GiorGhino Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Βασικα αυτα τα enermax ειναι πολυ πιο χαμηλα απ τα Tagan τοτε π τα χα παρει. Αλλα ειναι τοσα db η παιζουν μπινιες μετρησεων κ τζαμπα θα δωσω τοσα λεφτα? Εγω επισης εχω μια υποψια οτι ο θορυβος γινεται γιατι εχοντας τον ανεμιστηρα απο κατω να ρουφαεις στροβιλιζεται μεσα στα κυκλωματα ο αερας κ υστερα πετιεται απο πισω. Ειναι 2πλος ο θορυβος επομενως. Υ.Γ. γαμωτο! Να γινοταν να κανα κανα test drive 5-6 να δω ποιο κανει ποιο δε κανει κ ποσο κανει θορυβο...
konandrio Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Βασικα αυτα τα enermax ειναι πολυ πιο χαμηλα απ τα Tagan τοτε π τα χα παρει. Αλλα ειναι τοσα db η παιζουν μπινιες μετρησεων κ τζαμπα θα δωσω τοσα λεφτα? Εγω επισης εχω μια υποψια οτι ο θορυβος γινεται γιατι εχοντας τον ανεμιστηρα απο κατω να ρουφαεις στροβιλιζεται μεσα στα κυκλωματα ο αερας κ υστερα πετιεται απο πισω. Ειναι 2πλος ο θορυβος επομενως. Υ.Γ. γαμωτο! Να γινοταν να κανα κανα test drive 5-6 να δω ποιο κανει ποιο δε κανει κ ποσο κανει θορυβο... Εγω θα σου πρετεινα να πας σε ΟΡΙΛΑ:-D:-D:-D:-D
Tenshi Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Βασικα αυτα τα enermax ειναι πολυ πιο χαμηλα απ τα Tagan τοτε π τα χα παρει. Αλλα ειναι τοσα db η παιζουν μπινιες μετρησεων κ τζαμπα θα δωσω τοσα λεφτα? Εγω επισης εχω μια υποψια οτι ο θορυβος γινεται γιατι εχοντας τον ανεμιστηρα απο κατω να ρουφαεις στροβιλιζεται μεσα στα κυκλωματα ο αερας κ υστερα πετιεται απο πισω. Ειναι 2πλος ο θορυβος επομενως. Υ.Γ. γαμωτο! Να γινοταν να κανα κανα test drive 5-6 να δω ποιο κανει ποιο δε κανει κ ποσο κανει θορυβο... Και κάπου εδώ θα πρέπει να αναρωτηθείς κατα πόσο ακούγεται ένας ανεμιστήρας που περιστρέφεται στις 500rpm. Παρεπιπτόντως ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού υποσκιάζεται ευκολότατα απο τον βομβο που κάνει ένας σκληρός δίσκος. Πρίν μερικά χρόνια σε ήθελα,με κάτι pata WD 40/80GB που κάνανε σάν βαπόρια
Kryptonite Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Πρέπει να σου ηχογραφήσω τον δικό μου τον πλαϊνό να δουλεύει full speed (ποτέ δε δουλεύει εκεί btw)..Σαν να απογειώνεται σινούκ κάνει.Τον ακούω πρίν να μπώ στο σπίτι, απ' το διάδρομο κιόλας!Πάντως σε χαμηλές που τον δουλεύω είναι αρκετά ήσυχος.. Για να είμαι και λίγο ον-τόπικ να πω κι εγώ πως δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα έχει ένα pc χωρίς κανένα ανεμιστήρα και κανένα εναλλακτικό τρόπο ψύξης.. Εντάξει, μπορεί οι νέοι επεξεργαστές να μην είναι τόσο "ζεστοί" όσο οι παλιότεροι, αλλά και πάλι θερμότητα παράγουν..Μια passive ψύκτρα απλά παίρνει αυτή τη θερμότητα απ' τον πυρήνα και την περνάει στα fins της (ή οτιδήποτε άλλο έχει)..Άν δεν υπάρχει ροή να διώξει την θερμότητα που μαζεύεται μέσα στο κουτί απο όλα αυτά τα εξαρτήματα, το κουτί θα αρχίσει να βράζει..Άρα απο ένα σημείο και μετά, οι ψύκτρες χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αποβάλλουν τη θερμότητα που οι ίδιες έχουν μαζέψει, το μόνο που θα κάνουν θα είναι να ζεσταίνονται κι άλλο και τελικά θα ανεβάζουν τη συνολική θερμοκρασία..Τώρα το πόσο ψηλά θα φτάσει δεν ξέρω αλλά αν εσύ είσαι διατεθειμένος να το μάθεις έχει καλώς..
Yperaspisths Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-450W-CMPSU-450VXEU.htm To συγκεκριμενο 450αρι θα μπορουσε η corsair να το βαφτισει και 600αρι, αλλα κακως δεν το κανει για μενα
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Βασικα αυτα τα enermax ειναι πολυ πιο χαμηλα απ τα Tagan τοτε π τα χα παρει. Αλλα ειναι τοσα db η παιζουν μπινιες μετρησεων κ τζαμπα θα δωσω τοσα λεφτα? Εγω επισης εχω μια υποψια οτι ο θορυβος γινεται γιατι εχοντας τον ανεμιστηρα απο κατω να ρουφαεις στροβιλιζεται μεσα στα κυκλωματα ο αερας κ υστερα πετιεται απο πισω. Ειναι 2πλος ο θορυβος επομενως. Υ.Γ. γαμωτο! Να γινοταν να κανα κανα test drive 5-6 να δω ποιο κανει ποιο δε κανει κ ποσο κανει θορυβο... Δηλαδη τα εχεις ΚΑΙ Passive, αλλα ειναι ΚΑΙ χυμα ολα τα καλωδια μεσα.... Κατι δε λες καλα Στις μετρησεις με τα dB παιζουν ΠΟΛΛΕΣ μπινιες, μην εμπιστευεσαι τιποτα. Γιατι αλλος μετραει στα 10cm αλλος στο 1m και παει λεγοντας... Δες και το silent pc review . com, κανουν πολλες μετρησεις περι θορυβου... http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-450W-CMPSU-450VXEU.htm To συγκεκριμενο 450αρι θα μπορουσε η corsair να το βαφτισει και 600αρι, αλλα κακως δεν το κανει για μενα Ναι αλλα κοστιζει και σχεδον οσο ενα 600ρι
phanispal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Και σε τι θερμοκρασίες παίρνονται οι μετρήσεις.. Το 450άρι Corsair παίζει και στα 65€
nikos21aek Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Κάνε τράμπα τον Q6600 με έναν Q8200s στα 65W,βάλε αθόρυβους σκληρούς και το λειτουργικό σου και εφαρμογές σε SSD και κάνε τράμπα την 4850 με μια 4770 ή 5750 ακόμη καλύτερα και είσαι τζετ και με το 300άρι.Είμαι περίεργος να δω τι έχεις φτιάξει ρε φίλε.Σοβαρά δεν ενδεικνύεται το pc σου για silent computing.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Σοβαρά δεν ενδεικνύεται το pc σου για silent computing. no shit sherlock btw Giorghino τι κουτί έχεις?
GiorGhino Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Σημείωση : Kryptonite μη το βλεπεις ετσι, απλα η θερμοτητα διαχεεται στο περιβαλλον απο τα φινς κ αυτο κανουν. Ειναι τοσα πολλα π μεχρι να παει παντου υπαρχουν τεραστιες απωλειες ωστε να εξουδετερωνεται με το περιβαλλον (σαν αυτην στους σωληνες θερμανσης στις Ελληνικες Πολυκατοικιες ))) ) 1)Εκείνα τα παρακμιακα των Multirama π διναν περισυ κατι ασημι Midi-Tower π χαν κ καλα πορτακι ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ Βασικα αν δω πως χρειαζομαι Case-Fan θα πρεπει να παρω ένα π να περνει 12αρι φαν γιατι με τιποτε λιγότερο δε θα την παλέψω. 2)Όχι ρε δεν τα εχω χυμα τα καλώδια ΗΜΑΡΤΩΝ θα ταν δυνατον? Δεν υπαρχει τιποτα πανω απ την μυτρικη. Μες στα κυκλωματα του τροφοδοτικου εννοω στροβιλιζεται ο αερας. 3)ΓΑΜΩΤΟ, εδω ακούω οτι ενα παθητικο μπορει ειτε να σου σβηνει το PC είτε να σου καεί. Όταν όμως είναι να περάσεις σε ανεμιστήρα... το ρισκάρεις, π να ξερω πιο ειναι το πιο χαμηλοθορυβο? Είναι οντως το enermax π προταθηκε? Eδω ειχα παρει το Tagan 100euro ειδικα για αυτο κ 3 χρονια μετα σκαρτωσε (αν δεν ηταν απ την αρχη). Σε ποιον να βαλεις εμπιστοσυνη? Με βλέπω να το δοκιμαζω με ενα fanless κ αμα καει κάηκε. ΑN ΘΑ ΝΑΙ K ΘΑ ΝΑΙ FΑNLESS, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΕΙ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ WATTS ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ RELAXED? (Αντι για 450 να ναι 560 δηλαδη) Τότε πρεπει να περασω στα Yesico κ δε ξερω π σκατα θα τα βρω. Υ.Γ. Εν τω μεταξυ παιδια πιστευω μου χει γινει ιδεοληψια πλεον. Κ τωρα κανει λιγο περισσοτερο θορυβο απο το ψυγειο (ενα μικρό Scaub Lorenz ) ) αλλα επειδη ξερω οτι ειναι αυτο γυριζω αναποδες ενω το ψυγειο ουτε π με πειραζει
Kryptonite Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Αν έχεις ανοιχτό το κουτί κάτι ίσως να γίνεται, αλλά με κλειστό δε νομίζω πως εύκολα διοχετεύεται η θερμότητα στο περιβάλλον, παρά μένει μέσα στο κουτί..Ειδικά το καλοκαίρι που τα πράγματα είναι χειρότερα. Σε ένα P4 northwood (σχετικά δροσερό) που παλιότερα είχα μια κάρτα (ati 9200) με παθητική ψύξη, το καλοκαίρι μου έκανε restart και με ανοιχτό κουτί..Με το που έβαλα ένα ανεμιστηράκι να τη φυσάει, όλα λύθηκαν.Τέσπα..δεν ξέρω, ίσως να μην έχεις πρόβλημα.Εγώ αυτό που μπορώ να πώ που ίσως σε βοηθήσει είναι οτι έχω παρατηρήσει πως τα ανεμιστηράκια κάνουν λιγότερο θόρυβο όταν δεν έχουν εμπόδια μπροστά τους.Δηλαδή ακόμα και στις προκαθορισμένες θέσεις του κουτιού, άμα τα κρατήσεις λίγο πιο μακριά (4-5mm έτσι ώστε να μην ακουμπάνε πάνω εκεί που βιδώνουν) θα δείς οτι μειώνεται ο θόρυβος.Γι αυτό εγώ έχω κόψει το κομμάτι του κουτιού πίσω απ' τα ανεμιστηράκια και έχω βάλει προστατευτικά που αφήνουν τον αέρα να περνάει πιο εύκολα απ' ότι οι τρύπες του κουτιού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.