GiorGhino Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Γεια σας, έχω ένα PC με παθητικη VGA Gigabyte 4850 παθητικη ψυξη στο CPU χαρη στην Thermallright HR-01 Plus χωρις ανεμιστηρα στο κουτι κ fanless τροφοδοτικο τι ειναι καλυτερο? Να βαλω εναν ανεμιστηρα στο κουτι, ή να βγαλω το πλαινο καλυμα? Λογικα αν το βγαλω, με ολον τον αερα να διαχεεται ελευθερα απντου θα ναι οτι το καλυτερο απο οτιδηποτε ανεμιστηρα ετσι?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Πώς τα καταφερες και δουλευουν ολα παθητικα?? Δεν ψηνεται το κουτι χωρις να εχει ουτε εναν ανεμιστηρα να βγαζει αερα?? Σχετικα με το ερωτημα σου, μεταξυ κλειστου και ανοιχτου κουτιου σε passive ψυξη ειναι καλυτερο το ανοιχτο, αλλα μεταξυ ανοιχτου και κλειστου με ανεμιστηρα, αν ειναι σωστα τοποθετημενος ετσι ωστε να δημιουργει ρευμα αερα, τοτε τη κουρτινα β παρακαλω (Απο περιεργεια, με τη CPU εισαι και σε τι θερμοκρασιες idle/load? Ποιο passive τροφοδοτικο εχεις και ποιο κουτι?)
GiorGhino Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Άσε φίλε πρόκειτε για προσωπικό project κ ονειρο 3 ετών. Και τι δεν εχω ψαξει κ τι δεν εχω σκεφτει κ ενα καρο θεματα εχω ανοιξει. Αυτοδιδακτος εντελως ψαχνοντας κ κρινοντας. Τροφοδοτικό παθητικο λεω να παρω ακόμα, αυτο εχει μεινει. Η θερμοκρασιες προς εκπληξη μου ειναι οχι απλα λιγο μεγαλυτερες όχι απλα ιδιες, αλλα κ 5-10 βαθμους λιγοτερο χαρη στην ψυκτρα Τωρα οσο για το συστημα θα το παρουσιασω οταν ολοκληρωθει σε ενα Thread-Review ως το Αθόρυβο PC μαζί με την ιστορία 3 χρονων με ολες τις πιθανες εναλακτικες π επαιζαν aw πισω στο θεμα. Αρα αν λαβουθμε κ σαν background τον στοχο της υσηχιας καλυτερα να την εχεις βγαλμενη απλα
Tenshi Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Η θερμοκρασιες προς εκπληξη μου ειναι οχι απλα λιγο μεγαλυτερες όχι απλα ιδιες, αλλα κ 5-10 βαθμους λιγοτερο χαρη στην ψυκτρα 5~10C λιγότερο απ τί; Απο την κόλαση τον Μάη μήνα; Απο την επιφάνεια του ήλιου; Αν αναφέρεσαι στην stock ψύκτρα και εκεί που είχες 70~75 load τώρα βλέπεις 60~65,έ...δέν θα το έλεγα και χαμηλές θερμοκρασίες.
SilverCloak Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Θεωρητικά, οτιδήποτε δημιουργεί ρεύμα αέρα, είναι καλύτερο από το ανοικτό κουτί. Για να δημιουργηθεί βέβαια ρεύμα, καλό θα ήταν να υπήρχαν 2 ανεμιστήρες, έστω και αν ο exhaust είναι του τροφοδοτικού. Τώρα... τι να σου πω. Αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις μάλλον γιατί από τη θεωρία στη πράξη... Θεωρητικά δεν θα πίστευα ποτέ ότι η θερμοκρασίες μπορεί να είναι χαμηλότερες με παθητική ψύξη, αλλά και όμως.
M@ROUD@S Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Η θερμοκρασιες προς εκπληξη μου ειναι οχι απλα λιγο μεγαλυτερες όχι απλα ιδιες, αλλα κ 5-10 βαθμους λιγοτερο χαρη στην ψυκτρα Φιλε αυτο που λες παιζει μονο αν η ψυχτρα που αλλαχθηκε ειχε τοση σκονη που δεν περναγε καθολου αερας απο μεσα...Μπορεις να μας πεις τι θερμοκρασιες εχεις τωρα;
Alexisssss Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Φιλε αυτο που λες παιζει μονο αν η ψυχτρα που αλλαχθηκε ειχε τοση σκονη που δεν περναγε καθολου αερας απο μεσα...Μπορεις να μας πεις τι θερμοκρασιες εχεις τωρα; Προφανως συγκρινει την tr με την stock Αλλα και παλι περιεργο φαινεται να εχει χαμηλοτερες καθως θα επρεπε να εχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ εξαερισμο το κουτι για να μπορει να παιξει passive. Aκομα δεν μας ειπε τι cpu εχει..........
chrisimone Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 εσυ φταις λοιπον που δεν εχει ακομη χιονισει στο μιτσικελι!!! χεχεχε με την θερμοτητα που παραγει το πισι σου εχει ανεβει η θερμοκρασια του λεκανοπεδιου... απ οτι καταλαβες κ γω απο γιαννενα ειμαι!!!
M@ROUD@S Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Γενικα δεν λεει και πολλα μαλλον θα ειναι secret project
Alexisssss Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Anyway οπως και να εχει,θα σου προτεινα αφου θες sony και καλα να φτιαξεις το απολυτο passive συστημα να να παρεις το πλαινο,να κανεις μια μεγαλη τρυπα με ενα τροχο,και να την καλυπσεις με σιτα η να κανεις πολλες τρυπιτσες. Με απλα λογια σε παροττρυνω να φτιαξεις ενα διατριτο panel η ακομα και χωρις το panel to plaino και να γυρσεις το κουτι στο πλαι ετσι ωστε ο θερμος αερας(γνωστο σε ολους οτι ειναι ελαφρυτερος) να φευγεις απο το κουτι. Ετσι δεν θα χρειαστεις κανενα φουρφουρι αν και θα προσπαθουσα να σε πεισω να βαλεις τουλαχιστον ενα exhaust P.S:Πολλοι Ηπειρωτες πεσανε εδω μεσα Αρτα Here (fixed)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Και εγω ειμαι passive στο κατεβαστηρι (και ο επεξεργαστης), ωστοσο επειδη πλεον οι δισκοι γιναν 4 και το καλοκαιρι βαραγαν 55ρια (τωρα ~45), εβαλα δυο ανεμιστηρες εμπρος να τους φυσανε. Το τροφοδοτικο ΔΕΝ δουλευει passive με καμια δυναμη. Ουτε καν σε πληρες idle.
GiorGhino Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Χμμ μαλλον αυτο το κωβω να κανω στο τελος. Να πω του παπου να κόψει μια σίτα απο αυτες π φραζει την αυλή στο χωριό κ να την δεσω απο πάνω η τ αλλο π πε ο Alexis να το κανω κοσκινο. Θα τα παρουσιασω όλα όταν ολοκληρωθει το project μου επιτέλους, αν κ επειδη δε στελνουν ελλαδα θα ναι το Πασχα π θα παω Αγγλια : )))
Alexisssss Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Ειχε βγει ενα τροφοδοτικο νομιζω καπου στα 400 watt αν δεν κανω λαθος το οποιο ητανε PASSIVE. Εσυ george που εισαι passive στο δικο σου κατεβαστηρι ησουνα με ενα amd πολυ κρυο επεξεργαστη amd sempron στα 1.6(εαν κανω λαθος,συγνωμη και διορθωσε με γιατι με μια προχειρη αναζητηση δεν βρηκα το θεμα σου). Επισης ησουνα με onboard ενω το παιδι με 4850 που σημαινει οτι θα εχει πολυ μεγαλυτερη εκλυση θεμοτητας στο κουτι του. Ακομα δεν ξερουμε την cpu.;-) Πολυ φοβαμαι οτι θα ακουσουμε κανα E8400. Οπως και να εχει πιστευω οτι σε καθε περιπτωση ενα exhaust fan ειναι απαραιτητο(πολυ πιο απαραιτητο απο το πλαινο fan. Εαν σκεφτεσαι να προβεις στην αγορα ενος τετοιου τροφοδοτικου παντως διαβασε το παρακατω: Many users wish for a completely silent, passively cooled power supply. But only those devices with lower maximum output can do the job without some active cooling. Problems become manifest when higher outputs are needed for a long time: none of the fanless power supplies could run more than an hour at maximum power ratings of over 300 watts. In that sense, the Antec Phantom 350, the Silverstone SST-ST30NF, and even the Yesico FL-420TX all fail to deliver. But in reckoning the usability of these devices, note further that in more normal modes of operating - such as running typical office applications, or surfing the Web - these units remain stable (and quiet) for days on end. But those users who want to play high-end 3-D games or who encode video data for hours on end will not be happy when their machines shut down after an hour or so of full-tilt use. In those situations, this kind of power supply just won't cut it. http://www.tomshardware.com/reviews/cool-quiet-power-supplies,1004-15.html ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:05 ---------- Χμμ μαλλον αυτο το κωβω να κανω στο τελος. Να πω του παπου να κόψει μια σίτα απο αυτες π φραζει την αυλή στο χωριό κ να την δεσω απο πάνω η τ αλλο π πε ο Alexis να το κανω κοσκινο. Aυτο εχει ενα υφος ειρωνιας
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Εσυ george που εισαι passive στο δικο σου κατεβαστηρι ησουνα με ενα amd πολυ κρυο επεξεργαστη amd sempron στα 1.6(εαν κανω λαθος,συγνωμη και διορθωσε με γιατι με μια προχειρη αναζητηση δεν βρηκα το θεμα σου). Ναι στην αρχη, και δεν ηταν πληρως passive. Απλα επιανε μικρο χωρο. Τωρα ειμαι σε κανονικο κουτι, με AMD Athlon X2 5050e 2,6Ghz Energy Efficient και η onboard Ati HD3200 εχει αντικατασταθει απο μια Nvidia 9500GT λογω Linux... btw εκεινος ο Sempron (3000+ Manila Core 1,6Ghz) ειχε 62W TDP, ενω ο τωρινος διπυρηνος εχει 45. Ειδικα διαλεγμενος γιαυτο το σκοπο Τελος, να πω οτι 100 και 150 ευρω για 300W PSU passive δε θα τα εδινα σε καμια περιπτωση. Καλυτερα ενα μικρο αθορυβο ποιοτικο συν ενας 640+ GB Hdd
GiorGhino Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 oxi μωρε Q6600 Quad Core 2.4 Ghz εχω. Βασικα το μεγαλυτερο μοντελο ειναι στα 450W με 500W peak
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.