profitis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους Έχω ένα πρόβληματάκι με το PC. Η σύνθεση μου είναι η εξής : ΑΜD Athlon 64 3800 x 2 nforce 3 platinum G-Force 6600 GT AGP TAGAN 420 1x 36,4 GB Raptor 10000 rpm 2x 640 GB WD 640AKS Προχθές ήθελα να φορμάρω έναν άλλο δίσκο που δεν φορμαριζότανε σωστα σε 64bit XP οπότε έβγαλα το καλώδιο και τη τροφοδοσία ενός εκ των 640, τον φόρμαρα και μετα ξαναβαλα τα καλώδια πίσω. Τώρα δεν ξέρώ γιατί, ίσως να τα μπέρδεψα και να τα έβαλα σε διαφορετικες θέσεις sata απ' ότι πριν, whatever, όταν τον άνοιξα άκουσα ένα μακρόσυρτο μπιπ που προς το τέλος του ακουγότανε λίγο διαφορετικα, σαν να επαναλαμβανότανε και ο υπολογιστής δεν έδινε καθόλου σήμα στην οθόνη αφου αυτή παρέμενε με πορτοκαλι λαμπάκι. Λέω σίγουρα κάποια μαλ@κί@ με τους δισκους θα έκανα, οπότε αφησα πάνω μονο τον raptor, ανοιξα το PC και όλα καλα. Κατόπιν θυμήθηκα πως περίπου ειχα τους δίσκους πριν όλη αυτη την ιστορία, τους έβαλα έναν ενα και το PC ανοιξε κανονικότατα. Χθες το βράδυ όπως εβλεπα ταινία το PC κόλλησε, δεν έδωσα σημασία, έκανα restart και επανήλθε. Σήμερα όμως πριν λίγο, πήγα να το ανοιξω και το μακρόσυρτο μπιπ και η νεκρή οθόνη έκαναν πάλι την εμφάνιση τους. Μάλιστα που δοκίμασα να βγάλω τους δίσκους και να αφήσω πάνω μονο τον Raptor δεν απέδωσε όπως προχθες. Τι μπορει να φταιει; Χτυπημένοι δίσκοι γενικα; Κάποιο άλλο πρόβλημα στο hardware. Το μακρόσυρτο μπιπ σίγουρα δείχνει οτι κάτι δεν πάει καλα...αλλα τι ειναι αυτο; Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη! Ευχαριστω πολυ για τον χρόνο σας.
phanispal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 1. Ποιο είναι το μοντέλο της μητρικής σου; (το nForce 3 που αναφέρεις είναι το chipset) 2. Περιέγραψε το beep error. Πόσα long beeps, πόσα short και με τι ακολουθία;
profitis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 1. Ποιο είναι το μοντέλο της μητρικής σου; (το nForce 3 που αναφέρεις είναι το chipset)2. Περιέγραψε το beep error. Πόσα long beeps, πόσα short και με τι ακολουθία; 1. MSI K8N Neo2 Platinum. Aυτή πρέπει να είναι... 2. Ενα long beep και αμέσως μετα δύο short beep. Bέβαια τα δύο τελευταια short beep σαν να είναι λιγάκι ανακαταμένα μεταξύ τους. Ακουγεται το ένα, πέφτει η ένταση του Beep και μετα ξαναακούγεται άλλο ένα Beep.
firewalker Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μάλλον θέμα της κάρτας γραφικών είναι. Βρες το manual της μητρικής σου. Συνήθως εξηγούν τον κώδικα των beeps. Δοκίμασε να βγάλεις και να τοποθετήσεις πάλι την κάρτα γραφικών και της μνήμες. Εννοείτε ότι τα κάνεις έχοντας βγάλει το καλώδιο τροφοδοσία του υπολογιστή.
phanispal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Κι εγώ αυτό πιστεύω, αν και η συγκεκριμένη μητρική έχει Phoenix BIOS.
firewalker Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Από http://www.msicomputer.com/html/popup/TechSup/TroubleSt.html#1_4 [table]1 short | DRAMS refresh failure 2 short |Parity circuit failure 3 short |Base 64k RAM failure 4 short |System timer failure 5 short |Process failure 6 short |Keyboard controller Gate A20 error 7 short |Virtual mode exception error 8 short |Display memory Read/Write test failure 9 short |ROM BIOS checksum failure 10 short |CMOS shutdown Read/Write error 11 short |Cache Memory error 1 long, 3 short |Conventional/Extended memory failure 1 long, 8 short |Display/Retrace test failed[/table] Η μητρική έχει και leds; Δες την διάταξη που είναι αναμμένα. Από τα λεγόμενα σου μάλλον μνήμη είναι.
deviantoy Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 μνήμη είναι φίλε μου... μήπως την κούνησες καθόλου όπως μπαινόβγαζες τους δίσκους? Βγάλτην και ξανακουμπωσέ την για αρχή... πες μας και τι μνημη έχεις,πόσα modules, για να τα βάζεις ένα-ένα μετά, αν δεν σου λυθεί το πρόβλημα
profitis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Παιδια σας ευχαριστώ πάρα πολυ για τις απαντήσεις σας!!! Δυστηχώς το manual της μητρικής το έχω αφήσει στην ΑΘήνα (σπουδάζω στα Χανιά)...Τα LEDάκια που έχει η μητρική είναι αυτά μαζί με τα extra USB. Οταν ανοιγει ο υπολογιστής είναι το πάνω δεξιά κόκκινο και τα υπόλοιπα 3 πράσινα. Ειδα ότι σ' αυτά τα λαμπάκια ταιριάζει το "Boot Attempt This will set low stack and boot via INT 19h. " Βέβαια μετα το λαμπάκι ξαναγίνεται πράσινο. Σε μία προηγούμενη προσπάθεια το PC φαινότανε οτι ο δισκος του δουλευε κανονικα, σαν να Bootare. Τώρα που το ξαναδοκίμασα το PC Bootαρε κανονικά...Απλα για να εμφανίστηκε 2 φορες το ίδιο πρόβλημα μάλλον πως θα ξαναεμφανιστει και 3ή... Αρα καταλήγουμε στο ότι φταίνει οι μνήμες;
vavlas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Ξεκούμποσε τα όλα. Κάρτες,δίσκους,μνήμες και ξανακούμποσε τα μήπως κάτι δεν πατάει καλά,και κάνε ενα clear cmos.
profitis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Clear CMOS; Τι ακριβώς είναι αυτο βρε παιδια; Δεν το εχω ξανακουσει...
phanispal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Καθάρισμα των τιμών της CMOS. Κάτι σαν BIOS Reset.
profitis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μετά απο 2-3 επιτυχημένα restart το ξαναεμφάνισε το πρόβλημα. ΓΙα πρώτη φάση θα τα βγάλω όλα και θα τα ξεσκονίσω κιόλας και θα τα ξανακουμπώσω και βλέπουμε... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:04 ---------- Παιδια και πάλι ευχαριστώ, φαινεται πως τώρα ολα ειναι οκ. Αφαίρεσα και ξαναέβαλα κάρτα γραφικών και μνήμες και φαινονται προς το παρον όλα οκ (8-9 ανοιξε κλεισε του έκανα χωρίς κανένα πρόβλημα). Ελπίζω πως θα κρατήσει γιατι έχω πολύ δουλεια αυτες τις μερες :P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.