Vlachou Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τί είναι το 2id9.exe. Μου το βγάζει το autorun.inf, μετά από ιό, καθάρισμα και σκαναρισμα και διάφορα προβλήματα στο ανοίγω τον C: μου. Το πρόβλημά μου ήταν να ανοίξω τον C: με διπλό κλίκ, χωρίς να μου βγάζει: Please choode a program..... Τελικά το πρόβλημα να ανοίγω τον σκληρό με διπλό κλίκ φυσιολογικά, μου το έλυσε ένα θαυματουργό προγραμματάκι. Το Disk Heal. Αλλά μετά από αυτό διαπίστωσα οτι στο autorun.inf μου βγάζει τα εξής.... [AutoRun] open=2id9.exe shell\open\Command=2id9.exe Ξέρει κανείς αν είναι ΟΚ??Τί είναι το 2id9.exe??Βέβαια μπαίνω κανονικά στον C: αλλά ξεφωρτώθηκα τον ιό, γιατί για αυτό το 2id9.exe δεν βρίσκω τίποτα στο ιντερνετ!! Αν ξέρει κανείς κάτι ας μου πεί παρακαλώ να ησυχάσω οτι όλα είναι επιτέλους καλά!!
isay Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τί είναι το 2id9.exe. Μου το βγάζει το autorun.inf, μετά από ιό, καθάρισμα και σκαναρισμα και διάφορα προβλήματα στο ανοίγω τον C: μου. Το πρόβλημά μου ήταν να ανοίξω τον C: με διπλό κλίκ, χωρίς να μου βγάζει: Please choode a program..... Τελικά το πρόβλημα να ανοίγω τον σκληρό με διπλό κλίκ φυσιολογικά, μου το έλυσε ένα θαυματουργό προγραμματάκι. Το Disk Heal. Αλλά μετά από αυτό διαπίστωσα οτι στο autorun.inf μου βγάζει τα εξής.... [AutoRun] open=2id9.exe shell\open\Command=2id9.exe Ξέρει κανείς αν είναι ΟΚ??Τί είναι το 2id9.exe??Βέβαια μπαίνω κανονικά στον C: αλλά ξεφωρτώθηκα τον ιό, γιατί για αυτό το 2id9.exe δεν βρίσκω τίποτα στο ιντερνετ!! Αν ξέρει κανείς κάτι ας μου πεί παρακαλώ να ησυχάσω οτι όλα είναι επιτέλους καλά!! Worm είναι και μάλιστα κακό (Δες ΕΔΩ ). Σβήσε το autorun.inf από τον c σου. Αν το 2id9.exe τρέχει, κλείσε το. Σβήσε το και αυτό. Μετά ανανέωσε το antivirus σου, αποσυνδέσου απο το νετ και κανε full scan (ΟΛΑ τα αρχεία). Μετά κατέβασε κάποιο antispyware (Malwarebytes ή spybotsearchdestroy) και κάνε έλεγχο και καθαρισμό. Επίσης να κοιτάξεις εξωτερικούς δίσκους και στικάκια που βάζεις σε άλλους υπολογιστές.
Vlachou Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Worm είναι και μάλιστα κακό (Δες ΕΔΩ ). Σβήσε το autorun.inf από τον c σου. Αν το 2id9.exe τρέχει, κλείσε το. Σβήσε το και αυτό. Μετά ανανέωσε το antivirus σου, αποσυνδέσου απο το νετ και κανε full scan (ΟΛΑ τα αρχεία). Μετά κατέβασε κάποιο antispyware (Malwarebytes ή spybotsearchdestroy) και κάνε έλεγχο και καθαρισμό. Επίσης να κοιτάξεις εξωτερικούς δίσκους και στικάκια που βάζεις σε άλλους υπολογιστές. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Είμαι πολύ αρχάρια στο θέμα. Ψάχνω τα αρχεία με search στον C, αν βρεθεί κάτι το κάνω delete και μετά empty reci/bin???Ή μήπως πρέπει κάπως αλλιώς να τα βρώ και να τα σβήσω???
isay Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Είμαι πολύ αρχάρια στο θέμα.Ψάχνω τα αρχεία με search στον C, αν βρεθεί κάτι το κάνω delete και μετά empty reci/bin???Ή μήπως πρέπει κάπως αλλιώς να τα βρώ και να τα σβήσω??? Αρχικά φρόντισε να κάνεις φανερά όλα τα αρχεία (κρυφά αρχεία αλλά ΚΑΙ αρχεία συστήματος). Μετά "χειροκίνητα" πήγαινε στο c,d,e κλπ (όλα όσα είναι δίσκοι ή στικάκια - αγνόησε τα cd/dvd) και σβήσε οποιοδήποτε αρχείο με όνομα autorun.inf ή 2id9.exe Μετά κάνε τα άλλα που σου έγραψα (antivirus, spybot, κλπ) και αφού τελειώσεις κάνε πάλι να μη φαίνονται τα κρυφά αρχεία και τα αρχεία συστήματος.
ntaryl Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Πες μας ολα ενταξει το καταφερες ? Τι AV εχεις ?
Vlachou Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!! Νομίζω πως κάτι κατάφερα. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη βέβαια.Βρήκα αρχεία με αυτες τις ονομασίες και τα έσβησα χειροκείνητα. Και κάποια βρήκε και το ANTIVIRUS μου, έχω το PANDA 2010. Κατέβασα και το Spybot. Έκανα και απο κει καθαρισμό. Ελπίζω να είναι όλα καλά τώρα. Αλήθεια πώς θα το καταλάβω??? Και το στικάκι μου τώρα αν το συνδέσω στο λαπ τοπ, έστω και για να το καθαρίσω, δεν θα ξανακολήσω??? Είναι φοβερό το insomnia.gr!!!!
DDoS Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 θα ξανακολησεις......... βρες το αρχειο και στο στικακι και σβηστο, ή κανε του format
isay Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 ... Αλήθεια πώς θα το καταλάβω??? Χαίρομαι που τα κατάφερες μέχρι εδώ. Πως θα το καταλάβεις. Πρώτον δε θα έχεις τα συμπτώματα που είχες αρχικά και δεύτερον άμα κάνεις νέο έλεγχο, θα στο βγάλει καθαρό. ...Και το στικάκι μου τώρα αν το συνδέσω στο λαπ τοπ, έστω και για να το καθαρίσω, δεν θα ξανακολήσω??? Δεν ακολούθησες τη διαδικασία που σου έγραψα; Δεν καθάρισες ΚΑΙ τα στικάκια και εξωτερικούς δίσκους; Σου έγραψα: ... Μετά "χειροκίνητα" πήγαινε στο c,d,e κλπ (όλα όσα είναι δίσκοι ή στικάκια - αγνόησε τα cd/dvd) και σβήσε οποιοδήποτε αρχείο με όνομα autorun.inf ή 2id9.exe... Γενικά όταν συνδέσεις το στικάκι σου σε άλλους υπολογιστές, την επόμενη φορά που θα το συνδέσεις στον υπολογιστή σου, θα το ελέγχεις με το antivirus σου. Από εκεί και πέρα αν το antivirus σου τρέχει συνεχώς στη μνήμη θα σε προστατεύσει. Μερικά ακόμα κολπάκια για το spybot search and destroy. Απενεργοποίησε τις προστασίες της μνήμης resident (teatimer και sdhelper) γιατί δεν είναι τόσο χρήσιμες. Από την άλλη κάνε inoculation (ανοσοποίηση) γιατί είναι πολύ χρήσιμο.
DDoS Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Το .exe δε θα το βρει στο στικακι αλλα στο %winroot/system32......... mono to autorun θα βρει στο στικακι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.