Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Ethernet

ne3go

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα το router που έδινε η Otenet με τη νέα σύνδεση (BaudTec). Το είχα συνδεδεμένο σε desktop, μέσω Ethernet, και όλα καλά μέχρι που μια διακοπή της ΔΕΗ, έκαψε το τροφοδοτικό.

Συνδέω ένα παλιότερο router LevelOne που είχα, και δεν το έβλεπε ο υπολογιστής μέσω Ethernet. Επειδή τα τροφοδοτικά ήταν ίδια, συνδέω και το BaudTec, το ίδιο...Δεν το έβλεπε ο υπολογιστής.Μου έβγαζε απ'το CD εγκατάστασης σύνδεσης το μήνυμα ότι "Η σύνδεση Ethernet έχει πρόβλημα".

Το LevelOne έχει και σύνδεση με USB, και μέσω USB συνδέεται κανονικά (ευτυχώς για να μπορώ να γράψω και ζητήσω βοήθεια)

Στο καλώδιο δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα γιατί δοκίμασα 3 διαφορετικά.

Έκανα ping τα ip των 2 ρούτερ και δεν ανταποκρίνονται.

Έκανα reset και τα 2, τίποτα.

Έκανα εγκατάσταση ξανά τους driver της θύρας Ethernet (από τη Realtek νομίζω) πάλι τίποτα!

Έχω Windows XP αν βοηθάει σε κάτι.

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει με απλά βήματα, γιατί από συνδέσεις και γενικά θέματα ρυθμίσεων είμαι σκράπας...Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν δεν είναι softwareικό,τότε πιθανότατα κάηκε και η ethernet.

Στον Πίνακα Ελέγχου->Συνδέσεις Δικτύου την βλέπεις ενεργή;

Τέλος δοκιμάζεις με μία άλλη κάρτα δικτύου.

Δημοσ.

Μπορείς να μου πεις πώς τσεκάρω στις αν είναι ενεργή? Koίταξα στις Συνδέσεις Δικτύου, έχει τη σύνδεση μέσω Ethernet απλά μ'ένα κόκκινο x, όπως όταν αποσυνδέεσαι απ'το Internet.

Επίσης πώς μπορώ να δοκιμάσω άλλη κάρτα δικτύου?

Δημοσ.

αναβουν τιποτα λαμπακια στην καρτα δικτιου οταν βαζεις καλωδιο?ναι μπορεις να βαλεις Pci καρτα δικτυου.10 ευρω κανει μια.

pci καρτα δικτυου.οχι Usb ανταπτορα σε ethernet που ειναι αργο και πανακριβο

Δημοσ.

Δεν έχει κανένα λαμπάκι η κάρτα δικτύου.Απ'ότι κατάλαβα η λύση είναι να αγοράσω άλλη...Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. :-)

Δημοσ.

αν δεν αναβει τιποτα τοτε ενα απο τα τρια.η το καλωδιο προβλημα η η καρτα καηκε η προβλημα στο software της καρτας.μαλλον το καψιμο ειναι

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φιλε μου το ιδιο επαθα και εγω με το μοντεμ-ρουτερ της BaudTec. Μετα απο κεραυνους εκαψε το μοντεμ και την Ethernet θυρα ( Ευτηχως οχι το pc. ) Πηρα αλλο μοντεμ και τωρα ειμαι οκ με usb θυρα.

Δημοσ.
Φιλε μου το ιδιο επαθα και εγω με το μοντεμ-ρουτερ της BaudTec. Μετα απο κεραυνους εκαψε το μοντεμ και την Ethernet θυρα ( Ευτηχως οχι το pc. ) Πηρα αλλο μοντεμ και τωρα ειμαι οκ με usb θυρα.

απλα βαλτο σε καρτα δικτυου γιατι θα χανεις σε ταχυτητα ειδικα αμα εισαι πακετο 24 mbit.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα,προσφατα εκανα σε εναν παλιο υπολογιστη φορματ,με winxp,και εχω το εξης προβλημα τωρα:δεν μπορω να συνδεθω ενσυρματα γιατι δεν υπαρχει καμια τοπικη σύνδεση στις συνδεσεις δικτυου,στην οποια πρεπει να κανω τις απαραιτητες ρυθμiσεις για την εγκατασταση του connx.εψαξα για lan drivers οπως μου ειπε ενας φιλος,και κατεβασα κατι της realtek,το εκανα install αλλα δεν δημιουργηθηκε καμια συνδεση.Αν εχετε καμια ιδεα βοηθηστε με σας παρακαλω γιατι μπαινω με usb και μου χαλαει λιγο την ταχυτητα και κυριως κολλαω σε εφαρμμογες και παιχνιδια και θελω να δω αν φταιει αυτο.ευχαριστω

Δημοσ.

αν η Lan σου ειναι οnboard sto mobo τοτε θα κατεβασεις drivers απο το site της εταιρειας του Mobo.οχι οτι ειναι λαθος αυτο ποου εκανες αλλα για πιο ευκολα.τωρα αφου περασες αυτους πηγαινε στο device manager και περασε την απο εκει την καρτα με το να ψαξει στους driverss που κατεβασες.

Δημοσ.

επειδη δεν ξερω και πολλα,μηπως μπορεις να με καθοδηγησεις λιγο στο να τους ψαξω με τον τροπο που λεσ?

---------- Προσθήκη στις 23:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:47 ----------

Στο network adpters στο device manager μου βγαζει μονο το usb που σου ειπα που εχω για να συνδεομαι ασυρματα,ειναι δηλαδη σαν να μην βλεπει την θυρα ethernet,σωστα?

Δημοσ.

αν δεν βλεπει την θυρα ethernet καθολου τοτε ενα απο τα παρακατω γινεται?η θα πρεπει να ειναι στο device manager σε καποια κατηγορια με ερωτηματικο και ισως να γραφει ethernet device δεν θυμαμαι πως.και αυτη η κατηγορια θα εχει σαν συμβολο το ερωτηματικο.η αλλιως θα πρεπει η καρτα σου να ειναι στο Network adapters.αν εχει θαυμαστικο κατι γινεται λαθος.αν τωρα δεν ειναι πουθενα ισως σιγουρος οτι την εχεις ανοιξει απο το bios?

Δημοσ.

δεν ηταν ενεργοποιημενη απο τα bios.τωρα τι κανω για να δημιουργηθεί μια τοπικη συνδεση και να προχωρησω?κατεβασα παλι drivers αλλα στην εγκατασταση νεου υλικου δεν ολοκληρωνει.εχεις καμια ιδεα?

Δημοσ.

ναι λογικα onboard ειναι.κατεβασα drivers,κανω install,κανω restart για να ολοκληρωθουν,και οταν ανοιγει ο υπολογιστης κανει μονος του εγκατασταση νεων συσκευων αλλα μου ζηταει κατι σαν απο που να κανει την εκτατασταση και δεν την ολοκληρωνει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...