ikskarda Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Καλημερα σας. Πριν λιγο καιρο ειχα ανοιξει θεμα για να μου κανετε μια συνθεση Η/Υ οπου καταληξαμε στα εξης κομματια οπου παρηγγειλα μεσω του ΕΣΠΑ 1)GA-MA790XT-UD4P 2)AMD PHENOM X4 965BE 3)OCZ AMD BLACK EDITION DDR3 1600 2x2gb . Την ιδια συνθεση διαλεξε και ο ξαδερφος μου για τον δικο του Η/Υ , αλλα μετα απο ψαξιμο και διαβασμα στο ιντερνετ νομιζω πως την πατησαμε και οι 2 . Αρχικα στο site της μητρικης δεν ειναι στο support list οι μνημες αυτες και δευτερον οι OCZ συνδυαζονται με μητρικες με chipset 790FX/790GX για να μπορεσεις μεσω AMD overdrive να κατεβασεις profiles για μεγιστη ισχυ οταν συνδιαστει με cpu που ειναι black edition . Στην δικη μας περιπτωση τι γινεται ? τι χανουμε ? δεν θα υποστηριζονται καθολου οι μνημες ? θα ειναι αλλα τα timings αντι για 8-8-8 που ειναι ? αυτοματως αφου το chipset της μητρικης δεν ειναι συμβατο χανεται η δυνατοτητα AMD overdrive και overclocking ? Παρακαλω πολυ απαντηστε μου γιατι με εχει αγχωσει το ολο θεμα παρα πολυ για τυχον προβληματα και μειονεκτηματα αυτου του συνδυασμου (σε αποδοσεις)
antonl Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Με τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω τι ισχύει. Γενικά πάντως οι support lists των κατασκευαστών μητρικών για το ποιες μνήμες υποστηρίζονται, είναι σχεδόν πάντα ελλιπέστατες.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Στο Support List σε ο,τι αφορα τις ραμ, ειναι οπως τα λεει ο antonI. Δεν νομιζω να υπαρξει καποιο προβλημα με τις OCZ. Γενικα, το πολυ πολυ να μη σου αναγνωριζουν αυτοματα τα προφιλ των μνημων και να δουλευουν αλλα αντι αλλων (π.χ. στα 1066Mhz με CL7). Αυτο ομως διορθωνεται "χειροκινητα" με μια επισκεψη στο BIOS. Επισης, δε τιθεται κανενα θεμα να χασεις τη δυνατοτητα overclocking. PS1: Προτιμησε overclock απο το BIOS και οχι απο προγραμματα. PS2: Ωραιο avatar
antonl Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 [...]PS2: Ωραιο avatar Ευχαριστώ Sorry ikskarda.
M@ROUD@S Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Σιγα μην σου πουν τα profile του overdrive ποια ειναι η μεγιστη ισχυ του συστηματος σου, ξερει πχ τι ψυχτρα εχεις στον επεξεργαστη; Νομιζω οτι δεν θα εχεις προβλημα...
ikskarda Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 επειδη η MA790XT υποστηριζει RAM μεχρι 1600Mhz (αν και νομιζω σε o.c μονο τα πιανει )ηθελα να βαλω μνημες στα 1600 ωστε θεωρητικα να ειναι "τουμπανο" απο θεμα Mhz μνημων , οποτε αν πεσουν στα 1066,1333mhz ας πουμε θα μου κακοφανει , γιατι αλλο πληρωσα και ηθελα και αλλο θα εχω σαν αποτελεσμα . επειδη απο o.c δε ξερω πολλα (βασικα τιποτα) , ειναι ευκολα να βαλω τα timimgs πχ απο 1066mhz 7-7-7 που μπορει να ειναι στα default που ειναι 8-8-8 στα 1600 ? μηπως ομως αυτη η αλλαγη επηρεαζει και τις ρυθμισεις του cpu (clock,fsb,etc) γενικως ποσο ευκολο θα ειναι και εγω και ο ξαδερφος μου να κανουμε ενα ικανοποητικο o.c απο τα 3.4ghz που ειναι ο 965BE καπου κοντα στα 3.7 (τα 4 τα βλεπω τρομερα δυσκολα) για καποιον που ειναι noobe με μια ψυχτρα scythe mugen 2 ? σορρυ που αργησα να απαντησω αλλα το ιντερνετ στην δουλεια ειναι απελπιστικα αργο !!!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Και εμενα η μητρικη υποστηριζει μνημες "μεχρι 1066", αλλα μια χαρα τις εχω δουλεψει στα 1200+... (DDR2 παντα ε) Ναι το πολυ πολυ να σε βοηθησουμε online να κανεις overclock, δεν ειναι τιποτα. Ειδικα με 965επεξεργαστη. Οχι οτι θα καταλαβεις καμια διαφορα απο 1333 σε 1600, αλλα λεμε...
ikskarda Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 το μονο που ελπιζω ειναι να καταφερω να παρω τον 965BE με το 3 stepping , καθως ολοι λετε πως ειναι καλυτερος και απο θεμα καταναλωσης αλλα και o.c οποτε οταν ερθει η ωρα και στησω τον υπολογιστη αν ειναι θα ξαναποσταρω για τυχον αποριες και αλλαγες στο bios , και ελπιζω να δωσετε τα φωτα σας
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Τα 4 ειναι ενας καλος στοχος με 965BE και Ninja2 Οποτε ειναι ενημερωσε.
tmjuju Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 ikskarda AFAIK, δεν είναι απαραίτητο να πάρει το ακριβές μηχάνημα. Κάτι αντίστοιχο απλά πρέπει να πάρεις και σε αντίστοιχο κόστος με το προ-τιμολόγιο που έδωσες στην αίτηση ΕΣΠΑ. (αν και με τις ram δε θα είχες κάνα μεγάλο πρόβλημα)
ikskarda Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 κατι τετοιο τους ρωτησα και εγω οταν εκανα στο πλαισιο το προτιμολογιο για το ΕΣΠΑ και μου ειπαν οτι μπορουν να γινουν μικρες αλλαγες αλλα παντα μεσα στο budget που εχει οριστει . ενταξει δεν γινεται ξαφνικα εκει που εκανα στησιμο με amd να τους πω θελω i5 ασε που εντωμεταξυ ενα ενα τα κομματια που ειχα διαλεξει ειτε τελειωνουν και δεν υπαρχουν πλεον στο site του πλαισιου , ειτε αλλα εχουν αλλαξει και τιμη .
tmjuju Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 κατι τετοιο τους ρωτησα και εγω οταν εκανα στο πλαισιο το προτιμολογιο για το ΕΣΠΑ και μου ειπαν οτι μπορουν να γινουν μικρες αλλαγες αλλα παντα μεσα στο budget που εχει οριστει . ενταξει δεν γινεται ξαφνικα εκει που εκανα στησιμο με amd να τους πω θελω i5 ασε που εντωμεταξυ ενα ενα τα κομματια που ειχα διαλεξει ειτε τελειωνουν και δεν υπαρχουν πλεον στο site του πλαισιου , ειτε αλλα εχουν αλλαξει και τιμη . Ξαναρώτησε τους – μη παίρνεις μόνο την άποψή μου. Και από amd σε intel μπορείς να πάς, και από ati σε nvidia κ.ο.κ. το budget είναι που θα πρέπει να διατηρήσεις στα ίδια επίπεδα AFAIK.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.