Προς το περιεχόμενο

PSU για Crossfire...

papadakn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα μόνος σου πέφτεις σε αντιφάσεις. Λες ότι πριν 5 χρόνια απέκτησες ένα απ' τα μεγαλύτερα τότε τροφοδοτικά, το 480άρι Tagan, το οποίο σε βγάζει μέχρι σήμερα, ίσως και για καιρό ακόμα αν αντέξει.

Επίσης παραθέτεις μία cpu power consumption list στην οποία γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η κατανάλωση δεν έχει ανέβει, αντίθετα με την απόδοση.

Το ίδιο ισχύει και με τις κάρτες γραφικών, ειδικά με τη σειρά 5 της ATi.

Και γενικότερα δε φαίνεται να αλλάζουν τα πράγματα στο άμεσο μέλλον.

Άρα με ποια λογική να πάει κάποιος σε 1200W τροφοδοτικό;

Είπαμε να έχουμε ένα σεβαστό headroom, όχι όμως το ίδιο το headroom να είναι >2πλάσιο της πραγματικής κατανάλωσης ενός συστήματος.

Άσε που δείχνεις να αγνοείς τον παράγοντα efficiency, όπου ένα τροφοδοτικό αποδίδει τα μέγιστα στο 30%-70%.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Υπερβολές φίλε vag3d...απλά μετά θα κλαίει που δεν τα έδωσε αλλού τόσα χρήματα παραπάνω για 1kw τροφοδοτικό!

Οκ...!!!

Τουλάχιστον δεν είναι υπερβολή του στυλ "παιρνω Quad Core CPU για να παίζω παιχνίδια"...

Θυμάμαι μία εποχή όπου όσοι έπαιζαν παιχνίδια, έπαιρναν Qcore CPU...

ενώ τα παιχνίδια "έβλεπαν" μόνο Core 2 Duo...!!! Έμεναν άχρηστοι δηλαδή 2 πυρήνες...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:34 ----------

Μα μόνος σου πέφτεις σε αντιφάσεις. Λες ότι πριν 5 χρόνια απέκτησες ένα απ' τα μεγαλύτερα τότε τροφοδοτικά, το 480άρι Tagan, το οποίο σε βγάζει μέχρι σήμερα, ίσως και για καιρό ακόμα αν αντέξει.

Επίσης παραθέτεις μία cpu power consumption list στην οποία γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η κατανάλωση δεν έχει ανέβει, αντίθετα με την απόδοση.

Το ίδιο ισχύει και με τις κάρτες γραφικών, ειδικά με τη σειρά 5 της ATi.

Και γενικότερα δε φαίνεται να αλλάζουν τα πράγματα στο άμεσο μέλλον.

Άρα με ποια λογική να πάει κάποιος σε 1200W τροφοδοτικό;

Είπαμε να έχουμε ένα σεβαστό headroom, όχι όμως το ίδιο το headroom να είναι >2πλάσιο της πραγματικής κατανάλωσης ενός συστήματος.

Άσε που δείχνεις να αγνοείς τον παράγοντα efficiency, όπου ένα τροφοδοτικό αποδίδει τα μέγιστα στο 30%-70%.

ΟΚ, ΟΚ....ο,τι πεις...

• ATI VGA Cards
    • Power Consumption: 190 Watt --->ATI Radeon HD 4890 Series
    • Power Consumption: 290 Watt --->ATI Radeon HD 4870 X2 Series
    • Power Consumption: 150 Watt --->ATI Radeon HD 4870 Series
    • Power Consumption: 230 Watt --->ATI Radeon HD 4850 X2 Series
    • Power Consumption: 110 Watt --->ATI Radeon HD 4850 Series
    • Power Consumption: 110 Watt --->ATI Radeon HD 4830 Series
    • Power Consumption: 80 Watt --->ATI Radeon HD 4770 Series
    • Power Consumption: 100 Watt --->ATI Radeon HD 4730 Series
    • Power Consumption: 65 Watt --->ATI Radeon HD 4770 Series
    • Power Consumption: 70 Watt --->ATI Radeon HD 4670 Series
    • Power Consumption: 55 Watt --->ATI Radeon HD 4650 Series
    • Power Consumption: 50 Watt --->ATI Radeon HD 4600 Series
    • Power Consumption: 25 Watt --->ATI Radeon HD 4550 Series
    • Power Consumption: 25 Watt --->ATI Radeon HD 4350 Series
    • Power Consumption: 50 Watt --->ATI Radeon HD 4300 Series
    • Power Consumption: 180 Watt --->ATI Radeon HD 3800 Series
    • Power Consumption: 120 Watt --->ATI Radeon HD 3600 Series
    • Power Consumption: 65 Watt --->ATI Radeon HD 3400 Series
    • Power Consumption: 210 Watt --->ATI Radeon HD 2900 Series
    • Power Consumption: 50 Watt --->ATI Radeon HD 2600 Series
    • Power Consumption: 40 Watt --->ATI Radeon HD 2400 Series
    • Power Consumption: 120 Watt --->ATI Radeon X1950 XT(X) Series
    • Power Consumption: 80 Watt --->ATI Radeon X1950 Series
    • Power Consumption: 120 Watt --->ATI Radeon X1900 XT(X) Series
    • Power Consumption: 80 Watt --->ATI Radeon X1900 Series Series
    • Power Consumption: 80 Watt --->ATI Radeon X1800 Series
    • Power Consumption: 55 Watt --->ATI Radeon X1650 Series
    • Power Consumption: 45 Watt --->ATI Radeon X1600 Series
    • Power Consumption: 40 Watt --->ATI Radeon X1550 Series
    • Power Consumption: 35 Watt --->ATI Radeon X1300 Series
    • Power Consumption: 65 Watt --->ATI Radeon X800 Series
    • Power Consumption: 45 Watt --->ATI Radeon X700 Series
    • Power Consumption: 40 Watt --->ATI Radeon X600 Series
    • Power Consumption: 30 Watt --->ATI Radeon X300 Series
    • Power Consumption: 60 Watt --->ATI Radeon 9800 Series
    • Power Consumption: 40 Watt --->ATI Radeon 9700 Series
    • Power Consumption: 35 Watt --->ATI Radeon 9600 Series
    • Power Consumption: 30 Watt --->ATI Radeon 9550 Series

• Nvidia VGA Cards
    • Power Consumption: 289 Watt --->Nvidia GeForce GTX 295 Series
    • Power Consumption: 204 Watt --->Nvidia GeForce GTX 285 Series
    • Power Consumption: 236 Watt --->Nvidia GeForce GTX 280 Series
    • Power Consumption: 219 Watt --->Nvidia GeForce GTX 275 Series
    • Power Consumption: 182 Watt --->Nvidia GeForce GTX 260 Series
    • Power Consumption: 150 Watt --->Nvidia GeForce GTS 250 Series
    • Power Consumption: 197 Watt --->Nvidia GeForce 9800 GX2 Series
    • Power Consumption: 141 Watt --->Nvidia GeForce 9800 GTX+ Series
    • Power Consumption: 140 Watt --->Nvidia GeForce 9800 GTX Series
    • Power Consumption: 105 Watt --->Nvidia GeForce 9800 GT Series
    • Power Consumption: 96 Watt --->Nvidia GeForce 9600 GT Series
    • Power Consumption: 90 Watt --->Nvidia GeForce 9600 GSO 512 Series
    • Power Consumption: 105 Watt --->Nvidia GeForce 9600 GSO Series
    • Power Consumption: 50 Watt --->Nvidia GeForce 9500 GT Series
    • Power Consumption: 50 Watt --->Nvidia GeForce 9400 GT Series
    • Power Consumption: 190 Watt --->Nvidia GeForce 8800GTX Series
    • Power Consumption: 130 Watt --->Nvidia GeForce 8800GTS Series
    • Power Consumption: 60 Watt --->Nvidia GeForce 8600 Series
    • Power Consumption: 50 Watt --->Nvidia GeForce 8500 Series
    • Power Consumption: 140 Watt --->Nvidia GeForce 7950GX2 Series
    • Power Consumption: 100 Watt --->Nvidia GeForce 7950GT(X) Series
    • Power Consumption: 80 Watt --->Nvidia GeForce 7900 Series
    • Power Consumption: 100 Watt --->Nvidia GeForce 7800 Series
    • Power Consumption: 45 Watt --->Nvidia GeForce 7600 Series
    • Power Consumption: 40 Watt --->Nvidia GeForce 7300 Series
    • Power Consumption: 90 Watt --->Nvidia GeForce 6800 Series
    • Power Consumption: 50 Watt --->Nvidia GeForce 6600 Series
    • Power Consumption: 40 Watt --->Nvidia GeForce 6200 Series
    • Power Consumption: 100 Watt --->Nvidia GeForce FX 5900 Series
    • Power Consumption: 40 Watt --->Nvidia GeForce FX 5700 Series
    • Power Consumption: 40 Watt --->Nvidia GeForce FX 5600 Series
    • Power Consumption: 40 Watt --->Nvidia GeForce FX 5200 Series

Δημοσ.
[...]

Όποιος διαφωνεί επιστημονικά με την άποψή μου, ας παραθέσει επιστημονική άποψη με επιχειρήματα που να ανατρέπει αυτό που λέω...!!!

[...]

Quad-Core με 4870x2. Idle = 273W , full load = 422W

Στα 273W το τροφοδοτικό των 1300W που παρέθεσες λειτουργεί στο 20%, το 1000άρι στο 27%. Τα τροφοδοτικά έχουν πολύ αρκετά χαμηλότερη (απ τη βέλτιστή τους) απόδοση σε τόσο χαμηλά φορτία.

Δημοσ.

Συγκρίνεις κάρτες που ήταν ακόμα και τότε low end με κάρτες που εδώ και καιρό είναι high end.

Μια 1950ΧΤΧ (high end) καταναλώνει περίπου όσο μια 5850. Θες να συγκρίνουμε απόδοση;

Δημοσ.

Τι θα έλεγες να εξετάσεις πρώτα τις ανάγκες σου σε Watt και μετά να δεις από τιμές?

Μελλοντική επέκταση/προσθήκη καρτών?

Πόσες ώρες/μέρες/Μήνες/έτη θα μένει το PC σου ανοικτό συνεχόμενα??

Καλό είναι να μην είσαι οριακά στην ισχύ...για να μην σου μυρίσει πάλι κάτι καμένο...

Το τροφοδοτικό είναι το πιό σημαντικό κομμάτι του Computer μας...

Εγώ θα πρότεινα κάτι σε Tagan...!!!

Εννοείται οτι όλα μπορεί να πάθουν ζημιά (συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες) αλλά το θεωρώ έμπιστη μάρκα προσωπικά.

Πάρε τα σωστά Watt (να έχεις και πλεόνασμα ισχύος) και μην κοιτάς το κόστος καθόλου...!!! Καλύτερα να περιμένεις να πάρεις κάτι σωστό παρά να πάρεις οτιδήποτε....!!!

Άλλωστε όσο είναι να κοστίσει, θα κοστίσει.....και στο τροφοδοτικό καλό είναι να μην τσιγκουνευόμαστε...!!!

Τι θα έλεγες για κάτι τέτοιο?

TAGAN TG1300-U88 BZ PIPEROCK SERIES 1300W

και αν θεωρείς οτι είναι υπερβολη τα Watt *(και η τιμή) για τις ανάγκες σου, κοίτα και το παρακάτω (έχουν διαφορα εγγύησης όμως. Το ένα έχει 3 χρόνια και το άλλο 2 χρόνια)..

TAGAN TG1000-U33II SUPERROCK 1000W

Εγώ έχω το PC μου ανοικτό σχεδόν 24/7/365 επι 5 χρόνια με το Tagan τροφοδοτικό μου.

ΣΚΥΛΙ Μαύρο...!!! Δεν κατάλαβε τίποτα τόσα χρόνια...!!! (*και συνεχίζει)

*(υπόψην οτι κατα καιρούς τραβαει και κανα τρίμηνο 3D Rendering όπου το PC χτυπάει κόκκινο κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή...)

Εγώ ό,τι ήταν να πω το είπα...!!!

Δεκτές και οι διαφωνίες και όλα...

Προσωπική μου άποψη είναι όλα όσα είπα.

Σίγουρα μπορεί να αγοράσει κάτι οικονομικότερο.

Σαφώς και μπορεί να βολευτεί και με μικρότερης ισχύος τροφοδοτικό.

Εγώ όμως προτιμώ να έχω κάτι δυνατότερο, να το υπο-χρονίσω και να το δουλεύω απροβλημάτιστα στο Full (για την χρήση που του κάνω) παρά να το γονατίζω...

Τα 1300 Watt είναι υπερβολικά, αλλά η Tagan είναι σίγουρα μια πολύ καλή εταιρία...

Ένα 700W Tagan, έχει 140 ευρώ ενώ ένα 1000 Watt έχει 184 ευρώ...!!!

Καθόμαστε και συζητάμε τα άπειρα για 40 ευρώ...

Μην πέσετε να με φάτε κιόλας...!!! :-)

Δημοσ.

Η Tagan δεν είναι σίγουρα μια πολύ καλή εταιρία.

Εδώ και μερικά χρόνια έχει χάσει μπόλικο ποσοστό απ' την αξιοπιστία που είχε κάποτε και μαζί μ' αυτή αρκετούς πελάτες.

Corsair, Seasonic, PC Power & Cooling, Enermax βγάζουν ποιοτικότερα τροφοδοτικά.

Απλά εσύ έτυχε να είσαι απ' τους τυχερούς με τα 480άρια που δεν έσκασαν σε ανύποπτο χρόνο.

Δημοσ.
Οκ...!!!

Τουλάχιστον δεν είναι υπερβολή του στυλ "παιρνω Quad Core CPU για να παίζω παιχνίδια"...

Θυμάμαι μία εποχή όπου όσοι έπαιζαν παιχνίδια, έπαιρναν Qcore CPU...

ενώ τα παιχνίδια "έβλεπαν" μόνο Core 2 Duo...!!! Έμεναν άχρηστοι δηλαδή 2 πυρήνες...p

Δηλαδη αυτοι ειναι βλακες και το εκαναν για στυλ και οχι για να μην χρειαστει να αναβαθμησουν μετα απο δυο χρονια;

Δημοσ.
Η Tagan δεν είναι σίγουρα μια πολύ καλή εταιρία.

Εδώ και μερικά χρόνια έχει χάσει μπόλικο ποσοστό απ' την αξιοπιστία που είχε κάποτε και μαζί μ' αυτή αρκετούς πελάτες.

Corsair, Seasonic, PC Power & Cooling, Enermax βγάζουν ποιοτικότερα τροφοδοτικά.

Απλά εσύ έτυχε να είσαι απ' τους τυχερούς με τα 480άρια που δεν έσκασαν σε ανύποπτο χρόνο.

Αυτό που λες σηκώνει ψάξιμο δεν έχει τύχει να το ακούσω...

Δηλαδη αυτοι ειναι βλακες και το εκαναν για στυλ και οχι για να μην χρειαστει να αναβαθμησουν μετα απο δυο χρονια;

Βλέπεις που τελικά έρχεσαι στα λόγια μου?

Εγώ ξέρω ότι κάποτε είχα τροφοδοτικό 250 Watt ενώ τώρα οι ανάγκες αυξήθηκαν...παρά το γεγονός οτι όλα γίνονται ολοένα και πιο Power Efficient...(και αυτό διότι το "Power Efficient" ισχύει όταν το εξάρτημα/Part είναι σε idle...!!! Αν μία κάρτα γραφικών για παράδειγμα δουλέψει στο Full, τότε θα χρειαστεί η ισχύς που θα απορροφήσει...!!!

Φυσικά και με τους νέους επεξεργαστές που έρχονται το 2010, με 6 πυρήνες και αργότερα μέσα στο έτος ίσως με περισσότερους, όλο και περισσότερη ισχύ θα χρειάζεται κάποιος από το τροφοδοτικό του....!!! Όσο να' ναι οι 6 πυρήνες σε Full Load θα χρειάζονται περισσότερη ισχύ από τους 4...ή από τους δύο (εκτός αν έχουμε και πάλι δραματικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική τους - αλλά ούτως ή άλλως η κατανάλωση του CPU σε Full Load θα είναι αυτή που θα είναι)...!!!

Αναρωτιέμαι οι νέας γενιάς κάρτες γραφικών που θα βγουν το νέο έτος τι ισχύ θα χρειάζονται, καθώς και εκεί θα έχουμε το "φαινόμενο των πολλών πυρήνων" στα Chipset τους...!!! Και αυτό το λέω στηριζόμενος στο γεγονός οτι έχουμε σήμερα μια διακύμανση ισχύος από 40W - 280W....στις κάρτες γραφικών....

Επίσης με διάφορα πρότυπα όπως το OpelCL, ολοένα και περισσότερες κάρτες γραφικών θα παραμένουν όλο και λιγότερο "Idle" (σε αντίθεση με σήμερα)...

Το παιδί απλώς έβαλε μία κάρτα γραφικών του "σήμερα" και το τροφοδοτικό του (που κατά πάσα πιθανότητα το διάλεξε με παρόμοιο τρόπο "τότε" που το πήρε, αγοράζοντας συμβατικά, κοιτάζοντας το τώρα και όχι μακροπρόθεσμα ή ρωτώντας και παίρνοντας μια συμβατική/κλασσική απάντηση/συμβουλή για το τροφοδοτικό και την ισχύ του).

Η αγορά ενός υπολογιστή είναι μια μακροχρόνια επένδυση που φθίνει τεχνολογικά.

Όσο πιο "έξυπνα" στήσεις το σύστημά σου, τόσο πιό πολύ καιρό (και πιο οικονομικά) "θα την βγάλεις" έχοντας παράλληλα και τις απαιτούμενες επιδόσεις, μέχρι να χρειαστεί ξανά να κάνεις Update, κλπ.!!! Αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα παλιώσει το μηχάνημα και θα χρειάζεται αναβάθμιση...!!!

Υπάρχουν διάφορα "ρητά" όπως για παράδειγμα το "μην επενδύεις ποτέ σε παλιά τεχνολογία" (διότι είναι χαμένα λεφτά, από άποψη χρηματο-οικονομικο-τεχνολογική).

Το να αγοράσει για παράδειγμα σήμερα κάποιος ένα νέο σύστημα από την αρχή, που θα φέρει Quad Core CPU (όχι i7) για να "βολευτεί οικονομικά" θα σήμαινε οτι ανατρέπει το ρητό "μην επενδύεις ποτέ σε παλιά τεχνολογία", και αφενός όταν οι απαιτήσεις του Software θα αυξηθούν και δεν θα τον καλύπτουν (πάντα συμβαίνει αυτό+τον χρόνο), θα ψάχνει να βρει μνήμες και διάφορα άλλα εξαρτήματα για να έχει και πάλι μέτριες επιδόσεις και να μην καλύπτεται...

Εν πάση περιπτώσει...

Νομίζω ότι δεν θα ήθελα να συνεχίσω την κουβέντα πάνω σε αυτό το θέμα άλλο εγώ προσωπικά. Ο καθένας κάνει κουμάντο στην τσέπη του και έχει τις επιλογές του.

Εγώ θα πω κάτι τελευταίο μόνο, που είναι και η απόδειξη της ορθότητας της σκέψης μου, από κάθε άποψη (τεχνολογική και οικονομική)

Το PC μου είναι 5 ετών...και φοράει Quad Core. Το επιπλέον κόστος αναβάθμισης του PC μου ήταν πριν από περίπου 1-1,5 χρόνο γύρω στα 230 ευρώ για την CPU και άλλα 50 ευρώ για περισσότερη μνήμη...!!! Δηλαδή συνολικά στα 5 χρόνια ξόδεψα μόνο ~300 ευρώ....!!!

Αναφορικά σας λέω οτι ένα ενδεικτικό 3D Rendering μιας 3D εικόνας στο "πριν το upgrade μηχάνημα" έπαιρνε 45 λεπτά ενώ με τον Quad Core, η ίδια εικόνα παίρνει 5 λεπτά μόνο...!!! (για τόσο μεγάλη διαφορά ταχύτητος μιλάμε) (που σημαίνει οτι είναι μια διαφορά ταχύτητος σημαντική για τα λεφτά που πληρώνεις).

Επίσης βάζοντάς του και μία καλύτερη κάρτα γραφικών μπορεί το 5 ετών μηχάνημά μου, να παίξει τα σύγχρονα παιχνίδια, μια χαρά (αν και δεν παίζω παιχνίδια γενικώς πλέον - δεν με πολυενδιαφέρει)..!!!

Σίγουρα υπάρχουν και οι i7 επεξεργαστές που είναι καλύτεροι απο τον απλό Quad Core...!!!

Δεν πιστεύω όμως οτι υπάρχει κανείς που πιστεύει οτι ένα μηχάνημα Quad Core είναι αδύναμο? Ούτε κανείς που να πιστεύει οτι τα 300 ευρώ για να κάνει κανείς αναβάθμιση μέσα στην 5ετία είναι ένα μεγάλο ποσό...!!!

Δημοσ.

Απλα για να επανέλθω στο αρχικό θέμα του topic, οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν και με το νεο τροφοδοτικό (enermax 650w με γιαπωνέζικους πυκνωτές :) ) το pc δεν ανάβει. Μόλις καταφέρω να βρώ χρόνο θα πρέπει να πάω τη μητρική στο eshop τη cpu στο πλαίσιο και να ελπίζω ότι οι gpu είναι ανέπαφες...αν έχουν καεί αυτά με βλέπω να πουλάω το monitor και το κουτί και να αγοράζω imac i5 27αρι. 20 χρόνια ενασχόλησης με το σπορ του pc με έχουν κάνει να χάνω εύκολα την υπομονή μου...

Δημοσ.
Ποια μητρικη και ποια cpu φοραει το μηχανημα σου vag3d?

Όταν αγόρασα το σύστημά μου, είχα επιλέξει την Gigabyte GA-8AENXP-D γύρω στα 270 ευρώ αν θυμάμαι καλά (τότε) η οποία είχε 3 χρόνια εγγύηση. Τότε ήταν η καλύτερη Motherboard που είχε βγάλει η Gigabyte (σειρά "Σ" σίγμα και καλά το καμάρι της Gigabyte τότε).

Στα 1-2 χρόνια όμως περίπου, μου κάηκε αλλά με κάλυπτε η εγγύηση 3 ετών και πήρα αυτήν που έχω τώρα επειδή η GA-8AENXP-D είχε πάψει να υπάρχει. Πήρα δηλαδή την GA-965P-DS3 που μάλιστα ήταν πολύ φθηνότερη της GA-8AENXP-D. Έλεγα τότε μάλιστα, αντί για την GA-965-DS3, να πάρω μία της τάξεως των 50-100 ευρώ motherboard και να κρατήσω το πιστωτικό/τα λεφτά για αργότερα, αλλά τελικά επέλεξα να πάρω περίπου ο,τι καλύτερο είχε βγάλει η Gigabyte εκείνη την εποχή πάλι. Κάποια στιγμή και με αναβάθμιση του BIOS μπορούσε να δεχτεί τον επεξεργαστή που έχει και σήμερα. Ο επεξεργαστής που φοράει πάνω στο σύστημα μου είναι ο Intel Quad Core 2.4Ghz (Q6600). Θα μπορούσα να είχα πάρει στα 2.6 Ghz τον αντίστοιχο (=λίγο καλύτερη αρχιτεκτονική απο τον 2.4 Ghz που έχω τώρα=πιο γρήγορος) αλλά δεν ήταν διαθέσιμος τότε στο πλαίσιο και έτσι επειδή βιαζόμουν/ανυπόμονος πήρα τον 2.4 Ghz...!!! :-)

Δεν θα ήθελα να το συνεχίσω το θέμα της αντιπαράθεσης όμως εγώ...!!!

Ας πράξει ο καθένας όπως νομίζει με τις αγορές του.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:03 ----------

Απλα για να επανέλθω στο αρχικό θέμα του topic, οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν και με το νεο τροφοδοτικό (enermax 650w με γιαπωνέζικους πυκνωτές :) ) το pc δεν ανάβει. Μόλις καταφέρω να βρώ χρόνο θα πρέπει να πάω τη μητρική στο eshop τη cpu στο πλαίσιο και να ελπίζω ότι οι gpu είναι ανέπαφες...αν έχουν καεί αυτά με βλέπω να πουλάω το monitor και το κουτί και να αγοράζω imac i5 27αρι. 20 χρόνια ενασχόλησης με το σπορ του pc με έχουν κάνει να χάνω εύκολα την υπομονή μου...

Ενδιαφέρον...

Τώρα χτύπησες ευαίσθητη χορδή μου...!!! Σε νιώθω απόλυτα για τα Mac...

Και εγώ είμαι στο μεταίχμιο για αγορά Mac. Όμως επειδή βγαίνουν πολύ ακριβά για τον Mac Pro, είμαι εντελώς Confused για το ποιο Mac να επιλέξω. Ισως ξεκινήσω με ένα MacBook Pro και στην συνέχεια βάλω πλώρη για έναν Mac Pro της τάξεως των 4.300 ευρώ (μαζί με επεκτάσεις εγγύησης, καλύτερες κάρτες γραφικών, και περισσότερη μνήμη από την Default) Γενικά έχω βαρεθεί να ασχολούμαι με τα PC και με τα προβλήματά τους...!!! Αν συνεχίσω να ασχολούμαι, θα είναι καθαρά για λόγους οικονομίας...or something...!!!

• Super Moderators
Δημοσ.
τα 1000W τα θέλεις σίγουρα, just to be on the safe side...

all aboard the FAIL train!

Έχω ένα Quad Core PC 5 ετών, που δουλεύει 24/7/365 περίπου.

κόψε κάτι μάστορα...

Αυτό που λες σηκώνει ψάξιμο δεν έχει τύχει να το ακούσω...

τότε δεν πολυδιαβάζεις forums...

ήταν κάμποσες οι ελαττωματικές παρτίδες του που είχε βουήξει ο τόπος

Δημοσ.

Εδώ 2 ενδεικτικές σελίδες με υπολογισμό Watt για να βοηθηθεί και το παιδί στην επιλογή του.

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

http://educations.newegg.com/tool/psucalc/index.html

Εγώ αποσύρομαι από την συζήτηση διότι αφενός έχουμε ξεφύγει, αφετέρου διαπίστωσα ότι δεν έχει νόημα για εμένα να αναλώνω άλλο χρόνο στην συγκεκριμένη φάση/thread στο να αντιπαρέρχομαι μαζί σας με παρόμοιο τρόπο όπως αυτός που εξελίχθηκε...

Θα επισημάνω θετικά το σχόλιο του antonl σχετικά με το Efficiency (είχε επιστημονικό υπόβαθρο τουλάχιστον το σχόλιό σου και ευτυχώς πήρες μέρος στην συζήτηση και το ανέφερες).

Επίσης καλό είναι να εξετάζουμε ει δυνατόν εάν η αναγραφόμενη ισχύς του τροφοδοτικού μας είναι peak ή nominal. Κάποιες εταιρίες ίσως αναγράφουν την Peak τιμή σε Watt για να φαίνονται πιο μεγάλα τα νούμερα και θέλει ψάξιμο για το κάθε τροφοδοτικό...

Για παράδειγμα αν για λόγους Marketing κάποια εταιρία προσφέρει ένα 1000 Watt (peak) τροφοδοτικό, αλλά δεν αναφέρει αν είναι Peak ή Nominal...!!! Εμείς για να βρούμε την nominal ισχύ του (την κανονική/ονομαστική δηλαδή), θα πρέπει να διαιρέσουμε με την τετραγωνική ρίζα του 2 (= 1,414213562373095 = ~ 1,414)

Δηλαδή:

1000W peak/1.414 = 707.107 W nominal = ~707 Watt Nominal.

Και κατά πάσα πιθανότητα όσοι διαφώνησαν μαζί μου για τα Watt του τροφοδοτικού, δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναρωτηθούν (ή ίσως και να μην γνωρίζουν από αυτά) αν είναι Peak ή Nominal ή έστω να αφήσουν ένα "μελανό σημείο" σε στυλ "μισό λεπτό να τσεκάρουμε στο ίντερνετ αν είναι Peak ή Nominal", κλπ...!!!

(αρκετές εταιρίες ίσως παίζουν το marketing trick, δίνοντας το Peak value και όχι το nominal - θέλει ΚΑΙ σε αυτό διερεύνηση η αγορά ενός τροφοδοτικού στα "τάδε Watt" - μάλιστα αυτό πρέπει να είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει κανείς να κοιτάξει).

Υστερόγραφο: @ThReSh

α) Πόσο σε βολεύει να κόψω δηλαδή από το "περίπου 24/7/365" για να σου ακούγεται ωραίο στα αυτιά? Εγώ δεν χαλάω χατήρι ξέρεις..., ιδίως όταν η συζήτηση έχει ξεφύγει... :-)

β) Έχεις δίκιο, αλλά από κάποια ηλικία και μετά, ανακαλύπτει και πιο ενδιαφέροντα πράγματα ο άνθρωπος από το αναλώνει όλη του την ύπαρξη στο να μαθαίνει όλα τα τεχνολογικά νέα. :-)

Φυσιολογικό θεωρώ πλέον να ενημερώνομαι όταν χρειάζομαι αναβάθμιση ή αν έχω χρόνο και διάθεση να ενημερωθώ...!!! :-)

Καλή συνέχεια στο συγκεκριμένο Thread εύχομαι...

• Super Moderators
Δημοσ.
Υστερόγραφο: @ThReSh

α) Πόσο σε βολεύει να κόψω δηλαδή από το "περίπου 24/7/365" για να σου ακούγεται ωραίο στα αυτιά? Εγώ δεν χαλάω χατήρι ξέρεις..., ιδίως όταν η συζήτηση έχει ξεφύγει... :-)

β Έχεις δίκιο, αλλά από κάποια ηλικία και μετά, ανακαλύπτει και πιο ενδιαφέροντα πράγματα ο άνθρωπος από το αναλώνει όλη του την ύπαρξη στο να μαθαίνει όλα τα τεχνολογικά νέα. :-)

Φυσιολογικό θεωρώ πλέον να ενημερώνομαι όταν χρειάζομαι αναβάθμιση ή αν έχω χρόνο να ενημερωθώ...!!! :-)

Καλή συνέχεια στο συγκεκριμένο Thread εύχομαι...

όχι από το 24/7/365, για τα 5 χρόνια quad core pc εννοούσα να κόψεις κάτι :P

ναι αλλά δεν βρίσκεις κάπως "επικίνδυνο" (ναι οκ είναι κάπως υπερβολή) το να δίνεις συμβουλές χωρίς να είσαι καλά ενημερωμένος? :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...