Προς το περιεχόμενο

Πως μπορω να μαθω τι τροφοδοτικο χρειαζομαι?

GiorGhino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι σχέση έχει με την κατανάλωση το ότι έχεις 1-2 ανεμιστήρες λιγότερους; Τα 3-5Watt που κατανάλωναν αυτοί;

Επιτέλους το είπε κάποιος γιατί πολύς ο λόγος για το τίποτα..Ανεμιστήρες είναι, όχι βεντιλατέρ!

Όσο για το PSU γιατί απλά δεν αλλάζεις τον ανεμιστήρα του ήδη υπάρχοντος με κάποιον ήσυχο και να γλιτώσεις και τα έξοδα μιας και δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα?

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλα θα δωσεις 130 λιρες για τροφοδοτικο 450W,που δεν το βλεπω καθολου να την παλευει σε ενα κουτι κανεναν ανεμιστηρα πανω...Βαλε κανα δυο ανεμιστηρες στο κουτι σου και στον επεξεργαστη,αλλαξε τον ανεμιστηρα του τροφοδοτικου και βαλε και ενα fan controler πχ αυτοv και θα εχεις και ησυχια και ασφαλεια...Και δεν παιζει να εχεις τοση καταναλωση,260-270 το πολυ...300W εχω εγω με το συστημα της υπογραφης μου ολα σε full load...Και εχω 3x120,1x140,3x230 συνολο 7 ανεμιστηρες...

Δημοσ.
Γιατι τώρα έχω το TAGAN 500W Conxl Series 19db απο την "Tagan Power of Silence" αλλα τελικα υστερα απο 3 χρονια ειναι power of noice αντιληφθηκα οτι το 67% του θορυβου τοο κανε το τροφοδοτικο κ οχι το φαν του CPU

Τελος οτι φερνει γυρα ειναι προβλημα εκτος αν ειναι 12αρης ανειστηρας κουτιου

Ολοι οι ανεμιστήρες κάνουν θόρυβο.

Το συμπέρασμα σου 12άρης ανεμιστήρας=αθόρυβος και τροφοδοτικό=θόρυβος είναι τελείως αυθαίρετο.

Απλά όσο λιγότερους ανεμιστήρες έχεις τόσο λιγότερη φασαρία θα ακούς.

Σε γενικές γραμμές, οι ανεμιστήρες όσο περνανε τα χρόνια γίνονται όλο και πιο θορυβώδεις και χρειάζονται άλλαγμα.

• Super Moderators
Δημοσ.

καλά ρε GiorGhino περίμενες μετά από 3 χρόνια να μην κάνει θόρυβο το fan του psu που δουλεύει συνέχεια? :P

Δημοσ.

Πάρε ένα τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?id=ANA.AFA60000 και φύσα λίγο από το τροφοδοτικό γιατι πρέπει να έχει πιάσει πουρί από σκόνη.

Αλλιώς όπως είπαν και τα παιδιά αν δεν μείνεις ευχαριστημένος και έχει πάλι θόρυβο απλά άλλαξε ανεμηστηράκι στο ίδιο το τροφοδοτικό ψάξε πιο έχει τα λιγότερα db και πάρε να θες και ρυθμιστή στροφών

Δημοσ.

Χμμ θα παρω το 450 χωρις ανεμιστηρα.

Βγαζει κ κατι 580αρια μια Yesico αλλα δε εχω βρει resaler

Ρε M@ROUD@S την παλευεις? Λύσσαξα να βρω components π να με απαλλαξουν απ τους ανεμιστηρες, 3 χρόνια παλευω πάνω σε προσωπικό project να κανω το PC αθόρυβο, κ τωρα μ λες "πεταξε τα κ βαλε δυο τρεις ανεμιστηρες"?

Όπως είπα, ΔΕΝ ειμαι overclocker, είμαι casual gamer πιά ΔΕΝ παιζω απαιτητικα παιχνίδια, εργασιες κ σερφαρισμα κ chat κανω 73%

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΤΟ ΣΚΑΣΜΕΝΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ ΓΑΜΩΤΗΝ ^&@#@

Έλεως κάτι τεοια μου τη δινουν, εσυ περνας εξαρχής μια γραμμη ζητας απαντησεις κ συμβουλες σε συγκεκριμενα πράματα κ πεταγεται ο καθένας να πει τι θα κανε αυτος βαζει του προσανατολισμου του (Κ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ Κ ΣΕΝΑ Γ ΑΥΤΟ).

---

Και επιτελους ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, η εποχή των Pentium 4 που βαραγαν τα καλοκαιρια 75αρια για την πλακα - αφου η Ίντελ τα χε κανει σκατα με την αρχιτεκτονικη των single core κ πολλων Ghz μεχρι να βρει ταβάνι με τους Extreme 4,2Ghz -ΠΕΡΑΣΕ, ΠΕΡΑΣΕ ΠΕ-ΡΑ-ΣΕ τωρα η επεξεργαστες κυμαινονται στου 45-55 με το ζορι περναν τους 60. ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ απο αυτα τα απαρχαιωμενα δεδομενα. "Η θερμοκρασιες κ η θερμοκρασιες" ΕΛΕΩΣ

Δημοσ.

Χμμ θα παρω το 450 χωρις ανεμιστηρα.

Βγαζει κ κατι 580αρια μια Yesico αλλα δε εχω βρει resaler

Ρε M@ROUD@S την παλευεις? Λύσσαξα να βρω components π να με απαλλαξουν απ τους ανεμιστηρες, 3 χρόνια παλευω πάνω σε προσωπικό project να κανω το PC αθόρυβο, κ τωρα μ λες "πεταξε τα κ βαλε δυο τρεις ανεμιστηρες"?

Όπως είπα, ΔΕΝ ειμαι overclocker, είμαι casual gamer πιά ΔΕΝ παιζω απαιτητικα παιχνίδια, εργασιες κ σερφαρισμα κ chat κανω 73%

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΤΟ ΣΚΑΣΜΕΝΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ ΓΑΜΩΤΗΝ ^&@#@

Έλεως κάτι τεοια μου τη δινουν, εσυ περνας εξαρχής μια γραμμη ζητας απαντησεις κ συμβουλες σε συγκεκριμενα πράματα κ πεταγεται ο καθένας να πει τι θα κανε αυτος βαζει του προσανατολισμου του (Κ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ Κ ΣΕΝΑ Γ ΑΥΤΟ).

---

Και επιτελους ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, η εποχή των Pentium 4 που βαραγαν τα καλοκαιρια 75αρια για την πλακα - αφου η Ίντελ τα χε κανει σκατα με την αρχιτεκτονικη των single core κ πολλων Ghz μεχρι να βρει ταβάνι με τους Extreme 4,2Ghz -ΠΕΡΑΣΕ, ΠΕΡΑΣΕ τωρα η επεξεργαστες κυμαινονται στου 45-55 με το ζορι περναν τους 60. ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ απο αυτα τα απαρχαιωμενα δεδομενα. "Η θερμοκρασιες κ η θερμοκρασιες" ΕΛΕΩΣ

ΟΚ δεν είμαι τέρας ευγένειας κι εγώ αλλά μήπως το παρακάνεις; 4-5 άτομα σου λένε τη γνώμη τους σε ένα δικό σου πρόβλημα και επειδή δεν συμφωνούν μαζί σου τους τα χώνεις;

Τέλος πάντων, καλή συνέχεια στο project σου.

Δημοσ.

Δεν εβρισα κανεναν προσπαθω να τους εξηγησω,αυτην ειναι η λογικη μ. Για τροφοδοτικο ρωτησα όχι γ το αν κανουν οι ρυθμισεις μ.

Νταξυ τα παιδια λεν τη γνωμη τους κ δεν ξερουν οτι το χω ψαξει 3 χροναι κ εχω ανοιξει καμμια 10αρια θεματα γ αυτο

Σορρυ αν φανηκα υπερτονος

• Moderators
Δημοσ.

Giorghino.

Μαλλον δεν εχεις "ακουσει" το Enermax το 425ρι ή το 525 ρι (σαν αυτο που σου προτειναν).

Ειλικρινα πιο πολυ ακουγεται ενας δισκος παρα αυτα.

Αν το θες απλα για να εχεις να λες "δεν εχω ουτε μισο ανεμιστηρα στο pc μου", τοτε πασο. Παρε το 400ρι, αλλα ακομα και οι κατασκευαστες τους προτεινουν να υπαρχει ροη αερα μεσα στο κουτι για σωστη λειτουργια, το ιδιο και με τις passive vgas... Ρισκαρεις πολλα.

Τελος, το οτι εβγαλε 292W ενα calculator ΔΕΝ σημαινει οτι εισαι καλυμμενος με passive 300ρι, αφου ακομακι αυτα δεν μπορουν να δουλεψουν στο φουλ τους χωρις ροη αερα τουλαχιστον. Α και οι ανεμιστηρες δεν καταναλωνουν πανω απο 3βατ ο καθενας. Ακομα και 10 να ειχες στο PC, δεν γλυτωνεις πανω απο 30W συνολικα..

Απο εμενα λοιπον -1 για 300ρι-400ρι, ειδικα passive.

Δημοσ.
το χω ψαξει 3 χρονια κ εχω ανοιξει καμμια 10αρια θεματα γ αυτο
αλλα τελικα υστερα απο 3 χρονια ειναι power of noice αντιληφθηκα οτι το 67% του θορυβου τοο κανε το τροφοδοτικο κ οχι το φαν του CPU

Φιλε μου για να μπορεσει ο οποιοσδηποτε να σε βοηθησει πρωτον θα πρεπει να εισαι ανοικτος σε προτασεις και δευτερον να εισαι προσεκτικος σε αυτα που γραφεις...

Διορθωσε με αν κανω λαθος...

Δημοσ.

Μα δε μπορούμε απλά ν' αθροίζουμε τα Watts απ' τη στιγμή που το κάθε τροφοδοτικό δίνει διαφορετικά Α σε κάθε γραμμή.

Δηλαδή ένα τροφοδοτικό μπορεί να δίνει μπόλικα Α στις +3.3V και +5V, ενώ στη +12V να βγάζει λίγα, με αποτέλεσμα μια σχετικά ενεργοβόρα vga/cpu ή ο συνδυασμός τους να μην είναι σε θέση να τροφοδοτηθεί(ούν) επαρκώς, παρόλο που αθροιστικά φαίνεται ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα.

• Moderators
Δημοσ.

Δηλαδή ένα τροφοδοτικό μπορεί να δίνει μπόλικα Α στις +3.3V και +5V, ενώ στη +12V να βγάζει λίγα,

Για την ακριβεια ολα στη προ P4 εποχη ;)

Οριστε και ενα ενδιαφερον λινκ που υπολογιζει και Α στη +12v:

http://web.aanet.com.au/SnooP/psucalc.php

Δημοσ.
Για την ακριβεια ολα στη προ P4 εποχη ;)

Δε σε πιάνω..

Πιστεύεις ότι ένα τροφοδοτικό σαν αυτό βγάζει αρκετά Α στη +12V;

Γιατί τα ονομαστικά 450W να είσαι σίγουρος ότι όλο και με κάποιο τρόπο θα τα βγάζει (θεωρητικά πάντα) αθροίζοντας όλες τις γραμμές.

Άλλο που στην πραγματικότητα δε θα βγάζει ούτε τα μισά.

• Moderators
Δημοσ.

Μα τωρα βρισκομαστε στη μετα P4 εποχη, οποτε τα τωρινα (οπως και τα τοτε Low End - No Name) ειναι μουφες ετσι κι αλλιως. :P

Απλα τοτε, λογω της ελλειψης P4 βισματος, οι επεξεργαστες τροφοδοτουνταν απο τη +5v γραμμη, και σε συνδυασμο με το οτι οι καρτες δεν ειχαν ιδιαιτερες ενεργειακες απαιτησεις, οδηγουσε στο γεγονος πως τα τροφοδοτικα ειχαν αρκετα "δυνατες" 5ρες γραμμες, ενω οι 12ρες ηταν ουσιαστικα πολυ μικρες...

Π.χ. εχω τροφοδοτικο PIII εποχης που (λεει οτι) δινει 35Α στη +5v και... 6Α στη +12v :lol:

That's what I meant mate :-)

Δημοσ.

A OK then, νόμισα πως θεωρείς πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί αυτές οι εποχές και πως όλοι πάνε σε ποιοτικά τροφοδοτικά σήμερα (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) :Ρ

Ειλικρινά, σκέφτομαι τι σαβούρα θα παίζει σε έτοιμες συνθέσεις κλπ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...