phanispal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 1. Αν ενθυμούμαι καλώς, και εγώ ανέφερα τον παράγοντα efficiency, με συγκεκριμένα νούμερα μάλιστα. Αν είσαι αρνητικά προκατειλημμένος απέναντί μου, τι να σου πω.. (φυσικά και δεν το λέω επειδή θίχτηκα :Ρ) 2. Επίσης καλό είναι να εξετάζουμε ει δυνατόν εάν η αναγραφόμενη ισχύς του τροφοδοτικού μας είναι peak ή nominal. Κάποιες εταιρίες ίσως αναγράφουν την Peak τιμή σε Watt για να φαίνονται πιο μεγάλα τα νούμερα και θέλει ψάξιμο για το κάθε τροφοδοτικό...Για παράδειγμα αν για λόγους Marketing κάποια εταιρία προσφέρει ένα 1000 Watt (peak) τροφοδοτικό, αλλά δεν αναφέρει αν είναι Peak ή Nominal...!!! Εμείς για να βρούμε την nominal ισχύ του (την κανονική/ονομαστική δηλαδή), θα πρέπει να διαιρέσουμε με την τετραγωνική ρίζα του 2 (= 1,414213562373095 = ~ 1,414) Δηλαδή: 1000W peak/1.414 = 707.107 W nominal = ~707 Watt Nominal. Link it or it didn't happen. Εγώ ξέρω για τροφοδοτικά που μπορούν να αποδώσουν περισσότερα σε peak απ' ότι αναφέρει η ονομαστική τους ισχύς.
vag3d Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 όχι από το 24/7/365, για τα 5 χρόνια quad core pc εννοούσα να κόψεις κάτι ναι αλλά δεν βρίσκεις κάπως "επικίνδυνο" (ναι οκ είναι κάπως υπερβολή) το να δίνεις συμβουλές χωρίς να είσαι καλά ενημερωμένος? Όχι ο Quad Core έχει περίπου 1.5 χρόνο ..ίσως και λίγο παραπάνω - δεν θυμάμαι καλά... Όταν πήρα το Computer που έχω τώρα, έκανα έρευνα περίπου 3 μήνες πριν το πάρω (για το κάθε είδος που το απαρτίζει). Όταν είσαι ευχαριστημένος από ένα προϊόν, το αναφέρεις. Γιαυτό άλλωστε στο πρώτο μου Post είπα ότι το θεωρώ έμπιστη μάρκα προσωπικά. (λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας τα 5 αυτά χρόνια δηλαδή οπου το PC μου είναι ανοικτό περίπου 24/7/365). Τώρα αν μετά ξεφύτρωσαν προβλήματα στα Tagan, τι να πω...!!! Και η Nvidia είχε βγάλει προβλήματα στους MacBook Pro με μία κάρτα γραφικών της στο άμεσο παρελθόν...!!! Και στους iMac 27" έβγαλε προβλήματα με Flickering η ATI. (ενημερώθηκα όμως όταν έψαχνα την Apple πιο εντατικά) Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι όταν κάποιος προτείνει Nvidia, ΑΤΙ ή Apple δίνει "επικίνδυνες" συμβουλές...!!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:30 ---------- 1. Αν ενθυμούμαι καλώς, και εγώ ανέφερα τον παράγοντα efficiency, με συγκεκριμένα νούμερα μάλιστα. Αν είσαι αρνητικά προκατειλημμένος απέναντί μου, τι να σου πω.. (φυσικά και δεν το λέω επειδή θίχτηκα :Ρ) 2. Link it or it didn't happen. Εγώ ξέρω για τροφοδοτικά που μπορούν να αποδώσουν περισσότερα σε peak απ' ότι αναφέρει η ονομαστική τους ισχύς. Ε, τότε +1 και σε εσένα..!!! Συγνώμη αν σε παρέλειψα...!!! Οχι ρε, καμία σχέση με προκατάληψη...!!! Απλώς καθώς έγραφα το Post, μου διέφυγες φαίνεται.....!!! Looll...!!! Το Peak και το Nominal είναι κατά κάποιον τρόπο (να το πω απλά) ένας διαφορετικός τρόπος έκφρασης της ισχύος...!!! Μην τα μπλέκεις καλύτερα... Εφυγααα απο το Thread λέμεεε...... (χιιχι)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι όταν κάποιος προτείνει Nvidia, ΑΤΙ ή Apple δίνει "επικίνδυνες" συμβουλές...!!! αυτό το είπα σε συνδιασμό με το ότι δεν ενημερώνεσαι συνέχεια και πως ενημερώνεσαι συνήθως όταν αναβαθμίζεις ή όταν έχεις διάθεση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.