Προς το περιεχόμενο

Αγορά PC για λειτουργίες γραφείου

Tomahawk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω PC για τη μάνα μου, βασικά για το σπίτι, απλά προορίζεται για απλές λειτουργίες γραφείου, αντιγραφές CD, πλοήγηση στο internet, λιγο προγραμματισμό εγώ για τη σχολή, Word κλπ. Γενικά απλά πράγματα, απλά θέλω να αντέξει σε αυτή τη χαλαρή χρήση καμια 4-5ετια (με XP πάντα).

Τα λεφτά που διατείθονται είναι 400Ε. Προτιμώ σύνθεση απο το e-shop.

DVD-Rom και Recorder μάλλον θα βάλω απο τον παλιό, με προβληματιζει όμως οτι καμια απ οτις δυο συσκευές δεν είναι SATA και μάλλον θα αντιμετωπίσω

πρόβλημα. Οπότε μάλλον θα πρέπει να αγοραστεί Recorder Sata?

Όποιος έχει να κάνει κάποια πρόταση είναι ελεύθερος!

:-)

Δημοσ.

Θέλω τα προγράμματα που θα χρησιμοποιώ να καταναλώνουν όσο το δυνατόν λιγότερους πόρους οπότε η χρήση των XP είναι μια καλή αρχή :P

Ούτως ή άλλως αυτά έχω αυθεντικά...

Οθόνη ναι υπάρχει, μια απλή 17αρα TFT...

grimpr θα ήταν προτιμότερα τα 2gb μνήμης έστω και ddr2 800-1066mhz όπως επίσης και η κάρτα γραφικών να μην είναι on board γιατί δε προβλέπεται αναβάθμιση στο μέλλον, το PC θα μείνει as is! :-)

H σύνθεση που έκανα στα γρήγορα (γιατί πρέπει να ξυπνήσω στις 7:15!)

GIGABYTE GA-EP31-DS3L

SAPPHIRE RADEON HD4730 512MB GDDR5 PCI-E BULK

ASUS TA-925 GREY

INTEL CORE 2 DUO E7500 2.93 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX

KINGSTON KHX6400D2/2G HYPERX 2GB PC6400 800MHZ

THERMALTAKE W0093 TR2 POWER 500W

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303709

Το κουτί αυτό το έβαλα σε σύνθεση που έφτιαξα για φίλο πέρυσι τέτοια εποχή και ήταν αρκετά αθόρυβο μπορώ να πω.

Τα παραπάνω μαζί με ποντίκι-πληκτρολόγιο βγαίνουν στα 410Ε...

Ποια η γνώμη σας?

Δημοσ.

Φανταστική σύνθεση, έχεις χτυπήσει jackpot στα λεφτά, Intel Dualcore,2x1 GB DDR 2 για το Dual Channel (ταχύτης), socket 775 και 4730 στα 410 ευρώ, καταπληκτική ευκαιρία. Πράξε όπως διατάζει η Intel, σίγουρα δεν θα βγεις χαμένος και διπλά σίγουρα θα σου χαμογελάει στο ταμείο.

Φιλικά.

vya5ix.jpg

Δημοσ.
Φανταστική σύνθεση, έχεις χτυπήσει jackpot στα λεφτά, Intel Dualcore,2x1 GB DDR 2 για το Dual Channel (ταχύτης), socket 775 και 4730 στα 410 ευρώ, καταπληκτική ευκαιρία. Πράξε όπως διατάζει η Intel, σίγουρα δεν θα βγεις χαμένος και διπλά σίγουρα θα σου χαμογελάει στο ταμείο.

Άρα να υποθέσω πως η σύνθεση που έφτιαξα είναι κορυφαία ε? :-D

Πάρα πολύ καλή η σύνθεση που έφτιαξες και μάλλον αυτή θα προτιμήσω αλλα θα ήθελα να σε ρωτήσω για τους 4πύρηνους AMD, τι λένε, αξίζουν?

Δημοσ.
Θέλω τα προγράμματα που θα χρησιμοποιώ να καταναλώνουν όσο το δυνατόν λιγότερους πόρους οπότε η χρήση των XP είναι μια καλή αρχή :P

Ούτως ή άλλως αυτά έχω αυθεντικά...

Οθόνη ναι υπάρχει, μια απλή 17αρα TFT...

grimpr θα ήταν προτιμότερα τα 2gb μνήμης έστω και ddr2 800-1066mhz όπως επίσης και η κάρτα γραφικών να μην είναι on board γιατί δε προβλέπεται αναβάθμιση στο μέλλον, το PC θα μείνει as is! :-)

H σύνθεση που έκανα στα γρήγορα (γιατί πρέπει να ξυπνήσω στις 7:15!)

GIGABYTE GA-EP31-DS3L

SAPPHIRE RADEON HD4730 512MB GDDR5 PCI-E BULK

ASUS TA-925 GREY

INTEL CORE 2 DUO E7500 2.93 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX

KINGSTON KHX6400D2/2G HYPERX 2GB PC6400 800MHZ

THERMALTAKE W0093 TR2 POWER 500W

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303709

Το κουτί αυτό το έβαλα σε σύνθεση που έφτιαξα για φίλο πέρυσι τέτοια εποχή και ήταν αρκετά αθόρυβο μπορώ να πω.

Τα παραπάνω μαζί με ποντίκι-πληκτρολόγιο βγαίνουν στα 410Ε...

Ποια η γνώμη σας?

Παίρνοντας socket s775 βοηθάς την intel να ξε-στοκάρει την σαβούρα που έχει στην αποθήκη της :P

Δημοσ.
Τι σύστημα έχεις τώρα Tomahawk;

Στη Λαμία (που σπουδάζω) έχω αυτό το συστηματάκι:

Intel E8400

Asus P5Q Pro

SAPPHIRE RADEON HD4850 512MB DDR3 PCI-E DUAL SLOT COOLER RETAIL

CORSAIR XMS2 DHX DDR2 4GB (2X2GB) PC2-6400 (800MHZ) CL4 DUAL CHANNEL KIT

THERMALTAKE W0103 TOUGHPOWER 600W

THERMALTAKE CL-P0310 BIG TYPHOON 120 VX

WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA

Στην Αθήνα το PC που έχω τώρα είναι αρκετά παλιό, κοντεύει να κλείσει 8ετια (Athlon XP 1700+, 768ΜΒ ram ddr 333, 40gb hdd και λοιπά αρχαία..!), τέλος 1ης γυμνασίου τον είχα πάρει!

Οπότε πάω για καινούργιο PC. Και η χρήση του θα είναι αρκετά χαλαρή, Word, λίγο προγραμματισμό, msn, αντιγραφή Cds και λοιπές χαζομαρούλες, άντε και κανα παιχνίδι της πλάκας. Απλά θέλω να κρατήσει για 5 χρονια σε αυτή τη χρήση.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αύριο ή τη Δευτέρα θα τον αγοράσω οπότε αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο, ελεύθερα. Αν και μάλλον θα παω για τη σύνθεση που πρότεινε ο grimpr.

Και κάτι ακόμη, δε χρειάζεται να αγοράσω άλλη συσκευή DVD-Rom ή Recorder έτσι? (και οι δύο είναι Atapi)

Δημοσ.

Τώρα βλέπω πως η motherboard που προτείνει ο grimpr δεν υπάρχει πια στο Πλαίσιο :cry:

Έχετε κάποια άλλη υποψην σας?

Απ'ότι βλέπω η 4770 δεν έχει HDMI port για να συνδεώ την τηλεόραση με το PC οπότε ίσως επιλέξω την 4850.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό δε πρέπει να είναι 550W τουλάχιστον? Γιατί στο site του e-shop στις 4770 γράφει πως απαιτείται τροφοδοτικό 550W minimum...

Όταν πάω για να κάνω τη σύνθεση στα κουτιά δεν έχει το Coolermaster το πορτοκαλί ενώ είναι διαθέσιμο για αγορά wtf??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...