλα και οι εφαρμογες που δεν εχουν γραφθει τοσο προσεκτικα λογω μικρου user base.

Εδω σκεφτεσαι αν θα πρεπει να κανεις minimize ή close τον firefox αν εχεις μεινει σε μια σελιδα με flash! ;)

Για αυτο λεμε οτι ειναι πιο δυσχρηστο..

Ρε παιδια μην λεμε οτι θελουμε!

Πραγματι καποτε με αργο υπολογιστη και αρχαιο λειτουργικο μπορει να χρειαζοταν να κλεινεις τις εφαρμογες για να ελευθερωσεις πορους, αλλα αν ειναι δυνατον να χρειαζεται κατι τετοιο με καποιο συγχρονο λειτουργικο (windows ή linux) σε εναν απλο μετριο υπολογιστη, πχ εναν διπυρηνο με 2gb ram.

Δεν εχει κανενα προτερημα σε αυτο το mac os x.

Κι όμως.... διπύρηνος Τ6400@2 GHz και 4 GB Ram με Vista Ultimate.... Μετά από 5-6 ώρες χρήσης με IE, Firefox, Photoshop, Premiere, Word, Powerpoint, Winamp και Azureus δεν μπορείς να συνεχίσεις.... Σέρνεται όλο και χρειάζεται επανεκκίνηση... Μόνο όταν κλείνεις την κάθε εφαρμογή αφού την χρησιμοποιήσεις και δεν την χρειάζεσαι πια, μπορείς να συνεχίσεις χωρίς επανεκκίνηση.... Αυτό από προσωπική εμπειρία :-)

Εδω σκεφτεσαι αν θα πρεπει να κανεις minimize ή close τον firefox αν εχεις μεινει σε μια σελιδα με flash! ;)

Για το flash έχεις δίκιο και βέβαια ήξερες που να χτυπήσεις :-D Όντως αποτελεί πρόβλημα σε mac με πολύ υψηλή κατανάλωση πόρων.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...